Kesinlikle haksizlik ... Ona birsey diyemem maalesefBen Almanyadaki sistemi tam bilmiyorum, ama mesela yasadigim ülkede istedigin bölümü okuyabilirsin, istedigin üniversiteyi okuyabilirsin. Maddi gücün yetmiyorsa, burs veriliyo.
Ki üstelik Türkiyedeki egitim sistemi her sene degisiyor bide. Düsün Alman sistemi her sene degisecek, bunlarin magdurlarini düsünebiliyor musun? Burda bak 1 sinavdan bahs ediyorsun, fakat Türkiyede sürekli sinavlar var, hersey için, tüm gelecegin sinavlara bagli. Ki bu sinavlari vermen içinde sadece zeka yetmiyor, dershaneye birçok para harcaman gerekiyor. Fakir aileler ne yapsin mesela?
Bak siyaset bölümünde topik açildi, kiz sinavada yüzük takmis diye, gidip sinavdan atilip, puanlari hiçe sayild. Kiz tüm yil boyunca verdigi emekleri 1 günde hiçe sayildi. Ve bunun diger tarafinda dedigim gibi, torpil ile alinan var, puanlari az olmasina ragmen memur olanlar var yada sinav sorularini önceden alan var. Ne haksizlik degil mi? Sen kaç yil çalis bir sinav için, baskasi sirf bir partiye yada cemaate mensup diye sorulari ve cevaplari alsin.
Ve böyle nice haksizliklar var iste Türkiyede. Sen mutluysan birsey diyemem, fakat sahsima konusursam ben orda asla yapamazdim. Cocugumu orada büyütmek istemezdim.
Zaten "kimin hayati daha zor" yarisi degil ... Sadece burdada hayat sartlari herkesin düsündügü gibi kolay olmadigini belirtmek istedim. Her iki ülkeninde zorluklari var tabiikiBenim anlamadigim bir konu var. Bu sinavlar sirf Türkiyedemi var? Allah askina biz sinavlardan basimizi kaldiramiyoruz ve bu durumu birseyler kazanabilmek icin mecbur görüyoruz. Tek fark bu! Bizde biliriz herseyden memnuniyetsiz olmaktan ama yapacak birsey yoksa, enerjimizi elestirmeye degil derse veririz.
Ben Kac senedir sinavlar icin Ramazanda her gece her gece ders calistigimi biliyorum. Iftara kadar ders caliyorum, yetmezmis gibi birde Sahurdan sonra tok karnina calisayim diye tekrar masaya oturuyorum.
Bu Sinavlar sirf Türkiyede var, Diger Ülkelerde Zarla seciyorlar ya demi!
Kac sene Dershanelere gittigimi hatirliyorum. Schülerhilfe, Studienkreis falan bunlarin hepsi alman dershaneleri...
Degisen sisteme deyineyim. Ben Lise okurken liseler toplam birsene kisaldi ve 2 sinif ayni anda mezun olup ayni anda Üniversitelere basvurdu ve yigilmadan bir cok kisi acikta kaldi.
Ondan Sonraki senelerde okul sistemi komple degisti, Haupt ve Real Okullari kaldirildi, Gesamtlarin Ismi Stadtteilschule oldu.
Ondan Sonraki sene ilk okullar 4 senden 5 seye cikarildi. Daha sayayimmi?
Her sene burdada degisiyor. Burasi pamuktan ülke degil.
Hepimiz Insaniz ve insanlarin yasadigi heryerde sorunlar benzer.
Lütfen su Pembe gözlükleri cikartin!
Benim anlamadigim bir konu var. Bu sinavlar sirf Türkiyedemi var? Allah askina biz sinavlardan basimizi kaldiramiyoruz ve bu durumu birseyler kazanabilmek icin mecbur görüyoruz. Tek fark bu! Bizde biliriz herseyden memnuniyetsiz olmaktan ama yapacak birsey yoksa, enerjimizi elestirmeye degil derse veririz.
Ben Kac senedir sinavlar icin Ramazanda her gece her gece ders calistigimi biliyorum. Iftara kadar ders caliyorum, yetmezmis gibi birde Sahurdan sonra tok karnina calisayim diye tekrar masaya oturuyorum.
Kac sene Dershanelere gittigimi hatirliyorum. Schülerhilfe, Studienkreis falan bunlarin hepsi alman dershaneleri...
Degisen sisteme deyineyim. Ben Lise okurken liseler toplam birsene kisaldi ve 2 sinif ayni anda mezun olup ayni anda Üniversitelere basvurdu ve yigilmadan bir cok kisi acikta kaldi.
Ondan Sonraki senelerde okul sistemi komple degisti, Haupt ve Real Okullari kaldirildi, Gesamtlarin Ismi Stadtteilschule oldu.
Ben sana değil konu sahibine demiştim onu. Sen neden üzerine alınıp cevap verdiysenSenin durumun o kadar kötüyse gel beraber tuvalet temizliyelim bacim
Ülkemiz insanının gittiği yere kültürünü götürme hastalığı olduğu için orada pek sevilmemeleri doğaldır.Yahu başka ülkeye gidip dilini bilmemek nasıl bir lüks ?
Ha bu arada şu Avrupa ülkelerini kötüleyip niye Avrupa'da yaşamaya devam ediyorsunuz çok merak ediyorum...
Canim benim, bende Almanya`da yasiyorum ve yüksek lisans yaptim ve 5 dil biliyorum. Benimde esim Türk. Ama artik 3. nesil artik illa türk olacak diye zorunluluklari yok ve cevremde cogunun erkek arkadaslari ya Alman yada baska ülkeden. Bunda kötü birsey görmüyorum. Senin icin cok kötü olabilir ama artik 3. nesil cogu seyi asmis vaziyette.genelleme yapmayin diyorsunuz ama kendiniz yapiyorsunuz. Sadece erkek arkadaslari alman veya yabanci olanlarmi ilerlemis oluyorlar? Bende almanyada dogdum büyüdüm, burda egitim gördüm ve burda kariyer yapiyorum, 4 dil biliyorum ama esim türk ve ben Kadinlar kulubüne üyeyim.
Bence siz genellemenin alasini yapmissiniz.
Sirf yazmak icin yazmis bulundun.
Dil ne alaka simdi? Kim bahsetmis bu konu hakkinda?
Kulaktan dolma bilgilerle yermeye calisiyorsunuz insanlari, yazik.
Ama yinede cevap vereyim. Zamaninda, modern kölelik adina ülkenin insanlarini cagirmislar almanyaya ve hicbirsey ögretmemisler hor görmüsler kullanmislar asagilamislar.
Sonra bunlarin cocuklari olmus ee aile almanca bilmiyor cocuk okula gidiyor dil bilmez haliyle alman ögrencilerin yaninda eksik kaliyor birseyler.. öyle gel-gitler yasaniyor anlasilmamazliklar oluyor vs. Sonraki dogan nesil daha sansli oluyor hatta almanlardan bile daha iyi almanca konusuyor daha iyi okullarda okuyorlar sonra is adamlari mühendisler ortaya cikiyor.
Su an ki hal ne durumda dersen gayet dingin herkes birbirini kucakliyor seviyor. Hatta irkci almanlara karsi müslümanlari ve türkleri savunan almanlar mevcut suanavrupada niye yasiyorsun hala dersen sahsen ben senin gibi zihniyetlerden tiksindigim icin hala burdayim..
Cevap bile yazmıyorum.Kib.
işte gidilecek ülkeyi çok iyi seçmek gerekiyor bu konudan da anladığımız üzere.. mesela şuradaki üsluplara bakarsak üzerine para verseler gitmem Almanya'ya.. ben burada bıkmışım zaten atarlardan - giderlerden - üslupsuzluktan..
konu sahibi ister kal, ister Türkiyeye gel.. gördüğüm kadarıyla çok fark yok..
Aslına bakarsan tüm bunlar Almanya'da neden Türk'leri bu denli sevmediklerinin, istemediklerinin de bir tablosu.. Hani ben olsam bende istemezdim, Allah biliyor.. Sana bana değil, bilime, rakamlara, gelişmişlik düzey araştırmalarına, gelişmişlik piramitlerine, tüm bunları ortaya koyan bilim insanlarına, haberlere, yaşananlara karşı çıkıyorlar. Ha dese Almanya Türkiye'den daha gelişmiş olabilir ama ben yinede Türkiye'yi değişmem orada yaşamak isterim canımı yesin. Ama bildiğin Türkiye Almanya'dan daha gelişmiştir biz burada rezil haldeyiz siz rahatsınız, biz fakiriz siz zengisiniz diyebiliyorlar. Arada bir haberleri izlemek yerine hep Euro D'de magazinleri izlemekten ötürü bunlar..işte gidilecek ülkeyi çok iyi seçmek gerekiyor bu konudan da anladığımız üzere.. mesela şuradaki üsluplara bakarsak üzerine para verseler gitmem Almanya'ya.. ben burada bıkmışım zaten atarlardan - giderlerden - üslupsuzluktan..
konu sahibi ister kal, ister Türkiyeye gel.. gördüğüm kadarıyla çok fark yok..
Aslına bakarsan tüm bunlar Almanya'da neden Türk'leri bu denli sevmediklerinin, istemediklerinin de bir tablosu.. Hani ben olsam bende istemezdim, Allah biliyor.. Sana bana değil, bilime, rakamlara, gelişmişlik düzey araştırmalarına, gelişmişlik piramitlerine, tüm bunları ortaya koyan bilim insanlarına, haberlere, yaşananlara karşı çıkıyorlar. Ha dese Almanya Türkiye'den daha gelişmiş olabilir ama ben yinede Türkiye'yi değişmem orada yaşamak isterim canımı yesin. Ama bildiğin Türkiye Almanya'dan daha gelişmiştir biz burada rezil haldeyiz siz rahatsınız, biz fakiriz siz zengisiniz diyebiliyorlar. Arada bir haberleri izlemek yerine hep Euro D'de magazinleri izlemekten ötürü bunlar..
Benim anlamadigim bir konu var. Bu sinavlar sirf Türkiyedemi var? Allah askina biz sinavlardan basimizi kaldiramiyoruz ve bu durumu birseyler kazanabilmek icin mecbur görüyoruz. Tek fark bu! Bizde biliriz herseyden memnuniyetsiz olmaktan ama yapacak birsey yoksa, enerjimizi elestirmeye degil derse veririz.
Kimin şartları taşınmaya müsait? Taşınmaya engel durumlarınız var mı? O orada çalışabilecek mi ya da sen burada? Bunlar hep kriter anket yapmıyorsun ki. Eğer tamamen tercihinize bağlıysa gelme, Almanya'da yaşayın burası yaşanacak gibi değil artık!Merhaba arkadaslar,
ben yeni üye oldum bu foruma ama cogu kez degisik degisik konular hakkinda Bilgi edinmek icin okudum..
benim sorunum karar veremiyorum :/sevgilim tr de ben almanyadayim.. nerde yasamaliyiz?
Böyle bir durumla karsilasan yasayan biri bana yardimci olabilir mi?