Almanyada Dil Bilmeyip Sorun Yasayanlarin Paylasim Alani

benim bildigim önce almayada is bulmasi lazim...

Eskisi gibi isci alinmiyor

yani herhangi bir isyeri onu isci olarak kabul edecek ondan sonra (gerekce olarakta almanyada bu isi yapan bulamadik onun icin türkiyeden bu isciyi getirmemiz gerek) diye dilekce vermesi gerkiyor isyerinin (buda cok zor)

kisacasi biraz zor....ama eger almancasi cok iyise iscibulma kurumun sayfalarina Arbeitsamtgirip bakabilir ...

esinin meslegi ne ???

yaramaz esinin isiyle ilgili bi bilgi vermemisinki yardimci olmaya calisalim canim sene 1960 diil 2008 deyiz su anda almanya da fabrikalar kapaniyor cogu cinde aciliyor almanya nin isci yi birak turist bile alidig yok su ara .
Su olabilir esin ascidir yada öyle bi zannatmi derler bonservisleri filan vardir burdan bi restorant cagri yapar calistirmak icin belki ama cok fazla belge gerekir bu tur isler icin vede almanya dan cagri yapacak sirket gerekiyo ben isciyim gidiyim sonra is bulurum gibi bi mantik varsa degisin derim.

belki dusunenler icin bi bilgi olur esim ve arkadaslarinin bu ara konusmasindan gelecegin meslegi olarak almanya da makine muhendisligi tavan yapma durumunda ama tr deki makine muh hangi okullar denkligi gecer sanirim odtu univ ve ayrica perfekt almanca ve ingilizce gerekiyo. Bu durumdada almanya nin nesi icin gelip calisacaksinki tr de de cok iyi isler bulursun yani.

Aşçilik ve elektrik erkek kuaförlüğü üzerine sertifikalri var yinde işe yaramaz değilmi ayrica ablalari var orda

Aşçilik ve elektrik erkek kuaförlüğü üzerine sertifikalri var yinde işe yaramaz değilmi ayrica ablalari var orda

Hayal kirikligina ugratmak istemem ...ama...zor ...Almanyada bir is yeri ona davetiye cikaracak...bütün masraflarini karsilamasi lazim...calisma izinini cikarmasi lazim...yani esinin tüm sorumlulugunu üzerine almasi gerekiyor bunuda bulmasi cok zor ....

bunu yapanlarda kendi isyeri olup kendi akrabalarini bu sekilde getirenler...üzgünüm ...

kendini yipratma canim...eskisi gibi degil zaten burasi...yeni gelenler icin cok zor...eski dogu blok ülkelerinden gelip calisanlar cok ...onun icin düzgün isde yok,
maaslarda cok düsük ...burda zor gecinirdiniz

onun icin Türkiyede bir seyler basarmaya bakin...:teselli:

bronte bronte dogrucu davut gibi olucaz ama napalim gercekler bizden bagimsiz bize sadece yazmak düsüyo
yaramaz maalesef pek kolay diil isi esinin ayrica brontebrontenin söyledigini almancayida bilmesi gerekiyo diye ek yapmam gerekiyo

bak örnek vereyim burda gunde 8 saat bulasikcilik yapan biri 800 euro kazaniyo asci dediginde ancak dönercide döner keser corba yapar alacagi parada en fazla 1200 euro en kötü sartlarda oturacaginiz ev 400 euro yol parasi 50 euro desem sen bi hesap yap nasil yasarsiniz burda sigara falanda icmeyeceksiniz en pahali seyde sigara.

arkadaslar vermittlungsgutschein alanlar veya bilgisi olanlar varmi..? kimler icin gecerlidir kimler alabilir? a.s.

Sigortali calismis ve issizlikparasi alma hakini kazanmis ve en az iki ay issiz kalmis olan issizler.
Harz IV alanlarin normalde haklari yokmus ama iscibulma kurumda calisanlara bildiri verilmis, Harz IV alanlar Vermittlungsgutschein' ilgi gösterirse duruma göre versinler diye...

saol canim bende biraz internette arastirdim aynisi yaziyo.bir is buldum ama vgs istiyo napicam bilmiyorumfisfisfis

basvuru yap bence ...cünki is bulduysan verirler...zaten benim anladigim calissirsan parayi alabiliyor diger Vermittler....yoksa alamiyor ...genelde aslinda cok iyi calisiyormus bu Vermittlerler dene bence ...olmassa cikarsin isten

daha önce hic böyle calismadim nasil is yeridir bilemiyorum vgs istedigi icin de biraz soguk bakiyorum acikcasi cok saol arkadasim

ben bi saniye bile beklemezdim valla orda baska doktora giderdim simdiye kadar hic rastlamadim böyle biseye ama insallah rastlamam doktorun evini basina yikarim valla bence sikayet etmelisin onlari

yardimci olurmusunuz esimle anlasamiyoruz 2 tane cocugum var almancayi bilmiyorum hic kimsem yok nereye basvurmaliyim ne yapmam lazim hic bilmiyorum

gecmis olsun iyi kendine güvenin var madem böye bir sorun oldu hemen dr degistir ve randevu saatiyle ilgili diyebilirdin cocugu kindergartene yollamam gerekiyo biraz gec verin deseydin ahhhh bizim drlar iyi demkki kücük yer oldugundan böyle sorun yasanmiyo gidiyosun gecte kalsan özür dilersin öyle sorun olmuyo yani

yardimci olurmusunuz esimle anlasamiyoruz 2 tane cocugum var almancayi bilmiyorum hic kimsem yok nereye basvurmaliyim ne yapmam lazim hic bilmiyorum

ah canim ya almanca ögrenmeye bak hemen kursa git ne olursa olsun ögren almancayi

bende almanca bilmiyorum ama bu zamankadar hic sorunum olmadi

slm arkadaslar
daha önce paylasildimi bilmiyorum ama ben cok güzel birsey buldum

internetden almanca ögrenmek icin bedava mp3 indire biliyorsunuz

Inhaltsverzeichnis book2

bu sayfaya girin
herhangi bir kategorinin üstüne basin
yukarida DOWNLOAD MP3 : ALL yaziyor (ALL ´un üstünü tiklayarak indirin)

bence cok güzel birsey....

basitten basliyarak her konuyu geciyorlar bir deneyim derim ben

hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…