basliktanda anlasilacagi gibi almanyada yasam bu kadar zor mu? 12 sene oldu geleli almanyaya. alt katta yasli bir alman vardi sürekli bagirir durudu ses yapmayin,misafir gelmesin,gece tuvaletin suyuna basilmasin,neyse artik son yaptiklarindan sonra almancam yeterli degildi ve ben bunu ev sirketine sikayet ettim ve kurtuldum. almandan sonra yunanlilar girdi ve bir müddet iyi gecindikten sonra onlarlada gecinemedik,siddetli kavgalarimiz oldu ve o evden tasindik.yine ayni ev sirketinin yüksek binalarina tasindik.tamam simdi rahatim derken alt katimda oturan yasli almanla tartistik,onu hallettik derken bu seferde asansörün kapisina ilistirilmis agir hakaret iceren korkak biri tarafindan yazilmis bir not buldum. her katta 3 daire var ve ben 6. katta oturuyorum,6.kat tamamiyle türk ailesi. dogal olarak ayakkabimizi yada terliklerimizi disari cikariyoruz,malesef bu durumdan cok sikayetciler. herneyse bu notu esime okuttum,yan komsularima gösterdim,hepmize yazilmis bir nottu. daha sonra ögrendikki buna benzer bir notta evin hausmeisteri(EVYÖNETICISI)nin posta kutusunada atilmis o not dahada kötü. aynen söyle; 6. katta oturanlar domuz ahirinda yasiyorsunuz gibi bir ifade kullanilmis.bu notu kapnin girisine asmis hausmeister. gelen giden okudu,bizler cok rahatsiz olduk ve agir bir cevap yazdik,dilekce yazip bu isin arkasini birakmayi düsünmüyoruz. bizim yazdigimiz mektubuda astirdik ama almanlardan cok tepki gelmis ve kaldirmislar,bizim cevap olarak yazdigimiz mektubun sonundaki ifadeyi yazayim ;6. katta yasayanlar olarak sehirden gelip burda köy hayatina alisamadik gibi almanca ifade yazildi bu cümleye sinir olmuslar.pazartesi yani yarin bu mektuplar ev sirketine gidecek.biraz uzun oldu ama geldigimden beri hep zorluk cekiyorum.