Neyse sevgili guzel anneler..
Ben bu konudan kendi düşüncemi paylaşıp çıktım artık.
Tabiki isteyen istediği gibi yetiştirir evladını..
İsteyen her ısını kendi halledebilen bı insan yetiştiriri bu dünyaya isteyen 10 kiloluk okul çantasını taşımasına yardım eder..cocugunu skolyoz yapmaz..
Herkes kendi evladından hesaba çekilecek öteki dünyada..
Rabbim benim meleğiimi sevgi dolu yardımlaşma nedir bilen ana göğsüne doymuş baba kokusunu bilmiş tüm dünya adına iyilik için kosan meleklerden eylesin..sıcak olsun simsicak..tıpkı tüm dunyanın dediği gibi..Türkler sıcak insanlardır..
Bı yerde bi Afet oldu mü Türkler tanınır orda..bilinir ki onlar yalniz bırakmaz kimseyi..din dil ırk önemli değil..
Cebindeki harçlığı bankaya gidip Afrika'ya gondercem amca der benim cocuğum,, ben yine de üsutmesin diye sarıp sarmalarım onu..
Herkese sağlıklı bol muhabettli afiyet günler..
Ha! Bu arada Avrupa ınsanına neden tüm dünya soğuk kanlı , soğuk duruşu demiş????
Sanırsam ikliminin soguklugundan!!!!!!!!!!!!!!!
merhaba herkese:)
okuduğumuz yazı her ne kadar bazı kıyaslamalar içerse de aslında bizim aşırı şevkatli anneliğimize bir atıf en azından ben böyle anladım.
hiç de gocunmadım.
2 yaşında kızım var asla uyku eğitimi alsın diye yatağında çatlayasıya ağlatmadım amaaa üstüne kendi giydiğimin 10 katını giydirip terletmedim, yapabileceği her şeyi ona yaptırdım, bebeğim sofra kurar, ellerini yıkamak için lavaboya gideriz taburesini kendisi çeker ben çıkarırım sabunu alır kendi ellerini yıkar, yemek yaparken bulaşık yıkarken bana yardım eder.
minik bir sırt çantası var içine yedek kıyafetlerini koyarız bir yere giderken kendisi taşır(hafif)
parka giderken eline poşet veririm istediği oyuncaklarını yanına alır kendisi taşır.
yemeğini kendisi yer, kıyafetlerini kendisi seçer:)
ben her zzaman tehlike anında veya riskli durumlarda müdahale edecek kadar yakın olurum, onun dışında tepesinde gezmem asla.
sürekli birbirimizi öperiz, sarılırız, babasıyla da durum böyle.
ben kendi ile barışık, özgüvenli ve adaletli bir birey yetiştirmek istiyorum, bu yazıdan da aklıma yatan birçok şey var zmanı geldiğinde uygulayacağım...
yanlışlarımız fazlalıklarımız mutlaka var hep de olacak.
asla mükemmek çocuk yetiştirdim-yetiştireceğim ben mükemmel anneyim gibi bir iddiam yok.
olamam da zaten...
her zaman öğreneceğim, bilmediklerimi araştıracağım, kafama yatan yöntemleri uygulayacağım böyle bir iddiam var ama:)
gelelim aşağıdaki alıntıyı neden yaptığıma:)
ben asla polemik insanı değilim ama yanlış gördüğüm şeyleri de söylerim:)
sevgili "happymother" arkadaşım, madem bu kadar türk olmayı seviyorsun ki ben de en az sizler kadar gurur duyuyorum türk olmaktan, bu kadar ateşli bir şekilde savunuyosun bizleri, neden rumuzun ve rütben yabancı bir dilde?
neden mutlu anne değilsin de happymothersın?
mutlu anne olsaydın kendini daha bizden ifade etmez miydin arkadaşım?
sadece merak ediyorum:)
sevgiler:)
size mükemmel bi anne olduğunuzu söylemeden yapamayacağım tebrik ediyorum sizi
utandım valla
doğru şeyler yaptığıma dair çevremden ve bebeğimden güzel geri bildirimler aldığım şeyleri paylaştım sadece.
amacım alman vs disiplini ile çocuk yetiştirmek değil, kendimce doğru bulduğum şeyleri yapmak.
öyle bir iddiam yok ama teşekkür ederim iltifatın için:)
arkadaşlar batıya her alanda özendik.şimdi de onların gıpta ettiği aile hayatımızı bozup yine onlara mı benzemeye çalışacağız?iyi ki annem babam Türk,asla bir Alman anne babanın çocuğu olmak istemezdim.hayat,bir bisikletin üstündeki gülümseme değil .onların bir gençliklerine bakalım seks,uyuşturucu,yalnızlık,boşluk,sevgisizlik,suç oranındaki yükseklik hepsi onlarda.
bizim annelerimiz bize sahip çıktı.her zaman kolladı,yaşımız büyüdü diye analıktan istifa etmedi.o, çocuklara sorulsa istemezler miydi böyle anneleri olsun.ama oralarda bireysellik var.kendi hayatımı yaşarım var.zaten çocuk yapmak istemezler.belki parklar ondan boştur.neymiş de çocuklar parka doymuşmuş da ondan boşmuş.gitmeden nasıl doyuyorlarsa artık,bir de çocuk parka doyar mı yahu ben hergün götürüyorum 4 SAAT doyulsa benimki doyardı.
anne babalarından alamıyorlar ilgiyi sevgiyi sonra gelsin extacyler gitsin intiharlar.
aman haa aile yapımıza bari el sürmeyin.
En iyi anneler Turk anneleriOnlar 16 yasindan sonra umursamiyorlar kendi hallerime birakiyorlar. Turk anneleri omru yettigince cocuguna destek olur, uzuntusunu sevincini derdini paylasir.
yaniliyorsunuz. hangi milleten,irktan,dinden de olsa anne yine annedir. ne demek en iyi anneler türk anneleri? alman anneleri cocuklarina kendi baslarina yetebilmeyi ögretiyorlar. bu iyi annelik degil mi yani?
Ne kotu yetiştirilmesiz ki Avrupa ve amerikanin kapip gittiği genclerimiz ordan milyonları asti.. Oyle kötüyuz amerika daki turk profesör sayısı avrupalılardan fazla.. Oyle berbatiz ki bizim cocuklarımız bilinçli bı sekilde zehirleniyor okul önlerinde .. Kendi istekleriyle planlı ve programlı organize isler sayesinde..Anne babasıyla karşılıklı extacy cekmiyo , öğrenmemiş ya bireyselligi.. Öğretmemişler anam
burada bizim anne babalıığımız değil çocuk yetiştirme tarzımız karşılaştırılmış
ve gayet yerinde tespitler var
çocuğun bağımlı yetiştirilmemesi, birey olarak söz sahibi olması gerekir
forumda her gün kaynana gelin ve arada kalan erkek hikayeleri okuyoruz
tüm bunların sebebi de baımlı ve yanlış yetiştirilmemiz
evet fedakarız iyi anneleriz iyi babalarız
ama
bir çocuğun hayat merdivenlerini kendi kendisine çıkmasına izin vermiyoruz onu alıp üst basamağa koyuyoruz
halbuki bırakalım kendisi çıksın basamaklardan düşerse yanında oluruz ihtiyacı olursa destek oluruz
avrupalı çok mu doğru yapıyor hayır onlar da bırakıyor tepetaklak düşsün çocuk
Eğitim bilimleri okuyanlar öğretmenler bilirler..Davranışçı Watson 'ın eğitim anlayışıdır,almanların eğitimi.. Sevginin gösterilmesi minimum. Çocuklarınızla arkadaş olun,tokalaşın der.Sakın öpmeyin,sadece yatmaya giderken alınından öpebilirsiniz..çok büyük başarı sağlarsa sırtını sıvazlayın tebrik edin. der. Ama bu şekilde yetiştirdiği çocukları Watson' dan nefret etmiştir.Ve bu sistem dünyada artık geçerli değil..Sevgi eksik.İnsan sevgiyi görmeli,duymalı,hissetmelidir..robot değiliz..
Evet,çocuğun yerine düşünmemek lazım.Kendi kararlarını almasına izin vermek lazım..Evet anneler-babalar çocukları fazla sıkıyor ama bu bizim elimizde..Sonuçta Türkiye'de büyüdük biz ezik mi büyüdük!?
ayrıca örneklere bakarsak..orada çocuk yalın ayak sokağa çıkabilir ama burada çıksın bakayım ayağına cam,taş,çivi ne varsa batar!!
Yağmurda ıslansın,örtseydi başını derseniz hasta olur ve hayatı boyunca annesinin soğuk tavrını unutmaz...
Ayrıca sağlık sistemi aynı mı...Besinler,yediklerimiz... Farkında mısınız biz avrupanın kimyasal çöplerini yiyoruz!!!!!!!çocuk hasta olur ne yapacaksın hastaneler tıklım tıklım..
He, ben çok iyiyiz demiyorum..Çok kızıyorum ailelerin her haltı çocukların yanında konuşmasına ve anlamaz diye kendi çocuğunu aptal yerine koymasına...Ama avrupa da çok büyük bir halt değil yani...
onun içinmi almanların çocukları 18 yaşındna sonra aile kavramını unutuyorlar istedikleri ile düşüp kalkıyorlar bekaret kavramları yok onun içinmi o ülkelerde yalnız yaşayan insan sayısı milyonlarca geçin bunları geçin..