Alman ailelerinin çocuklarına davranışları

merhaba herkese:)
okuduğumuz yazı her ne kadar bazı kıyaslamalar içerse de aslında bizim aşırı şevkatli anneliğimize bir atıf en azından ben böyle anladım.
hiç de gocunmadım.
2 yaşında kızım var asla uyku eğitimi alsın diye yatağında çatlayasıya ağlatmadım amaaa üstüne kendi giydiğimin 10 katını giydirip terletmedim, yapabileceği her şeyi ona yaptırdım, bebeğim sofra kurar, ellerini yıkamak için lavaboya gideriz taburesini kendisi çeker ben çıkarırım sabunu alır kendi ellerini yıkar, yemek yaparken bulaşık yıkarken bana yardım eder.
minik bir sırt çantası var içine yedek kıyafetlerini koyarız bir yere giderken kendisi taşır(hafif)
parka giderken eline poşet veririm istediği oyuncaklarını yanına alır kendisi taşır.
yemeğini kendisi yer, kıyafetlerini kendisi seçer:)
ben her zzaman tehlike anında veya riskli durumlarda müdahale edecek kadar yakın olurum, onun dışında tepesinde gezmem asla.
sürekli birbirimizi öperiz, sarılırız, babasıyla da durum böyle.
ben kendi ile barışık, özgüvenli ve adaletli bir birey yetiştirmek istiyorum, bu yazıdan da aklıma yatan birçok şey var zmanı geldiğinde uygulayacağım...
yanlışlarımız fazlalıklarımız mutlaka var hep de olacak.
asla mükemmek çocuk yetiştirdim-yetiştireceğim ben mükemmel anneyim gibi bir iddiam yok.
olamam da zaten...
her zaman öğreneceğim, bilmediklerimi araştıracağım, kafama yatan yöntemleri uygulayacağım böyle bir iddiam var ama:)
gelelim aşağıdaki alıntıyı neden yaptığıma:)
ben asla polemik insanı değilim ama yanlış gördüğüm şeyleri de söylerim:)
sevgili "happymother" arkadaşım, madem bu kadar türk olmayı seviyorsun ki ben de en az sizler kadar gurur duyuyorum türk olmaktan, bu kadar ateşli bir şekilde savunuyosun bizleri, neden rumuzun ve rütben yabancı bir dilde?
neden mutlu anne değilsin de happymothersın?
mutlu anne olsaydın kendini daha bizden ifade etmez miydin arkadaşım?
sadece merak ediyorum:)
sevgiler:)

Neyse sevgili guzel anneler..

Ben bu konudan kendi düşüncemi paylaşıp çıktım artık.
Tabiki isteyen istediği gibi yetiştirir evladını..
İsteyen her ısını kendi halledebilen bı insan yetiştiriri bu dünyaya isteyen 10 kiloluk okul çantasını taşımasına yardım eder..cocugunu skolyoz yapmaz..
Herkes kendi evladından hesaba çekilecek öteki dünyada..
Rabbim benim meleğiimi sevgi dolu yardımlaşma nedir bilen ana göğsüne doymuş baba kokusunu bilmiş tüm dünya adına iyilik için kosan meleklerden eylesin..sıcak olsun simsicak..tıpkı tüm dunyanın dediği gibi..Türkler sıcak insanlardır..
Bı yerde bi Afet oldu mü Türkler tanınır orda..bilinir ki onlar yalniz bırakmaz kimseyi..din dil ırk önemli değil..
Cebindeki harçlığı bankaya gidip Afrika'ya gondercem amca der benim cocuğum,, ben yine de üsutmesin diye sarıp sarmalarım onu..
Herkese sağlıklı bol muhabettli afiyet günler..
Ha! Bu arada Avrupa ınsanına neden tüm dünya soğuk kanlı , soğuk duruşu demiş????
Sanırsam ikliminin soguklugundan!!!!!!!!!!!!!!!

merhaba herkese:)
okuduğumuz yazı her ne kadar bazı kıyaslamalar içerse de aslında bizim aşırı şevkatli anneliğimize bir atıf en azından ben böyle anladım.
hiç de gocunmadım.
2 yaşında kızım var asla uyku eğitimi alsın diye yatağında çatlayasıya ağlatmadım amaaa üstüne kendi giydiğimin 10 katını giydirip terletmedim, yapabileceği her şeyi ona yaptırdım, bebeğim sofra kurar, ellerini yıkamak için lavaboya gideriz taburesini kendisi çeker ben çıkarırım sabunu alır kendi ellerini yıkar, yemek yaparken bulaşık yıkarken bana yardım eder.
minik bir sırt çantası var içine yedek kıyafetlerini koyarız bir yere giderken kendisi taşır(hafif)
parka giderken eline poşet veririm istediği oyuncaklarını yanına alır kendisi taşır.
yemeğini kendisi yer, kıyafetlerini kendisi seçer:)
ben her zzaman tehlike anında veya riskli durumlarda müdahale edecek kadar yakın olurum, onun dışında tepesinde gezmem asla.
sürekli birbirimizi öperiz, sarılırız, babasıyla da durum böyle.
ben kendi ile barışık, özgüvenli ve adaletli bir birey yetiştirmek istiyorum, bu yazıdan da aklıma yatan birçok şey var zmanı geldiğinde uygulayacağım...
yanlışlarımız fazlalıklarımız mutlaka var hep de olacak.
asla mükemmek çocuk yetiştirdim-yetiştireceğim ben mükemmel anneyim gibi bir iddiam yok.
olamam da zaten...
her zaman öğreneceğim, bilmediklerimi araştıracağım, kafama yatan yöntemleri uygulayacağım böyle bir iddiam var ama:)
gelelim aşağıdaki alıntıyı neden yaptığıma:)
ben asla polemik insanı değilim ama yanlış gördüğüm şeyleri de söylerim:)
sevgili "happymother" arkadaşım, madem bu kadar türk olmayı seviyorsun ki ben de en az sizler kadar gurur duyuyorum türk olmaktan, bu kadar ateşli bir şekilde savunuyosun bizleri, neden rumuzun ve rütben yabancı bir dilde?
neden mutlu anne değilsin de happymothersın?
mutlu anne olsaydın kendini daha bizden ifade etmez miydin arkadaşım?
sadece merak ediyorum:)
sevgiler:)

size mükemmel bi anne olduğunuzu söylemeden yapamayacağım tebrik ediyorum sizi :emir_bebek: :KK71:

size mükemmel bi anne olduğunuzu söylemeden yapamayacağım tebrik ediyorum sizi :emir_bebek: :KK71:

utandım valla:KK43:
doğru şeyler yaptığıma dair çevremden ve bebeğimden güzel geri bildirimler aldığım şeyleri paylaştım sadece.
amacım alman vs disiplini ile çocuk yetiştirmek değil, kendimce doğru bulduğum şeyleri yapmak.
öyle bir iddiam yok ama teşekkür ederim iltifatın için:)

utandım valla:KK43:
doğru şeyler yaptığıma dair çevremden ve bebeğimden güzel geri bildirimler aldığım şeyleri paylaştım sadece.
amacım alman vs disiplini ile çocuk yetiştirmek değil, kendimce doğru bulduğum şeyleri yapmak.
öyle bir iddiam yok ama teşekkür ederim iltifatın için:)

önemli olanda zaten doğruyu bulup yapmak :)

arkadaşlar batıya her alanda özendik.şimdi de onların gıpta ettiği aile hayatımızı bozup yine onlara mı benzemeye çalışacağız?iyi ki annem babam Türk,asla bir Alman anne babanın çocuğu olmak istemezdim.hayat,bir bisikletin üstündeki gülümseme değil .onların bir gençliklerine bakalım seks,uyuşturucu,yalnızlık,boşluk,sevgisizlik,suç oranındaki yükseklik hepsi onlarda.

bizim annelerimiz bize sahip çıktı.her zaman kolladı,yaşımız büyüdü diye analıktan istifa etmedi.o, çocuklara sorulsa istemezler miydi böyle anneleri olsun.ama oralarda bireysellik var.kendi hayatımı yaşarım var.zaten çocuk yapmak istemezler.belki parklar ondan boştur.neymiş de çocuklar parka doymuşmuş da ondan boşmuş.gitmeden nasıl doyuyorlarsa artık,bir de çocuk parka doyar mı yahu ben hergün götürüyorum 4 SAAT doyulsa benimki doyardı.

anne babalarından alamıyorlar ilgiyi sevgiyi sonra gelsin extacyler gitsin intiharlar.

aman haa aile yapımıza bari el sürmeyin.:KK45:

arkadaşlar batıya her alanda özendik.şimdi de onların gıpta ettiği aile hayatımızı bozup yine onlara mı benzemeye çalışacağız?iyi ki annem babam Türk,asla bir Alman anne babanın çocuğu olmak istemezdim.hayat,bir bisikletin üstündeki gülümseme değil .onların bir gençliklerine bakalım seks,uyuşturucu,yalnızlık,boşluk,sevgisizlik,suç oranındaki yükseklik hepsi onlarda.

bizim annelerimiz bize sahip çıktı.her zaman kolladı,yaşımız büyüdü diye analıktan istifa etmedi.o, çocuklara sorulsa istemezler miydi böyle anneleri olsun.ama oralarda bireysellik var.kendi hayatımı yaşarım var.zaten çocuk yapmak istemezler.belki parklar ondan boştur.neymiş de çocuklar parka doymuşmuş da ondan boşmuş.gitmeden nasıl doyuyorlarsa artık,bir de çocuk parka doyar mı yahu ben hergün götürüyorum 4 SAAT doyulsa benimki doyardı.

anne babalarından alamıyorlar ilgiyi sevgiyi sonra gelsin extacyler gitsin intiharlar.

aman haa aile yapımıza bari el sürmeyin.:KK45:

türk gençlerinde var bunlardan o zaman türkleride damgalayalım almanyayı damgaladığınız gibi

En iyi anneler Turk anneleri :KK66: Onlar 16 yasindan sonra umursamiyorlar kendi hallerime birakiyorlar. Turk anneleri omru yettigince cocuguna destek olur, uzuntusunu sevincini derdini paylasir.

yaniliyorsunuz. hangi milleten,irktan,dinden de olsa anne yine annedir. ne demek en iyi anneler türk anneleri? alman anneleri cocuklarina kendi baslarina yetebilmeyi ögretiyorlar. bu iyi annelik degil mi yani?

Çocukları kendilerine bağımlı yaşasın bundan mutluluk duysun diye sanki Türk annelerine hakaret ediliyormuş hissiyatı vermiyor musunuz, gerçekten çok sinir bozucu :KK47::KK47:
bizim dışımızda hangi ülkede hangi toplumda var peki bana söyler misiniz Annesi uğruna eşini boşayan,çocuğu olmuyor diye eşinin üstüne kuma getiren:

almanya?fransa,ingiltere,patagonya??????

yaniliyorsunuz. hangi milleten,irktan,dinden de olsa anne yine annedir. ne demek en iyi anneler türk anneleri? alman anneleri cocuklarina kendi baslarina yetebilmeyi ögretiyorlar. bu iyi annelik degil mi yani?

En iyi anneler Turk anneleri dedikten sonra gulucuk koydum zaten. Yani sakayla karisik. Ve evet, Turk annelerinin iyi olduklarini dusunuyorum. Din,dil,millet, irk ayrimi yapsam Alman esimle evlenmezdim. Ben Alman annelere kotu mu dedim ki kayinvalidem super bir anne, super bir anneanne ve babaannedir. Benim demek istedigim filanca ulkenin annesi boyle, peki ya biz seklinde yazilmis olmasi. Annenin biri boyle, diger anne soyle diye olsaydi demek istedim. Yoksa yaziyi ben de begendim ve ogrendiklerim oldu. Size gore yaniliyor olabilirim tabi, ben kendi dusuncemi soyledim. Bir tane bile Turk annelerinden guzel bir ornek goremeyince yazida kotu hissettim tabi bir Turk annesi olarak. Her anne inandigi kadar, hissettigi kadar annelik yapiyor. Neyin dogru oldugunu dusunuyorsa onu uyguluyor.

onlar çocuklarının çantasını taşımıyor çünkü onların çocuklarına valiz dolusu kitap taşıtmıyorlar. ya da yolda bisiklet süremiyoruz çünkü yollarımız buna müsait değil. çocuklarımız bahçede oynayamıyor çünkü hiçbirimizin bahçeli ev alacak kadar parası yok.
ben de isterdim oğlumla birlikte bisiklet sürmeyi ya da bahçeli bir evin bahçesinde çıplak ayak koşup enerjisini atmasını ama bu şartlar altında mümkün değil.
elimden geldiği kadar onu sorumluluk sahibi, kendine güvenen bir birey olarak yetiştirmeye çalışıyorum. hatta bu yüzden kayınvalidem bana canavar anne diyor. disiplinden bahsetttiğim zaman bana uzaylıymışım gibi bakıyorlar. çocuğum yemek yemediğinde zorlamazsam zayıf olmasının suçlusu benmişim gibi davranıyorlar. daha 6 aylıkken kendi kendine uyumaya başladı oğlum (hiç ağlatmadım) bunu duyan kayınvalidemin tepkisi "ah yavruuum ne yapıyor bu kadın sana" oldu.
böyle işte türk olunca çocuğunu doğru düzgün yetiştirmek çok daha zor oluyor. :44:

Ne kotu yetiştirilmesiz ki Avrupa ve amerikanin kapip gittiği genclerimiz ordan milyonları asti.. Oyle kötüyuz amerika daki turk profesör sayısı avrupalılardan fazla.. Oyle berbatiz ki bizim cocuklarımız bilinçli bı sekilde zehirleniyor okul önlerinde .. Kendi istekleriyle planlı ve programlı organize isler sayesinde..Anne babasıyla karşılıklı extacy cekmiyo , öğrenmemiş ya bireyselligi.. Öğretmemişler anam:nazar:

amerikada türk profosörlerin sayısının avrupalıdan fazla olmasının sebebi senin sandığın gibi türk profösörlerin türkiyeye sığmayıp amerikaya taşması değil. türkiyede bırak profösörü insan yerine konmadıkları için kaçıyor bu insanlar. dünyada hiç kimsenin kendi ülkesinde mutlu olduğu sürece başka bir ülkede yaşayamak için can atacağını zannetmiyorum. türkiyede beyin göçü var canım. aklı ve fırsatı olan hiç kimse türkiyede 1 dk daha durmuyor.

bu yaz tatilinde kaldığımız otelde alman bir aile vardı 5 tane boy boy çocuk hepsi yemeklerini tek başına yiyebiliyordu en küçüğü 2 yaşında falandır onları izlerken gerçekten imrendim anne o kadar sakin ki ve çocuklarda en ufak bi yaramazlık yok biri kulağına takmış müzik dinliyo diğer küçükler ellerindeki kitaplarla ilgileniyo anne tek bir sözü ile çocuklar sıraya diziliyo hiçbir haşarılık düzen bozuculuk yok birde türk ailelerine baktım kendime baktım peşinde koşturuyorum oğlum nolur ye çocuk koşar zıplar bağarırım deli gibi koşma otur yemeğni ye dikkat et düşme aman terleme vs diye onlar çocuklarını nasıl yetiştiriyorlar bravo diyorum ben

Hiç kızmaya sinirlenmeye gerek yok evet malesef avrupalılar bizden daha iyi yetiştiriyor hem ben onlarınseks ,eroin,vesaire tutkunu olduğunuda düşünmüyorum o bizim ülkmizde yokmu gırla var hemde alası,hırsızı tecavüzcüsü bence bizde daha çoktur almanyada küçük kız çocuğuna tecavüz edilip öldürüldü bu türk çocuğuydu kendi kendime vay be demek avupadada oluyor böyle sapıklıklar kısa süre sonra ortaya çıktıki komşusu yapmış hemde türk komşusu ..........bende anneyim bende çocuğuma kalın giydirir yapacağı birşey olursa aman yapma düşersin şöyle olur böyle olur derim komşuya gittiğimde çocuğa yapışırım niye çünkü aman ne rahat anne demesinler diye çocuğa ince çıkar giydir, asansöre binip bahçeye ininceye kadar kaç komşun sana mrhaba demeden üstü çok ince hastalanır der,yesin diye dip köşe kovalarsın niye her gören aman ne zayıf çocuk der, avrupa görmedim ama eminim bunlar bizim türklere özgüdür

burada bizim anne babalıığımız değil çocuk yetiştirme tarzımız karşılaştırılmış
ve gayet yerinde tespitler var
çocuğun bağımlı yetiştirilmemesi, birey olarak söz sahibi olması gerekir
forumda her gün kaynana gelin ve arada kalan erkek hikayeleri okuyoruz
tüm bunların sebebi de baımlı ve yanlış yetiştirilmemiz
evet fedakarız iyi anneleriz iyi babalarız
ama
bir çocuğun hayat merdivenlerini kendi kendisine çıkmasına izin vermiyoruz onu alıp üst basamağa koyuyoruz
halbuki bırakalım kendisi çıksın basamaklardan düşerse yanında oluruz ihtiyacı olursa destek oluruz
avrupalı çok mu doğru yapıyor hayır onlar da bırakıyor tepetaklak düşsün çocuk

Iki ülke arasinda ki ucurumlar azalmadigi sürece,
yetistirme tarzininda degisecegini zannetmiyorum
Iki farkli ülke, iki farkli kültür...
ben türküm, ama almanyada dogdum büyüdüm...
tüm tatillerim türkiyede gecti, o yüzden bu yazidaki yazilanlara
tamamen katiliyorum diyebiliyorum.

benim annem bu yazidaki gibi bi anne...
türkiyede köyde babaannesinin yaninda yetimis, anne baba sevgisinden yoksun
köle gibi bi isci olarak kullanilmis, 16 yasinda almanyaya gelmis ve 17 yasinda babamla evlenmis...
okumasi yazmasi yok annemin, ilkokulu bile bitirmemis.
babaannemin anneme yasattigi kayinvalide eziyetlerinden ve cocuk egitimine müdahalesinden
söz etmeye bile gerek yok...
ama annem ezdirmemis kendini, egitimimizi tamamen kendi eline almis
ve okumasi yazmasi ve dogru düzgün almancasi bile olmayan bu kadina
türkiyedeki akrabalari hep giptayla bakiyor simdi

annem dur dedimi dururuz,
annemin tek bi bakisi yeterdi cocukken benden ne istedigini anlamam icin....
misafirlikte her yeri elleyen hop hop ziplayan, bagiran cagiran cocuklari
gördükce, ve annelerin buna ne kdr kayitsiz kaldigini görünce
cok sasiriyorum...
biz annem gözleriyle "tamam" demeden, masadaki cikolataya bile dokunamazdik...

annem hic bi zaman oran pislenir, buran kirilir diye müdahele etmedi,
oynarken kolumuzda kirildi, dizimizde yarildi, pantalonumuzda parcalandi...
kendi mahallemiz icinde özgürdük, annemin gözlemi altinda oyun oynadigimi hatirlamiyorum hic...
kendi yemegimizi kendimiz yaptik, kendimiz giyindik...
eroincide olmadik, dinsizde, imansizda...

2 haftada bir bisiklete biner dünyayi turlardik... sehrimizde gezmedigimiz, görmedigimiz yesillik alan kalmayasiya kadar...
yüzmeye gelirdi bizimle, öyle saatlerce basimizda beklerdi... kapali oldugu icin kendi giremezdi...

canim annem benim,
iyi ki onun kiziyim, ve iyi ki beni böyle yetistirmis...

Son düzenleme:
En basindan beri ulkelerin adi gecmeden iki ayri anne uzerinden orneklenmesini dogru buluyorum diyorum ama simdi ben bir karsilastirma yapacagim.
Yurtdisindayim ben, almanya degil ama cok farkli milletten insanlarin oldugu bir yer. Oglum 3 yasinda okula baslattim bu sene. Iki hafta oluyor. Burda fazla Turk te yoktur. Benim oglum, okula giderken agliyor, kapida sariliyorum, sakinlestirmeye calisiyorum. Derken turkce konustugum icin annelerden biri "aaa turk musunuz" dedi, turk fazla olmadigi icin. Ben de evet dedim. Benim oglum da boyle, agliyor dedi. Sonra o hengamede kaybettim o bayani ama ilk gunlerde tamam, diger cocuklarda aglayan yada mutsuz cocuklar vardi ama ikinci, bilemediniz ucuncu gunu onlar anne babalarina el sallayip bye deyip sinifa girer oldular. Koca okuldaki iki turk cocugu benim oglum ve o bayanin oglu hala agliyorlar. Ogretmenimiz ingiliz, cok tatli bir bayan. Bunun normal oldugunu, alisacagini soyledi. Cunku endiselerim vardi acaba erken mi diye. Gercekten alisti, ikinci hafta bitti okulda. Ama asil demek istedigim, o diger cocuklar bir gunde alisti, biz iki turk annesinin cocuklari zor alisti ki diger cocuk dun yine agliyordu. Ki esim de alman yani. Yine de bazi seyleri yanlis yapiyorum demek ki ;(

burada bizim anne babalıığımız değil çocuk yetiştirme tarzımız karşılaştırılmış
ve gayet yerinde tespitler var
çocuğun bağımlı yetiştirilmemesi, birey olarak söz sahibi olması gerekir
forumda her gün kaynana gelin ve arada kalan erkek hikayeleri okuyoruz
tüm bunların sebebi de baımlı ve yanlış yetiştirilmemiz
evet fedakarız iyi anneleriz iyi babalarız
ama
bir çocuğun hayat merdivenlerini kendi kendisine çıkmasına izin vermiyoruz onu alıp üst basamağa koyuyoruz
halbuki bırakalım kendisi çıksın basamaklardan düşerse yanında oluruz ihtiyacı olursa destek oluruz
avrupalı çok mu doğru yapıyor hayır onlar da bırakıyor tepetaklak düşsün çocuk

sana sonsuz katılıyorum gelin kaynana meselelerinin sorumlusunun bizim bağımlı annelik anlayışımız olduğu konusunda...
daha bir kaç gün önce drda bebeğimi herşeyden koruyamayacağıma bazı şeyleri yaşaması gerektiğine dair bir aydınlanma yaşadım:)
kızım 2 yaşında emziği bırakmadık bence normal de hani hemen bıraksın diye bie kaygım yok.
ama sokakta tanımadığımız insanlar bile kızımı emzikle görünce aa hala emzik mi emiyosun at onu bana ver falan diye saçmalıyolar.
ben de dra anlattım ilke de çok utanıyo böyle olunca falan dedim.
dr da utansın hepimiz bazen toplum içinde eleştiriliyoruz, utandırılıyoruz bunlar da deneyim onun için bırak zaten herkesi engelleyemezsin o da utansın önemli değil dedi.
çok doğru aslında:)

Eğitim bilimleri okuyanlar öğretmenler bilirler..Davranışçı Watson 'ın eğitim anlayışıdır,almanların eğitimi.. Sevginin gösterilmesi minimum. Çocuklarınızla arkadaş olun,tokalaşın der.Sakın öpmeyin,sadece yatmaya giderken alınından öpebilirsiniz..çok büyük başarı sağlarsa sırtını sıvazlayın tebrik edin. der. Ama bu şekilde yetiştirdiği çocukları Watson' dan nefret etmiştir.Ve bu sistem dünyada artık geçerli değil..Sevgi eksik.İnsan sevgiyi görmeli,duymalı,hissetmelidir..robot değiliz..

Evet,çocuğun yerine düşünmemek lazım.Kendi kararlarını almasına izin vermek lazım..Evet anneler-babalar çocukları fazla sıkıyor ama bu bizim elimizde..Sonuçta Türkiye'de büyüdük biz ezik mi büyüdük!?

ayrıca örneklere bakarsak..orada çocuk yalın ayak sokağa çıkabilir ama burada çıksın bakayım ayağına cam,taş,çivi ne varsa batar!!

Yağmurda ıslansın,örtseydi başını derseniz hasta olur ve hayatı boyunca annesinin soğuk tavrını unutmaz...
Ayrıca sağlık sistemi aynı mı...Besinler,yediklerimiz... Farkında mısınız biz avrupanın kimyasal çöplerini yiyoruz!!!!!!!çocuk hasta olur ne yapacaksın hastaneler tıklım tıklım..

He, ben çok iyiyiz demiyorum..Çok kızıyorum ailelerin her haltı çocukların yanında konuşmasına ve anlamaz diye kendi çocuğunu aptal yerine koymasına...Ama avrupa da çok büyük bir halt değil yani...

Son düzenleme:
onun içinmi almanların çocukları 18 yaşındna sonra aile kavramını unutuyorlar istedikleri ile düşüp kalkıyorlar bekaret kavramları yok onun içinmi o ülkelerde yalnız yaşayan insan sayısı milyonlarca geçin bunları geçin..

Eğitim bilimleri okuyanlar öğretmenler bilirler..Davranışçı Watson 'ın eğitim anlayışıdır,almanların eğitimi.. Sevginin gösterilmesi minimum. Çocuklarınızla arkadaş olun,tokalaşın der.Sakın öpmeyin,sadece yatmaya giderken alınından öpebilirsiniz..çok büyük başarı sağlarsa sırtını sıvazlayın tebrik edin. der. Ama bu şekilde yetiştirdiği çocukları Watson' dan nefret etmiştir.Ve bu sistem dünyada artık geçerli değil..Sevgi eksik.İnsan sevgiyi görmeli,duymalı,hissetmelidir..robot değiliz..

Evet,çocuğun yerine düşünmemek lazım.Kendi kararlarını almasına izin vermek lazım..Evet anneler-babalar çocukları fazla sıkıyor ama bu bizim elimizde..Sonuçta Türkiye'de büyüdük biz ezik mi büyüdük!?

ayrıca örneklere bakarsak..orada çocuk yalın ayak sokağa çıkabilir ama burada çıksın bakayım ayağına cam,taş,çivi ne varsa batar!!

Yağmurda ıslansın,örtseydi başını derseniz hasta olur ve hayatı boyunca annesinin soğuk tavrını unutmaz...
Ayrıca sağlık sistemi aynı mı...Besinler,yediklerimiz... Farkında mısınız biz avrupanın kimyasal çöplerini yiyoruz!!!!!!!çocuk hasta olur ne yapacaksın hastaneler tıklım tıklım..

He, ben çok iyiyiz demiyorum..Çok kızıyorum ailelerin her haltı çocukların yanında konuşmasına ve anlamaz diye kendi çocuğunu aptal yerine koymasına...Ama avrupa da çok büyük bir halt değil yani...

sözlerinin birçok kısmına katılıyorum.

almanlar boyuna araştırma yapıp duruyor, neden mi?

" neden çocuklarımızda psikolojik bozukluklar fazla, neden ergen çağındaki gençlerde suç-uyuşturucu-ahlaki çöküntü hat safhada, neden gençlerimizde boşanmalar çokkk fazla, " vb... vb...vb...

evet bizim ülkemizde psikoloğa gidilmesi saklanırken, o beğendiğiniz alman annelerinin memleketinde psikologsuz aile yoktur...

bizim ülkemizde de, ihtiyaç duyulduğunda gizlemeye gerek kalmadan psikoloğa gidilmeli, bunu destekliyorum, ama almanlar gibi birçok gelişmiş avrupa ülkesinde durum aynı, intiharlar diz boyu, adamlar taa küçükken sevgiden uzak kalmışlar... ama sonunda ya psikoloksuz adım atamayan bireyler ya da ssoğuk-anlayışsız-tek kişilik dünyalara sahip, ucu intahara yada kendine zarar vermeye kadar giden bir birey olarak hayata tutunmaya çalışan insanlar. elbette tüm almanya böyle değil, sağlıklı vatandaşlarıda var mutlaka.
ama alman araştırmacıların ülkemize gelipte aile içi yaşantımızı gözlemleyip, kendi ülkelerindeki artan huzursuzluğun nedenini çözmeye çalışmaları size birşey ifade edebiliyor mu?

onun içinmi almanların çocukları 18 yaşındna sonra aile kavramını unutuyorlar istedikleri ile düşüp kalkıyorlar bekaret kavramları yok onun içinmi o ülkelerde yalnız yaşayan insan sayısı milyonlarca geçin bunları geçin..

aile kavramı yok haklısın. ahlaki çöküntü içindeler. gençlik elden gitmiş... bu sevgisizlik-ilgisizlik-ahlaksızlık okulda öğretilmiyor alman çocuklarına, eğitim ailede başlıyor biliyorsunuz.

benim ülkemde de bilinçsiz ahlaksız gençler var, maalesef ancak tanımadığı kimseye bile selam veren alman gencinden daha saygılıdır benim gencim anasına babasına!

X