Allahın her bir gününde bakımlı olabilmek!

ya ınsanın ıcınden gelıyor sanırım. asla pıjama ıle rahat etmem. normal duz camasır dahi giyemem, evde elbise giyerim. ojesiz asla durmam , sabahları geceleri aksamları banyo oncesı sonrası kremlenme surelerım oldukça uzun peelınglerim, vucut sütlerim, kremlerim, parfümlerim, vucut spreylerim saçıma yastıgıma sıktığım spreyler oda kokularım her daim böyleyim. tersıyse mutlaka ölümcül hastayımdır. atesım varken hastaneye gıdıyorduk, rımel sürmüştüm.. soyleceklerım bukdar
size gelince bence biraz alıskanlık haline getirmeye calısın, kalıcı oje kullanmak isterseniz belki kolayınıza gelebilir.. keratin bakım ile saçnızı daha düz hale getırebılırsınız. herdaim yanınıza torpu tasıyabılır , düzeltme yapabılırsınız. ufak kullanıslı bı makyaj cantası yapabılır ruj ve rımel her daım kullanıp yuzunuzu renklı gosterebılırsınız. topukludan asla vazgeçemem, spor ayakkabılarım bıle topukludur kadına dişil enerji kattığını düşünüyorum. ufak aksesuarlar insanı degıstırıyor bı kaç ufak halka kupeyı yanyana takınca bıle oldukca şık durabılıyor

Ben de süslü şıkır şıkır olmayı seviyorum kendime dikkat ederim elimden geldiğince ama hanımlar Allah aşkına kış günü nasıl süslü görünebiliyorsunuz hele de benim gibi soğuk şehirlerde yaşayanlar… sabah saçımı düzgün yapıyorum hafif göz makyajı bir de… dışarı bir çıkıyorum şapkayı başıma geçirdim mi saçım birbirine giriyor soğukta ağzımı yüzümü kapasam maske taksam buhar yapıp yüzüm gözüm akıyor hele yollarda görüyorum ayak bilekleri açıkta geziyor bazı hanımlar. süsümden ölsem hiçbir boşluk bırakmayacak şekilde kapatıyorum kendimi yine de donuyorum tesettürlü de değilim bu arada. Yanlış anlaşılmasın söylediklerim aaah ah yaz gelse de şıkır şıkır süslenip çıksam salına salına

Herkes temiz olduktan sonra istediği gibi olsun ama siz bu durumdan rahatsızsınız
Bakımdan kastınız makyaj fönlü saçlar sa içten gelmeden bu rutine girmek çok zor

Ahahha bu cok dogru ama. Bu sorularin cevabini ben de cok merak ediyorum.

Ben mesela çok abartılı makyaj yapmıyorum. İşte 16.yilim ve ilk günden beri hep özenerek giderim. Pantolon tişört giyinerek gittiğim bir elin parmağını geçmez bu sürede. Tabi alışveriş yaparak bir günde güzel bir dolaba sahip olmak mümkün değil.

Öncelikle her ay birkaç parça sık şeyler alarak zamanla güzel ve modası geçmeyen bir dolaba sahip oldum. Bunlar içinde 5 liraya aldığımda oldu bin liraya da.onemli olan uyumlu ve sik parçalar bulabilmek. Simdi sadece hoşuma giden ya da eksik parçalar alarak ekleme yapıyorum. Tabi kiloma da dikkat ediyorum bu süreçte azıcık almaya başladığımda frenliyorum kendimi.Yoksa tüm dolap iptal olur

Ya bu benimde sorunum. Her gün prensesler gibi işe gidenler bana da yardım etsin

Katılıyorum. Hani rutin olusturmak icin sureklilik onemlidir ya. Guzel bir dolap olusturmak icin de her ay bir parca bir sey almak gerekiyordu belki. Ben bunu yapmadım malesef.

Katılıyorum. Hani rutin olusturmak icin sureklilik onemlidir ya. Guzel bir dolap olusturmak icin de her ay bir parca bir sey almak gerekiyordu belki. Ben bunu yapmadım malesef.

çalışmaydı, pandemiydi derken rutine kaptırıp gitmiş olabilirsiniz bence çok da kendinize yüklenmeyinBen de çok çalıştıımda bakmakla, denemekle uğraşmam bir şeyler almam ama 2 ay 3 ay durup acısını toptan çıkarırım

Ama sonucu maddi olarak zorluyor iste. 2022de hedef olarak bunu koydum. Her ay bir canta veya bir üst. Hic fena olmaz sanki

Spor giyimi kendime daha cok yakıstıran biriyim. Şıkır şıkır giyinınce kendimi rahat hissetmiyorum hatta sanirim kasılıyorum. Kendim gibi, hatta daha ozguvenli oluyorum spor kiyafetle. Topuklu ayakkabi giyenlere imreniyorum ama kendim giydigimde bir saat sonra bileklerim yoruluyor, tum gun topuklu ayakkabiyla yapamiyorum. Dersim oldugunda neyse de arastirma yaparken laboratuvarda topuklu ayakkabi ile olmuyor. Genelde topugu yuksek olmayan ayakkabilar giyiyorum ama ani toplantilar falan icin de arabanin arkasinda da topuklu ayakkabi bulunduruyorum.
Onemli olan insanin kendini mutlu hissettigi kiyafetleri giymesi bence. Saç daginik degilse, kiyafetler temizse sorun degil bence. Onceden ben de pek makyaj yapmiyordum. Ama artik hafif de olsa yapiyorum abartmadan. Bu bir sure sonra aliskanlik oluyor sanirim. Evde makyaj pek yapmiyorum, ama canım isterse kendimi guzel hissetmek istedigimde kendim icin bazen yapiyorum, Markete giderken de pek yapmiyorum ama işe giderken yapiyorum. Cantamda bir far, bir ruj bulunduruyorum. Aynalara kusmemek lazim. Insan ne kadar cok kendi ile ilgilenirse kendini o kadar seviyor, kendine o kadar deger veriyor. Kendini iyi hissettigin gibi giyinip hafif bir makyaj yeterli bence.

İçten mi geliyor yoksa alışkanlık mı bilmiyorum ama ben kendimi bildim bileli bakımlı olmayı severim.. gerekirse yemeği geç pişiririm, işe geç kalırım ama mis gibi kokmadan, makyaj yapmadan çıkmam evden, çıkamam. Hatta evden çıkmayacaksam da yaparım.. Ayrıca bakımsız çıksam biliyorum ki bütün günüm mahvolur kendimi çok kötü hissederim..
Duştan çıkınca dahi bir allık sürerim evde kimse olmasa bile. Aynada kendimi güzel görmem lazım.
Bir ton duş sonrası vücut losyonum, ayak kremim, vücut kremim, yüz kremim vardır.
Güzel kombin yapamazsam ya da içime sinmezse bütün modum yerle bir olur.. Evde giydiğim pijama bile uyumlu ve hoş durmalı benim için.. saçlarım görmüş dalgalı yada fönlüdür doğal haline pek bırakmam.
Tırnaklarım hep bakımlıdır.. protez tırnak, kalıcı oje vs yaptırım..
Konu kendim olunca asla üşenmem, sürekli daha fazla ne yapabilirim diye düşünürüm..
Bu durum iyi mi kötü mü bilmiyorum ama ben de böyleyim maalesef..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de öyle olmalıyım hissi, baskısı cok sinir bozucu. Arada beni de yoklar ama etkisinden cabuk kurtulur paspal özüme geri dönerim.

Meselenin özü iyi hissetmek.
O kendini her daim şıkır şıkır iyi hissediyor.
Ben salaş, dağınık halimle daha iyi hissediyorum.
Guzel olmak onceligim degil rahat olmalıyım.
Diken üstünde cok guzel olup iki övgü duymak mı, en rahat kıyafetlerimle sıradan biri olarak salınmak mı?
Evet benim icin 2. Seçenek..
Boyle seyler içten gelmeli zorlama olursa devamlılığı olmaz görüyorsunuz ki..

Kesinlikle tercih meselsi.
Ama ben rahatligi secsem de gün icerisinde kötü hissediyorum. Yani salaş ve rahat olmak da bana iyi gelmiyor. Bunun ortası olsa hic fena olmaz.

Sana yakisan kiyafetleri giy sade bir rimel bir ruj yetiyor yeterki cildin temiz olsun cilt bakimina özen goster parlak bir cilt herzaman herseyi örter. Biraz zaman ayiracaksin rutin oluşturduğu zaman zor gelmiyor insana .sismansan zayiflayacaksin belki biraz v yaka giyeceksin .ama bem her zaman cilt güzelliğine inanırım cildin güzelse gerisi geliyor abarti makyaj yapmadan onun için biraz para dökeceksin .aciksan sacinu uzat bakimli saclarin olsun sampuanve kremlerle yaparsin bu isi illa föne gerek yok .serumlar ve su yüze roller taşlar suruyorlar biraz bakim serumu al c vitamini cok iyi bu konuda

Böyle kadınlar tanıyorum ve maalesef normal karşılayamıyorum. Ben yanlış düşünüyor olabilirim ama özgüven eksikliği, nerde ne yapılır bilmeme sözkonusu gibi geliyor

Böyle kadınlar tanıyorum ve maalesef normal karşılayamıyorum. Ben yanlış düşünüyor olabilirim ama özgüven eksikliği, nerde ne yapılır bilmeme sözkonusu gibi geliyor

Biyerden sonrasi bakim sevmek degil de ozguven eksikligi gercekten. Benim kuzenim sabah uyanir uyanmaz yuzune bir şeyler surerdi illa surmediyse de markete dahi cikaramazdim kendisini. (Sonradan yapmamaya başladi)
O dönem gözü makyajli haline alistigindan kendi yuzu kotu gorunuyormuş o yuzden illa bir şeyler suruyormuş. Makyaji ben de çook severim ama kimse asla beni makyajsiz goremez + evde bile bir şey surmeliyim modu sıkıntılı.

Tutup duştan cikmisim mis gibi tertemiz yuzume allik vs hayatta surmem ben mesela evdeyken. En çok çok rimel surerim ki kirpiklerim acik renklidir rimelle kirpigimin var oldugu daha bir belli oluyor bu yani.

Bir arkaaşım var mesela her gün kuaförde. Ağda, kaş kirpik uygulaması, keratin bakımı, brezilya fönü… cilt ve saç bakımı, watsonsdan allahın kremleri… dokunmadığı yeri yok. Foreo almış iki tane, birinin şarjı bitikken diğerini kullanmak için. bahçeye kot pantolonla ve güneş gözlüğüyle çıkmak nedir ya (komşum beni beğense ne beğenmese ne) tamam anladık güzelsin de bunlar olmayınca çirkin değilsin zaten. He fizyoterapist kendisi evli çocuklu biri. Model falan değil yani. Bana mı gereksiz geliyor anlamıyorum.

O kadarı da saçma bence ne gerek var ... İşsiz mi yazacaktım ama işi de varmış bunlara vakti nerden buluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…