Almanyada Dil Bilmeyip Sorun Yasayanlarin Paylasim Alani

merhabalar arkadaslar,
benim bir sorum olacakti yardimci olursaniz cok sevinirim, kardesim 16 yasinda alman yabancilar yasasina göre direkt alman vatandaslini secebilirmi, su an annemin pasaportunun üzerinde, neler yapmaliyiz, ne kadar ücreti?

canim ben almanyada dogmus biri olarak almanyaya yerlemeni tavsiye etmem.
eger üniversiteyi burada okumayi cok istiyorsan mümkün olursa oku ama bitince Türkiyeye dön
cünkü insanin kendimi memleketi gibisi yok.
Türkiyede yasayanlar almanyada yasamanin cok kolay oldugunu düsünüyorlar ama maalesef öyle degil.
insanlarda düsündügün gibi sicak degil. tabi sicak olanlarida var ama cogu sicak degil.
Türkiyede yasayanlardan almanyaya gelmek isteyenler cok var ama
almanyada dogup Türkiyeye dönmek isteyende cok var.
mesela ben mämkün olsa bir saniye bile düsünmeden Türkiyeye gitip Türkiyede yasamayi secerim.
Hatta kac senedir ailemle bu sebepten tartistik. den hep okulum bitince Türkiyde üniversiteye gidecegim ve birdaha almanyaya dönmeyecegim diyordum ama ailem ve en yakin akrabalarim burada olduklari icin seni tek basina yollayamayiz diyordular.
yani demek istedigim :
Türkiye varken almanyaya gelmeyi düsünme.

Bence üniversite için master yada lisans kesinlikle gidilmesi insana çok şey kazandırır. Eğer böyle bir niyetin ve imkanın varsa kesinlikle yolundan şaşma öncelikle..
Birincisi aslında Türkiye'de üni okumak, okurken erasmus yapmak yada sonra mastera gelmek senin adına daha kolay ve acısız:) olabilir..Üniye adapte olma gibi yada aileden uzak kalma gibi sorunlarını aşıpta gelirsin...Ama liseden sonra çok giden var oraya sende yapabilirsin..Hem Tr'de okurken almancanıda geliştirip gidersin.

Aslım açıklamış ...Senin izleyeceğin yol..
1) Öss'de herhangi bir bölüme yerleşmek, herhangi bi üninin, hatta en düşük puanlı Kıbrıs Ünileri bile olabilir. Fakat 4 yıllık olsun işin garanti olsun.
2)Üniye başvuru..Senden almanca sınavı DSH vermeni isterler..Şartlı kabul alırsın.Bi sene Almanca kursu görüp sınavı geçersen eğitime başlarsın. Genellikle istediğin alanda okuyabilirsin ama yinede Almanya'da okumayı planladığın yakın bi alanı Tr'de yazman iyi olur..Eğer Tr'de 1-2 sene okuyup sonra geçicem dersen kesinlikle okuduğun bölümden başkasını okuyamazsın.
3) Almanyadan bi üni.den kabulunu aldın...Sonra vizee başvurucaksın. Almanyada akraban sana garantörlük yapıcak yada sen bloke hesaba 7200 euro yatırıp vizeni alıcaksın..Adamlar nasıl geçineceğine dair garanti isityolar..
Sonrası yolun açık olsun...........

:bbo: 7200 euro vize için
yok artık okumak için gitçez zevk için mi gidioz
ee artık babamın ferrarilerinden birini satçaz sırnaşık şey

ya arkadaslar cok canim sikildi,bugün bir is yerine bewerbung verdim ama az önce aklima geldi ben onu imzaalamadim:1no2: uuff nolcak acaba cokta istedigim bi isyeri basina böyle bisey gelen varmi bilgisi olan

Canim üzülme,esim diyor ki yarin gitsin hemen söylesin,imzalamayi unuttum diye.Sorun olmaz diyor:teselli:

:bbo: 7200 euro vize için
yok artık okumak için gitçez zevk için mi gidioz
ee artık babamın ferrarilerinden birini satçaz sırnaşık şey

Hayır canım vizeye ödemiyosun o parayı.
Almanya'ya gidebilmek için senden nasıl geçineceğine dair kanıt istiyorlar.
Öğrenci olduğunda sana verilen çalışma izninle geçinemezsin orda. (diye kabul ediyolar tabiki çalışıpta geçinenlerde olabilir, kaçak falan)
2 hakkın var
1) Almanya'da bi tanıdığın sana garantör olucak, senin adına geçimini sağlıyacağına dair belge çıkartıcak.
2) Hesap açıp 7020 euro yatırcaksın, bloke hesap.Her ay 500 euro civarı para çekebilme hakkın oluyo.

12 yildir burdayim ama senin su yazdiklarini ben niye göremedim acaba,kültürü tavan yapmis bu bana cok ilginc geldi nasil bir kültür acaba CADIARZU,dünyanin en güzel ülkesine gelince onuda artik burada yasarsaniz nerenin güzel oldugunu siz daha iyi anlarsiniz yani türkiyem diyorum baskada bir yer göremiyorum.halen türkleri sevmeyen,onlarin yükselmesini,gelismesini hazmedemeyen bir ülkede yasiyorum

basliktanda anlasilacagi gibi almanyada yasam bu kadar zor mu? 12 sene oldu geleli almanyaya. alt katta yasli bir alman vardi sürekli bagirir durudu ses yapmayin,misafir gelmesin,gece tuvaletin suyuna basilmasin,neyse artik son yaptiklarindan sonra almancam yeterli degildi ve ben bunu ev sirketine sikayet ettim ve kurtuldum. almandan sonra yunanlilar girdi ve bir müddet iyi gecindikten sonra onlarlada gecinemedik,siddetli kavgalarimiz oldu ve o evden tasindik.yine ayni ev sirketinin yüksek binalarina tasindik.tamam simdi rahatim derken alt katimda oturan yasli almanla tartistik,onu hallettik derken bu seferde asansörün kapisina ilistirilmis agir hakaret iceren korkak biri tarafindan yazilmis bir not buldum. her katta 3 daire var ve ben 6. katta oturuyorum,6.kat tamamiyle türk ailesi. dogal olarak ayakkabimizi yada terliklerimizi disari cikariyoruz,malesef bu durumdan cok sikayetciler. herneyse bu notu esime okuttum,yan komsularima gösterdim,hepmize yazilmis bir nottu. daha sonra ögrendikki buna benzer bir notta evin hausmeisteri(EVYÖNETICISI)nin posta kutusunada atilmis o not dahada kötü. aynen söyle; 6. katta oturanlar domuz ahirinda yasiyorsunuz gibi bir ifade kullanilmis.bu notu kapnin girisine asmis hausmeister. gelen giden okudu,bizler cok rahatsiz olduk ve agir bir cevap yazdik,dilekce yazip bu isin arkasini birakmayi düsünmüyoruz. bizim yazdigimiz mektubuda astirdik ama almanlardan cok tepki gelmis ve kaldirmislar,bizim cevap olarak yazdigimiz mektubun sonundaki ifadeyi yazayim ;6. katta yasayanlar olarak sehirden gelip burda köy hayatina alisamadik gibi almanca ifade yazildi bu cümleye sinir olmuslar.pazartesi yani yarin bu mektuplar ev sirketine gidecek.biraz uzun oldu ama geldigimden beri hep zorluk cekiyorum.

sana verebilecegim tek tavsiye bulundugun semti degistirmen canim bu maddi olarak o kadar kolay diil diyosan bilemem tabii ama bu tur ve benzeri olaylari yasamamak istiyosan maalesef bu tur insanlarin olmadigi muhitlerde oturacaksin. Dünyanin neresinde olursan ol seviyesiz insanlarin icinde yasiyosan bu dertleri cekersin almanya ya özgü bir sey diil canim bu.Bende ilk geldigimde 4katli binanin 4. katinda oturuyoduk ve alt katlarimiz oldugu gibi tek yasayan yasli alman bayanlardi benim oglumda 1,5 yasina kadar orad buyudu tasindik yeni evimize geldiler alt katimdaki cok özlüyorum oglanin ayak seslerini dedi. Ama ben hic almanca bilmedigim gunlerde bile komsuluk yaptim. Sen 6. katta hep turkuz diyosun alt kattakilerin sizin ayakkabilarinizdan derdi ne senin kapinin önünden gecmiyosa tamam bende birine gidip görünce hoslanmiyorum ama o insalarin direk sizle baska sorunu var gibi geliyor bana. Almanya sadece sizin oturdugunuz semtten ibaret degilki neden orda yasamakta israr ediyosunuz baska semtlerde ev baktinizmi sonucta satin aldiginiz bi ev diil anladigim kadariyla.Kiralar cok pahali biliyorum ama böyle insanlarla ugrasmaktansa ben olsam kendi adima kendime göre bi semtte ev arar eger ordada apartman yönetiminde varsa bi ayakkabi dolabi alirdim yani bu insanlarla böyle cekismek sana sinir bozuklugundan baska bisi vermez. Bide kavga ettigin insan insan olsa not yazip kacmis cok guldum kusura bakmada. Dunyanin dengesi parasal olarak yukselen yerde insanlarda birbirlerine farkli davraniyolar ha icleri farklimi bilemem ama en azindan sinirlerin saglam olur.

Bu alamanlar da var bi sorun, teyzemide telefonla yüksek sesle konuşuyo diye şikayet etmişlerdi normal konuşup dururken, hayır bi insan ne kadar yüksek konuşabilirki telefonda..

Tabiki önce Türkiye, vatan hasreti bambaşka bişey valla, ben yaşadım biliyorum.
Ama Almanya gerçekten yaşanıcak ülke yani, bunu zamanında değerlendiremeynler bence yansınlar akıllarına, evet şu an ekonomi bozuk söylemleri var, ama Türkiye'den kötü olduğunu düşünmüyorum, 2 yıllık bi okul bitiren bi insan bile gidip 2000 euro maaş alıyor ve rahat rahat yaşar..
Bn seviyorum almanya'yı...
Tabi bunun bu başlıkla alakası ne?
Okumaya gidin arkadaşlar..:)

meltem arkadasim ben bu eve zaten diger komsuyla olan sorun yüzünden yeni tasindim, su an yeniden tasinmayi bile düsünemem,benim icin anlatmasi uzun olan bir sürü sorun yasadim tasinirken. yeni tasindigim yerde semt olarak cok güzel,ben memnunum ama demekki rahatsiz olanlar var.ben su an icin artik problem istemiyorum,sinirlerim cok yiprandi cünkü. benim sanssizligim sadece iyi komsu bulamamak.ayrica kendileride pis ve her düzene uymuyorlar,ama bir türk yapsin bütün türkler yapmis gibide kiziyorlar. ayrica benim kapinin önünde mütevazi bir ayakkabilik var,günlük terligimizi koyarim o kadar

canim sende ayak uydurmaya calissan? napicaksin mecbur bir sekilde uycaksin onlara,bunlar böyle iste hele birde kafayi takarlarsa tamam ozaman.. allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…