Almanyada mi türkyiede mi yasamaliyiz?

benim bildigim birkac kisi var. Sonradan dönecem diye kivranan gerci dönende yok orasi ayri ama her iki tarafinda gercekci olmasi gerek.

evet cünkü ayak uydurmak gercekten zor. Her iki taraf icinde öyle. Türkiye her nekadar memleketim olsada ben ayak uydurabilecegimi sanmiyorum mesela, türkiyede yasiyor olsamda ozman buraya ayak uyduramazdim. Cünkü kültürel anlamda cok farkliliklar var. En basiti Bayramlar, mesela türkiyede senlik gibi gecer bayram oldugunu anlarsin ama burda bayramin diger günlerden farki yoktur. Veya türkiyede canin sIkIlIr bir cay bahcesine gider cay icersin ama burda öyle bir imkan yok malesef. Buranin sakinligine sessizligina aliskinsindir ama türkiyedeki o kalabaligi vs kaldiramassin. Burda saat en gec 8de hayat durur türkiyede ama o saatlerde daha sokakta veya cafelerde insanlar olur . Bunlar en basit örnekler

Turkiyede yaşamak sana zor gelir, tatile gittiğine benzemez. Geçim sıkıntısı çekerseniz, ayak uyduramazsin. Ustelik kayınvalide de sorunluymus hakikatten ezerler seni. Sana tavsiyem almanyada kalman. Mesleğinde varmış hem, öylelikle esinizi getirmen de zor olmaz, hemde alıştığın düzenden vazgeçme derim.
Zaten nisanlinizinda kariyer yapma gibi bir amacı da yokmus, almanyada da öyle bir işte çalışabilir.
Ama ailene de katılıyorum bencede almanyadan biriyle evlen çünkü nişanlın turkiyeden gelince çok zorlanacak, bunalıma girecek. Erkek için zor bir durum. Oradan biri olursa zaten mesleği olur ikinizde düzgün bir işte çalışıp yaşayıp gidersiniz.
Bu arada bende yurt dışında yaşıyorum.

Evde oturanlar hep cahil ve orgumu oruyor ? orgu ormek cahillikmi ?
Herkes bi sekilde kendini gelistir.
ve guzel bi laf vardir, okumak cehaleti alir diye basliyor.

akraba ile kan bağı bulunduğu için (annenin kuzeni) akraba evlilikleri ikinci dereceden ensesttir. ensest ilişki sadece anne baba çocuk kardeş arasında olmaz. insanların bukadar tepki göstermesinin sebebi bu.

cogu avrupada yasayan türkler cahil.. ...türkler genelde sevilmiyor , yani benim yasadigim ülke de öyle,kültürlü egitimli türkler görünce adamlar uzayli görmüs gibi oluyorlar, yada TR ye gidip cok sasiranlar ...
biraaz konuyu actim ama özgürlük medeniyet anlaminda kiyas cok komik oluyor arkadaslar....

almanyada yasiyacaksin zaten sorumuu :) zaten cogunlugu tr de egitimi olmayan ayrupadan medet uman tipler

Avrupada yasayan türkler "cahil" evet. Cunku avrupa insani "cahil".
Türkiyedeki birkac insan gibi cingöz ici cürümüs degiller. O yüzden "cahil" diyorsunuz.
Heyy gidi almanlar heyyy 1 Euro ya calisan anca alman oglu alman dir zaten
Nerde Türkiyede 1 Tl ye calisacak kölelik yapacak cahil..

Ayrica bende akraba evliligini kesinlikle onaylamiyorum.
Ama bu usluplar neyin nesi????

Türkleleri sevmeyen kesim ise irkci kesim sadece onlarda baska milletten olanlarida sevmiyor zaten. Geri kalanlar gayet dostca takiliyor. Hatta alman-türk evlilikleri yapiliyor.

Son düzenleme:

cok komik sin arkadasim:)
kölelik demissin , türkiyede isci mi köle , ayrupa daki isci mi ?? evet cahiller bunu ben degil , beyaz üstünden siyah yazili arastirmalar söylüyor,
espirili hatun seni :)

kölelik demissin , türkiyede isci mi köle , ayrupa daki isci mi ?? evet cahiller bunu ben degil , beyaz üstünden siyah yazili arastirmalar söylüyor,

her ikisi de köle aslinda ama 1 euro ya calisacak insan bulamazsin türkiyede..
gülmek iyidir :)

cahillik olarak neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama.
bence avrupadaki cogu türklerin "cahil" olmasinin nedeni belirli bir yastan sonra türkiyeden avrupaya gelmek. Yaslari okula gitmek icin ilerlemis oluyor ve bu yüzden burda egitim alamiyorlar, almancayi cat pat anca konusabiliyorlar. Buraya ayak uydurmakta zorluk cekiyorlar.
Ilk nesile bakarsak onlarin burda ne okula gitme gibi bir sansi olmus dende ülkenin dilini profesyonel ögrenme gibi. Isci olarak getirilip fabrikalara tikilmislar. Ve bu insanlar bana göre kesinlikle cahil olarak nitelendirilmememli.

her ikisi de köle aslinda ama 1 euro ya calisacak insan bulamazsin türkiyede..
gülmek iyidir :)

yaw hee hee , 1 euro ya calisan getirde , isverelim..
800 tl icin bi ay calistiranlarimi savunuyorsun bana, 1 euro da 1 euro , cok mu calistin 1 euro anlamadimki nerde var:)
neyse takil sen esprilerinle

yaw hee hee , 1 euro ya calisan getirde , isverelim..
800 tl icin bi ay calistiranlarimi savunuyorsun bana, 1 euro da 1 euro , cok mu calistin 1 euro anlamadimki nerde var:)
neyse takil sen esprilerinle

ne espirisi yahu?
siz almanyada yasamayan ama almanya söyle güzeldir böyle güzeldir diyen tiplerdensiniz galiba
cahil derken kendiniz cahil duruma düsüyorsunuz

Konudaki bazi yazilari silmisin galiba gec kaldim ?? kaynanadan filan bahsediliyo ama yukarda öyle birsey yazmio... Kocan Türkce bilio . sen türkce ve almanca biliosan türkiyede yasamaniz daha igi cünkü türkceyide ikiniz biliosunuz ve sorun olmas ama almanya tasinirsaniz kocanis almanca ögrenene kadr .... ama tbi yine siz bilirsiniz . ben olsam kosa kosa türkiyeye giderdim heralde ..

Cok haklisin bu konuda. Ayrica, avrupada turkler cocuklarini okutmak icin ellerinden geleni yapiyolar, kendileri gibi zorluk cekmesin diye cocuklari. Bu insanlar, Turkiyeden Avrupaya geldi dil ogrenemedi, kotu islerdi aksam 11 lere kadar calistigi icin mi cahil kaldi ?

bir alman yillar önce siyah peruk takip türk rolüne girip fabrikaya girmis (almanlar her kara kasli kara sacli insani türk diye damgaliyordu önceden) ve alman isverenler onunla düzgün kelimelerle almanca konusmadigini ve türk iscilerin cektiklerini anlatmisti..
almanlar bile neyin ne oldugunun farkina varmis naziler haric ama türkiyedeki insanlarimiz kulaktan duyma hikayelere inaniyor saka gibi. zaten almanyada avrupada dogan türk cocuklari artik üniversitelerde okuyor doktor mühendis ögretmen oluyor

konudan bişey anlamadım, mesajlar eksik ama ben olsam ailem neredeyse orada yaşamak isterdim. 3 günlük dünyada kardeşlerimden özellikle annemden babamdan ayrı kalmak istemem.

türk kiligina giren alman adamin kitabini okumak isteyenler:
günter wallraff - en alttakiler

almanyadaki türkler hakkinda kulaktan duyma cekistirenler okusun

Kesinlikle Türkiye de yaşamayı düşünmeyin bile.
Elimde fırsat olsa, kaçacağım bu ülkeden ama öyle bir imkanım şuan için yok.

orada doğmuş-büyümüşsün üstelik,Türkiye de ciddi anlamda yapamazsın. Sanmıyorum, çok zor.

Buna ben de katiliyorum, ilk geldigimde ufak bir kasabaya geldim okul icin.

Allahiimmmm sokakta insan yok?! Saat 8den sonra sokakta kimse yok.

Genc insan yok, her yer yasli. Sokakta insan olsa bile bizim insanimizin enerji ve aurasi kesinlikle yok. Yani Istanbul'da herhangi bir caddede yurumenin verdigi enerji, diger insanlara bakmak bile oluyu diriltir. Insanlarda hic enerji yok, olmus gitmisler gomenleri yok , o derece. Almanya'nin yasanacak yeri Berlin, Hamburg diger yerleri emeklilere gore, genc insanlar yasayamaz bence. Fazla sakin hayat, hicbir aksiyon yok.

Alman arkadaslarim da , Istanbula 1 haftaligina gelmisler, donduklerinde 3 hafta dinlenmizler, kendilerine gelememisler. Ne bicim bir sehir oyle yaslandik dediler:)))

bana kalırsa almanya'da yaşayın. benim de eşim yurtdışındaydı ben onun yanına geldim işim de var gayet memnunum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…