Almanyada Dil Bilmeyip Sorun Yasayanlarin Paylasim Alani

Okumak icin buralara gelmeyi dusunen arkadaslara KATOD (Karlsruhe Turk ogrenci dernegi) sayfasini tavsiye edebilirim, orada okuyan arkadaslarimiz var sorabilirsiniz degisik bolumleri. Ben tip fakultesindeyim bu bolumu dusunen arkadaslara yardimci olmaya calisirim. Benim tavsiyem, gittiginiz sehirde mutlaka az-cok bildiginiz birileri olsun, burada tek basiniza ev bulmak, esya ayarlamak, hersey bir iskence arkadaslar kabul edilmekle gelmekle hersey bitmiyor, tam tersine sadece basliyor. Bir de Almanya'da universiteden kabul almak cok zor degil ama bircok bolumu okumak zor. Burada lise okuyan herkes gidiyor nerdeyse universiteye cunku OSS diye bi kabuslari yok burdakilerin. Ama okurken calismak gibi seyler cok normal, ben de master yaparken calisiyordum bir yandan. Boyle yapan arkadaslarimin cogu uzattilar okulu, bunlara hazirlikli olmaniz lazim. Turkiye'nin rahatligina ve ogrenciye sahip cikan kulturune alisinca cok zorlaniyorsunuz.Bence buranin tek iyi yani, saat kac olursa olsun, guven icinde evinize donebilmeniz ki gece calismak zorunda kaldiginiz bi isiniz olursa, e gunduz okuldasiniz, bunun onemi buyuk.

Ay Canim benim. Sevdim görüslerini. Ben burda tarih ve kültür alaninda calisiyorum. Bana gelen kizlar genelde archälogie okuyorlar. Ama ne yaziki hic menmun degiller burdaki yasami sevmiyorlar. Sonra buradaki hayat tr deki gibi renkli degil.

Ay Canim benim. Sevdim görüslerini. Ben burda tarih ve kültür alaninda calisiyorum. Bana gelen kizlar genelde archälogie okuyorlar. Ama ne yaziki hic menmun degiller burdaki yasami sevmiyorlar. Sonra buradaki hayat tr deki gibi renkli degil.

Gercektende bu Genc insana yazdiklariniz tepkileriniz beni cok sevindirdi. Bence de okadar harika ve sevilen bir halk tipi insanlar degiliz. Dansözlük harika yemekler pisiriyorsak üstümüze yok. O zaman bizleri cok seviyorlar. Ama Egitim icin gelenler icin bir system kurmamiz lazim. Benim tanidiklarim hayal kirikligi ile gidiyorlar.( burda yasayan bizlerde ayri bir konu)

Ünier Almanyada da ücretli, 1 dönemi 750€ ama su an Ögrenciler sözlerini gecire bildiler ve 250€ inecek dönem basi.

Ama Almanya uni. okumak daha zor, tükiyede uniyi 4 senede bitiriyorsan buradan en az 6-8 sene sürüyor,
nedense burdaki insanlar daha rahat okuyor heralde laylaylum, rekabet falan yok, bu yüzdende baya bi uzun sürüyor, ve bir cok ögrencide bu zaman icersinde birakiyor uni, cok arkadaslarim var, sona yaklasmisken birakip herhangi bir ise girip kendine yazik eden cok oluyor.
Burdaki ögrencileri bir cogu uni okurkende yani sira calisiyorlar, cünkü hayat pahali bir sekilde gecimlerini saglamak zorundalar.
Bana soracak olursan, uniyi tr de oku, sonra master falan yapmaya almanyaya gel.
Ama burda okumayi tavsiye etmem.
Bana da sorarsan Almanyada eski rahatlik kesinlikle yok.

Bencede Uni'nin tr de okunması insanın daha tecrübeli olmasını sağlar. Almanya'da affalayabilirsin.
Fakat diyosan ben yaparım kendime güvenim tam, sıkıtımada katlanırım..O zaman gel hiç oyalanma derim.

Saytros hukuk24.com sitesine bi bak istersen ordaki foruma sorsan Hannover deki avukatlar bakiyo o siteye sana daha ciddi yanit verirler .Zaten site hep bosananlarla ilgili maalesef.Insallah alir parayi .

saytros canim ben tam anlayamadim ama benim oglum 4,5 yasinda belki diyorum esim oturumunu gösterirken cocuguda kendiyle oturuyo gösteriyosa alir parayi. Sen baba parayi almasin mi istiyosun o kismi anlayamadim. Ama bizdeki islemlerden fikrim baba cocukla beraber ayni evde ikamet ettigini göstermesi gerekiyo. Kolayliklar dilerim sana.

CADIARZU Cocugum yok ama bildigim kadari ile para birikmesi diye bir sey zaten soz konusu degil ayrica cocugun almanyada yasamasi gerekiyor, alman hukumeti bu ulkede yasayan aileler ve cocuklarina cocuk bakim parasi veriyor. Babasi cocugu kendi ustune alir ve cocuk parasi icin basvurursa 18yasina kadar bakim parasini alir, tabii cocuk almanyada kalirsa...

Diger cocuklar kac yasindaki 18 e kadar cocuk parasi aliniyo. Ama burda durumda o kadar iyi diil ynai cocuk parasi denen para cocugun hangi ihtiyacina yeterki bence cepten bile harcaniyo cocuk icin ekonomi cok da iyi diil pahali yani hersey ama adam cocugu eve hapis etmicek herhalde.
Para birikmesi diye bi olay yok canim 9 canli kedi dogru demis almanya da yasayan aileler icin cocuk parasi ama esler bosanmis zaten mahkeme cocugu kime verdiki anneye verdiyse ve anne turkiyede yasiyosa yanei hayatina bakacak artik.

ben premiereye kündigung yazmak istiyorum issiz kaldigim icin ödeyemiyecegim ne olur yazarmisiniz benim icin ben burdan koyalayip yolliyayim almancam cok fazla olmadigi icin yanlis birsey yazmak istemiyorum tsk ederim simdiden yalniz issiz kaldigimi yazmaniz lazim tsk ederim simdiden...:1hug:

Canim burada ne kadar insan girip okuyabiliir bilmiyorum ama musait oldugun surece sohbet bolumune gir cunki orada almanyada yasayan cok kisi katiliyor...Yardim edeceklerini umuyorum...Kolay gelsin!!

Max Mustermann - Musterstraße 123 - 12345 Musterstadt

Premiere Fernsehen GmbH & Co. KG
22033 Hamburg

FAX: 0180 / 5110009

11.05.2005

Kündigung meines Premiere Abos

Abo: Premiere Start (12 Mon.) + Sport (3 Mon.)

Name: Max Mustermann

Kunden-Nr.: x.xxx.xxx.xxx

Smartcard-Nummer: xx xxxx xxxx xx

Sehr geehrte Damen und Herren,

hiermit kündige ich verbindlich und fristgerecht zum nächstmöglichen Termin meinen Vertrag über das oben genannte Premiere-Abo.

Bitte bestätigen Sie mir schriftlich die Kündigung des Abos.

Mit freundlichen Grüßen

Max Mustermann

canım senin için netten bitane buldum

Cocugun Almanyada yasamasi lazim.Cocuk buraya tatile geliyor Annenin üzerineyse alamaz.Benim bildigim kadariyla.

ARKADAŞLAR EŞİMİ ALMANYA YA İŞÇİ OLARAK NASIL GİDEBİLİR ÇALIŞMA VİZESİNİ NASIL ALABİLİR LTF BİRİ BANA YARDIMCI OLSUN BU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ LTF:teselli::teselli:::çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…