Almanyada mi türkyiede mi yasamaliyiz?

Merhaba arkadaslar,
ben yeni üye oldum bu foruma ama cogu kez degisik degisik konular hakkinda Bilgi edinmek icin okudum..
benim sorunum karar veremiyorum :/sevgilim tr de ben almanyadayim.. nerde yasamaliyiz?

Böyle bir durumla karsilasan yasayan biri bana yardimci olabilir mi?
nerede yaşayacağınızdan önce,evlenme kararınızı sorgulayın bana göre..farklı ülkelerden nasıl bir ilişki yürütüyorsunuz aklım almıyor benim..ne kadar neyi tanıyorsunuz da evlilik karraı veriyorsunuz ?daha öcne de yazmıştım,aşlmanyadaki türk kzılarının bu türkiyedei erkek merakı nedir Allah aşkına..tanımadan etmeden ,telefonla konuşarak koca mı seçilir?
görücü usulü akraba ile eveleniyorsunuz sanırım...kültür farkı,yaşam farkı,çevre farkı herşey farklı,ama siz tanımadığınız için adamı ,bu farkların bile farkında değilsiniz..

diğer bir konu rahatlık = para demek nedense.. mesela huzur, saygı, anlayış falan yalan.. varsa yoksa "para".. bak mesela yorumlara "gelin gelin burada para basıyoruz".. para basma güzel arkadaşım en azından kaldırımlarda motorsikletlerle gezmiyor, yollara burnunu sümküren, balgam tüküren, omuz atıp geçen, en önemlisi "kokan" insanımsılarla bir arada değilsin.. ha bu arada Almanyaya gitmedim, ama bir çok ülkede uzun süre yaşadım.. ve adım gibi eminim eğer orada bunları yapanlar varsa onlar da bizim ülkeden çıkmıştır..
Çok güzel tespit Office :KK54: Benim anne tarafı baba tarafı tüm akrabalarım Almanya'da.. Geldikleri zaman koca çocuklarını tek başına sokağa salmazlar, akşam dışarı çıkarmazlar. Tüm açıklamaları da; "Burası Türkiye, Almanya değil burası kötü bir yer.." oluyor. Özellikle Almancı tanıdıkların varsa bilirsin trafikte çeneleri fazlaca açılır; "Almanyada hiç böyle değil, Almanyada şu şöförün yaptığını yapacaksın alacağı cezayı gör bak, yok Almanya'da hiç böyle değil, Almanya'da trafik, şöförler hiç böyle değil.." "Almanya'da insanlar hiç böyle yapmıyor, Almanya'da sistem, eğitim çok iyi, sizde insanların birbirine saygısı yok.." Almanya aşağı Almanya yukarı.. Maddi manevi havalarından geçilmez.. Türkiyeyi itin ağzına sokup çıkarırlar 1 haftada. Almanyaya döndüklerinde de oradan yakınmaya başlarlar; "Türkiye çok güzel, siz çok rahatsınız, siz çok güzel yönetiliyorsunuz, Almanya'da hiç sizin gibi değil" derler. En nihayetinde buraya gelip buradan sızlanırlar, Almanya'ya gidip oradan sızlanırlar. Ne demeli. İnsanoğlu işte..

Sevgilin ne iş yapıyor burada? Mesleği, yabancı dil ve eğitim seviyesi ne bunlar önemli. Boş gezen ve eğitimsiz biri almanyada da olsa farklı olmaz.
Bir de neden aileden biriyle evleniyorsun koskoca almanya+türkiyede adam mı kalmadı başka?

X