Okumak icin buralara gelmeyi dusunen arkadaslara KATOD (Karlsruhe Turk ogrenci dernegi) sayfasini tavsiye edebilirim, orada okuyan arkadaslarimiz var sorabilirsiniz degisik bolumleri. Ben tip fakultesindeyim bu bolumu dusunen arkadaslara yardimci olmaya calisirim. Benim tavsiyem, gittiginiz sehirde mutlaka az-cok bildiginiz birileri olsun, burada tek basiniza ev bulmak, esya ayarlamak, hersey bir iskence arkadaslar kabul edilmekle gelmekle hersey bitmiyor, tam tersine sadece basliyor. Bir de Almanya'da universiteden kabul almak cok zor degil ama bircok bolumu okumak zor. Burada lise okuyan herkes gidiyor nerdeyse universiteye cunku OSS diye bi kabuslari yok burdakilerin. Ama okurken calismak gibi seyler cok normal, ben de master yaparken calisiyordum bir yandan. Boyle yapan arkadaslarimin cogu uzattilar okulu, bunlara hazirlikli olmaniz lazim. Turkiye'nin rahatligina ve ogrenciye sahip cikan kulturune alisinca cok zorlaniyorsunuz.Bence buranin tek iyi yani, saat kac olursa olsun, guven icinde evinize donebilmeniz ki gece calismak zorunda kaldiginiz bi isiniz olursa, e gunduz okuldasiniz, bunun onemi buyuk.