Canim Benim Arkadasin Yazisini Dikkatla Okursan Nezaketten Bahs etmiyor Kendileri!!! Israrla gec Kaldigini Niye UyArilmadigini Kaleme Aliyor!!! Yani Ortada Iceri Giripte Direk Saldirisa gecilmemis!!! Olay Sonradan Baslamis Yani!!! Ben Bir Satis Elemaniyim!!! Yasadigimiz Sorunlari Sizden Daha iyi biliyorum!!!
Haklisin Ayirim yapiliyor!! Ama ben Bunu Kast etmedim!!! Umarim Aciklayici Olmusumdur Sevgiler!!!!!!!
nasil ya cocugunuza tokat atti ve siz sok'ami girdiniz yapmayin Allah askina ya insan o anda nasil tepki vermez ana baba, belkide siz cocugunuza tokat atmazken o doktor nasil atarslm arkadaslar
ben dil bildigim halde dis doktorunda surun yasamistim.Su an kizim 15 yasinda,Kizim 4-5 yaslarinda disinde iltiplanma olmustu,dis doktoruna götürdüm kizim korktugu icin sandalyeye ben oturdum kucagimada kizimi oturtum.Kizim cani cok acidigindan doktor igneyi yaparken agladi ve basini oynatti.O anda doktor kizimin yüzüne bir tokat vurdu söylendi ve odadan cikti gitti.Inanin ben soktan 10 dakika öyle kalakaldim.Sonra disariya cikinca bagirdim ama doktor ortada yoktu.Krankenkasseyi aradim,ÄRTZTEKAMMERE sikayet mektubu yazin dedi, onuda yaptim.Ärtztekammer benim sikayet mektubumu doktora bildirmis,doktorun ifadesi igneyi yaparken kizim basini oynatmista eli yüzüne carpmis,yanindaki asistani sahitmis,asistanida doktorun ifadesini dogrulamis.asistanda komsumuzun kiziydi belki kizda kendi acisindan hakliydi.Benden taraf ifadesini verse isini kaybedecekti benimde baska sahidim yoktu.Etrafdan aldigim bilgilere göre doktorun hanimi zaten Ärtztakammerde görevliymis yani hic birsey yapamadim.Sonradan komsumuzun kizida birakti orayi.Kizin cevresindeki insanlara demesine bakilirsa Almanca bilmiyenlere okadar hakaret ediyormuski,dediklerini bir anlasaniz asla bir daha bu doktora gelmezsiniz demis.
Ama su anda bir ev doktorum var sekermi seker kadin,hayatimda öyle bir doktor ne gördüm nede duydum.
saygilarila
Arkadaslar ne olursa olsun, ne sebep olursa olsun ilk basta yasadiginiz yerin dilini ögrenin. Gittiginiz her hangi biryerde dil tecrübeniz yoksa sizi istedikleri gibi itip kakiyorlar. Böyle olaylardan sonra mahkemeyede gitseniz, Krankenkasselerede bildirseniz yasadiginiz yerin dilini konusamadiginiz sürece daha cok haksizliga ugrarsiniz....cünkü kendinizi ifade edemediginiz icin kimse kulak asmiyor maalesef....
ben lise 3 teyim.Ama içimde çok çok büyük bir Alman hayranlığı var.Almanya ya yerleşmek hatta üniversiteyi orada okumak istiyorum.Oradaki üniversiteler hakkında bilginiz varsa paylaşır mısınız?ve de orada yaşamanın bir Türk gözüyle nasıl olduğunu biraz anlatır mısınız?CADIARZU
çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için.Hayranlığa gelince sadece insanları bana sıcak geliyo.Tabi ki bazılarının ırkçı zihniyette olduğunu biliyorum.Türkiye de bile var bu kişiler.
giden arkadaşlarım bana çok güzel anlattılar.Türk deyince hemen muabbet ediyolarmış falan...
hem alman hem türk biriyle tanışmıştım o da bana almanya nın dünyanın en güzl ülkesi olduğunu kesinlikle yaşanır ve kültür seviyesi tavan yapmış bir yer olduğunu söyledi.
şimdide siz böyle diyosunuzbenneyaptımki
selam aysima benim büyük oglumda dün okula yazildi ama sen gel bize sor oglum 2 defa testte soktular almancasini ,yazisini ,matamatigini,resimlerini bakiyorlar eger basarili olursa okula yazdiriyorsun ama basaramassa 1 yil daha kindergartene veya sonderschule ye yolluyorlar allaha sükür ,benim oglum basardi ama benden bir ömür gitti stresinden dolayi (aysima kindergartende almanca dersleri veriyorlar yabanci cocuklara faydasi oluyor.)
Özür Dilerim Arkadasim Ama Gecikmeli Olan Sensin!! Doktor Seni Neden Uyarsin Yada Neden Hatirlatsin!! Yani Her Hastasini Hatirlatmaya Kalkarsa Isini Yapamaz!! Bebek Senin Bebegin Sorumluluk Sana Düsüyor!!!
Burada Dogdum Burada Büyüdüm Daha bu zamana Kadar Böyle birsey ile Karsilasmadim!!! Etrafimdanda Duymadim Yani Doktor-Hasta Iliskisi Olayindan Kast ettim!!
Bizlerede Pek Cok görevler Düsüyor Ama niye Ise Yüklemini Baska Sirtlara Yüklüyoruz!!
Sikayet Etme Konusuna Gelince!! Yardimci Olacaklarni Sanmiyorum!!! Arti Esin Nasil Duymaz iceride iken bu Olanlari!! Anlam veremedim Dogrusu!!! Sen Ifade edemedin Olabilir Ama Esin Savunmasini Yapsaydi madem!! Tatli Dil Yilani Deliginden Cikarir Demis Atalarimiz!!! Cokda Dogru Demisler!!! Tabii Bu Benim Düsüncem!!!
Sana Düsen Doktorunu Degistirmek!! Ve Terminlerine Biraz daha Erken Davranmak!!!