Almanyada Dil Bilmeyip Sorun Yasayanlarin Paylasim Alani

birak canim ya alissinlar zaten biz onlara uycaz diye bi hal olduk birazda onlar ayak uydursun hosgorulu olsun nedir ya bu yabanci dusmanligi sinir oldum gece geceklava:klava: her yerde yabanci dusmanligi bilmiyolarki nasil yasiyoruz iyyy sinirlendim simdi mahkemeye basvur madem oyle sende yasiyosun hakkinizi arayin hakaret davasi acin mesela!!!

canim sende ayak uydurmaya calissan? napicaksin mecbur bir sekilde uycaksin onlara,bunlar böyle iste hele birde kafayi takarlarsa tamam ozaman.. allah yardimcin olsun

canim hakli olabilirsin oda ayak uydurmali ama sus sus nereye kadar bunlar sustukca adamin tepesine biner ben soylim a.s.

Bence de arkadaşlar susmamak lazım, sustukça tepene biner insanlar..Yani bu Almanya Türkiye farketmez heryerde böyle..Haklısan hakkını arıycaksın.

Isin esasi muslumanla beraber yasamak istemiyor hristiyanlar benim burda kisa yasantimdan sonra edindigim kendi fikrim dogru veya yanlis.Turkleri de musluman olduklari icin sevmiyolar benim anladiigm kadariyla (Cok derin bi konu maalesef burda forumda tartismak yetmez. Baharyagmuru artik sendebizde kendimize göre cagreler bakicaz madem burdayiz. Derdimiz oldumu forumda paylasiyoruz en azindan.En iyisisakin olup hakkini aramak sonucta yasalari guzel hakkimiz olan cok seyde var.Baharyagmuru pis olanalrida cok tabii adam köpegini gezdiriyo bizim kapinin önüne pisliyo sonra baska köpek onu görüp yapiyo esimle kac kez nöbet tuttuk sacma ama yakalayamadik sonra yan komsumun kamerasi vardi ordan yakaladik rezil etti esim. Bi ara esime burda o kadar ev var hic birinin önü diil bizim evin önü icimden kötü niyet oldugu geciyo dedim. Simdi hic bi köpek sahibi bizim kapinin önünden gecmio karsi kaldirim bos ordan geciyolar bende onlarin tavrinda biri gecerken cama dikilip uyuz uyuz gözümü dikip bakiyorum.Uyum saglamisim dimi onlar gibi uyuzluk yapabiliyorum :)) sinirin gecsin diye yazdim umarim, Bi kezde bir turk aileye gitmistim oglumla kadinin 3 cocugu var ama o gun cocuklari evde diildi ucumuz oturduk oglumda yaramaz ama oturdu tv seyretti cocuklar yok diye ama alttaki kadin tel acti ve ne yapiyosunuz cok gurultu geliyo dedi. Hadi biz sok olduk. Neyse 1 saat kaldik biz gittik arkadan kadin evde yalnizken kari koca kapisina dayanip kavga ciakrtmisalr oda kapiyi kapatip polis cagirmis tel acti senden sonra boyle oldu dedi sonra mahkeme filan sonucta o alt kat aile haksiz bulunup o evden ciakrtildi sirket tarafindan.Sen sakin ol bak onlarin bi durumu varsa hemen sikayet et onlarlada hic muhattap olma.

Baharyagmuru aldirma diycem ama aldirmamak mümkün degil.

Bunlarin icinde var muzurluk, fakat dise dis kavga etmekten korkarlar. Is ciddiye bindimmi kacarlar, söyliym sana.

Ben olsam fazla tantanaya girmem onlarla, burda ne güzel avukatlar var, gidersin anlatirsin derdini ve hakkini bu sekilde savunursun. Ama kavgayla gürültüyle olmaz malesef, hakliyken bile haksiz duruma düsersin canim benim.

Bunlarin sorunu müslümanlarla, olsun varsin, elbet bizde bir gün güleriz.

Öpüyorum seni a.s.

hepinize cok tesekkür ederim arkadslar. malesef bu insanlar bizlerin hem türk hemde müslüman olmamizi hazmedemiyorlar. hep susup onlarla mücadele etmedigimiz icin bu durumlara geldik,biliyorlarki türkler suar cevap vermez,sikayet etmez,ama artik öyle degil,yeni nesil susmuyor ve hakkini sonuna kadar ariyor. ben artik haksizda olsam bundan sonra onlarin yaptigi gibi yapicam ve susmuycam. meltem arkadasim sagol beni rahatlatmak istemissin,rahatladim valla iyi yapmissin,onlara az bile. kendileri sabah aksam camdan ayrilmiyorlar.yeterki birilerini sikayet edelim diye. ben eski evde otururken alttakilerle kavgaliydik,gecen sene dövüsmüstük hatta ben dayak bile yedim ama ev bürosu malesef hicbirsey yapmadi,sadece yeni ev verip istediklerimizide yapip susturdular,esim mahkemeye bile gitmedi. senin arkadasin nasil basarmis sasirdim dogrusu. bu arada ben onlara uyum sagilyorumda onlar bana uyum saglayamadi o baska.bu yeni binaya tasindim ,merdiven siliyorum alt katta oturan kadin gelip merdiveni nasil silmem gerektigini anlatiyor ben sanki uzaydan geldim,bende cevap vermedim,merdivenlere kum döküp silip silmedimizi,ayakkabilarimizi calmalari,merdivenlere koymalari ya bunlara ne demeli,ben bu insanlarlami uyum sagliycam :dilcikar:

baharyagmuru merdiven dedinde ilk geldigimde oturdugumuz evde karsi komsum rus tu ama yillardir burda almandan daha alman bi rus dahda cins oluyo. Kafin merdiven silme konusunda kac kez uyuzluk yapti almancada hic bilmiyorum ne derse tamam dedim ama varya en sonunda kadina bi kafa atasim geldi sonra sakin ol dedim kendime istedigi bu basarmak üzere ses cikartmamak lazim ama ne bilim o zamanda olmuyo.Manyaklarin icine dusmusun sende ya alah yardimcin olsun yinede semt degis yada sehir degis derim mumkunse ne bunlar ya ayakabi calmak nesi oluyo valla kafasini yarardim herhalde.Ben bu evimi alip tasindigimizda bi kadin geldi turkler buevi almis dediler korktum ama sen biz ebenziyosun sevindim dedi ne demek busimdi ben saskin kaldim sonra bana sen turkiyede basini örtüyodun burdami actin dedi yok dedim benhep modernim turkiyede herkes modern dedim. 3 yil gecti bu muhabbetten bu gun bana diyo turkyiede univeristelrinizde basörtüsü kabul edilmemis alla alla dedim sonr abi baktim radyo tv hep buhaberde ya ben basimi örtmem ama örtenede ne örtüyosun diyemem yani bunlar bi acayip ses ciakrtmiyoalr ama icten ice kinliler.

Arkadaslar bu sorunlari birazda türkler yaratiyo.Bu ülkede yasiyorsak biraz toplumkurallarina uymak gerek diye düsünüyorum ayakkabilarinizida evin önüne cikarmayiverin bu okadar da zor degil bence.Ha yabanci düsmanligi tipki bizimülkemizdeki gibi burada da var ama siz dimdik kendinizi onlardan asagi görmezseniz ,hic bir problem yasamazsiniz.Burada da hukuk kurallari gecerli ve insan haklari bizim ülkemizin cok cok üzerinde.Benim üst komsumda yapti gürültü oluyo diye yukardan tekme vurdu.Esim burasi dag basi degil bir sorunuz varsa adam gibi söyleyin dedi.Ben balkondan hali cirptim alt komsum lütfen dedi balkonum toz oluyo dedi.Haklisiniz düsünemedim dedim ve bir daha yapmadim.Eminim baksasi olsa ha bak ben türkümondan öyle dedi inadina yaparim derdi.iste bizim sorunumuz bu !Onlar ne derse ne yaparsa yabanciyiz diye yapiyorlarmis gibi geliyo.Hadi onlar yabanci düsmani bizim ülkemizde icinde yasayan kendi halklarina bile düsman .

tamam her ulke icin gecerli olabilir ayakta uydurmalisin ama kalkipda domuz gibi ne bilim ne yazarlarsa hakkini savunacaksin
tabiki herkes bir degil her irkin iyisi kotusu var buna bisey demiyoruz.....ama malesef her irkda tam irkcilik yapan gercekden SIKI yabanci dusmani var mesela biz apartmanda oturmuyoruz bahceli evimiz var tam kosede sag tarafdada hollandali var hemen yanimizda degil tabi arada minik bi yol var garajlara giden hic unutmam ilk gelin oldugumda merdivende dusup ayagimi kirdiydim ve yeni yeni yuruyodum alciyla sikildim va garajlara dogru yavas yavas gidiyordum adam erinmeden cikmis burasi benim arsam cikin diyo arabalarimiz ciziliyo radyolari caliniyo bizde tabi sus sus adam hic aldirmiyodu hep yapiyodu gozdagini alinca artik arabasini bile parketmiyo evin onune iste susarsan tepene bi guzel binerler hatta tepinirler bile a.s.

benimde söyledigim farkli bisey degil.Demek istedigim dogru ve yanlisi ayirarak davranmak gerek hakli oldugun yerde konusacaksin Ama haksiz oldugunda da susmayi bileceksin.Bunun dille irkla baska ülkede yasamakla ilgisi yok.Yasadigimiz toplumda belli basli kurallara ayak uydurmaliyiz .Bu dünyanin heryeri icin gececerli Türkiye Almanyayla ilgisi yok.Haklisin herseyde hakliysan hakkini aramayi bileceksin.Bizde bu ülkede yasiyoruz bizimde haklarimiz onlarla esit .Benim tuhaf buldugum burada yasiyoruz ama nedense bizimhalkimiz bir türlü burali olamiyor.Sorun bu bence

aman neden burda yasiyoruzki anlamyiorum hadiii hep beraber turkiyeye geri dönelim bitsin bu dertlerr

hatize arkadasim öncelikle ben bir insanim hayvan degilim yani anlayan,konusan bir varligim,ama bu notu yazan yani bize hakaret eden sahis bunu anlamamis bu bir. ikincisi apartman hayatini ve almanyanin yasam kurallarini biliyorum.almanlar madem kurallari cok iyi biliyorlar gelsin kibarca söylesin korkakca davranip hakaret etmensi bu onun medeni bir insan olmadiginin kanitidir. ayrica merdivenlerimize park kumu döküldü ki silip silmedigimizi kontrol ediyorlar.almanyada hak hukuk bana gelince islemiyor ne yazikki ,gecen sene komsumuzdan enseme sert bir darbe yedim ,mahkemeye verdik ve savci olayi komsuluk ilskisi gibi basit bir olay diye kapatti,alman olsaydim bangir bangir bagirip hakkmi alirdim herhalde sonuc ben yedigim yumrukla kaldim. yok kadinsin almanyada cok cezasi var kadin dövmenin hani nerde biz türklere gelince hak huukuk kalmiyor. 12 senedir almanyadayim cektiklerimi bir ben birde allah bilir.o yüzden bana hak hukukve de almanlardan bahsetmeyin en iyisi bile kücük bir olaydan sonra bile cirkin olabiliyor.evet dedigin gibi onlarla esitiz,vergimizi veriyor ,kiramizida onlar gibi ödüyoruz.ama esitlige gelince ben ortada birsey göremiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
onlarin karsisina almancasi iyi olam disli birisini getireceksin bakalim süt dökmüs kediye dönerler ah ben olacaktim orada neler ederdim onlara

yasanan bu tür olaylari duydukca cok üzülüyorum ve bazen de acaba birkac almanya var da ben güzel olaninda mi yasiyorum diye düsünüyorum ...

söylediginiz seylerden hic biri cok sükür basima gelmedi gelmesin de zaten...

yasadigim yerde benden baska türk yok fakat hic kimseden türk oldugum icin kötü ya da kirici bir tavir görmedim... aksine gayet kibar ve hos tavirlari var... cogu da yasli... ben bunu kisaca suna bagliyorum.... gelmeden önce almanca ögrendim... gelince de burda kursa devam ettim... geldigim binada insanlara ilk günden merhaba nasilsiniz dedim ve gayet kibarca cevabimi aldim... köpegimiz var... komsulara köpegimizin türkiyeden yeni geldigi ve cevre yabanci oldugu icin birkac gün havlayabilecegini bizi birkac gün mazur görmelerini rica ettim ve gercekten de oldu... komsular mazur gördü köpekte 1 haftada alisti.. simdi cok seviyorlar...alt kattaki yasli amca benim acelem olsa bile durdurur beni nereye böyle acele acele diye... baska bir örnek de eve internet sorunuyla ilgili olarak gelen telekom elemani evden cikarken türkiye de bir tatil ayarlamak icin heyecanla cikti evden...

yani demek istedigim biz kendimizi onlardan -zaten onlar bizleri dislayacaklar nasilsa diye- uzak tutmak yerine gayet dogal davransak onlar da kabulleniyor....

gurbetcı arkadaslarım oncelıkle hepınıze kolaylıklar dılıyorum bılırm gurbet cok zordur annem babam 20 yıl a yakın hırvetıstanda yasadılar sukur sımdı kesın donus yaptılar.

arkadaslar bu sorunlar turkıyede yok mu zannedıyorsunuz hemde cogu zaman bız alasını yasıyoruz
haksızlık karsısında sus pus durmamak lazım ama gerkesız hassasıyette ıyı degıl sonucta sız orda multecı degılsınız kı calısıyorsunuz vergı verıyosunuz kendınızı ezdırmeyın derım
Allah kolaylıklar versın...

Baharyagmuru Alman mahkemesi de Türkiye gibi cok hafif cezalar maalesef. Gerekce insani sebeplerden cok leicht hersey.
Arkadaslarin da dedikleri gibi oturdugun semti degistireceksin belki de o zaman kurtulacaksin.

Biz de burda Türk'lerin yasadiklari semtlerden kaciyoruz, Türk ile karsilasmamak icin almanlarin yasadiklari yerleri seciyoruz. Alman'in düsmanligi varsa Türk'ün de cenesi, dedikodusu, mezhep.... evine kim gelmis kim gitmis hic birseyi gözden kacirmiyor bu da yabanci düsmanligi kadar rahatsiz edici canim maalesef.
Diledigin gibi bir ev bulamani diliyorum.

sagolun arkadaslar ama bende bu sans olduktan sonra nereye gitsem gelir kötüsü yine beni bulur. sorun benim almanca bilip bilmemem degil,zaten görünce selam veriyorum ama alttaki beni ilk gördügünde selamimi almayip kafasini cevirdi. diger komsularim almanca biliyor ama faydasi yok. semtimi degistirmem mümkün degil,buraya daha yeni tasindim,cok masrafli ve de cok zor oldu. yeniden böyle birsey yasayamam. elbette iyi almanlar var ama o da beni bulmuyor , mesela yan sokakta bir arkadasim sadece almanlarin oldugu bir binda oturuyor ve hicbir problem yasamiyor ve arkadasimi cok seviyorlar. yasadigimiz yer kücük bir kasaba ,fazlasiyla türk var,bu son yasanan yanginlardan,kavgalardan sonra almanlarin bize olan tavirlari daha da sert sanki ya da bana öyle geliyor.

bu son yasanan yanginlardan,kavgalardan sonra almanlarin bize olan tavirlari daha da sert sanki ya da bana öyle geliyor.

Bence kendini cok fazla böyle düsüncelerle yipratma...bu bakis acisinla yüzündeki ifade bile degisebilir...cevrendeki almanlar belki de senin bu ürkek yüz ifadene de tepki verebilirler...

türkiyedede bir cok kötü sey basina gelebilir...

sinirlar milletler arasinda degil malesef siniflar arasinda...avrupadada türkiyeden bildigimiz varoslar gibi hemen belli olmuyor burda Getho'lar cok farkli...sorun cünki madiyattan cok anti sosyalik...yani belli semtlerde yasiyanlar yasadiklari toplumun en alt noktasindalar...ve bence bunun farkindalar sosyal göc ise onlar icin imkansiz zaten sinif atliyabilselerdi baska semtlerde oturulardi...o yüzden arkadaslar semt degistir demis...avrupada yasanilan semt türkiyeden cok daha önemli...buna bende katiliyorum...

onun icin biraz sabirli olmaya calis...ama kenidnide bizi yakiyorlar falan filan sartlandirma...hayatin cehenneme döner...buranin pozitif yanlarini düsün...bunlara yönlendir bakis acini Şeniz...umarim hersey gönlünce olur

baharyagmuru canim dogada söyle bi kanun var mutlu olman icin baskasini degistiremiyosan mutlu olman icin kendini degistiricen yada surekli sinir icinde yasican. Tamam alamanlari degistiremiyoruz semtide degistiremiyoruz o zaman sen vakit gecirdigin sekli degistir. Surekli evdemisin calisiyomusun bilemyorum nasil geciyo vaktin ama sana selam vermemis amaannnnn gec git sende ona verme. Ben sorun yasaamdim hep filan derim ama bu tur seyleri sayask oooo bi suru de bende var ama takiyomuyum yokk ne takicam ya benden fazlasimi var yokk senden fazlasimi var yokkk o zaman neden seni üzmesine izin veriyosun salla gitsin. Kendine oyalanacak seyler bul brontebronte cok hakli biraz fazla takmisin bu konuya onlarda bunu anlamissa tamam artik.Bosverr bu dunyaya bidami gelicen dertler var tabii hic beklemedigin anda yenen gollerde var ama ben inaniyormki ilahi adalette var )) sen o uyuzlari gördügün an kafani cevir guzel seyler duusn beni dusunn ) ikimiz birlikte sallayalim bak deger verdigin surece olay buyur deger verecek guzel seyler ara etrafinda canim. Eger bu konudada bi sorun varsa ac bi baslik daha ordada sohbet edelim belki bakmadigin degisik bi bakis acisi farkedersin kimbilir.

simdi bida aklima geldi sen demisin baska bi arkadas almanlarin icinde oturuyo hic sorun yasamiyo. Benim burda bi turk bide iran azeri turku tanidigim var ara ara bana gelir bende onalra giderim. Cok iyi insanlardir ama cok cekingenler 19 sene burdalar ortalama ama dun gelmis gibiler. Benim ust kat sag ve soldaki alman komsularim yasli 67 yas ortalamalari ve aram cok iyi sagdaki ben senin annenim der hatta ve ben cok iyi almanca bilmedigim halde onlarla lay lay lom yaparim.Bi gun turk arkadas gelmis esiyle ben evde yokum komsum kahve getirmis onlara arkadas sokta sen ne sanslisin diyor sonra baska olaylarda var soldaki ve ustteki komsularimda benim oglanla ilgilenirler azeri arkadas der cok sanslisin hep pratik yap almancan gelissin ama onlar bi anlik görüyolar hersey oyle benimy azdigim gibi gulluk gulustanlik diil bicak sirtinda yasiyorum desem sasarsin onlarada diyorum yaaaa cok sansliyim diye ama biliyorumki onlar o karakterleri ile benim yerimde olsalar bi dakka duramazlar ama idare dunyasiiii ben idare ediyorum hem almanlar hem yaslilar bazen 3 kaynanam varmis gibi oluyo samimiyti abarttikalri oluyo ama idare ediyorum yani ben karamsar olsam bi seyden küskünlük yapsam ben bu evi satar giderim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…