- 20 Nisan 2020
- 128
- 161
- 53
- Konu Sahibi Latinachica
-
Bu içten gelen bir şey bunun püf noktası içinizde . Bazıları evde bile makyajlı süslü giyinir bu onlara hiç zor gelmez aksine keyif alırlar . Bazıları da gerekli olduğunu düşündüğü Zaman daha özenli olur . her gün kendinizi zorlayıp programlı olup belli bir bakım saati fln yapacaksınız, alışveriş konusunda da eksiklerinizi belirleyip ayda 3 parça yada ,ayda şu kadar para limiti harcaması diyip her ay eksikleri tamamlama yoluna gideceksiniz .Milyon kez konusu açılmıştır.
Kesinlikle önlerinde saygıyla eğiliyorum bu kadınların.
Artık yıldım ben gerçekten. 2 gün kendime ozensem 3. Gün mutlaka paspal bakımsız bir görünüme bürünüyorum. Bakımlı olmayi temiz olmak, iyi giyinmek, guzel kokmak, güzel bir makyaj ve sac olarak algılıyorum ben.
Çalışan biriyim, pozisyonum iyi, ama hiç çalışan bir kadın gibi durmuyorum. Aksine üniversite ogrencisi gibiyim.
Sanki senelerdir kendime bir sey almiyormusum gibi eksiklerim de cok. Bunları tamamlamak için maasimin ciddi bir kismini buna yatirmam gerekiyor. Bazen aslında var gibi geliyor ama ozel hayatimda iş kiyafetlerine kaldigim oluyor. Maddi acidan artık cok zor zaten.
İş hayatimda giydigim şeyleri özel hayatımda giymek istemiyorum. Ama o döngüye giriyorum.
Geçen yine amaan dedigim bir gündü. Çalıştığım amirimin eşi gelmis. Sizi tanıştırmak isterim dedi. Kadın bir geldi şıkır şıkır, ben osman abi gibi. Ya o kadar kötü hissettim ki. Buna karşın yine işe bugün o tarz gidebildim. Kendimi anlamıyorum.
Asla aslalarim yoktur mesela. İş yerinde asla şunu giymem, asla şöyle gitmem gibi. Her şekilde gittiğim için galiba
Ama iyi gorunmedigimde bir yandan üzülüyorum, kötü hissediyorum çelişki ki yine aynı döngüye girebiliyorum.
Yeni yılda kendime saygı göstermek değer vermek ve burdan başlamak istiyorum.
Neler yapiyorsunuz diye sormak istemiyorum, benim derdim nasıl süreklilik saglayabildiginiz. İcinizden cok mu geliyor. Bana her gun ama her gün aşırı zor geliyor. Bu işin püf noktası nedir@ yaptıkça mı yapasiniz geliyor? Bu süreçlerden gecip artık bakkala bile bakımlı gidiyorum diyenleriniz oldu mu?
Bence degil..sac boyama icin hakli olabilirsin ama.. mesela belli yastan sonra ciltte siyah noktalar filan cogalabiliyor. Gebersen kendin cikaramazsin cunku suratinda her yerde cikabilir.Kuaför ve güzellik merkezleri kapitalist sistemin kadınlar için yarattığı para tuzağı mekanlarıdır.Ben de senede iki kez gidip saç kestiririm,o kadar.Evde 15-20 liraya mâl edebileceğim bir boyama işlemine 300 lira verecek kadar bol param yok.Hele ki şu kriz ortamında.
Bende çoğu şeyimi evde kendim yapıyorum ama olaya kapitalist sistem diye bakmak çokda doğru değil sanki, oralarda da emekçiler çalışıyor neticede.Kuaför ve güzellik merkezleri kapitalist sistemin kadınlar için yarattığı para tuzağı mekanlarıdır.Ben de senede iki kez gidip saç kestiririm,o kadar.Evde 15-20 liraya mâl edebileceğim bir boyama işlemine 300 lira verecek kadar bol param yok.Hele ki şu kriz ortamında.
canım cilt bakımını kendin yapabilirsinBence degil..sac boyama icin hakli olabilirsin ama.. mesela belli yastan sonra ciltte siyah noktalar filan cogalabiliyor. Gebersen kendin cikaramazsin cunku suratinda her yerde cikabilir.
Benim tuhaf bir sekilde 35 ten sonra alnimda filan cikmisti.. hic anlamadim neden. Cildiyeye gittim bi cesit asit verdi yuzume, surdum ama en fazla 2 kez. Geberdim yuzum yandi filan. Dusun bu bir dermatolog dersin isini iyi yapar. Eger devam etseydim yuz muz kalmazdi bende. Ama bi guzellik uzmanina gittim bi guzel peeling yapti ve kurtardi beni hepsinden. Ara ara devam ettim.. ilk zamanlar 2 ayda filan giderken sonralari arayi acabildim.
Ayni sey mesela pedikur icinde gecerli..kimisi oyle guzel yapiyor ki aala evde yaptigin gibi olmuyor. Kaldi ki evde kendi ayagini tam torpuleyemiyorsun.
Manikuru kendin yapbilirsin ama ona bisey demem, cunku pedikure gore daha basit.
Yani guzellik salonlari asla gereksiz degil hem gidebilen icin diyeyim bi kendini simartma yeri.
Mesela diyelim alnindaki siyah noktalari cikarirsin bi sekilde diyelimcanım cilt bakımını kendin yapabilirsin
cilt ürünlerinin arkasında içerik var ,cilt tipini bilmen yeter ,hangi içerik hangi cilt tipine iyi gelir bulmak kolay ,
içerik okuman gerek... ürünlerin içeriğinde ne var diye baktığında ilk ne yazıyorsa içinde en çok o var demektir en çokdan aza doğru yazarlar
cilt yapını biliyor musun ?
temizleme jeli,temizleme yağı,maske,nemlendirici,göz çevresi kremi, akne veya leke varsa ona özel jel, haftada 1 uygulamak için asit yeterli ve en önemlisi güneş kremi
kışın bile kullanmak lazım mavi ışık yani bilgisayar telefon televizyon bile yaşlandırıyor güneş kremleri aynı zamanda en güzel yaşlılık karşıtıdır :)
siyah noktalarını sıkarak veya vagumlayarak çıkaran kişilere assslaaa gitme siyah nokta öyle temizlenmez daha çok gözeneği genişletir deride gözle görünmeyen çiziklere neden olur kırışırsınMesela diyelim alnindaki siyah noktalari cikarirsin bi sekilde diyelim
Ama yuzun yanlarinda olursa sıkamıyorsun.. iki
Ellede ugrassan disardan biri daha iyi yapiyor. birde arada su dogal yontemler diyerek yanlis seylerde uyguladim.. o yuzden korkuyorum dogrusu.. arada ihtiyac oldukca uzmana gidip isimi hallediyorum.
O amirin karısı,muhtemelen geç kalkıp,güzel bir kahvaltı yapıp,duşa girip iki saat hazırlanıp gelmiştirÇalıştığım amirimin eşi gelmis. Sizi tanıştırmak isterim dedi. Kadın bir geldi şıkır şıkır, ben osman abi gibi.
Ciddisiyah noktalarını sıkarak veya vagumlayarak çıkaran kişilere assslaaa gitme siyah nokta öyle temizlenmez daha çok gözeneği genişletir deride gözle görünmeyen çiziklere neden olur kırışırsın
gözenek temizliği çift aşamalı temizlik ile olur
önce cilt tipine uygun yıkanma
sonra örneğin yağlı ciltlere en çok salisilik asitli içerik uygulanır o
15 dk falan bekleyeceksin sonra maske
o maske ile yüzeye çekip sonra yağ bazlı temizleyici ile temizleyeceksin
sonra yıkama jeli ile arındırıp nemlendirici uygulayacaksın
yağ yağı çıkarır mantığı güdülür cilt tipine uygun tabii hepsi
haftada 1 asit
haftada 1 de çift aşamalı temizlik
haftada 2 derinlemesine temizlik olmuş oluyor bunu düzenli yapacaksın
asla sıkılmaz asla bunu unutma canım
kimyasal peelingde içindeki taneciklerin boyutu bile önemli tanecikli peelingler asla önerilmez asla tanecik olunca peeling deniyorCiddi
Misinvalla ben ise yaradi diye dusunuyorum..cunku zamanla bitti siyah noktalarim zatenbirden cikmisti. kimyasal peelingde yaptirdim ama hani su abarti sekilde yuzleri soyulanlardan degil. Bunu yapanlar cilt uzmanlari
Yaninda calisanlar degil. Tanecikli yapiyolar valla.. ama baska bi yere gitmistimkimyasal peelingde içindeki taneciklerin boyutu bile önemli tanecikli peelingler asla önerilmez asla
dermatolog mu yapan yoksa yanında çalışanlar mı :)
en pahalısı en iyisi demek değil önemli olan cildine uygun içerik la rochelar genelde yağlı ve sivilceli ciltler için kurutucu etkili daha ergen ciltlere uygun ...kremler iyi hissettiriyorsa sen nemsiz karmadan kuruya dönük ciltlisindir la roche kullanmamalısınYaninda calisanlar degil. Tanecikli yapiyolar valla.. ama baska bi yere gitmistim
O tanecikli yapmiyordu.. ama en sevdigim o bakimdan sonra surulen kremler vs. Oyle guzel hissettiriyor kiben cok pahali kremlerde denedim mesela ama cildime iyi gelen yok pek. La roche almistim set olarak.. o bile kotu geldi hepsi cope
Benim cildim kuruen pahalısı en iyisi demek değil önemli olan cildine uygun içerik la rochelar genelde yağlı ve sivilceli ciltler için kurutucu etkili daha ergen ciltlere uygun ...kremler iyi hissettiriyorsa sen nemsiz karmadan kuruya dönük ciltlisindir la roche kullanmamalısın
özelden yazdım hemen çözelim sorununuBenim cildim kurukupkuru hatta: ( nemlendiricim olmadan hic bir yere gidemem kalamam, suratim gerilir filan. Uzun sure ihmal etsem kirmiziliklar cikar ortaya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?