- 16 Ocak 2014
- 956
- 894
benim bildigim birkac kisi var. Sonradan dönecem diye kivranan gerci dönende yok orasi ayri ama her iki tarafinda gercekci olmasi gerek.
benim akraba evliligi yapmam geri kafalik olsun hadi.. bu senin modern Hayat yil olmus 2015 degisin müslümanlikla alakasi kalmamis... avrupada yasiyorum diye yari Ciplak gezip her önüme gecen erkege mahremimi göstermem gerekmiyoranladin mi! eger sen bunu Dogru olarak görüyorsan ozaman böyle yasa.. ben akraba fantazisi yapacagim cünkü cok ama cok cahilim okumamisim evde oturup örgü yapmisim hep cahilik bu ya sen modern ol.. ol ki cehennemde yanmak icinde insanlar lazim Allah büyük seni ona havale ediyorum..
cogu avrupada yasayan türkler cahil.. ...türkler genelde sevilmiyor , yani benim yasadigim ülke de öyle,kültürlü egitimli türkler görünce adamlar uzayli görmüs gibi oluyorlar, yada TR ye gidip cok sasiranlar ...
biraaz konuyu actim ama özgürlük medeniyet anlaminda kiyas cok komik oluyor arkadaslar....
almanyada yasiyacaksin zaten sorumuu :) zaten cogunlugu tr de egitimi olmayan ayrupadan medet uman tipler
Avrupada yasayan türkler "cahil" evet. Cunku avrupa insani "cahil".
Türkiyedeki birkac insan gibi cingöz ici cürümüs degiller. O yüzden "cahil" diyorsunuz.
Heyy gidi almanlar heyyy 1 Euro ya calisan anca alman oglu alman dir zaten
Nerde Türkiyede 1 Tl ye calisacak kölelik yapacak cahil..
Ayrica bende akraba evliligini kesinlikle onaylamiyorum.
Ama bu usluplar neyin nesi????
cok komik sin arkadasim:)
kölelik demissin , türkiyede isci mi köle , ayrupa daki isci mi ?? evet cahiller bunu ben degil , beyaz üstünden siyah yazili arastirmalar söylüyor,
espirili hatun seni :)
cok komik sin arkadasim:)
kölelik demissin , türkiyede isci mi köle , ayrupa daki isci mi ?? evet cahiller bunu ben degil , beyaz üstünden siyah yazili arastirmalar söylüyor,
espirili hatun seni :)
her ikisi de köle aslindaama 1 euro ya calisacak insan bulamazsin türkiyede..
gülmek iyidir :)
yaw hee hee , 1 euro ya calisan getirde , isverelim..
800 tl icin bi ay calistiranlarimi savunuyorsun bana, 1 euro da 1 euro , cok mu calistin 1 euro anlamadimki nerde var:)
neyse takil sen esprilerinle
Cok haklisin bu konuda. Ayrica, avrupada turkler cocuklarini okutmak icin ellerinden geleni yapiyolar, kendileri gibi zorluk cekmesin diye cocuklari. Bu insanlar, Turkiyeden Avrupaya geldi dil ogrenemedi, kotu islerdi aksam 11 lere kadar calistigi icin mi cahil kaldi ?cahillik olarak neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama.
bence avrupadaki cogu türklerin "cahil" olmasinin nedeni belirli bir yastan sonra türkiyeden avrupaya gelmek. Yaslari okula gitmek icin ilerlemis oluyor ve bu yüzden burda egitim alamiyorlar, almancayi cat pat anca konusabiliyorlar. Buraya ayak uydurmakta zorluk cekiyorlar.
Ilk nesile bakarsak onlarin burda ne okula gitme gibi bir sansi olmus dende ülkenin dilini profesyonel ögrenme gibi. Isci olarak getirilip fabrikalara tikilmislar. Ve bu insanlar bana göre kesinlikle cahil olarak nitelendirilmememli.
cahillik olarak neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama.
bence avrupadaki cogu türklerin "cahil" olmasinin nedeni belirli bir yastan sonra türkiyeden avrupaya gelmek. Yaslari okula gitmek icin ilerlemis oluyor ve bu yüzden burda egitim alamiyorlar, almancayi cat pat anca konusabiliyorlar. Buraya ayak uydurmakta zorluk cekiyorlar.
Ilk nesile bakarsak onlarin burda ne okula gitme gibi bir sansi olmus dende ülkenin dilini profesyonel ögrenme gibi. Isci olarak getirilip fabrikalara tikilmislar. Ve bu insanlar bana göre kesinlikle cahil olarak nitelendirilmememli.
evet cünkü ayak uydurmak gercekten zor. Her iki taraf icinde öyle. Türkiye her nekadar memleketim olsada ben ayak uydurabilecegimi sanmiyorum mesela, türkiyede yasiyor olsamda ozman buraya ayak uyduramazdim. Cünkü kültürel anlamda cok farkliliklar var. En basiti Bayramlar, mesela türkiyede senlik gibi gecer bayram oldugunu anlarsin ama burda bayramin diger günlerden farki yoktur. Veya türkiyede canin sIkIlIr bir cay bahcesine gider cay icersin ama burda öyle bir imkan yok malesef. Buranin sakinligine sessizligina aliskinsindir ama türkiyedeki o kalabaligi vs kaldiramassin. Burda saat en gec 8de hayat durur türkiyede ama o saatlerde daha sokakta veya cafelerde insanlar olur . Bunlar en basit örnekler