gözdecim bence sen cok sansli bir bireysin , cünkü 6 ay sonra türkiyeye geri döneceksin. hani bir söz vardir" ankara nin en güzel yani istanbula dönüsdür" o misal
Haline sükret , bak ben gelmisim buraya dönüsüm ne zaman olacak Allah bilir.
Keske arastirsaymissin ama olan olmus, kuaför isini kendin halletmeye bak, burdaki kuaförler cok yeteneksiz cünkü bizim gibi cirakliktan gelmiyorlar. Hem pahali hem de kötü yapiyorlar.
Al bir boya , saclarina giris , kas olayinda bende dertliydim ama baya yetenek kazandim kendi kendime. Arkadas konusu zor , yani birileri ile tanisiyorsun ama türkiyedeki gibi olmuyor.
Birincisi herkes kendine bir hayat kurmus cevre edinmis sen sonradan gelen kisisin, ikincisi burdaki türkler ile türkiyedeki türkler ayni türkler degil , maalesef öyle ...
Almanlara gelince, evet kibar görünürler, sokakta bile birinin yüzüne baksaniz gülümserler. Ama " özünde iyi insan" deriz ya özlerinde topu da fasist , evet hepsini gidiklsan az biraz dökülürler.
Özellikle türklere karsi fasizan tutumlari had safhada, sevmiyorlar istemiyorlar türkleri almanyada. bunun icin cesitli yollar denediler, 80 lerde para verdiler kesin dönüs yapanlara, ölümlere göz yumdular. acik acik hakaret ettilet türkler ve araplar alman toplumunun kalitesini düsürüyor dediler. daha bircok örnek var bunlar gibi...örnegin bir tunuslu veya cezayirlinin bile cifte vatandaslik hakki var ama türke yok .
Niye bizi sevmiyorlar cünkü müslümaniz hemde türküz ,cemil meric in de dedigi gibi," tüm kuranlari yaksak tüm camileri yiksakda avrupanin gözünde osmanliyiz" eskinin vermis oldugu korku kuyruk acisi adamlarinin iliklerine islemis nesillden nesile gecmis.
ezik görmeye gelince sakin böyle düsünme , ne diye ezik görüyorsun kendini ?bakimsizlik demissin de almanlar takmaz böyle seylere, dikkat edersen gencler arasinda abuk giyim tarzinin hertürlü örnegini görebilirsin o yüzden dert etme. yabancilardan eger okulunda güney koreli asyali japon varsa onlara takilabilirisn, cok arkdas canlisi oluyorlar , ve kültür olarak bize cok yakinlar.