Lovedreams buraya yazdiginiza gore farkli goruslere aciksiniz. Bizlere bir gorus sordunuz ben de davranisinizi kendi acimdan degerlendirdim.
Bakin problemin, "insnalarin uzerinde gorunmez bir defter hesabi var, ben de ilahi adaleti taklit edeyim, onun gibi insanlari yargilamaya giriseyim, onlari cezalandirayim" modundasiniz. B u son derece tehlikeli ve bozuk bir deger yargisi anlayisi.
Kimin ne yaptigi sadece kendisini cevresindeki insanlari ilgilendiriyor. Gorunmez bir "adalet" yapilanlarin kayidini tutmuyor, kucuk hesaplarin artisini eksisini yazmiyor oraya. Ben de tekrar tekrar soyluyorum. Bu tur deger yargilari olan insanlik asla gelisemez. Bizim diger insanlari kafamiza gore yargilama hakkimiz yok! Her birey kendi yaptiklarindan sorumludur. Biz onlarin secimlerini begenmeyebiliriz, ahlaksiz/etik disi bulabiliriz ama yargilamak, lanet okumak, cezalandirmak asla bize dusmez. Ancak o ahlaksiz/ etik disi davranan kisilerin zararini en aza indirmeye calismaliyiz.
Ama sizin deger yargilariniz oyle mi? Adaletsiz gordugunuz bir durumda insanlara lanet okumayi kendinizde hak goruyorsunuz. Halbuki oyle yapacaginiza tum enerjinizi o kadina yardim etmeye harcayin. Daha mantikli degil mi?