Almanyada mi türkyiede mi yasamaliyiz?

bak canim ben almanyadan dondum buraya, esim hollanda da kaliyordu ben almanyada, onun tr de de isleri vardi, birlikte buraya dnduk temelli, ama bizim isler dolayisi ile ve maddi dururmumuzun iy olmasi sebebiyle istedigimiz zaman gidip gelme imkanimiz var. yani bura da yasamayi iyi dusun, ne olursa lsun oturumunu hepten oldurme asla. istedigin zaman geri gidebilme imkanin olsun, esine guveniyorsan sevgisine guveniyorsan heryerde mutlu olursun. ama orda yasamaya alismis insan burda bogulabilir hele hele maddi sorunlar bas gosterirse. cennet gibi bi ulkemiz var ama oradaki kolayliklar yasam standarti burda yok malesef. ha maddi durum guzel se burasi cok sahane ama alisana ozletiyor kendini almanya. insanlar baska hersey baska. bunlari unutma oturumunu oldurme.

Benim anlamadigim bir konu var. Bu sinavlar sirf Türkiyedemi var? Allah askina biz sinavlardan basimizi kaldiramiyoruz ve bu durumu birseyler kazanabilmek icin mecbur görüyoruz. Tek fark bu! Bizde biliriz herseyden memnuniyetsiz olmaktan ama yapacak birsey yoksa, enerjimizi elestirmeye degil derse veririz.
Ben Kac senedir sinavlar icin Ramazanda her gece her gece ders calistigimi biliyorum. Iftara kadar ders caliyorum, yetmezmis gibi birde Sahurdan sonra tok karnina calisayim diye tekrar masaya oturuyorum.
Bu Sinavlar sirf Türkiyede var, Diger Ülkelerde Zarla seciyorlar ya demi!
Kac sene Dershanelere gittigimi hatirliyorum. Schülerhilfe, Studienkreis falan bunlarin hepsi alman dershaneleri...

Degisen sisteme deyineyim. Ben Lise okurken liseler toplam birsene kisaldi ve 2 sinif ayni anda mezun olup ayni anda Üniversitelere basvurdu ve yigilmadan bir cok kisi acikta kaldi.
Ondan Sonraki senelerde okul sistemi komple degisti, Haupt ve Real Okullari kaldirildi, Gesamtlarin Ismi Stadtteilschule oldu.
Ondan Sonraki sene ilk okullar 4 senden 5 seye cikarildi. Daha sayayimmi?
Her sene burdada degisiyor. Burasi pamuktan ülke degil.
Hepimiz Insaniz ve insanlarin yasadigi heryerde sorunlar benzer.
Lütfen su Pembe gözlükleri cikartin!

Kesinlikle haksizlik ... Ona birsey diyemem maalesef

Zaten "kimin hayati daha zor" yarisi degil ... Sadece burdada hayat sartlari herkesin düsündügü gibi kolay olmadigini belirtmek istedim. Her iki ülkeninde zorluklari var tabiiki

Haklisin.. Zaten bu türkiyedeki genc cocuklarin sinav konularini hayretle dinliyorum her defa
Yok aglayan mi dersiniz kendini paralayan ölümü düsünen, hayatlari bitmis baska sanslari yokmus
gibi davranan vs baska ülkelerde hic böyle isyanlar görmedim. Biraz ailelerinde sucu var .. cok baski yapiyorlar
cocuklara.. yani hic saglikli gözükmüyor gercekten. Dünya batmiyor sinavda düsük puan alinca veya kazanamayinca sonucta. Herkes doktor olamaz biraz alcakgönüllü olmak lazim baska isleri hor görmemek kücümsememek lazim.
Yoksa mutsuz doktorlar hircin hemsireler kötü ögretmenler vs cikiyor ortaya. Cocuklari daraltmayalim..

Senin durumun o kadar kötüyse gel beraber tuvalet temizliyelim bacim
Ben sana değil konu sahibine demiştim onu. Sen neden üzerine alınıp cevap verdiysen Ayrıca bize buradan oraya gelme hakkı da vermiyorlar Türkiye'nin harika şartlarından ötürü.. O yüzden ben oraya gelip seninle tuvalet temizleyemem, üzgünüm. Sen buraya gelip benimle öğretmenlik yap diyeceğim amma henüz ülkelerin gelişmişlik düzeylerini bile bilmediğin için genel kültürünle bir neslin katili olursun. O yüzden sen orada kal.

Ülkemiz insanının gittiği yere kültürünü götürme hastalığı olduğu için orada pek sevilmemeleri doğaldır.Yahu başka ülkeye gidip dilini bilmemek nasıl bir lüks ?
Ha bu arada şu Avrupa ülkelerini kötüleyip niye Avrupa'da yaşamaya devam ediyorsunuz çok merak ediyorum...

Sirf yazmak icin yazmis bulundun.
Dil ne alaka simdi? Kim bahsetmis bu konu hakkinda?
Kulaktan dolma bilgilerle yermeye calisiyorsunuz insanlari, yazik.
Ama yinede cevap vereyim. Zamaninda, modern kölelik adina ülkenin insanlarini cagirmislar almanyaya ve hicbirsey ögretmemisler hor görmüsler kullanmislar asagilamislar.
Sonra bunlarin cocuklari olmus ee aile almanca bilmiyor cocuk okula gidiyor dil bilmez haliyle alman ögrencilerin yaninda eksik kaliyor birseyler.. öyle gel-gitler yasaniyor anlasilmamazliklar oluyor vs. Sonraki dogan nesil daha sansli oluyor hatta almanlardan bile daha iyi almanca konusuyor daha iyi okullarda okuyorlar sonra is adamlari mühendisler ortaya cikiyor.
Su an ki hal ne durumda dersen gayet dingin herkes birbirini kucakliyor seviyor. Hatta irkci almanlara karsi müslümanlari ve türkleri savunan almanlar mevcut suan avrupada niye yasiyorsun hala dersen sahsen ben senin gibi zihniyetlerden tiksindigim icin hala burdayim..

Canim benim, bende Almanya`da yasiyorum ve yüksek lisans yaptim ve 5 dil biliyorum. Benimde esim Türk. Ama artik 3. nesil artik illa türk olacak diye zorunluluklari yok ve cevremde cogunun erkek arkadaslari ya Alman yada baska ülkeden. Bunda kötü birsey görmüyorum. Senin icin cok kötü olabilir ama artik 3. nesil cogu seyi asmis vaziyette.
Hatta erkek arkadaslariyla bir evi paylasiyorlar. Yani her türlüsü var ve benim cok hosuma gidiyor ama sadece kuzenleriyle evlenmiyorlar buda cok sevindirici veya Türkiye`den evlenmeyi hicmi hic düsünmeyenler cogunlukta artik. Cünkü onlarda biliyorlarki, Türkiye`den bir erkekle evlenmek ne kadar zor ve mesakatli bir is.
Eskiden, ben 2. nesilim bizde katiyen bir Almanla evlenmek mümkün degildi ama simdi 3. nesil bu konuda daha cok rahatlar.

Cevap bile yazmıyorum.Kib.

Cevap bile yazmıyorum.Kib.

işte gidilecek ülkeyi çok iyi seçmek gerekiyor bu konudan da anladığımız üzere.. mesela şuradaki üsluplara bakarsak üzerine para verseler gitmem Almanya'ya.. ben burada bıkmışım zaten atarlardan - giderlerden - üslupsuzluktan..
konu sahibi ister kal, ister Türkiyeye gel.. gördüğüm kadarıyla çok fark yok..

Kuzey Avrupa kesinlikle henüz keşfedilmemiş cennet Biri beni oraya ışınlasa keşke...

Aslına bakarsan tüm bunlar Almanya'da neden Türk'leri bu denli sevmediklerinin, istemediklerinin de bir tablosu.. Hani ben olsam bende istemezdim, Allah biliyor.. Sana bana değil, bilime, rakamlara, gelişmişlik düzey araştırmalarına, gelişmişlik piramitlerine, tüm bunları ortaya koyan bilim insanlarına, haberlere, yaşananlara karşı çıkıyorlar. Ha dese Almanya Türkiye'den daha gelişmiş olabilir ama ben yinede Türkiye'yi değişmem orada yaşamak isterim canımı yesin. Ama bildiğin Türkiye Almanya'dan daha gelişmiştir biz burada rezil haldeyiz siz rahatsınız, biz fakiriz siz zengisiniz diyebiliyorlar. Arada bir haberleri izlemek yerine hep Euro D'de magazinleri izlemekten ötürü bunlar..

diğer bir konu rahatlık = para demek nedense.. mesela huzur, saygı, anlayış falan yalan.. varsa yoksa "para".. bak mesela yorumlara "gelin gelin burada para basıyoruz".. para basma güzel arkadaşım en azından kaldırımlarda motorsikletlerle gezmiyor, yollara burnunu sümküren, balgam tüküren, omuz atıp geçen, en önemlisi "kokan" insanımsılarla bir arada değilsin.. ha bu arada Almanyaya gitmedim, ama bir çok ülkede uzun süre yaşadım.. ve adım gibi eminim eğer orada bunları yapanlar varsa onlar da bizim ülkeden çıkmıştır..

Son düzenleme:
Şimdide baktınız olmuyor almanyadaki türkleri rencide edici sözlerlemi üste çıkmaya çalışiyorsunuz. İşte yurdum insanın en beğenmediğim özelliklerinden bir tanesi. Biz burayı sevmiyoruz yazdigimizi hatirlamiyoruz. Ülkemizin o anlattiginiz gibi berbat biryer olmadığını açıklamaya çalışıyoruz. İnsanlığın yaşadığı heryerde sorun var diyoruz.
Cahilsiniz oranın dilini bilmiyorsunuz gibi kelimeler sarf etmişsiniz.
Anlatayım: ben mühendisim ve üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Kardeşim benim yolumdan ilerliyor ve mühendislik okuyor. Ailem alman devletinde 25 senedir güzel bir maaş ile çalışıyor ve bir çok alman arkadaşım var. Bunlardan birkacı bizim kültürümüzü ve yaşam tarzımızı, almanlarla kıyasen daha düzenli hayatımız oldugu için seviyirlar ve sık sık bizim eve gelirler ve çokca vakit geciririz.
Bazılarınızda illa hakaret, illa hor görme durumu var. Zaten konun başıda memleketinizi hor görmenizle başladı bu konu. Lütfen biraz SAYGI VE SEVGI ile etrafiniza bakin...
hoşçakalın ve benim artık anlamak istemeyenlere diyecek sözlerim bitti...
yinede son söz olarak mutluluk içinizde demek istiyorum :)
iyi geceler

38 yasina Kadar Türkiyede meslek sahibi olarak , 7 senedir de Almanyada yasayan biri olarak her iki durumunda zor olacagini söylüyorum.Siz Türkiyeye gitseniz sorunu siz,Erkek arkadasiniz gelse sorunu erkek arkadasiniz yasayacak.Maalesef iki taraftan birisi alisamadigi Zaman sonuclar bosanma oluyor.Cünkü buraya alisamayan erkek Türkiyeye cogunlukla dönüyor..Kadin biraz daha dayanikli ve yuvayi tutan oldugu icin evlilik yürüyebilir.Ama komsumun kizkardesi buarada Dogma büyüme oldugu icin türkiyede yapamadi.ayrildi.Bir arkadasimin kocasida burada yapamadigi icin ayrildilar..

Alisma süreci cook sancili bir sürec.Cook iyi düsünülesi gerekiyor maalesef:Burada yazi yazanlarin hepsinin haklilik payi var.Kimisi Türkiyenin kosullarini ,Kimisi Almanya`nin kosullarin övüyor..Hepsp hakli aslinda.

Burada ki görev sizlere düsüyor.Kendinizi iyi tartin.Erkek arkadasinizda iyi tartsin..Ve zorluklarla birlikta basa cikabilecekseniz bu olayya girin..Cünkü tek tarafin mutluluguyla olmuyor..

Ben cok zor alistim.Neredeyse ben bile bosaniyordum..Cok sükür kurtardik.Ama evlilikler yara aliyor.Insanlar yara aliyor.Iyi düsünün iyi karar verin.

hangınız dogup buyudugu yerı degıstırırse degıstırsın mutlaka kı zorluk yasayacak . zorluk yasadıgı ıcın partnerıne de yansıyacak bu konu . onemlı olan yasamak ıcın beklentınızın ne oldugu . yanı ust duzey bı yasam mı ıs ev araba bılmem ne gıbı seyler mı yoksa sade sıradan bı hayat mı . ona gore bı taraf secılmesı daha makul .
ayrıca anneanem ve kayınvalıdem uvey baba bır anne ayrı demıssınız ama bıyolojık olarak baba aynı oldugunda oz oluyor . kaldı kı artık sadece anneler olsa bıle ınsanlar oz kardesız dıyor..
hakkınızda hayırlısı olsun ama bıraz bekleyın yasınız daha erken bu denlı buyuk bı karar vermek ıcın.

Merhaba canim :) Almanyadada tabiiki sinavlara giriyoruz. isin iyisi siz sinavi tekrarliya biliyorsunuz, biz tekrarliyamiyoruz. Bir girdigin sinava 2. kes giremiyorsun. Studienkreisa bende gittim bu arada
Almanyadada Liseler toplam bir sene kisaldi ... ayni felaketi bizde yasadik :))

Türkiyede hemsire olmak icin bile uni. gidiliyor herkes uniye gidiyor Almanyada o kadar uniye giden yok. O kadar kolay olsaydi burda okumak herkes giderdi degil mi?

Kimin şartları taşınmaya müsait? Taşınmaya engel durumlarınız var mı? O orada çalışabilecek mi ya da sen burada? Bunlar hep kriter anket yapmıyorsun ki. Eğer tamamen tercihinize bağlıysa gelme, Almanya'da yaşayın burası yaşanacak gibi değil artık!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…