Almanyada Dil Bilmeyip Sorun Yasayanlarin Paylasim Alani

ben ne okudugumu gayet iyi biliyorum cnm neden bahsettiginide cok iyi anladim yani direk saldiriya gecilmemis diyorsunda saldiriya gecilmesi icin illa bir sebepmi olmasi gerek iste asil ben bunu anlamdim cnm olay ne olursa olsun hic kimsenin kimseye saldirma gibi bir lüksü olamazzz cnm

Arkadaslar ne olursa olsun, ne sebep olursa olsun ilk basta yasadiginiz yerin dilini ögrenin. Gittiginiz her hangi biryerde dil tecrübeniz yoksa sizi istedikleri gibi itip kakiyorlar. Böyle olaylardan sonra mahkemeyede gitseniz, Krankenkasselerede bildirseniz yasadiginiz yerin dilini konusamadiginiz sürece daha cok haksizliga ugrarsiniz....cünkü kendinizi ifade edemediginiz icin kimse kulak asmiyor maalesef....

nasil ya cocugunuza tokat atti ve siz sok'ami girdiniz yapmayin Allah askina ya insan o anda nasil tepki vermez ana baba, belkide siz cocugunuza tokat atmazken o doktor nasil atar
hemde anne kucaginda agiz gibi önemli bir bölüme nasil igne yaparlar ya sizde mi hic dusunmediniz cocugunuza bisey olur diye anlamiyorum ya

evet sevgicim sana katiliyorum bende Türkiyeden geldim iki yildir burdayim ve kursa gidiyorum yeni bitti yaz bittikten sonra kütüphanelere uye olup gelistirmeye bakicam kendimi
asla kendimi ezdirmem ki zaten artik denileni anliyabiliyorum sükürler olsun ki bugune kadarda hic bu tarz olaylarla karsilasmadim bende böyle durumlarda sinirli olurum bana laf ,agiz egmesi,burun kivirmalarindan hemen anlarim
doktor yada sekreteri farketmez onlar kendilerine göre itibarlilar ya hani herkesin kendisine göre bir itibari vardir ve ezilmeye gelemez ki ben kendimi asla ezmelerine izin vermem

ben daha bi kaç gün önce aynı senin durumunda annem vize aldık
ev hanımı olduğun için eşinin işi ne ona göre belge istiyolar
ev tapuları
vukuatlı aile nüfus kaydı
kalcağın güne göre 30000 avroluk özel seyahat sağlık sigortası
biyometrik 2 adet foto
aslında sen bağlı bulunduğun konsolosluğun internetten gir incele yada ara
davetiyen olduğu için ve evraklarıda tamamlarsan vize veriyolar
annem aldı 1 mayısta gitcek

Evet dogru benimde yengem annesini istek yapmisti ayni sekilde oldu .

Ben 29 senedir Almanyadayim,dilininide cok iyi biliyorum.Insanin basina gelmeyince anliyamaz,cünkü bir doktordan böyle bir tepki beklenemez inan hayatimdaki ilk soku ben orada yasadim.Bende kendimi ezdiren birisi degilim,sahitin yoksa hic birsey yapamiyorsun.Bizim Türklerde bu konuda korkaklar ,onlarinda o doktor ile yasadiklarini yazip imza toplamak istedim ama hic kimse yanasmadi.Avukat mahkeme isi olunca herkes korkuyor.
saygilarimla...Çok üzgünüm çoook

ben lise 3 teyim.Ama içimde çok çok büyük bir Alman hayranlığı var.Almanya ya yerleşmek hatta üniversiteyi orada okumak istiyorum.Oradaki üniversiteler hakkında bilginiz varsa paylaşır mısınız?ve de orada yaşamanın bir Türk gözüyle nasıl olduğunu biraz anlatır mısınız?CADIARZU

Son düzenleme:
güzelim Türkiyem varken buralara hic gelme diyorum ben sana
buralara dökecegin parayi türkiyede almanca ve ingilizce ögrenmek uzere ayir yada o gelirle daha super unilere yazilabilirsin
eger yok ben illaki istiyorum diyorsan
hani uni sinavlarina giris formu var ya ondan bir tane bul yada abin ablan bir tanidgindan al
o kitapcigin arkasinda yurt disinda nasil okunulur diye ayrintili bir sekilde olmasada anlataliyor a.s.

Çok özür dileyerek sana bir soru sormak istiyorum Türkleri yakan, aşağılayan zihniyetteki Almanyaya mı hayransın? :1shok:
Hepsi yakmıyor ama Türkleri sevmediklerini biliyoruz sonuçta, emin misin hayran olduğuna? :sm_confused:
Bence oralarda yaşayan insanlarımızın sıkıntılarını öğrenmelisin . Türkiyede de çok iyi öğretim veren üniversiteler var.
Tabi sonuçta sen bilirsin ama... :a015:

hayranlık kısmına bişey diyemem. yalnız erasmusla şuan almanya'da olan ve daha önce gitmiş arkadaşlarım da var. öğrenci açısından tercih edebilecek en mantıklı seçimlerden biri olur diyebilirim. üni.ler ücretsiz öle abd'deki gibi falan fahiş ücretler yok, sadece harç ödiceksin. türkiye'deki gibi. ama hayat pahalı tabi, o da zaten türkiye dışına çıkmaya karar verdiysen göze alman gereken bi durum. amcam 30 yıldır almanya'da. yaşı gereği falan bakış açısı daha farklı, biraz da senin karakterinle ve şansınla bağlantılı diye düşünüyorum. ama nereye gidersen git bi süre adaptasyon sorunu yaşarsın.

şöyle bi tavsiyede bulunabilirim: önce normal bi devlet üni. kazan türkiye'de. ama tercih yaparken iice araştır, erasmus programı var mı. gerçi artık biçok ünide var ama bölüme göre değişebiliyo. 2. sınıftan sonra normal bi ortalamayla ve orta düzeyde almancayla çok rahat gidersin. 3-6 aylık programlar halinde oluyo. ya da stajını almanya'da ayarlayabilirsin. onun için de biçok olanak var. erasmus öğrencilerine gittikleri ülkeye göre burs sağlıyo devlet. 500€ olarak hatırlıyorum aylık, ama yetmiyo ailenin de bi miktar destek olması lazım.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için.Hayranlığa gelince sadece insanları bana sıcak geliyo.Tabi ki bazılarının ırkçı zihniyette olduğunu biliyorum.Türkiye de bile var bu kişiler.

çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için.Hayranlığa gelince sadece insanları bana sıcak geliyo.Tabi ki bazılarının ırkçı zihniyette olduğunu biliyorum.Türkiye de bile var bu kişiler.

Almanyada dogmus büyümüs birisi olarak, 100% kesinlikle diyebilirimki, almanlar kadari soguk bir millet yok. Misafir perverlikleri yok, büyüklere saygi kücüklere sevgi diye birsey yok. Yani düsündügün gibi sicak birileri degil. Türkiye´yi hicbirseye degisme arkadasim. Yinede tabii tercih senin...yerimseniben

giden arkadaşlarım bana çok güzel anlattılar.Türk deyince hemen muabbet ediyolarmış falan...

hem alman hem türk biriyle tanışmıştım o da bana almanya nın dünyanın en güzl ülkesi olduğunu kesinlikle yaşanır ve kültür seviyesi tavan yapmış bir yer olduğunu söyledi.

şimdide siz böyle diyosunuzbenneyaptımki

biraz abartmislar bence :) o kadar da kültür seviyesi üst düzeyde degil... türklere özel bir merak ya da hayanlik da yok tabi :) ama isin gerisi yani bir türk olarak sana nasil davranildigi tamamen sana, senin kültür seviyene ve muhatap oldugun kisinin seviyesine bagli... dogru ortamdaysan ayrim sözkonusu bile degil...

okul durumuna gelince almancan varsa neden olmasin... üni bitirip tr ye dönmeyi planliyorsan buradan alacagin diploma cok daha isine yarayabilir...

geri dönmeyi düşünmüyorum açıkçası ben bi şansımı deniyim belki kabul eilirim :)

ya almanya bence gençler için güzel bir yer...burada eğitim ve yasam kosullarıda türkiyeye göre bence daha iyi ama sonradan gelenler için almanyaya alısmak zor ben burada doğup büyüdüğüm için belkide bana güzel geliyorr...ama okadarda hayranlığa gerek olcak biryer değil... daha güzel ülkeler var:)

ya bende avusturyada universite okuyorum bence hic tavsiye etmem güzelce ülkende oku...birde türk deyince muhabbet eden almanlari bide bize yollasinlar tabi hepsi degil ama yinede cogunluk olarak sevmiyorlar bizi...cok istiyorsan yazin tatile gel ne bilim bisylr yap ama hicbisey ordan görüldügü gibi degil..davulun sesi uzaktan hos gelir güzelim

Bende Almanya'da üniversiteye gidiyorum canim.6 yildir almanyadayim,bende Türkiye'den geldim egitim icin...

Bence eger imkanin varsa burda üniversite okuman daha mantikli...Yalniz öyle "istiyorum" demek kadar kolay degil maalesef :1no2:

Ben sana nasil bir yol izlemen gerektigini anlatayim yinede.

Önce üniversite sinavini kazanip, türkiyede bir üni.ye kabul edilmen gerekiyor.Eger liseyi 4 yil okuduysan,sadece üniversiteye kabul edildigine dair bir ögrenci belgesi alman yetiyor.(zaten artik liseler 4 yil oldu sanirim) Yoksa 1 yil okuman gerekiyor tr.de üni.de.

Daha sonra almanyadaki bir almanca kursuna kayit yaptirman gerekiyor.(kursun haftalik belli bir saati olmasi lazim,tam bilmiyorum kac saat) Eger burada bi tanidigin varsa,sana kefil olmali bakimi bana ait diye, yoksa bankada belli miktarda bir paran olmasi gerekiyor,bakimini saglayabilecegine dair. Bunlar ilk asamada önemli olanlar.

Bence sen önce tr.de öss sinavini kazanip bi üni.ye kayit yaptir,daha sonra gerekli bilgileri türkiyedeki alman konsolosluklarindan da ögrenebilirsin.

Tabii buraya gelincede bir yillik bir kurstan sonra ,DSH diye bi dil sinavina giriyorsun,eger onu gecersen üni.ye baslayabiliyorsun ancak.

Burada okumaya gelince ,hicde kolay degil ne yazik ki :1no2: Gerci Allah'a sükür benim okulun sonu gözüktü ama,simdiki aklim olsa türkiyede üniversiteyi okuyup,buraya master yapmaya gelirdim,bence sende öyle yap.

Önceden buradaki üniler parasizdi,yani sadece harc ödüyodun,mesela bizim üni.ninki 120 küsür euroydu.Ama simdi Studiengebühr diye bi para geldi ve her dönem basina 120+ 500 euro ödemelisin :bbo:

Biraz uzun yazdim ama, uzun lafin kisasi, sen önce orda bir üniye kapagi at, bana sorarsan hatta orda üni.yi bitir, daha sonra para yönünden derdin yoksa buyur gel, hatta kesin gel :dance:

bir ben yasiyorum sandim bu sorunlari inan sizlerinde yasadigini duyunca korktum gercekten.ya biz kendimizi yavrularimizi kimlere emanet ediyoruz anlamiyorumki.simdi ben kizimi artik ev doktoruna goturuyorum oglumuda kizimin asisi var haftaya.gecen gordum yine doktordaki okizi asistani yani pis pis siritiyodu oyle sinir oldumki.ve dedimki kendi kendime kizim henuz uc aylik oglumda uc bucuk yasinda kizim biraz buyusun okula yazilicam insallah dilk okuluna.hani hersey icin sayit gerekliya.o bana nasil almancam iyi deyil diye kopek muamelesi yaptiysa.bende ona yapicam bakalim saidi olucakmi

canim sagol bilgin icin dikkate alicam

merhaba uzun zamandir buraya bakamamistim sanada yanit veremedim haklinyla...burda dogup buyudugunu soylemisin .... bu senin sansin canim....boyle birseyle karsilasmadigi belirtmisin .cok ilginc benim etrafimda onlarca insan cok guzel almanyasi olan arkadaslar bile karsilasti sana gecen kiz arkadasimin yasadigi bir olayi anlatayim.arkadasim hastanede bas hemsire burda dogmus buyumu .oglu hastaydi doktordan randevu almis .neyse ertesi gub tam vKTINDE GITMIS :KARDIMCI KIZ DEMEZMI :::: SIZMISININ EVET DEMIS ARKASIM YABANCIYLA EVLI SOYADI TURK DEYIL:BEN SIZI ALMAN SANMISTIM COK GUZEL ALMANCANIZ VAR SOYADINIZDA ALMAN OLUNCA:ARKADASIM SASIRMIS AMA BUNLARI KUSUMSEYEREK DEMIS ARKADASIMI BIR SAAT BEKLETMIS ... buna ne demeli.bi sekilde oluyor boyle seyler..bu arada ifade edememisindir demissin kime ne hakla ifade edeyim edemeyim ustume yurumeye beni itmeye hakki var hele bu durumdayken bana bunu anlatirmisin arkadasim.eyer kendimi ifade edemeseydim nasil bani doktorla konusturmamaya calisirdi tepkisi niye boyle olurdu demekki anlamis.termine gec kaldigimi belirtmistim zaten en basinda sabah sekize verdiler ben gece hic uyumadim kizim evden cikmadan once ozaman bir aylikti tabi kustu oglumu kindergartine yollamam lazimdi.bunlar onlari ilgilendirmez tabikide .bana bi sekilde sonra gel bir saat sonra diyebilirlerdi minnacik bebekle ve kizimin son gunu kotrolunde.yada doktorla konusmak istedigimde niye bukadar buyuk bi tepki yuzume gulerek alayci bir tavirla suratima kapatilmasi kapilarin tefalarca.itilip kakilmam bunlar sana normalmi geliyo .nerde ne sekilde yasadigi bilmiyorum ama insallah seninde bu tur davranislar basina gelmez yada yakinlarinin.insan yasayinca anliyor hele evlatlari olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…