- 12 Ocak 2012
- 2.946
- 5.312
- 358
- Konu Sahibi Latinachica
-
Ben surekli koyu renk giyiniyorum. Esmer olunca siyah beni kapatiyor açıkçası. Ama takilarla dediginiz gibi haftanin bir iki gününü kurtarirBasic parçalar alarak az paraya şık gözükebilirsiniz. Siyah kazak, pantolon ve altın rengi takılarla sade şıklık mümkün bence kapsül bir gardrop oluşturun. Youtubeda videolar var bu konu hakkında.
Bakimli olma algimiz benzer. Ve hepsi dediginiz gibi rutin istiyor. Oyle zor ki o rutinler. Minik minik baslamaliyim sanirim. Checkliste ihtiyacim var benim, unuturum bileBu biraz yapı meselesi sanırım, içinizde yoksa devamlılığı sağlamak zor oluyo, çünkü bakımlı olmak zor değil, devam ettirebilmek zor,
bakımlı olmak komple bi bütündür benim için, temiz, bakımlı-şekillendirilmiş saçlar, sade ama özenli bi makyaj, manikürlü tırnaklar, bakımlı, güzel nemlendirilmiş eller, ayaklar, temiz, uyumlu kıyafetler, güzel kokmak, kıldan tüyden arındırılmış bi vücut, şekilli kaşlar, bakımlı temiz dişler…
Bakımlı olmak benim için nefes almak, yemek içmek gibi bi ihtiyaç, çok düşkünüm çok seviyorum, kozmetik marketlerde kendimi kaybediyorumAsla üşenmiyorum, yapmadan duramıyorum, 2 çocuk annesiyim ama annelik asla bakımsızlık sebebi olmadı, çocuklarım küçükken bile giderdim kuaföre, onları da götürürdüm, yanıma bi paket kraker bi de çizgi film Sezeryandan sonra koşa koşa maniküre, föne gitmiş bi insanım ben
Memnun değilseniz halinizden, hep bakımlı gezmek, devamlılığı sağlamak istiyosanız kücük kücük rutinler oluşturun kendinize, kendinize kuaför günleri belirleyin mesela fön/manikür için, her sabah 10-15 dk makyaj için zaman yaratın kendinize, saç renginizi şeklinizi değiştirin memnun değilseniz eğer, kaş bıyık temizliği çok mühim bana göre, akşamları dizinizi izlerken cilt bakımınızı yapabilirsiniz, serum, maske, nemlendirici, el tırnak bakımı vs gibi şeyler bişeyler izlerken yapmak zaman kazandırır,
Bakımlı olmak bana kendimi inanılmaz iyi hissettiren bişey, güzel giyinmek, fönlü saçlar, makyajlı gezmek, güzel kokmak inanılmaz keyifli şeyler
Benim de kredi borcum var. 3 senedir bu yüzden sıkıyordum. Ama o kadar bunaldım ki. Kendimi hic mutlu hissedemiyorum. Guzel hissetmek begenilmek istemek cok insaniBence maddiyatla da ilgili bu işler ben mesela isterdim şık giyineyim bakımlı olayım. Ama ev kredisi ödüyoruz her ay altın alıyorum çocuk ihtiyaçları filan derken kendime pek bişey kalmıyor her ay bir parça kıyafet alırsam ne mutlu banaama buna rağmen haftalık kombin yaparım imkanım doğrultusunda saçıma özen gösteririm hafif makyaj kuaföre kesim dışında gidemesem de boyamı bakımımı kendim hallederim
Esmerlere krem rengi, toz pembeler çok yakışıyor bol bol ekru,krem bulundurun dolabınızda hem çok sade hem çok şıkBen surekli koyu renk giyiniyorum. Esmer olunca siyah beni kapatiyor açıkçası. Ama takilarla dediginiz gibi haftanin bir iki gününü kurtarir
Ya begenmenize cok sevindim. Aslinda bugun aldigim elbise siyah triko. Yakasi u yaka ve boynum boş kalmıştı. Sizin yorumunuzdan yola çıkarak sanırım kolyenin yeri belli oldu.L Latinachica kolyeniz çok tarz bence, çok beğendim, siyahlı grili bi kombine çok yakışır, siyah bi gömleğin içine takabilirsiniz, ya da siyah düşük omuzlu salaş bi kazakla trikoyla, altına gri bi skinny jean, beyaz jean de olabilir, kış mevsimini salaş kazaklar, omuz dekolteli kazaklar+ skinny+spor çizmeler/ugg larla geçiriyorum ben, bu kolyeyi omzu açık kayık yakalı bi trikoyla hayal ettim :)
ben home-office çalışıyorum ama arada projelerim için üniversiteye de gidiyorum. ya da iş gereği başka ortamlara da giriyorum.Ya mesela sunu da sormak istiyorum. Calisan bir kadin olarak hala bunlari asamamis olmak canimi siksa da gec olsun guc olmasin. Mesela ise gidenler giydiklerini kac gun giyiyor kac gun sonra yikiyorsunuz. Ben bolalan pantolondan nefeet ediyorum. Bir kez giydiysem yikayin kendine gelsin istiyorum. Ama aldigim siyah lacivert pantolonlarin rengi atiyor cok yikadigimdan. Şimdi aldığım urunlere bir sey olcak diye de korkuyorum. Elimde mi yıkayım ne yapayim ben simdi
Cevabinizi keyifle okudum tesekkur ederimben home-office çalışıyorum ama arada projelerim için üniversiteye de gidiyorum. ya da iş gereği başka ortamlara da giriyorum.
üniversitedeki iş ortamım için mesela (38 yaşındayım) 3-4 sene önce daha "şıkır şıkır" etek çizme bluz filan giyiyordum, baktım ki bizim okulda kimse giymiyor. ben de biraz yoruldum açıkçası bluz mluz ütülememek için biraz o tarzı bıraktım. ütü isteyen çok az şey giyiyorum şu anda. hele ki kışın. kendim için yazın 3-4 kere ütü yaparım, kışın daha mesela hiç yapmadım. makyaj 25-30 yaşında filanken yapıyordum, şimdi hiç yapmıyorum. o yaşlarda biraz hevesli olmak içten gelen bir şey bence. ama benim çok kısa süreler proje bazlı 1-2 iş hariç asla şıkır şıkır makyajlı gidilmesi şart, mutlak gereken işim olmadı. karakter olarak buna yatkın bir insan değilim. topuklu giyeceksem bütün gün işte koşturarak giyemem ben. akşam çıkarken giyerim, saç baş vs. yaparım değişiklik olur. sevgilim arkadaşım vaay yakışmış der. ben de öyle mutlu oluyorum mesela...
benim de rutinlerle ilgili biraz sorunum var. kendime bakmakta disiplinli değilim. kendimi biliyorum. o yüzden kendi işimi en kolay görecek şeylere evrildim ben zamanla... doğal saç rengimi kullanıyorum. uzun saç kullanıyorum. diyeceksiniz uzun daha zor değil mi..bence kısa saç (3 numara gibi değilse) şekillendirmek için daha zor. ben tepeden at kuyruğu yapıp çıkıyorum çoğu kez. ya da bildiğin öyle salınmış saçla dolanıyorum...ama mesela asla makineyle kurutmam, sprey wax sabitleyici birşeyler hiç dokunmadı, hiç işlem görmedi, yağlanmaz, dolanmaz, kolay kırılmaz, o yüzden bakması kolay. bir fön çektirsem (ki kolay kolay yapmam) yıkamasam 3 hafta durur :) tabii yıkıyorum.
ama çamaşır- ev işi -temizlik vs gibi konularda rutinlerim iyidir. zaman yönetimim iyidir aslında. işim çok yoğun her dakikam planlıdır.
evde giydiklerimi spor, temizlik ya da yemek yaptıysam doğrudan kirli sepetine... değilse 3-4 gün aynı şeyleri giyebilirim. pijamam ayrı olur. evde asla makyaj yapmam. kokulu ürün kullanmam. yemek her gün yapmıyorum. aslında nadiren yapıyorum.
dışarıda giydiklerimde yıkama şeklim şöyle:
sokaktaki hayvanlar sırnaşmışsa -çok hayvanımız var
yağmur suyu üstümden geçmişse, burası londra gibi hep yağıyor, araçlar fışkırtabiliyor üstüme mesela
yanımda biri sigara içmişse (tüm kıyafetlere siniyor)
o gün farklı fakültelerde işim varsa, çok koşuşturmuşsam. bütün gün hastanedeysem veya sabahtan akşama kadar yolculuk etmişsem mesela, böyle zamanlarda tüm kıyafetler kirli sepetine. yaz günü klimasız ortamdaysan zaten terliyorsun o zaman da hepsi kirli sepetine.
onun dışında ben pantolonları giyer normal gardroba değil ayrı bir askılığa asarım. tekrar tekrar giyerim. üst grubu da kısa süreli giymişsem tekrar giyerim.
yazlık ütü isteyen şeyleri, klimalı ortamda/kısa süre giydiysem katyerinden tekrar bi ütü geçip giyiyorum 2. giyimden sonra yıkıyorum.
giyeceklerimi kombinler çıkarır bir koltuğa sererim mesela hafta başında. zaten giyilmiş pantolanlar filan da o koltuğun yanında askıdadır (üst grubu genelde layering dedikleri türde kombinliyorum), çorapları bile çıkarıyorum o derece. aktif kullandığım çantalarımın hepsi de ayrı bir açık raf sistemi, asılı halde. sabah giyinmem çıkmam 2 dakika kadar sürer. o kombinlerin hepsi kirli sepetine gidince, yeniden giyebileceğim pantolonları askıya alıp başa dönüyorum. benimki biraz da sürekli çamaşır yıkama, sürekli ütü yapma gibi dertlerim olmasını istemediğimden. makineyi de asla yarım çalıştırmam mesela. kombinleri yaparken makinede birlikte yıkanma durumuna göre de kombinliyorum :) yıkarken de hepsini birlikte yıkıyorum...
siz daha ofis insanı olduğunuz için daha ütülü şeyler giyiyorsunuz galiba. ama bence mesela pantalon bluz yerine, düz triko elbise, kemer/fular ya da birazcık daha gösterişli küpe/kolye takabilirsiniz, ofis insanlarına bence çok yakışıyor hem de elbise-etek hep daha şık duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?