Almanya'ya Geldiğime Milyon Defa Pişman Oldum :((

Selam canim bende 3 sene önce evlenerek Isvicre´ye hic Almanca bilmeden geldim ve hala da Almanca konusamiyorum iyi kötü anliyorum o kadar. Ben geldikten 1 ay sonra esim isten ayrildi ondan 1 hafta sonra da ben ise basladim. Sansim Türk isverenin yaninda calismak oldu diger calisanlarda Türktü. Maddi sorunlar sebebiyle dil kursuna da gidemedim. Kendi kendime caba gösterdimse de konusmaya gelince tutulup kaliyorum basaramiyorum. Ancak su var ki Almanyaninda isvicre gibi oldugunu düsünüyorum ben her yere tek basima gidiyorum ve hic kaybolma korkum olmadi. Cünkü inan metrosu treni otobüsü hic karisik degil cok sistemli. Simdi bana deseler daha önce hic gitmedigin falanca yere gideceksin kaybolurum diye hic korkmam. Önce bu konuda kendine güvenmelisin.

Kuaför olayina gelince bende geldigimde saclarim sariydi ve tr de düzenli kuaföre giderdim 3 senedir burada 2 defa gittim. Birinde kestirdim saclarimi Türktü kuaför memnun kalmadim, birinde boyattim Türktü kuaför yine memnun kalmadim. Bir daha da maddi sorunlar hemde kuaförlere olan güvensizlikten dolayi gitmedim. Saclarimin dibi geldi uzadida uzadi oldum ben kezban topluyordum belli olmasin diye en sonunda boya alip evde koyu bir renge boyadim simdi de misir püskülü gibi. Türkiye ye gittigimde hallederim diye dert etmiyorum kendime ama 2010 Kasimindan bu yana da gidemedim

Yalnizlik konusunda sana hak veriyorum, isten ayrilali epey oluyor benimde. Esimde ise basladi. Konusacak dertlesecek kimse yok, ailemle internetten görüsüyordum her cuma izinli oluyordu hepsi. simdi onlarinda neti kapandi görüsemiyorum ama sanirim buna da alistim.

Ben dil konusunda tutuk bir insanim. Ingilizce kursuna gitmis olmama ragmen anlasam ve yazabilsemde konusamiyorum. Umarim sen benim gibi degilsindir. Biraz caba gösterir tarzanca da olsa konusmaya calisirsan en büyük sorununu asmis olursun. Basarilar dilerim sana.

kuaför konusunda aklıma birşey geliyor ama çok mu saçma bir eylem olur bilemedim ki :S aklıma gelen şey burdaki türk konsolosluğunu arayıp sormak. sonuçta orda çalışan kadınlar ve çalışanların karıları vardır ve muhakkak uygun fiyatlı bir kuaförleri vardır resepsiyon için falan.

ay yok canim uygun fiyatli olduklarini bilselerde adamlar varliklilar türkler onlara ucuz yerien daha pahalliya yaparlar. :) ben istersen sorayim kuaför varmi ucuz.sana bildiririm.ama ne istiyorsun fön.kesim boya?

bence boyayi kendin al yap yoksa pahaliya geliyor,ben 2,3 defa gittim baktim pahali artik evde kendim yapiyorum

Ben de aylarca Londra'da kaldım, halen üniversiteyi dışarıda okuyorum. Londra'da ilk bir ayımı çok kötü geçirdim ama, bak bu almanca öğrenmek için mükemmel bir fırsat. Arkadaşın yok, canın sıkılıyor diye neden üzülüyorsun ki sanki yeşil kart kazanıp da Amerika'ya mı yerleştin? Altı üstü bir kaç ay. Saçların için de kuaför şart değil, git bir boya al istediğin renge boya. Senin gibi erasmus öğrencileri illa ki vardır, onlarla git konuş. Yani dil kazanmak için inanılmaz bir ortamdasın ben bunu sana anlatamam anca tr ye gelip, olay biraz soğuduktan sonra anlarsın.

gozdece ben de erasmusla almanyaya gıtmeyı cok ıstıyorum. sen hangı universitedesin şuanda? hangi üniversiteden oraya gittin ve bölümün neydi :))

cnm, erasmusla giden pek çok arkadaşım çok memnundu. herşeyin düzeleceğini düşünüyorum, farklı bi ülkede olmanın tadını çıkarmaya çalış, yalnız bile gezebilirsin bi süre, sonuçta herşey yeni, farklı, ilginç gelmeli dimi :)

Mesaj yazmistim sana ama gelmedi herhalde.neyse Hamburgdaymisssin.uzaksin bana.
bende buraya geleli 4 sene oldu.insan baslarda cok sikiliyor.sen kisa bir zaman diliminde gelmissin.bence düzelir hersey..dil bilmememk sorun ama bence dile yogunlas derim.hayatimin hic bir döneminde burada ki kadar sikilmadim ama olsun.burasi medeniyet yeri genede inana bana.ilk 3 sene saclarimi kendim boadim.simdi bir kuaför buldum giyiyorum artik.düsün yani 3,5 sene sonra..keske burada olsaymissin ben sana yardim ederdim.ama yinede istersen bir hafta sonu buraya gel.seni gezdiririm.degisiklik olur..

gözdecim bence sen cok sansli bir bireysin , cünkü 6 ay sonra türkiyeye geri döneceksin. hani bir söz vardir" ankara nin en güzel yani istanbula dönüsdür" o misal
Haline sükret , bak ben gelmisim buraya dönüsüm ne zaman olacak Allah bilir.

Keske arastirsaymissin ama olan olmus, kuaför isini kendin halletmeye bak, burdaki kuaförler cok yeteneksiz cünkü bizim gibi cirakliktan gelmiyorlar. Hem pahali hem de kötü yapiyorlar.
Al bir boya , saclarina giris , kas olayinda bende dertliydim ama baya yetenek kazandim kendi kendime. Arkadas konusu zor , yani birileri ile tanisiyorsun ama türkiyedeki gibi olmuyor.
Birincisi herkes kendine bir hayat kurmus cevre edinmis sen sonradan gelen kisisin, ikincisi burdaki türkler ile türkiyedeki türkler ayni türkler degil , maalesef öyle ...

Almanlara gelince, evet kibar görünürler, sokakta bile birinin yüzüne baksaniz gülümserler. Ama " özünde iyi insan" deriz ya özlerinde topu da fasist , evet hepsini gidiklsan az biraz dökülürler.
Özellikle türklere karsi fasizan tutumlari had safhada, sevmiyorlar istemiyorlar türkleri almanyada. bunun icin cesitli yollar denediler, 80 lerde para verdiler kesin dönüs yapanlara, ölümlere göz yumdular. acik acik hakaret ettilet türkler ve araplar alman toplumunun kalitesini düsürüyor dediler. daha bircok örnek var bunlar gibi...örnegin bir tunuslu veya cezayirlinin bile cifte vatandaslik hakki var ama türke yok .

Niye bizi sevmiyorlar cünkü müslümaniz hemde türküz ,cemil meric in de dedigi gibi," tüm kuranlari yaksak tüm camileri yiksakda avrupanin gözünde osmanliyiz" eskinin vermis oldugu korku kuyruk acisi adamlarinin iliklerine islemis nesillden nesile gecmis.
ezik görmeye gelince sakin böyle düsünme , ne diye ezik görüyorsun kendini ?bakimsizlik demissin de almanlar takmaz böyle seylere, dikkat edersen gencler arasinda abuk giyim tarzinin hertürlü örnegini görebilirsin o yüzden dert etme. yabancilardan eger okulunda güney koreli asyali japon varsa onlara takilabilirisn, cok arkdas canlisi oluyorlar , ve kültür olarak bize cok yakinlar.

Evet genelde asyalılar iyi oluyorlar dediğim gibi illa ki senin gibi erasmuslular vardır onlarla arkadaş olmaya bak.

bende şuan almanyadayım burdada erasmus ıçın gelen öğrencılerle tanıştım, hepsı çok memnun valla
her gün gezıyorlar bence sende tadını çıkartmalısın

canım ben de gezmeyi çok istiyorum, tadını çıkarmayı istiyorum, ben de gencim sonuçta içim içime sığmıyor ama yapamıyorum çünkü hiç arkadaşım yok ( tek başına da gezilmez ki

canım ben de gezmeyi çok istiyorum, tadını çıkarmayı istiyorum, ben de gencim sonuçta içim içime sığmıyor ama yapamıyorum çünkü hiç arkadaşım yok ( tek başına da gezilmez ki

Tek başına da gayet güzel gezilir.
Türkiye'de yalnız fazla bir yere gitmediysen orada daha çok çekiniyor olabilirsin.Ama artık bunu aşmanın zamanı gelmiş :)
Ben senin yerinde olsam,bir şehir kitapçığı edinip didik didik her yeri gezerim.
Hatta Hamburg'la sınırlı kalmam,trene atlayıp başka şehre bile giderim.
Hem bu sayede tanışacağın kişilerle sohbet konun olur.Belki bir sonraki geziye katılmak isteyen olur.

haklısın meleknaz. bu biraz da bizim kültürümüzden gelen bişi sanırım. mesela tr.de yalnız başına gezenlere acıyarak bakılır, yazık vah vah denir. mesela en basitinden sinemaya filan tek başına gidenlere bile vah vahlanarak bakarlar. çok basit bir şey mesela bir konferansa bile kimse yalnız gitmek istemez, herkes yanına 2. bir insan arar. bizim kültürden gelen bişey sanırım. evet aşmak da zor oluyo.

Bence o senin zihin yapınla alakalı birşey ben hiç görmedim çevremdeki insanların yalnız dolaşan birini görünce ah yazık dediklerini benim aklıma da hiç öyle birşey gelmez tek başına film izleyen birini görünce.

canım ben de amerikada kaldım staj için... biz grup olarak gittiğimiz halde ev arkadaşlarım ve çevremdeki grup türk olduğu halde ben bile adaptasyon sorunu yaşadım...keşke geri dönebilsem die geçirdim... onların çok sıkı bi çalışma temposu var... çok çalışmak çok dakik olmak çok sorumlu olmak zorundasın...o tempoya ayak uyduramadım bi süre... yemekerini beğenmedim her şey kokuyo gibi geliyodu... et olmayan bi yiyecekte bile domuz yağı vardır die tiksiniyordum vs... ama bir süre sonra o kadar alıştım ki... orada yeni insanlarla tanıştım onlar beni gezdirdiler dünyanın çeşitli yerlerinden benim gibi gelen insanlarla dostluk yapmak bana çok yaradı...onlar sayesinde orada yaşamayı öğrendim...gezdik tozduk... ve son olarak ta erkek arkadaşım oldu orada...ve o son nokta olmuştu...bu kez günlerim geçecek die ödüm kopuyordu gelmek istemedim hiç... sen de arkadaşlıklar kurmaya çalış girişken ol... eğer yapabiliyorsan aşık ol :)) o zaman ayakların yerden kesileceği orada yaşamayı sever hale geleceksin :))

hamburg'tayım canım maalesef.

selam gözde ,bende hamburgda yim,sen hangi üniye gidiyorsun burda.

damtordakinemi?

ben evli ve 2 cocuk annesiyim ortamlarim sana uymaz pek belki ama alisverisr konusunda yardimci olabilirim sana ,hitiyacin varsa birlikte alisverise cikabiliriz,kendimi kurtaracak kardar almancam var :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…