• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigorta ve hastaneler

Gerçekten haklısınız sigorta için maaşımızdan o kadar para kesiliyor Ama aldığımız hizmete baktığımız zaman Aslında o parayı karşılamıyor. açıkçası parası olmayanin bu ülkede iyi bir sağlık hizmeti alması imkansız hale geldi. Devlet hastanelerinde en erken MR sırası 6 ay sonraya veriliyor.Ben tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım mesela. Özel hastanelerde çok kısa sürede tetkikleri yaptirip,muayene olabiliyorum.Eğer bütçeniz yetiyorsa bunu düşünebilirsiniz.
Ya da bizim burada Mesela üniversite hastaneleri 600-700 lira gibi farkla öğretim görevlisi muayenesi diye bir şey var orada tetkitler bir tık daha hızlı gidiyor ama onlarda da en az 1 ay bekliyorsunuz

Anakaraabisi gibi insatagramda bazı sayfalar var.insanimiz sokakta kalıyor neler var.ama biz Suriye'ye ev yapiyoruz.saka gibi ya.cami içi dururken dışarısi yapilirmi
Benim bu konuda canimi en cok yakan mesele, cocuklarinin eline sac kurutma makinasini verip intihar eden kadindi. O gunden sonra dis ülkelere yapilan her turlu yardim canimi yakar oldu. Kendi vatandasim, ac ve usuyerek yatarken baska ulkelere uzatilan el beni yaraliyor.

Benim bu konuda canimi en cok yakan mesele, cocuklarinin eline sac kurutma makinasini verip intihar eden kadindi. O gunden sonra dis ülkelere yapilan her turlu yardim canimi yakar oldu. Kendi vatandasim, ac ve usuyerek yatarken baska ulkelere uzatilan el beni yaraliyor.
O kadın benimde hiç aklımdan çıkmıyor

Ayrıca ses çıkartmadığımı nerden biliyorsunuz halk koyun olunca 1 kişinin çıkarttığı ses bişeye yaramıyor kurunun yanında yaşta yanıyor işte
Kesinlikle haklısınız. İş yeriniz özel sigorta yaptıysa özel hastaneye ücret ödemeden gidebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum ciddi sağlık sorunları yaşarsam.

İyi sabahlar herkese. Ben sigortalı bir çalışanım. Guatr var bende ve eşimle çocuk düşündüğümüz için değerlerime baktırmak istedim. Devletten zar zor 15 gün sonraya randevu bulabildim o da yakınımdaki hastane değil 2 kere otobüse binmem gerekli o hastaneye gidebilmem için. Neyse 15 gün geçti randevu günü geldi ve hastaneye gittik eşimle. Randevu saatinden tam 1 saat sonra odaya girebildim çünkü öncelikli hastalar vardı çoğu da yabancı uyruklu araplardı! Neyse doktor elle muayene etti dış guatr ve bana kan verip ultrason çektirip tekrar gelmemi söyledi. Kan vermek için randevuya gerek yok fakat ultrason kayıta gittiğimizde kadın bize randevu olmadığını 1 ay sonra olabileceğini söyleyip bize kağıda telefon numarası yazıp verdi biz bu numarayı hwr gün arayıp randevu var mı yok mu teyit edecekmişiz !!! Geldiğimiz duruma bakın? Randevu bile bulamıyorsunuz ee ben neden sigortalı bir işte çalışıyorum? Emekli olunca verecekleri maaş ortada hiç bir b*kuma yaramayacak! Hastanede de fayda sağlamıyor bu bana? Eşim maaşını alınca özele gitmek zorunda kalacağız sırf gtü boklu boyun ultrasonunj çektirmek için??? Aşırı sinirliyim. Belki benim guatr yüzünden çocuğum olmayacak ama tedavi hakkım varken tedavi olamıyorum çünkü test tahlil uaptıramoyprım belki bende kanser var ama randevu yok diye teşhis geç koyulacak ve ölücem nedir bu geldiğimiz durum ya cidden çıldırıyorum Allah bizi bu duruma getiren herkesi ve sebep olanları bildiği gibi yapsın inşallah

Devleti özeli fark etmez hastanelerin hali içler acısı
30 sene ödediğim sgk priminin hiç bir anlamı yok hala cebimden ödemek zorundayım onda da kaliteli bir hizmet almak mümkün değil
İyi doktor yok denecek kadar az ....
Allah bildiği yapsın sebep olanları .....

İyi sabahlar herkese. Ben sigortalı bir çalışanım. Guatr var bende ve eşimle çocuk düşündüğümüz için değerlerime baktırmak istedim. Devletten zar zor 15 gün sonraya randevu bulabildim o da yakınımdaki hastane değil 2 kere otobüse binmem gerekli o hastaneye gidebilmem için. Neyse 15 gün geçti randevu günü geldi ve hastaneye gittik eşimle. Randevu saatinden tam 1 saat sonra odaya girebildim çünkü öncelikli hastalar vardı çoğu da yabancı uyruklu araplardı! Neyse doktor elle muayene etti dış guatr ve bana kan verip ultrason çektirip tekrar gelmemi söyledi. Kan vermek için randevuya gerek yok fakat ultrason kayıta gittiğimizde kadın bize randevu olmadığını 1 ay sonra olabileceğini söyleyip bize kağıda telefon numarası yazıp verdi biz bu numarayı hwr gün arayıp randevu var mı yok mu teyit edecekmişiz !!! Geldiğimiz duruma bakın? Randevu bile bulamıyorsunuz ee ben neden sigortalı bir işte çalışıyorum? Emekli olunca verecekleri maaş ortada hiç bir b*kuma yaramayacak! Hastanede de fayda sağlamıyor bu bana? Eşim maaşını alınca özele gitmek zorunda kalacağız sırf gtü boklu boyun ultrasonunj çektirmek için??? Aşırı sinirliyim. Belki benim guatr yüzünden çocuğum olmayacak ama tedavi hakkım varken tedavi olamıyorum çünkü test tahlil uaptıramoyprım belki bende kanser var ama randevu yok diye teşhis geç koyulacak ve ölücem nedir bu geldiğimiz durum ya cidden çıldırıyorum Allah bizi bu duruma getiren herkesi ve sebep olanları bildiği gibi yapsın inşallah
Nasıl bı hastaneye gittiniz siz ya şok oldum. MHRS uygulasi indirin şehir hastaneleri çok iyi. Akşam 8den sonra veya sabah erken saatlerde gün içinde sık sık bakın bazen hemen ertesi güne veya aynı güne bile randevu denk geliyor

1 ay beklesek bile randevu alıp alamayacağımız kesin değil işte kadın bize sürekli arayın belki bir açık çıkar dedi? 1 ay sonraya randevu vermedi randevu yok diyor şaka gibii.

İstanbul da bir eğitim araştırma Hastanesi'nde aynı gün ultrason çektirdim kızıma. Boynunda enfeksiyondan kalma bir şey vardı.

Her hastane bu şekilde değil. Bir çok bölümden takipliyiz. Endokrin, onkoloji, göz vs. Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Ultrason randevusu bazen geç verseler de hep aldık. Hastane sistemi sıkıntılı olabilir.

Guatr ve bebek ne alaka guatr şimdi mi çıktı onun dışında haklısınız ben küçük bi şehirde yaşıyorum buradaki hastanelere hep dışarıdan geliyorlar. İstanbulda yaşarken kendi şehrime dönüyordum doktor için. Babam kalp krizi geçirdi yanımdaydı midem ağrıyor pide dokundu zehirlendim herhalde dedi başka belirti yoktu özele gittik kan testinde çıktı. Özel hastanede anjiyo yapılmıyormuş saniyesinde ambulansla üniversite hastanesine gittik beklemeden anjiyoya alındı stent takıldı üstelik doktoru profesörmüş. Baktığımda devlette de hep randevu oluyor burada. 2de galiba sistem yenileniyor. Benim özel sigortam var işim yüzünden ama ben de devlete gidiyorum hep. Doğumu da devlette yaparım herhalde

Back