durum suan cok zor senin icin mutlakaki ama ya sen ordaki arkadaslarına uyum saglayıp aralarına girmeye calısıcan yada tek basına yasamayı ögrenip bundan yakınmak yerine zevk almyı ögrenicen tabi buda ne kadar mümkün bilemiyorum ama yapıcak baska bisey yok gibi.mesela saclarım kötü dedin hic mi kuaför falan yok etrafında git tek basına.artı ora almanya ya her taraf türk kaynıyor.türk marketleri kasapları vs gördügün türk magazalarından böyle yerlerin tam yerini ögrenebilirsin seni yönlendirebilirler.koskaca okulda da bi tane türk yokmu yaw ne bilim sızlanmak yerine bence durumuna care bulmak icin cabala.
canım zaten benim kendine güvensizliğimin büyük kısmı bakımsızlığımdan ileri geliyor. Türkiye'de haftada 2 kere kuaföre giderdim, kaşlarımı aldırırdım. Burda kaşlarım uzadı iyice kaptan mağara adamına döndüm, kendim alıyım bari dedim daha da berbat ettim, benim öyle el becerim filan bu konularda sıfırdır. 1 ay önce geldiğimde saçımın dipleri çıkmıştı şimdi iyice uzadı, artık sokakta yürürken utanıyorum. Saç bandı filan kullanıyorum ama o da ne kadar kapatabilirse artık. Devamlı çok kötü göründüğümü düşünüyorum.
ben de türk kuaför için yanıp tutuşuyorum ama maalesef yokburda bir türk caddesi var, gittim dönercilere sordum marketçilere sordum yok yok, hiç biri bir türk kuaför adı veremedi bana. bir de berberler vardı o caddede, utanmasam birine girip "abi allah rızası için şu saçımı başımı bir hale yola koy" diyecektim, o raddeye gelmiştim artık.
benim yurda yakın bir alman kuaför var, geçende ona gittim. onlar doğru düzgün ingilizce bilmiyor tabi. 10 dakika kıvrandım derdimi anlatıcam diye, işaret dili falan kullandım. Bir fön 30 euro dediler kulaklarıma inanamadım ya(( doğrulatmak için tekrar tekrar sordum 30 euro dediler. türk parasıyla 65 tl filan, ben tr.de 8 tl'ye çektiriyorum fönü!! maalesef almanlar kazıkçı, biz türkler kendimize haksızlık ediyoruz bence bu konuda. burdaki almanlar da yabancı olduğunu anlayınca hele bir de almanca bilmediğini görünce hemen kazıklamaya çalışıyor. geçende de 1 sayfa scan için 3 euro aldılar benden. bütün bu olaylar çok sinirimi bozdu.
canım öncelikle sana allah kolaylık versin ama anlamadığım bikaç nokta var kendi erasmus arkadaşlarımdan da bildiğim için soruyorum, sen 1 ay önce gitmişsin ama dönem bitmek üzere orda okullar çok mu geç başlıyor spring term'e? 1 ayda nasıl saçlarının dip boyası o kadar çok çıktı bence şuan biraz psikolojik olarak sıkıntıda olduğun için kendini öyle bakımsız hissediyor olabilirsin:26: almanları sevmem nedense ama "kazıkçı" olarak damgalaman yersiz olmuş dünyanın hemen hemen her yerinde kuaför hizmetleri pahalıdır kendi ülkemiz hariç, şimdiye kadar 12 ülke gezdim hepsinde de astronomik fiyatlardaydı kuaför hizmetleri ki saç boyamanın 200 dolardan başladığını çok defa gördüm, yabancılar bunun bir sanat olduğunu düşünüyor olabilir bizim ülkemizde o fiyatlara sinek avlarlar o yüzden çok ucuz bu tür hizmetler... sana önerim; saçlarına bakamasan bile makyajını ve güleryüzlülüğünü sakın ihmal etme. ben de bir çok defa Avrupa Birliği yaz okullarına katıldım çeşitli ülkelerde, hemen kaynaşmak sorundur bir de yabancılar biz türkler kadar içli dışlı olmayı sevmez bunu aklından çıkarma ve çok büyük hayallere kapılma. yine de geceleri düzenlenen partilerde kendine yer edinebilirsin, zaten herkes alkollü olduğundan daha neşeli ve girişken bir ortam olur düşüncesindeyim. ben genelde hep barbekü partileri veya gece eğlencelerinde arkadaş ortamımı genişletirdim ordan bir tavsiyesenin tek dezavantajın yurt işi olmuş, erasmuslularla aynı yurtta olsaydın oldukça kolay kaynaşırdın genelde mutfak işlerinde takım halinde bölünüp çalışıldığı için ister istemez insanlarla iletişim halinde oluyorsun kendiliğinden çözülüyor sosyalleşme sorunu. önceki mesajların hepsini takip edemedim ama merak ediyorum odada tek mi kalıyorsun yoksa oda arkadaşın var mı?
cnm dönem nisan başında başladı burda. benim saçlarımın özelliği çok çabuk uzaması, kaşlarım da çok çabuk uzar mesela, ondan sıkıntı çekiyorum
kuaför konusunda ise, ülkeler arası fiyat farklılıkları olabileceğini kabul ediyorum evet ama bir föne de 65 tl (30 euro) istenmesi çok acımasızca ve bu çok fahiş bir fiyat. yani alıcak saç kurutma makinesini saçı dümdüz hale getirecek, harcadığı kullandığı vb. birşey yok, üstelik bu ülkede hiç mi öğrenci vs. yok. gördüğüm kadarıyla almanya'da fakir, evsiz vb. insanlar da var. daha geçen gün bir alman metroda dilendi mesela. bu sebeple föne 65 tl istemeleri çok haksızca geliyor bana. ayrıca sadece kuaför meselesi de değil; geçenlerde 1 sayfayı scan ettirdim adam 3 euro aldı yani 7 lira inanamadım!!! hatta bunu diğer almanlara da söyledim "evet çok almışlar" diye tasdik ettiler beni. her alanda böyle kazıklamaya çalışıyorlar. mesela geçen hesap açtırmıştım kadın bana hangi hesaptan açtırmak istediğimi sormadan ücretli hesap açtırmış, allahtan aklıma geldi sordum da son anda kurtuldum hesap ücreti ödemekten.
yurtta ise maalesef odamda tekim. ama aynı katta kalan diğer insanlar var. kız-erkek karışık bir yurt. katımda hiç erasmus yok hepsi alman ve soğuklar. yani birşey sorunca yardımcı oluyorlar yol gösteriyorlar falan ama arkadaşlık etmiyorlar, biryere davet filan etmiyorlar. arkadaş değil de tanıdık oluyorsunuz.
benim yurtta kalan 2 erasmus öğrencisi daha var, farklı katlarda kalıyor onlar. onlarla tanıştım ama çok kaynaşamadım, ortamımız çok olmadı ama onlarla kaynaşmayı çok istiyorum. ama bu hep istek olarak kalıyor! ben bu konuda çekingenimdir; yani davet edilmediğim zaman da "ben de sizle geleyim bari" diyerek insanlara yapışamıyorum çok utanıyorum. olumsuz cevap gelirse de çok kafama takıyorum, özgüvenim yerle yeksan oluyor. burda da diğer erasmuslardan pek davet almıyorum. yani kendi aralarında 6-7 kişilik arkadaş grupları oluşturmuşlar, bizim yurtta kalan erasmusların da bir grubu var gördüğüm kadarıyla ama giremedim o gruba(( çok zor geliyor.
Almanya' da nerdesin?kaldigin sehrin adini versen o cevreden biri cikmaz mi acaba turk kuaforu vs isine yarayacak birkac adres verebilcek olan?
Illaki vardir diye dusunuyorum, cunku almanyada o kadar cok turk vatandas yasarken bulamaman biraz denk gelmemektendir, bilmedigin icin.
Bende yurt disindanim bilgim ordan.Allah yardimcin olur su gibi gelir gecer insAllah.