• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahın her bir gününde bakımlı olabilmek!

Milyon kez konusu açılmıştır.
Kesinlikle önlerinde saygıyla eğiliyorum bu kadınların.

Artık yıldım ben gerçekten. 2 gün kendime ozensem 3. Gün mutlaka paspal bakımsız bir görünüme bürünüyorum. Bakımlı olmayi temiz olmak, iyi giyinmek, guzel kokmak, güzel bir makyaj ve sac olarak algılıyorum ben.

Çalışan biriyim, pozisyonum iyi, ama hiç çalışan bir kadın gibi durmuyorum. Aksine üniversite ogrencisi gibiyim.

Sanki senelerdir kendime bir sey almiyormusum gibi eksiklerim de cok. Bunları tamamlamak için maasimin ciddi bir kismini buna yatirmam gerekiyor. Bazen aslında var gibi geliyor ama ozel hayatimda iş kiyafetlerine kaldigim oluyor. Maddi acidan artık cok zor zaten.
İş hayatimda giydigim şeyleri özel hayatımda giymek istemiyorum. Ama o döngüye giriyorum.

Geçen yine amaan dedigim bir gündü. Çalıştığım amirimin eşi gelmis. Sizi tanıştırmak isterim dedi. Kadın bir geldi şıkır şıkır, ben osman abi gibi. Ya o kadar kötü hissettim ki. Buna karşın yine işe bugün o tarz gidebildim. Kendimi anlamıyorum.

Asla aslalarim yoktur mesela. İş yerinde asla şunu giymem, asla şöyle gitmem gibi. Her şekilde gittiğim için galiba
Ama iyi gorunmedigimde bir yandan üzülüyorum, kötü hissediyorum çelişki ki yine aynı döngüye girebiliyorum.

Yeni yılda kendime saygı göstermek değer vermek ve burdan başlamak istiyorum.

Neler yapiyorsunuz diye sormak istemiyorum, benim derdim nasıl süreklilik saglayabildiginiz. İcinizden cok mu geliyor. Bana her gun ama her gün aşırı zor geliyor. Bu işin püf noktası nedir@ yaptıkça mı yapasiniz geliyor? Bu süreçlerden gecip artık bakkala bile bakımlı gidiyorum diyenleriniz oldu mu?
Aşırı abartılı makyaj yapmıyorum ama hergün mutlaka saçlarımı ya düzleştirir ya maşa yaparım, mutlaka eye liner rimel sürerim. Covid sebebiyle bb krem ruj bunları uzun zamandır bıraktım maskeden dolayı. Giyimime de dikkat ederim sonuçta çalışıyorsanız iş hayatındaysanız gelen insanların size davranışlarını bence dış görüntünüz belirliyor bence, hitap şekli bile değişiyor hatta insanların. Saç baş karman çorman gelene x abla diyorlarken düzgün giyimli bakımlı olana x hanım diye hitap ediyorlar..

Yaninda calisanlar degil. Tanecikli yapiyolar valla.. ama baska bi yere gitmistim
O tanecikli yapmiyordu.. ama en sevdigim o bakimdan sonra surulen kremler vs. Oyle guzel hissettiriyor ki💞 ben cok pahali kremlerde denedim mesela ama cildime iyi gelen yok pek. La roche almistim set olarak.. o bile kotu geldi hepsi cope
Benim cildimin yapısından dolayı gozenek yoktu. Siyah nokta az olurdu. 1 seneden beri gozeneklerim genişledi burun yanlarından başlayacak. Ben maskeyi sucladim😁 şaka bir yana günde ortalama 6-7 saat maskeyle duruyorum cidden etkiliyor bence yüzü.

Benim cildimin yapısından dolayı gozenek yoktu. Siyah nokta az olurdu. 1 seneden beri gozeneklerim genişledi burun yanlarından başlayacak. Ben maskeyi sucladim😁 şaka bir yana günde ortalama 6-7 saat maskeyle duruyorum cidden etkiliyor bence yüzü.
Bence yaslada ilgisi var gozeneklerin olusmasi buyumesi.. maskede mahvediyor evet hatta sivilcelenmeyi maskeye yoranda var. eskiden sanki cildim ipek gibiymis farkinda degilmisim. Uzaktan yine fena degil bence ama tek tek incelemeye kalktigmda birsuru kusur buluyorum. Tabii bunu nerdeyse hic makyaj yapmamaya bagliyorum, fondoten vs kullanmadim hayatimda cok fazla.

O amirin karısı,muhtemelen geç kalkıp,güzel bir kahvaltı yapıp,duşa girip iki saat hazırlanıp gelmiştir
Sense karanlıkta uyanıp ağzına iki lokma atıp trafikle bogusa bogusa ise geldin ve bütün gün çalıştın. Akşam da yorgun argın,trafikle bogusup belki ayakta tıklım tıklım gidip eve varacaksin, yemek yapmayıp atistirip yorgun yorgun uyuyacaksin. Enerji bulursan duş alacaksın.
Neden kendini çalışmayan amir eşleriyle kiyasliyorsun ki?
Al benden de o kadar. Kendimi çalışmayan hiçkimseyle bakım ve ev işleri anlamında kıyaslamam. O sabah programı izleyip kahve içerken ben ergenlere boğaz patlatıyordum çünkü. Zaman ve enerji olayımız aynı değil

Milyon kez konusu açılmıştır.
Kesinlikle önlerinde saygıyla eğiliyorum bu kadınların.

Artık yıldım ben gerçekten. 2 gün kendime ozensem 3. Gün mutlaka paspal bakımsız bir görünüme bürünüyorum. Bakımlı olmayi temiz olmak, iyi giyinmek, guzel kokmak, güzel bir makyaj ve sac olarak algılıyorum ben.

Çalışan biriyim, pozisyonum iyi, ama hiç çalışan bir kadın gibi durmuyorum. Aksine üniversite ogrencisi gibiyim.

Sanki senelerdir kendime bir sey almiyormusum gibi eksiklerim de cok. Bunları tamamlamak için maasimin ciddi bir kismini buna yatirmam gerekiyor. Bazen aslında var gibi geliyor ama ozel hayatimda iş kiyafetlerine kaldigim oluyor. Maddi acidan artık cok zor zaten.
İş hayatimda giydigim şeyleri özel hayatımda giymek istemiyorum. Ama o döngüye giriyorum.

Geçen yine amaan dedigim bir gündü. Çalıştığım amirimin eşi gelmis. Sizi tanıştırmak isterim dedi. Kadın bir geldi şıkır şıkır, ben osman abi gibi. Ya o kadar kötü hissettim ki. Buna karşın yine işe bugün o tarz gidebildim. Kendimi anlamıyorum.

Asla aslalarim yoktur mesela. İş yerinde asla şunu giymem, asla şöyle gitmem gibi. Her şekilde gittiğim için galiba
Ama iyi gorunmedigimde bir yandan üzülüyorum, kötü hissediyorum çelişki ki yine aynı döngüye girebiliyorum.

Yeni yılda kendime saygı göstermek değer vermek ve burdan başlamak istiyorum.

Neler yapiyorsunuz diye sormak istemiyorum, benim derdim nasıl süreklilik saglayabildiginiz. İcinizden cok mu geliyor. Bana her gun ama her gün aşırı zor geliyor. Bu işin püf noktası nedir@ yaptıkça mı yapasiniz geliyor? Bu süreçlerden gecip artık bakkala bile bakımlı gidiyorum diyenleriniz oldu mu?
Imkaniniz olursa avrupa ulkesi gezin

Bu imkaniniz yoksada avrupada yasayan tanidiklariniz varsa onlara avrupadaki ogretmenler avukatti iste nebilim management olan insanlar nasil giyiniyor sorun bi

Bu konuda Turkiyenin onune gecilmez meslege gore giyim tarzi oluyo sanki.

Hatta gecenlerde esim bi video izletmisti bana

Amerikali bir bayan Turkiyeye universite okumak icin geldiginde saskinliklar icerisinde oldugunu, insanlarin okumak icin degilde podyuma gider gibi giyindigini suslendigini soylemisti vs

Bulabilirsem eklicem buraya

evet özellikle son 1 yıldır masakne deniliyor maskeden kaynaklı cilt sorunları insanlar dermotologa gidiyor bu sebeple doğru tespit yani

Rica etsem kupkuru cilt için önerinizi banada yazabilir misiniz
Vücudum kupkuru
Yüzümde kuruluktan pullanma ne kullansam iyi olur
özelden mesaj attım
kuru ciltler kullandıkları ürün içeriklerinde
ceramides,squalene,shea butter,caprıc ,sorbitol,panyhenol,hyalüronik asit,lipitler arasınlar :)
nemlendiriciyide cildiniz nemliyken sürün mesela yıkadınız ya tam kurutmadan uygulayın

siyah noktalarını sıkarak veya vagumlayarak çıkaran kişilere assslaaa gitme siyah nokta öyle temizlenmez daha çok gözeneği genişletir deride gözle görünmeyen çiziklere neden olur kırışırsın
gözenek temizliği çift aşamalı temizlik ile olur

önce cilt tipine uygun yıkanma
sonra örneğin yağlı ciltlere en çok salisilik asitli içerik uygulanır o
15 dk falan bekleyeceksin sonra maske
o maske ile yüzeye çekip sonra yağ bazlı temizleyici ile temizleyeceksin
sonra yıkama jeli ile arındırıp nemlendirici uygulayacaksın
yağ yağı çıkarır mantığı güdülür cilt tipine uygun tabii hepsi

haftada 1 asit
haftada 1 de çift aşamalı temizlik
haftada 2 derinlemesine temizlik olmuş oluyor bunu düzenli yapacaksın
asla sıkılmaz asla bunu unutma canım
Keşke bana yapsan 🤤

evet özellikle son 1 yıldır masakne deniliyor maskeden kaynaklı cilt sorunları insanlar dermotologa gidiyor bu sebeple doğru tespit yani
Evet kesinlikle etkiliyor ama dermatologa gitmedim daha cilt bakımına gittim. O da cildimi yoğurdu durdu, bir sürü işlem yaptı, bir sürü bir şey sürdü. Beğenmedim çok ilk baş güzeldi de etkisi çabuk geçti başka yer bulucam.

d vitamini düşük çıktı 2hafta önce belki ondandır
yani geriye başka birşey kalmıyor
yeterli besleniyorsan ek takviye alıyorsan düzenli bakım zaten yapıyorsun bir hastalığında yok geriye stres kalıyor d düşüklüğünde de olabilir tabii

saçlarını sıkı toplama ısıl işlemlerden uzak dur ;)

Back
X