Almanyada Dil Bilmeyip Sorun Yasayanlarin Paylasim Alani

kesinlikle katiliyorum... karsilarinda bir alman olsaydi el sürmeye cesaret edemezlerdi baslarina gelecekleri bildikleri icin...

entegrasyon deyip duruyorlar ya ... hadi entegre olup onlar gibi her seyi sikayet edelim :)

cok yasa emi inan beni cok guldurdun canim entekreoluyodum bak bende kadin beni itip kalmaya baslayinca once usulca elini cek dedim cekmedi tekrar dedim yine cekmedi ustumden ya bileklerime yapismis akilli otur diyo sanene neyse bende elini cekmeyince bi ittim bak bende entekre oluyorum canim .

canim krakenkassa ya sikayet edeceksin pek bisy olacagini sanmiyoum ama mahkemeye verecem filan de..yada yokmu orda yabancilar icin beratung verilen yer mesela ben avusturyada yasiyorum burda öyle bir yer var türk danis deniliyor..ordan kesin bir bilgi verirler ama sakin pesini birakma böyle biz sessiz kaldikca tepemize cikiyorlar güya bizi begenmiyorlar ama türk nüfusu olamzsa onlar hicbiseyler genc nüfslari giderek azaliyor.. birde sen ameliyatlisin sakin sakin ha birakma bu isin pesini tamamen hakaret bu hadi yolda filan kötü bakmalari anliyoruz ama orasi doktor irk,millet,din ayrimi yapmadan bakmalari lazim elini sürmeye hakki yok onlar kim ya cok sinirlendim inan..canim lütfen hakkini ara

ah bu kocalar ya bende komsudan dayak yedim kocama dedim gel mahekemeye verelim diye yok efendim kaybedermisiz bende bir zazar yokmus diye. dayak sonucu benim illaki bir zarar mi görmem gerekiyor.senin eline güzel bir firsat gecmis olay ne kadar oldu bilmiyorum ama git kadin doktoruna olyi anlat o günden beri agrilarim artti de doktorun sana yardimci olur, hatta cocuklarima bile bakamaz oldum agrilardan de.

aysima ve Almanyada yasayan arkadaslar LÜTFEN KRANKENKASSELERINIZE LÜTFEN NE OLURSA OLSUN SIKAYET EDIN DUYARLI OLACAKLARDIR KESIN BUNU BANA AOK DEDIIIIIIIIIIIII YA BIRBIRIMIZIN TECRÜBELERINDEN FAYDALANALIM LÜTFEN YAAAAAAAAAA:

ev hanımıyım almanya vizesi almam için neler gerekli yakın zamanda birini davet eden varmı ben ablama gidicem fakat her yerde farklı belgeler söylüyorlar yardımcı olursanız çok sevinirimsenağlamasenağlama

gitmek istediginiz yerin konsolosluguyla ablanizin konusmasi gerekli..
sizi istek yapacak kisi ablaniz sonucta en iyi bilgiyide ona vericektir konsolosluk yerimseniben

Özür Dilerim Arkadasim Ama Gecikmeli Olan Sensin!! Doktor Seni Neden Uyarsin Yada Neden Hatirlatsin!! Yani Her Hastasini Hatirlatmaya Kalkarsa Isini Yapamaz!! Bebek Senin Bebegin Sorumluluk Sana Düsüyor!!!
Burada Dogdum Burada Büyüdüm Daha bu zamana Kadar Böyle birsey ile Karsilasmadim!!! Etrafimdanda Duymadim Yani Doktor-Hasta Iliskisi Olayindan Kast ettim!!
Bizlerede Pek Cok görevler Düsüyor Ama niye Ise Yüklemini Baska Sirtlara Yüklüyoruz!!
Sikayet Etme Konusuna Gelince!! Yardimci Olacaklarni Sanmiyorum!!! Arti Esin Nasil Duymaz iceride iken bu Olanlari!! Anlam veremedim Dogrusu!!! Sen Ifade edemedin Olabilir Ama Esin Savunmasini Yapsaydi madem!! Tatli Dil Yilani Deliginden Cikarir Demis Atalarimiz!!! Cokda Dogru Demisler!!! Tabii Bu Benim Düsüncem!!!
Sana Düsen Doktorunu Degistirmek!! Ve Terminlerine Biraz daha Erken Davranmak!!!

selam arkadaslar.benim sorum ilcg firmasi hakkinda bilgisi olan varmi acaba?tr ye gemiyle mal götüren bi firma bu ticaret yapan kisilere.esleriniz yada siz biliyormusunuz önerirmisiniz ne tür bilgiler verebilirsiniz?tesekkürler

selam aysima benim büyük oglumda dün okula yazildi ama sen gel bize sor oglum 2 defa testte soktular almancasini ,yazisini ,matamatigini,resimlerini bakiyorlar eger basarili olursa okula yazdiriyorsun ama basaramassa 1 yil daha kindergartene veya sonderschule ye yolluyorlar allaha sükür ,benim oglum basardi ama benden bir ömür gitti stresinden dolayi (aysima kindergartende almanca dersleri veriyorlar yabanci cocuklara faydasi oluyor.)

ARKADASIM BU TUR SEYLERI BUGUNE KADAR NASIL GORMEDIN VE KARSILASMADIN YADA DUYMADIN SASIRDIM KALDIM.HALBUKI BENIM CEVREMDE BUNU YASAYAN DOLU INSAN VAR YANI BIR INSAN BIRAZCIK GEC KALDIYSA BIR INSANA BOYLE MI DAVRANMALILAR ACABA KENDI MILLETLERINDEN BIRI OLSA BOYLE MI YAPARLARDI:BENDE DOKTORUMA BIR KEZ RANDEVUSUZ GITMISTIM HEMDE ILK KEZ GITTIGIM ZAMANDi.AMA NEZAKETLE BIDAHA TERMIN OLMADAN GELMEYINIZ DEDILER VE O GUNLUGUNE BIZI ALDILAR ALMASALAR BILE BUNU NEZAKETLE SOYLEYEBILIRLERMIS DEGILMI.BOYLE SEZERYANLI BIR KADINI KOLUNDAN CEKISTIRIP ITME HAKKINI KESINLIKLE VERMEZ ONA HEPIMIZ INSANIZZZZ

selam arkadaslar.benim sorum ilcg firmasi hakkinda bilgisi olan varmi acaba?tr ye gemiyle mal götüren bi firma bu ticaret yapan kisilere.esleriniz yada siz biliyormusunuz önerirmisiniz ne tür bilgiler verebilirsiniz?tesekkürler

ilcg diye bir sirket tanimiyorum...ama Almanyadan bir cok nakliyat sirketi gemiyle mal götürüyor türkiyeye...genel olarak ya direk bir armatürlüge soruyorlar bu nakliyatcilar veya bir NVOCC yani bir Non Vessel Operating Common Carrier kendine ayit gemisis olmayan armatürlüklere...benim bildiklerim Sacco ve Fair Trade ...genel olarak bir kac nakliyatciya fiyat sorulabilinir ...mallarin gemiyle transferi'nin ne kadar diye ...NVOCC lere de sorulmasi lazim bazi nakliyat sirketi calismiyordur NVOCC lerle ...nakliyat konusunda son yillarda cok degisiklikler var...rekabet artti fiyatlarda düstü...onun icin bir kac yerden fiyat arastirmak iyi olabilir simdilik...personal effects...yani özel kullanilmis esya'ya gümrük vergiside ödenmesi gerekmiyor....1000,- euro düsük degeri olan ürünlerede gümrük vergisi ödenmiyor...tabii kamyonda daha uzun sürüyor ulasim...ama daha uygun olabilir...nakliyat sirketi genelde sigortaliyor esyalari...bu yüzden cok güvenli herhangi bir sey olsa maddi olarak kayip yasanmaz

Canim Benim Arkadasin Yazisini Dikkatla Okursan Nezaketten Bahs etmiyor Kendileri!!! Israrla gec Kaldigini Niye UyArilmadigini Kaleme Aliyor!!! Yani Ortada Iceri Giripte Direk Saldirisa gecilmemis!!! Olay Sonradan Baslamis Yani!!! Ben Bir Satis Elemaniyim!!! Yasadigimiz Sorunlari Sizden Daha iyi biliyorum!!!
Haklisin Ayirim yapiliyor!! Ama ben Bunu Kast etmedim!!! Umarim Aciklayici Olmusumdur Sevgiler!!!!!!!

ne olursa olsun ordaki görevliye
bu zavalliyi itip kakma hakkini veremez
neden Almanlar vaktinden gec gelince aliyorlar ya ...
hatta termin saatimizdede gittigimizde bizide 1 saatten fazla bekletiyorlar ya
ozaman bizde mi cingar cikartalim yani ??
size sadece su konuda katiliyorum
oda kocasinin bu kadina sahip cikmamasi orda
sizin hosunuza gidermiydi suratiniza kapi carpilmasi
ne ki o kadinin ordaki gorevi doktor mu hayir
ne peki
o orda islem yapmak zorunda herkesle ilgilenmek zorunda
iyi ozaman bizde is sektörümüzde isimize geldigi gibi davranalim oh ne ala memleket valla10 dk insan gec kaldi diye
hadi bir saat olsun diyim böyle davranmaya asla hakki yok olamazda !!!

ben daha bi kaç gün önce aynı senin durumunda annem vize aldık
ev hanımı olduğun için eşinin işi ne ona göre belge istiyolar
ev tapuları
vukuatlı aile nüfus kaydı
kalcağın güne göre 30000 avroluk özel seyahat sağlık sigortası
biyometrik 2 adet foto
aslında sen bağlı bulunduğun konsolosluğun internetten gir incele yada ara
davetiyen olduğu için ve evraklarıda tamamlarsan vize veriyolar
annem aldı 1 mayısta gitcek

slm arkadaslar
ben dil bildigim halde dis doktorunda surun yasamistim.Su an kizim 15 yasinda,Kizim 4-5 yaslarinda disinde iltiplanma olmustu,dis doktoruna götürdüm kizim korktugu icin sandalyeye ben oturdum kucagimada kizimi oturtum.Kizim cani cok acidigindan doktor igneyi yaparken agladi ve basini oynatti.O anda doktor kizimin yüzüne bir tokat vurdu söylendi ve odadan cikti gitti.Inanin ben soktan 10 dakika öyle kalakaldim.Sonra disariya cikinca bagirdim ama doktor ortada yoktu.Krankenkasseyi aradim,ÄRTZTEKAMMERE sikayet mektubu yazin dedi, onuda yaptim.Ärtztekammer benim sikayet mektubumu doktora bildirmis,doktorun ifadesi igneyi yaparken kizim basini oynatmista eli yüzüne carpmis,yanindaki asistani sahitmis,asistanida doktorun ifadesini dogrulamis.asistanda komsumuzun kiziydi belki kizda kendi acisindan hakliydi.Benden taraf ifadesini verse isini kaybedecekti benimde baska sahidim yoktu.Etrafdan aldigim bilgilere göre doktorun hanimi zaten Ärtztakammerde görevliymis yani hic birsey yapamadim.Sonradan komsumuzun kizida birakti orayi.Kizin cevresindeki insanlara demesine bakilirsa Almanca bilmiyenlere okadar hakaret ediyormuski,dediklerini bir anlasaniz asla bir daha bu doktora gelmezsiniz demis.
Ama su anda bir ev doktorum var sekermi seker kadin,hayatimda öyle bir doktor ne gördüm nede duydum.
saygilarila

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…