Alman ailelerinin çocuklarına davranışları

Ne kotu yetiştirilmesiz ki Avrupa ve amerikanin kapip gittiği genclerimiz ordan milyonları asti.. Oyle kötüyuz amerika daki turk profesör sayısı avrupalılardan fazla.. Oyle berbatiz ki bizim cocuklarımız bilinçli bı sekilde zehirleniyor okul önlerinde .. Kendi istekleriyle planlı ve programlı organize isler sayesinde..Anne babasıyla karşılıklı extacy cekmiyo , öğrenmemiş ya bireyselligi.. Öğretmemişler anam

sevgi boyutunda biz dogdugunda neyse 18 yasindada ayni,yani cok vericiyiz

ama özgüven ve sorumluluk acisindan paylastigin sey cok dogru..

ben yurt disinda yasiyorum mesela daha 40 i bile cikmamis cocuklar bebek arabalarinda eli yüzü acik

soguklarda bile düsünüyorum hic hastalanmiyor mu acaba bagisiklik sistemimi gücleniyor..

sonra üniversiteye gidiyorum anneler cocuklariyla derse geliyor düsünüyorum bizim cocugumuz olsa aglar,konusur

istedigi yapilmadiignda yaptirana kadar ortaligi yikar..ama bunlarda cocuga cok yüz vermiyorlar sanirim..

arti ders konusundada bilincliler yani herkes kendi isini kendi yapacak,dersinin pesine düsecek

zaten okul sistemleride o sekilde sürekli kendilerinin birseyler yapmasi halinde..

aslinda yetistirme tarzi olarak bizler daha korumacayiz ama buda cocugun güvenini kirabiliyor

kendi basina birsey yapamiyor...

simartmadan büyütmek gerek,her istedigini yapmak degilde ölcülü ve kurallarla yapmak gerek..

happymother ne doluymuşsun sen kıyaslama konusunda çok haklısın biz çok farklıyız avrupa ülkeleri çok farklı onların doğal gördükleri bize ters geliyor müslüman ülke oluğumuz için herşey daha kontrollü annelikte özellikle

siz bir konu açmışsınız ama herkesin anladığı farklı. ben de kendim şahit oldum. avusturyada yaşan bir türk ailenin çocukları. arada türkiyeye geliyorlar. öyle güzel yetiştirmiş ki çocuklarını. bir tane 4 yaşında kızı da var. öyle cana yakın ki. hem almancayı hem de türkçeyi çok güzel konuşuyor. annesi onlara hiç bağırmadan ama her şeyi de açıklayarak sorumluluk veriyor. onlar da inatlaşmadan yerine getiriyor. mesela yemek yemesi için zorlamıyor. zaten acıkınca yiyorlar. evde türkçe konuşuyorlar. ana okuluna gidiyor. 2 yaşından beri. orda da almanca konuşuyormuş. şaşkınlıkla şahit oldum. benim de evladım olursa bir gün kızmadan sorumluluk sahibi yapmayı, eğlenerek büyütmek en büyük arzum.

o ailenin anneanne babaanne dede faktörü var mıydı acaba merak ettim doğrusu

biz türk anneleri laf da söyletmeyiz anneliğimize
arkadaşlar yazıyı paylaşan arkadaşımız zannımca siz de böyle olun demiyor
ben şahsen alacağımı anlayacağımı anladım ortaya karma bir eğitim metodu çıkartıp çok iyi çocuklar yetiştireceğimize inanıyorum
illa alman ,fransız,italyan olması gerekmiyor lütfen olumlu anlayalım

tebrik ederim yazıma o kadar cevap geldi fakat anlaşılması gerektiği gibi anlayan maalesef çok az
ben kimseye şöyle yapmalısınız böyle yapmalısınız demiyorum sadece doğru olanı gösteriyorum

içinizdeki kini bana kusmanız bi fayda etmez hoşçakalın..

Kisi karşısındakini kendisi gibi bilir vesselam.burda adını şanını bilmediğim kim olduğunu bilmediğim beni hayatı anlamda hiç enterese etmeyen bı bayana kendi fikirlerimi bildirdim..o kadar..
herkese kin beslemeyin..bu güzelim dünya geçmez böyle...
cok takmayın pc basında yazıp çizenleri..görüşlerini bildirin..
Ay heyecanlandigin kadr kötü bı durum yok..
insallah evlatlarınız alman anne babaların sorumlu yetiştirdiği evlatlarla hemdem olur , oonlarla birleştirir hayatını..canı gönülden mutlu olurum sizler adına..
yeter ki üzülmeyin.uzmesin sizi böyle bı sohbet odası..sanal sanal..

Pardon serapcim su afrodizyak anneye cevap yazacaktım..
saygisiz bı cümle kurmuş kinli minli..
yanlis alıntı yapmisim

Çok şaşırdım doğrusu,
Bir anne olarak daha özgüvenli, saygılı, sağlıklı çocuk yetiştirmek için güzel taktikler alabileceğimiz, kendimizi geliştirebileceğimiz, bilmediğimiz bir şeyleri öğrenebileceğimiz böyle güzel bir paylaşımın altında neredeyse ırkçılık düzeyinde tartışmalar yaşanıyor.
Irkımıza laf söyletmek istemesek de yanlışlarımızı da kabul etmeliyiz, görebilmeliyiz. Annesine bağımlı, kendi ayakları üzerinde duramayan, evlenip çoluk çocuğa karıştığı halde göbek bağını kopartamadığı annesi yüzünden yuvasını dağıtan erkeklere de bu forumlarda rastlıyoruz. Bunlar da yaptığımız yanlışlar. Bunları görmek ve düzeltmek varken neden savunalım. Tabi ki Almanların, Hollandalıların, İngilizlerin de yanlışları vardır, onları örneklemiyor ki bu yazıda. Nedendir bunca gocunma anlamıyorum.

Neyse sevgili guzel anneler..

Ben bu konudan kendi düşüncemi paylaşıp çıktım artık.
Tabiki isteyen istediği gibi yetiştirir evladını..
İsteyen her ısını kendi halledebilen bı insan yetiştiriri bu dünyaya isteyen 10 kiloluk okul çantasını taşımasına yardım eder..cocugunu skolyoz yapmaz..
Herkes kendi evladından hesaba çekilecek öteki dünyada..
Rabbim benim meleğiimi sevgi dolu yardımlaşma nedir bilen ana göğsüne doymuş baba kokusunu bilmiş tüm dünya adına iyilik için kosan meleklerden eylesin..sıcak olsun simsicak..tıpkı tüm dunyanın dediği gibi..Türkler sıcak insanlardır..
Bı yerde bi Afet oldu mü Türkler tanınır orda..bilinir ki onlar yalniz bırakmaz kimseyi..din dil ırk önemli değil..
Cebindeki harçlığı bankaya gidip Afrika'ya gondercem amca der benim cocuğum,, ben yine de üsutmesin diye sarıp sarmalarım onu..
Herkese sağlıklı bol muhabettli afiyet günler..
Ha! Bu arada Avrupa ınsanına neden tüm dünya soğuk kanlı , soğuk duruşu demiş????
Sanırsam ikliminin soguklugundan!!!!!!!!!!!!!!!

ben paylaşımınızı beğendim.konu farklı yerlere çekılsede zaten uzmanların yüzde 90 ı çocuklara özgüven ,için bunları tavsiye ediyor.

halaa aynı düşüncedeyim.hangi ülke hangi millet değil..hangi davranış şekli bizi nereye götürüyor...okumamış kültürü eksik ailelerden de gelebiliriz.önemli olan çocuklarımızı doğru olana yönlendirebilmek..sayfa ilerlemiş ama konu dışında.....

bu saatte kıyaslama okumak için değil de keşke daha doğru bilgiyi almak için burada olsaydım!

ayrıca;doğru bilgi sanal değil gerçektir.

Iki dili de konusmak basari degil ki. Yani ornek vermissiniz ama bu ornek uzerinde durdugunuz icin soyluyorum. Bir bebek, bes farkli dili konusan bes farkli milletten insan icinde buyurse, bes dili de ogrenir dedi tvde bir cocuk profesoru. Benim esim de yabanci oldugu icin o cocuklarla ingilizce, ben turkce konusuyorum. Buyuk oglum uc yasinda, kucuk oglum 17 aylik ve ikisi de iki dili de anliyor. Konusuyor. Bu ama gayet dogal. Onlarin kapasiteleri her seyi almaya hazir.
Avusturyada yasayan anne turkiyede yasasa boyle anne olmaz miydi? Bence olurdu. Cunku onun annelik anlayisi, duygulari boyle oldugu icin boyle yetistirmis bana gore tabi.

Yaziyi ben de begendim, bana da yardimci oldu. Ornekler guzel ama benim yadirgadigim yazinin uslubu. Hesap sorar gibi, avrupali anneden sonra sormus, "peki ya biz?" Ulkeler onemli degil denmis ama yazinin kendisi avrupada soyle bizde boyle, yorumlarda da yine illa bi avrupa ulkesi. Bence tam anlamiyla karsilastirma yapilmis. O zaman annenin biri soyle, diger bir anne boyle diye ornekler verilse harika olurdu.
Bu haliyle de dedigim gibi yazi guzel. Bana da dogru ve yanlis yaptigim seyler hakkinda fikir verdi ama niye o lar ve biz yani

Pardon serapcim su afrodizyak anneye cevap yazacaktım..
saygisiz bı cümle kurmuş kinli minli..
yanlis alıntı yapmisim

1. afrodizyak değil afroditt (afrodizyak nedir biliyorsunuzdur umarım anlamını bilseniz yazmazdınız sanırım)
2. anne değilim çocuk gelişimciyim
3. evet sanal olduğunuz için sizin söylediklerinizi bilgilerime yansıtmayacağım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…