• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah veriyor cezasını

U
Annemin çok eski arkadaşı ayse diyelim adına 15 yıl önce kanser olduğunu öğrendi o zaman 50 yaşındaydı. 2 evladı var şimdi herkes evlendi yuvasını kurdu.

Ayse teyzem kanser hastası olduktan sonra 32 yıllık hayat arkadaşı aldatmaya başladı defalarca hemde. Hatta 6 7 yıl önce bir kadına ev tuttuğunu ve ondan çocuğu olduğunu öğrendik ama ne kadar doğru bilmiyorum kadınları görüyorduk ama bu kadın hangisi belli değil. Ayse teyzenin o haliyle bizim evde defalarca ağlamasına şahit oldum çok üzülüyordum hangi kadın bu duruma düşmek ister ki :KK43: hemde kaç yıllık eşi yüzünden kanser neredeyse her yerine yayıldı :KK43: bu eşi ise ayse teyzeyi boşanmadı ayse teyze bırakmak istemedi açıkçası çok sevmiş gençken eşini halen seviyor.

Bu gün bir haber aldım bu kisi yani eşi yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyormuş. Kolunda şişme olmuş hastaneye yürüyerek gitmiş acil ameliyata almışlar kan pıhtılaşması olduğu için kan sulandırıcı ilaçlar iğneler vermişler, ameliyatta damarları açmaya çalışırken kalbi durmuş sebebi kalbinde 1 damarın çatlak olması. Kan sızıntısı olduğu için şoka girmiş kalbi durmuş sonra çalıştırmışlar kalbi, yoğun bakıma almışlar. Etme bulma dünyası sen kadını hastayken terket defalarca aldat o kadın senin yüzünden defalarca yoğun bakımda yatsın işte Allah böyle veriyor cezanı dedim diye ailem baba çıkıştı öyle deme yazıktır filan dediler yahu o kadına da yazıktı ama kimse tınlamadı bile ben adama oh olsun dedim diye ben niye suçlu oldum size soruyorum ben yanlış bir tepki mi verdim duyunca??? Ayse teyzenin yaşadıklarını asla unutmadım unutmayacağım o kadın bunları yaşadı hiç kimse üzülmedim biz hariç ben niye üzüleyim bu adama siz olsaydınız nasıl tepki verirdiniz Allah aşkına ya ben mi yanlışım şimdi.
Uzulmem belada okumam. Cunku zalimmis. Herkes ettigini bulur birgun. Etme bulma dunyasi.

Her hasta olan elbetteki ettiğini bulmuş değil, her hastalık bir şeyin cezası değil..
Hastalık genel anlamda ceza olan bir şey değil.
Emin olamayız tabi ama bence "bazı kişilere" ceza olarak geliyor olabilir, büyük konuşmuş amca, farkına varmıştır kendisi de.

Tabi bi bedel ödesin, acısı çıksın, Allah cezasını da versin de.. Bu şekilde ben kimsenin bedel ödediğini düşünmüyorum. Kadın onca yıl acı çekmiş. Adam bir gün içinde ölüverecek belki de.. Ölüm bir bedel midir ? O zaman hepimiz bir gün bedel ödeyeceğiz. Ayşe teyzemiz de bir gün ölecek, o neyin bedeli olacak mesela ?

Konunun devamı adam sürünmüş, çok pişmanmış, vicdan azabında kahroluyormuş falan olsaydı, beni tatmin ederdi.

Her hasta olan elbetteki ettiğini bulmuş değil, her hastalık bir şeyin cezası değil..
Hastalık genel anlamda ceza olan bir şey değil.
Emin olamayız tabi ama bence "bazı kişilere" ceza olarak geliyor olabilir, büyük konuşmuş amca, farkına varmıştır kendisi de.
Canım maalesef işte bu kişi gibi bazı insanlar kendilerine birşey olmaz gibi düşünüyor oysa bu dünya imtihan dünyası hayat kısa ve en önemlisi o kadın bu adama 32 yıl kadınlık yapmış ama inşaAllah diyeyim bu adam karısından helallik almıştır

Tabi bi bedel ödesin, acısı çıksın, Allah cezasını da versin de.. Bu şekilde ben kimsenin bedel ödediğini düşünmüyorum. Kadın onca yıl acı çekmiş. Adam bir gün içinde ölüverecek belki de.. Ölüm bir bedel midir ? O zaman hepimiz bir gün bedel ödeyeceğiz. Ayşe teyzemiz de bir gün ölecek, o neyin bedeli olacak mesela ?

Konunun devamı adam sürünmüş, çok pişmanmış, vicdan azabında kahroluyormuş falan olsaydı, beni tatmin ederdi.
Canım ben evlendim gittim ayse teyzeyi göremedim daha eşinin akıbeti eşine yasattiklarindan pişman mi değil mi hiç bilmiyorum benim şahit olduklarım üstünden bir yorum yaptım sadece

Bi arkadaş soylemis zaten ilahi adalet der susarim diye en doğrusu da bu bence biri kotuyken oh olsun haketti demek doğru değil Onun günahı kendine bunun hesabını zaten verecek anca Allaha sirk koşan biri için bunu söyleyebiliriz Hz Muhammed sav mumafiklari bile aciklamiyo ve kötü bişey soylemiyor böyle düşünsek daha güzel olur tabi

Canım ben evlendim gittim ayse teyzeyi göremedim daha eşinin akıbeti eşine yasattiklarindan pişman mi değil mi hiç bilmiyorum benim şahit olduklarım üstünden bir yorum yaptım sadece
Karısını kanserken aldatan, bırakıp giden adamdan ben merhamet beklemem valla. Gram da pişman olmamıştır. Ölüm değil belki ama sonrasında güzel bi bedel ödeyecektir.

Bence sen cok iyi yurekli birisin cunku o kadinin goz yaslarini unutmamassin koruma ic gudusuyle böyle tepki vermişsin olaya gelirsek eden bulur.

Canım maalesef işte bu kişi gibi bazı insanlar kendilerine birşey olmaz gibi düşünüyor oysa bu dünya imtihan dünyası hayat kısa ve en önemlisi o kadın bu adama 32 yıl kadınlık yapmış ama inşaAllah diyeyim bu adam karısından helallik almıştır

Bence cezanın nereden ne şekilde geleceğini bilemeyiz, emin olamayız. Ama o kadar büyük laflar edince insan dediğiniz gibi düşünebiliyor haliyle.. Bu cezaysa da değilse de devamı olacaktır belki de.
İnşallah almıştır, o kadar affetmiş hakkını da helal eder zaten sanırım...

Ayze teyze sağlığına kavustu mu canim ?
Yok canım maalesef en son tekrar hastaneye kaldırmışlardı 4 defa bizim evde fenalaştı ambulans çağırıp apartopar hastaneye kaldırmıştık 15 yıldır yaşıyor ama işte birde ona sormak lazım nasıl yaşıyor

Yok canım maalesef en son tekrar hastaneye kaldırmışlardı 4 defa bizim evde fenalaştı ambulans çağırıp apartopar hastaneye kaldırmıştık 15 yıldır yaşıyor ama işte birde ona sormak lazım nasıl yaşıyor
ALLAH yardimcisi olsun INŞALLAH canim

Karısını kanserken aldatan, bırakıp giden adamdan ben merhamet beklemem valla. Gram da pişman olmamıştır. Ölüm değil belki ama sonrasında güzel bi bedel ödeyecektir.
İnşaAllah bu durumu kim kime yasatiyorsa Rabbim tez vakitte sorsun hesabını kadın saglikliyken iyiydi hastı kanser oldu kötü ve hasta oldu :(

Bence sen cok iyi yurekli birisin cunku o kadinin goz yaslarini unutmamassin koruma ic gudusuyle böyle tepki vermişsin olaya gelirsek eden bulur.
Canım teşekkür ederim gerçekten o zaman çocuktum ama ben bile ağlıyordum bu duruma :(

Evlilik nedir? İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye söz verilir. Şimdi bu adam iyi bir dileği hakkediyor mu sizce? Bence hayır. İyi olmuş beter olsun..

Evlilik nedir? İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye söz verilir. Şimdi bu adam iyi bir dileği hakkediyor mu sizce? Bence hayır. İyi olmuş beter olsun..
İşte maalesef biz kadınlar bazi erkekler kadar merhametsiz olamıyoruz eşimiz hasta olsa başında bekleyip etrafında pervane oluyoruz. Ama işte bu kişiler biz kadınların en ihtiyacı olduğu anda ellerimizi bırakıp gidenler hiç iyi dileği haketmiyor :/ o yüzden bu kişi hakkında nötr olacağım

Eden bulmuş.adam ölmeyecek gibi yasamis
İşte nasıl yaşarsan öyle ölürsün misali gibi hiç ölmeyecekmiş gibi yaşadı bu hayatta hastaneye giderken bile tek gitmiş elini kolunu sallaya sallaya girdiği yerde şu an ölüm kalım savaşı veriyor

Ilahi adalet elbette var. Ama adamin saglik problemleri Ayse hanima yaptiklarinin bedeli mi iste onu bilemeyiz. Belki de o yaptiklarinin bedelini baska turlu odeyecektir.
Belki de odemistir ve hala da oduyordur. Bilemeyiz.
Ayse Hanim a acil sifalar dilerim..

Back