Allahın her bir gününde bakımlı olabilmek!

Ne güzel salaş olabildiğini bir yerde iyi bir işiniz var. İstediğiniz gün salaş olun istediğiniz gün süslü. Siz kadınlara yapılan güzellik baskısı yüzünden böyle hissediyorsunuz. Valla bana kalırsa kadınlar kıllarını bile almamalı. Kol bacak kılını hijyene bağlayan salak kadınlar var. Erkekler sevmiyor diye ve diğer kadınlardan öne çıkmak için yapıyoruz işte. Benim şu an kusur bulduğum hiçbir yerimle, kılımla sorunum yok erkekler ve güzellik faşizmi olmasa.

İyi bi işim olsa tiril tiril özene bezene giyinir hazırlanırım.Malesef pozisyonum hiç buna müsait değil topuklu çok sevmem rağmen onu bile gitinemiyorum.

Basic parçalar alarak az paraya şık gözükebilirsiniz. Siyah kazak, pantolon ve altın rengi takılarla sade şıklık mümkün bence kapsül bir gardrop oluşturun. Youtubeda videolar var bu konu hakkında.

Basic parçalar alarak az paraya şık gözükebilirsiniz. Siyah kazak, pantolon ve altın rengi takılarla sade şıklık mümkün bence kapsül bir gardrop oluşturun. Youtubeda videolar var bu konu hakkında.
Ben surekli koyu renk giyiniyorum. Esmer olunca siyah beni kapatiyor açıkçası. Ama takilarla dediginiz gibi haftanin bir iki gününü kurtarir

O kadar cok mesaj var ki icinden cikamadim arkadaslar dogrudan cevap veremedigim arkadaslardan özür diliyorum hepsini tek tek okudum.

Ben alışveriş yaptım. Sanki yılların acısını çıkardım. Ama simdi degil de ne zaman
Yarin bir gun evlensem esime aldigimin hesabimi vermek istemiyorum. Kendime izin verdim ve koyverdim gitti. Bugun bütün gün kafam bu konulara takıldı. Takilmasin yapayım istiyorum artık.

2 elbise, 1 pantolon, 3 üst, 2 ayakkabi ve gunluk yasam icin bir mont aldim. Bir ayakkabi da kargoda.
Evde de giymeyi tercih etmedigim 2 pantolonum var. Onlari da degerlendirecegim.

Arkadasa foto attim fikir icin. Begendi gibi. Çünkü kendim anlayamiyorum artik.

Evdeki kıyafetlerimi de gözden geçireceğim. Kendimi iyi hissetmedigim kiyafetleri ayiracagim. Ve burda bir arkadasimizin onerdigi gibi haftada 2 kez şık olmaya diger gunler daha yormayacak sekilde takilmayi düşünüyorum. Her gün şık olacagim dersem kendime yalan soylemis olurum.

Saçımı vakit bulursam kestirmeye karar verdim. Ve sac makyaj konusunda her gün abartmamak kosuluyla dikkat etmek istiyorum.

Kuru temizlemeye vermem gereken ceketlerim var mesela. Pilleri biten saatlerim var. Ayakkabilarimi boyamam gerek bir tarafta Biraz da miskinlik var sanirim. Harekete gecmedikce gecemiyorum.

Takı ve çanta konusunda eksiğim ama. Mesela bir kolyem var nasıl ve ne ile kombinleyecegimi bilmiyorum. Ay buraya atsam bana fikir verir misiniz ki. Çantaları daha minimal tutmak istiyorum anne çantası gibi degil örneğin.

Makyaj degil de mesela nemlendirilmis eller cok onemli. Ben bunu bile rutine baglayamadim. Pandemi de mahvettim ellerimi. Mesela bakım en basta bu olmali. Ama rutinlerde çok kötüyüm cok. İcimden gelmesini beklersem ben daha çok beklerim. O yuzden sanki kendimi zorlamam gerekiyor. Rutin olusturmak cok zor.

Bakimli olma algimiz benzer. Ve hepsi dediginiz gibi rutin istiyor. Oyle zor ki o rutinler. Minik minik baslamaliyim sanirim. Checkliste ihtiyacim var benim, unuturum bile

Bence maddiyatla da ilgili bu işler ben mesela isterdim şık giyineyim bakımlı olayım. Ama ev kredisi ödüyoruz her ay altın alıyorum çocuk ihtiyaçları filan derken kendime pek bişey kalmıyor her ay bir parça kıyafet alırsam ne mutlu bana ama buna rağmen haftalık kombin yaparım imkanım doğrultusunda saçıma özen gösteririm hafif makyaj kuaföre kesim dışında gidemesem de boyamı bakımımı kendim hallederim

Ya mesela sunu da sormak istiyorum. Calisan bir kadin olarak hala bunlari asamamis olmak canimi siksa da gec olsun guc olmasin. Mesela ise gidenler giydiklerini kac gun giyiyor kac gun sonra yikiyorsunuz. Ben bolalan pantolondan nefeet ediyorum. Bir kez giydiysem yikayin kendine gelsin istiyorum. Ama aldigim siyah lacivert pantolonlarin rengi atiyor cok yikadigimdan. Şimdi aldığım urunlere bir sey olcak diye de korkuyorum. Elimde mi yıkayım ne yapayim ben simdi

Benim de kredi borcum var. 3 senedir bu yüzden sıkıyordum. Ama o kadar bunaldım ki. Kendimi hic mutlu hissedemiyorum. Guzel hissetmek begenilmek istemek cok insani

Evde bende paspal oluyorum genelde ama işe giderken özenirim açıkçası. Kendimi daha iyi hissediyorum o şekilde. Giyinmeyi, saç baş yapmayı severim. Bu biraz özgüvenle ilgili de olabilir. Ben kendimi makyajsız ve bakımsız beğenmediğimden hep süslenmek zorunda hissediyorum belki de.

Kendime bi gelebilsem yapıcam da öyle bir enerji ve zamanım yok saçımı yıkamış olduğuma şükür ediyorum bazen

L Latinachica kolyeniz çok tarz bence, çok beğendim, siyahlı grili bi kombine çok yakışır, siyah bi gömleğin içine takabilirsiniz, ya da siyah düşük omuzlu salaş bi kazakla trikoyla, altına gri bi skinny jean, beyaz jean de olabilir, kış mevsimini salaş kazaklar, omuz dekolteli kazaklar+ skinny+spor çizmeler/ugg larla geçiriyorum ben, bu kolyeyi omzu açık kayık yakalı bi trikoyla hayal ettim :)

Bu arada bakımlı olmayı maddiyata bağlayanlar var, katılmıyorum ben buna, bakımlı olmak demek güzellik salonlarından çıkmamak değil ki, ayda kücük bi kozmetik ürün bütçesiyle de son derece bakımlı olunabilir, cilt bakımımı evde kendim yaparım ben, envai çeşit kimyasal cilt ürünü kullanmıyorum, makyaj malzemelerinin çoğu uzun süre gidiyo, kuaföre senede 2 kere gidiyorum röfle ve kesim için, onun dışında manikür, fön/maşa vs kendim hallediyorum evde, çok spor, hafif salaş bi tarzım var ama saçım hep fönlü, tırnaklarım hep bakımlı/frenchli, kıyafetime uygun saatim, küpem vs olmazsa olmazdır, makyajıma çok özenirim ama çok doğal, aydınlık tonlar kullandığım için asla abartı durmaz, el alışkanlığı kazanırsanız sabah 10 dk makyaja yeterli olur ki ben 10 dk sürede bb krem, kapatıcı, pudra, allık, eyeliner, rimel, highligter hepsini sürüyorum ama dediğim gibi renk seçimlerim çok nude tonlar olunca hem çok bakımlı hem çok fresh ve doğal görünüyor

Ya begenmenize cok sevindim. Aslinda bugun aldigim elbise siyah triko. Yakasi u yaka ve boynum boş kalmıştı. Sizin yorumunuzdan yola çıkarak sanırım kolyenin yeri belli oldu.

Benim için bakımlı olmak her daim makyajlı olmak falan değil şahsen. Güzel kokmak, saçının ve vücudunun temizliği, dişlerinin temiz olması, vs. Bunlar önemli benim için.
Öyle her gün makyaj yapan bir insan değilim. Saçım güzel olsun istersem geceden örer yatarım. hop sabaha kıvırcık. Öyle ısı falan kullanıp saçı pişmaniye etmeye gerek yok.
Günlük duş alırım. Güzel kokan bir duş jeli, scrub, mousse Bebek gibi kokarsın gün içerisinde. Bath and body works veya nuxe öneririm mükemmmmmel kokuları var. Özellikle vücut spreyleri.
Kaş bıyık dikkat ederim. E tüylere lazer yaptırdık zamanında. Tamamm bitti.

ben home-office çalışıyorum ama arada projelerim için üniversiteye de gidiyorum. ya da iş gereği başka ortamlara da giriyorum.

üniversitedeki iş ortamım için mesela (38 yaşındayım) 3-4 sene önce daha "şıkır şıkır" etek çizme bluz filan giyiyordum, baktım ki bizim okulda kimse giymiyor. ben de biraz yoruldum açıkçası bluz mluz ütülememek için biraz o tarzı bıraktım. ütü isteyen çok az şey giyiyorum şu anda. hele ki kışın. kendim için yazın 3-4 kere ütü yaparım, kışın daha mesela hiç yapmadım. makyaj 25-30 yaşında filanken yapıyordum, şimdi hiç yapmıyorum. o yaşlarda biraz hevesli olmak içten gelen bir şey bence. ama benim çok kısa süreler proje bazlı 1-2 iş hariç asla şıkır şıkır makyajlı gidilmesi şart, mutlak gereken işim olmadı. karakter olarak buna yatkın bir insan değilim. topuklu giyeceksem bütün gün işte koşturarak giyemem ben. akşam çıkarken giyerim, saç baş vs. yaparım değişiklik olur. sevgilim arkadaşım vaay yakışmış der. ben de öyle mutlu oluyorum mesela...

benim de rutinlerle ilgili biraz sorunum var. kendime bakmakta disiplinli değilim. kendimi biliyorum. o yüzden kendi işimi en kolay görecek şeylere evrildim ben zamanla... doğal saç rengimi kullanıyorum. uzun saç kullanıyorum. diyeceksiniz uzun daha zor değil mi..bence kısa saç (3 numara gibi değilse) şekillendirmek için daha zor. ben tepeden at kuyruğu yapıp çıkıyorum çoğu kez. ya da bildiğin öyle salınmış saçla dolanıyorum...ama mesela asla makineyle kurutmam, sprey wax sabitleyici birşeyler hiç dokunmadı, hiç işlem görmedi, yağlanmaz, dolanmaz, kolay kırılmaz, o yüzden bakması kolay. bir fön çektirsem (ki kolay kolay yapmam) yıkamasam 3 hafta durur :) tabii yıkıyorum.

ama çamaşır- ev işi -temizlik vs gibi konularda rutinlerim iyidir. zaman yönetimim iyidir aslında. işim çok yoğun her dakikam planlıdır.

evde giydiklerimi spor, temizlik ya da yemek yaptıysam doğrudan kirli sepetine... değilse 3-4 gün aynı şeyleri giyebilirim. pijamam ayrı olur. evde asla makyaj yapmam. kokulu ürün kullanmam. yemek her gün yapmıyorum. aslında nadiren yapıyorum.

dışarıda giydiklerimde yıkama şeklim şöyle:

sokaktaki hayvanlar sırnaşmışsa -çok hayvanımız var
yağmur suyu üstümden geçmişse, burası londra gibi hep yağıyor, araçlar fışkırtabiliyor üstüme mesela
yanımda biri sigara içmişse (tüm kıyafetlere siniyor)
o gün farklı fakültelerde işim varsa, çok koşuşturmuşsam. bütün gün hastanedeysem veya sabahtan akşama kadar yolculuk etmişsem mesela, böyle zamanlarda tüm kıyafetler kirli sepetine. yaz günü klimasız ortamdaysan zaten terliyorsun o zaman da hepsi kirli sepetine.

onun dışında ben pantolonları giyer normal gardroba değil ayrı bir askılığa asarım. tekrar tekrar giyerim. üst grubu da kısa süreli giymişsem tekrar giyerim.

yazlık ütü isteyen şeyleri, klimalı ortamda/kısa süre giydiysem katyerinden tekrar bi ütü geçip giyiyorum 2. giyimden sonra yıkıyorum.

giyeceklerimi kombinler çıkarır bir koltuğa sererim mesela hafta başında. zaten giyilmiş pantolanlar filan da o koltuğun yanında askıdadır (üst grubu genelde layering dedikleri türde kombinliyorum), çorapları bile çıkarıyorum o derece. aktif kullandığım çantalarımın hepsi de ayrı bir açık raf sistemi, asılı halde. sabah giyinmem çıkmam 2 dakika kadar sürer. o kombinlerin hepsi kirli sepetine gidince, yeniden giyebileceğim pantolonları askıya alıp başa dönüyorum. benimki biraz da sürekli çamaşır yıkama, sürekli ütü yapma gibi dertlerim olmasını istemediğimden. makineyi de asla yarım çalıştırmam mesela. kombinleri yaparken makinede birlikte yıkanma durumuna göre de kombinliyorum :) yıkarken de hepsini birlikte yıkıyorum...

siz daha ofis insanı olduğunuz için daha ütülü şeyler giyiyorsunuz galiba. ama bence mesela pantalon bluz yerine, düz triko elbise, kemer/fular ya da birazcık daha gösterişli küpe/kolye takabilirsiniz, ofis insanlarına bence çok yakışıyor hem de elbise-etek hep daha şık duruyor.

Canım nasıl isterse öyle yapıyorum gerisini salla. Ben sağlıkçıyım iş yerinde forma giyiyorum bir formayı ikinci gün asla giymem güzel kokuya çok önem veririm. Şimdi kış hırkalarımla tacımı aynı renk kullanıyorum yada formamla vs renk uyumu çok önemli benim için. Saçımı kimi zaman düzleştiririm kimi zaman dalgalı. Erken uyanmışsam makyaj yaparım olmadı canım isterse iş yerinde yaparım. Olabilir yani illa sabah yapmadın diye gün içinde yapmayacaksın diye bir kural yok. Ama şu da bir gerçek ki insan kendine baktıkça bakası gelir o istek sonradan gelmez. Birde alışkanlığa dönüştürmek için sebat şart

Cevabinizi keyifle okudum tesekkur ederim
Yazdiklarinizdan duzenli biri oldugunuzu qnliyorum.
Benim en büyük problemimden biri dağınık olmam. Hatta itiraf ediyorum. Bazi haftalar isten gelir gelmez kiyafetelri kah sandalyenin uzerine kah yere birakiyorum. Bazen birikiyor. Pantolonu tekrar giymek istesem o pozisyonlarda kirli gibi geldiğinden giyemiyorum.
Giydigim seyler ütü istiyor ama usendigimden istemeyenlere yoneliyorum ben de. Elbise dediginiz gibi hem şık hem de kolay. Ama ayakkabi cok onemli bir faktör elbisede. Uygun ve şık olmali. Mesela kışın bot giymek lazım ben bilegi sarmayab bot sevmiyorum. Şık gekmiyor bana. Benim bilekler de ince hicbiri sarmiyor ama simdi bir tane buldum. Siyahini da alicam sanirim onu sirf bu nedenle. Hal boyle olunca ben hep cizmeye kalıyorum.

Biraz önce oturdum elimdeki parcalari düşünüp kafamdaki kombinleri yazdım. 23kombin çıktı. Kimi zaman şık kimi zaman daha normal. Bir ayı çıkarıyor. Yani bir giydigimi en erken bir ay sonra giyebiliyorum. Ama fark ettigim sey su. Ayakkabı çok önemli. Giyimi siklastiran gosteren ayakkabi. Takının onemi de yadsınamaz. Ben biraz da bundan kaybediyormusum. Yazinca fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…