Benim anlamadigim nokta , Almanya'da buyumus kizlarin hemen hepsi ayni kafada, akraba evliligi pesinde.
Yani Avrupa'nin ortasinda buyuyup Ortacag kafasi yasamak cidden garip. Hic mi aldiklari egitimden, etraflarindaki kulturden etkilenmez bu insanlar?
Merhaba arkadaslar,
ben yeni üye oldum bu foruma ama cogu kez degisik degisik konular hakkinda Bilgi edinmek icin okudum..
benim sorunum karar veremiyorum :/sevgilim tr de ben almanyadayim.. nerde yasamaliyiz?
Böyle bir durumla karsilasan yasayan biri bana yardimci olabilir mi?
Almanya sizin icin daha iyi olur diye düsünüyorum, sakin Türkiye`yi düsünme.
MissCherryBlossom, sakin genelleme yapmayalim. Sunu bilmeni isterimki, Almanya`ya calismaya Türkiye`nin alt kesimi geldi. Bazilari ilerledi bazilari geldigi gibi kaldi. Yani Almanya`da büyümüs kizlarin bazilari eski kafa tarzi hala yasiyor, kabul ediyorum. Ama cogunluk böyle degil, Ne yazikki o grubu burada yani kadinlar kulübünde bulamazsin, cünkü onlar zehir gibi 4-5 dil bilen yurtdislarinda üniversite okuyan, erkek arkadaslari ya Alman yada yabanci olan hem güzel hem cok zeki kizlar. Fakat o grupdaki genclerimiz gelipde kadinlar kulübünde yazmaz.
Onun icin genelleme yapmayalim, ummadigin ve seninde bilmedigin cok ilerlemis bir kesim var burada. Yani Avrupa`da yetismis ama orta cag kafasi yasayan sükürler olsunki cok azaldi. Tabiki hala var yok demiyorum ama ona keza cok basarili ve cok basarilara imza atmis genclermizde var. Hicde kücümsenecek gibi degil. Doktor, avukat, politikaci, haber sunuculari, mankenler, her alanda variz. Cünkü her Avrupa ülkesi firsatlar dünyasi, bunu cok güzel kullanmasini bilende var ve ne yazikki bilmeyende var. O bilmeyenler cogunlukta kadinlar kulübünde ama öteki kesimi burada bulamazsin ....
Bu soruya Türkiye'nin lanet şartlarını yaşamadığım henüz toy olduğum toz pembe zamanlarımda sorsaydın tüm milli duygularımla tabiki Türkiye'de yaşayın derdim. Ama şimdi asla öyle düşünmüyorum; kesinlikle Almanya'da yaşayın güzel kardeşim. Maddi olarak, hayat şartları olarak, toplumsal olarak daha rahat yaşarsınız. Ve en önemlisi Almanya'nın eğitim sistemi tüm dünyanın önde gelen nadide eğitim sistemlerinden.. Çocuğunuz bizim gibi rezil olmaz Türkiye'nin lanet eğitim sistemi yüzünden.. Bir işi olur, hakkıyla işini yapar, hakettiği parayı alır. Misal ben kadro bekleyip atanamayan öğretmenlerden biriyim. Çocuğunuz benim gibi olmasın. Arkanıza bile bakmayın fırsatınız varken topuklayın, Almanyada yaşayın.Merhaba arkadaslar,
ben yeni üye oldum bu foruma ama cogu kez degisik degisik konular hakkinda Bilgi edinmek icin okudum..
benim sorunum karar veremiyorum :/sevgilim tr de ben almanyadayim.. nerde yasamaliyiz?
Böyle bir durumla karsilasan yasayan biri bana yardimci olabilir mi?
Bu yazdığında bu kadar gülmekten yarılacak ne vardı ki ?Jaja, Simdi herkes dicek ki... ah su simarik almancilar... türkiyede yasamayi siz kolay saniyorsunuzAlmanya yasamak cok kolaydi .... burda Paralar havada ucusuyor hanimlar
Bence sevgilinin orda isi ve düzeni varsa kesinlikle türkiyede yasamalisiniz
Bu yazdığında bu kadar gülmekten yarılacak ne vardı ki ?
Kimse size birşey demedi ki.. :)Paralar havada ucusuyor isteNispet yapiyorum
Kimse size birşey demedi ki.. :)
Elbet demediniz, ben espriyi mi kaçırdım diye merak ettim sadece :)Bende size birsey demedim ki? :)
Elbet demediniz, ben espriyi mi kaçırdım diye merak ettim sadece :)
Espri vardı da ben mi anlamadım ?anlamadiysan ben napiyim? aciklama mi beklediniz?
Espri vardı da ben mi anlamadım ?Neyse, sadece sormuştum kusura bakmayın..
Söylenenler aslında tüm dünyanın bildiği genel geçer şeyler.. Tabiki orada herkes zengin yada para içinde sefa sürmüyordur elbet. Heryerde yaşamanın kendine göre zorlukları tabiki var. Ama herhangi bir ülkeyle değil, Türkiye ile kıyaslanınca açık ara daha ileride. Özellikle eğitim sistemi, ekonomik ve toplumsal olarak... Bunu sende biliyor olmalısın değil mi ? Ben Tarih öğretmeniyim, bunu üniversite sıralarında da öğrendik, haberlerde de görüyoruz, benim akrabalarımın hepsi de Almanyada o yüzden tek ayağımda orda... Mesela yaşadığın ülkenin eğitim sisteminin dünyanın en iyi ve örnek alınması gereken eğitim sistemi olduğunu biliyor muydun ? Mesela orada (kimseyi küçümsemek için söylemiyorum benim annemde temizlikçilik yaptı yıllarca) tuvalet temizleyen bir işçinin Türkiye'deki bir öğretmenden daha iyi maaş aldığını ? Hakkının ödendiğini.. Hal böyle olunca Türkiyede yaşam Almanyadan kolaydır dersen o noktada espri yapmış olursun işte.. Bir İngiltere ile değil, Türkiye ile kıyaslandığı için yorumlar bu şekilde, bunda üzülünecek birşey yok üzülmeyin lütfen..Yok siz kusura bakmayin. Yanliz yorumlari görünce morelim bozuldu... Almanyada kal diyenlerin hic biri almanyada yasamadi :)) Ama sanki 50 sene orda 50 sene türkiyede yasamis gibi uzun uzun anlatislar yazmislar ...
Türkiyede yasam bize göre kolay gözükmüyor. Ama herkes sankiyor ki biz türkiyeyi her zaman izindeki gibi saniyoruz. Euro'nun ve TL arasindaki farki bilmiyoruz sanki.
benim o "Espiriyle" demek istedigim su ki: almanyadada yasam kolay degil. Sandiginiz gibi kültürlü, zengin bir ülke degil yani :)