• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah veriyor cezasını

Ay ne kadar acimasizsiniz:( ayse hanim beyinsiz mi bosansaydi yani size noluyor ki oh olsun diyorsunuz? Allah kimsenin basina hastalik bela vermesin

Ben bir şeye takıldım. 50 yaşından sonra (hatta adam kadından daha büyüktür muhtemelen) aldatmaya itecek kadar nasıl bi cinsel istek duyuyor adam çok enteresan. Ne yiyip içiyormuş amca acaba.

Teyze için çok geçmiş olsun. Ölüm döşeğindeki kimse için de oh olsun denmemeli bence, herkesin günahı sevabı kendine. Kim günahsız ölüyor ki?

Ayşe hanım sizi haybeye üzmüş durmuş, kocası beyin de hastalanacağı tutmuş, ilahi adalet değil yalnızca hastalık..
Siz kendinizi yormayın bu kadar, ayşe hanım kocasının bir lafıyla her şeyi unutmaya hazırken siz dellenmeyin bu kadar sinirlerinize yazık

Annemin çok eski arkadaşı ayse diyelim adına 15 yıl önce kanser olduğunu öğrendi o zaman 50 yaşındaydı. 2 evladı var şimdi herkes evlendi yuvasını kurdu.

Ayse teyzem kanser hastası olduktan sonra 32 yıllık hayat arkadaşı aldatmaya başladı defalarca hemde. Hatta 6 7 yıl önce bir kadına ev tuttuğunu ve ondan çocuğu olduğunu öğrendik ama ne kadar doğru bilmiyorum kadınları görüyorduk ama bu kadın hangisi belli değil. Ayse teyzenin o haliyle bizim evde defalarca ağlamasına şahit oldum çok üzülüyordum hangi kadın bu duruma düşmek ister ki :KK43: hemde kaç yıllık eşi yüzünden kanser neredeyse her yerine yayıldı :KK43: bu eşi ise ayse teyzeyi boşanmadı ayse teyze bırakmak istemedi açıkçası çok sevmiş gençken eşini halen seviyor.

Bu gün bir haber aldım bu kisi yani eşi yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyormuş. Kolunda şişme olmuş hastaneye yürüyerek gitmiş acil ameliyata almışlar kan pıhtılaşması olduğu için kan sulandırıcı ilaçlar iğneler vermişler, ameliyatta damarları açmaya çalışırken kalbi durmuş sebebi kalbinde 1 damarın çatlak olması. Kan sızıntısı olduğu için şoka girmiş kalbi durmuş sonra çalıştırmışlar kalbi, yoğun bakıma almışlar. Etme bulma dünyası sen kadını hastayken terket defalarca aldat o kadın senin yüzünden defalarca yoğun bakımda yatsın işte Allah böyle veriyor cezanı dedim diye ailem baba çıkıştı öyle deme yazıktır filan dediler yahu o kadına da yazıktı ama kimse tınlamadı bile ben adama oh olsun dedim diye ben niye suçlu oldum size soruyorum ben yanlış bir tepki mi verdim duyunca??? Ayse teyzenin yaşadıklarını asla unutmadım unutmayacağım o kadın bunları yaşadı hiç kimse üzülmedim biz hariç ben niye üzüleyim bu adama siz olsaydınız nasıl tepki verirdiniz Allah aşkına ya ben mi yanlışım şimdi.
bence tepki dogru. etme bulma dunyasındayız...

valla benım teyzemde benle küs oldugu ıcın oh olsun ona tarzı bısey demıs bırzaman sonra aynısı basına geldı ogun bugundur kımsenın yanına kalmadıgını anladım devran dondu ıste dedim bana koymustu acıkcası ben mr ya giriyorum kadın bır allah sıfa versın ıns bısey yoktur bıle demeden bunu soyluyor kaldıkı teyzemsın ya yınede allah sıfa versın dedim onun kı gecmıyormus bence gunahı kendıne sen sıfasını dıle kotuyle kotu olma bosver.

Evlilik nedir? İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye söz verilir. Şimdi bu adam iyi bir dileği hakkediyor mu sizce? Bence hayır. İyi olmuş beter olsun..
benim babam kanserden öldü.
annecim 1 sene boyunca kendi hastalıklarını erteledi babam için koşturdu.
gözümde bambaşka yerdedir Allah bin kere razı olsun. babacımda dualar ede ede vefat etti anneme.
evlilik bu demektir çünkü. iyi günde herkes iyi. mühim olan kötü günde yanımızda kalanlar.

Annemin çok eski arkadaşı ayse diyelim adına 15 yıl önce kanser olduğunu öğrendi o zaman 50 yaşındaydı. 2 evladı var şimdi herkes evlendi yuvasını kurdu.

Ayse teyzem kanser hastası olduktan sonra 32 yıllık hayat arkadaşı aldatmaya başladı defalarca hemde. Hatta 6 7 yıl önce bir kadına ev tuttuğunu ve ondan çocuğu olduğunu öğrendik ama ne kadar doğru bilmiyorum kadınları görüyorduk ama bu kadın hangisi belli değil. Ayse teyzenin o haliyle bizim evde defalarca ağlamasına şahit oldum çok üzülüyordum hangi kadın bu duruma düşmek ister ki :KK43: hemde kaç yıllık eşi yüzünden kanser neredeyse her yerine yayıldı :KK43: bu eşi ise ayse teyzeyi boşanmadı ayse teyze bırakmak istemedi açıkçası çok sevmiş gençken eşini halen seviyor.

Bu gün bir haber aldım bu kisi yani eşi yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyormuş. Kolunda şişme olmuş hastaneye yürüyerek gitmiş acil ameliyata almışlar kan pıhtılaşması olduğu için kan sulandırıcı ilaçlar iğneler vermişler, ameliyatta damarları açmaya çalışırken kalbi durmuş sebebi kalbinde 1 damarın çatlak olması. Kan sızıntısı olduğu için şoka girmiş kalbi durmuş sonra çalıştırmışlar kalbi, yoğun bakıma almışlar. Etme bulma dünyası sen kadını hastayken terket defalarca aldat o kadın senin yüzünden defalarca yoğun bakımda yatsın işte Allah böyle veriyor cezanı dedim diye ailem baba çıkıştı öyle deme yazıktır filan dediler yahu o kadına da yazıktı ama kimse tınlamadı bile ben adama oh olsun dedim diye ben niye suçlu oldum size soruyorum ben yanlış bir tepki mi verdim duyunca??? Ayse teyzenin yaşadıklarını asla unutmadım unutmayacağım o kadın bunları yaşadı hiç kimse üzülmedim biz hariç ben niye üzüleyim bu adama siz olsaydınız nasıl tepki verirdiniz Allah aşkına ya ben mi yanlışım şimdi.

Evet, cok yanlis bir tepki vermissiniz.
Deger yargilariniz insan odakli ve etik olmak yerine, nefret/intikam ve cezalandirici bir saplanti uzerine kurulu.
Eger insana kiymet veren bir birey olsaydiniz kimsenin kanser olmasina sevinmez, su son derece talihsiz durumda ikisinin de icine dustugu sikintiyi anlamaya ve yardimci olmaya calisirdiniz.
Bu tur cakma deger yargilara sahip olan bir toplum asla medeni olamaz.

Asagilik pislik surune surune gebersin.
Esi de sevdigi icin degil de aliskanliklarindan vazgecmemek icin bosamamistir.

* Halamda benzer durumu yasiyor kendisi hasta degil ama enistem yillardir aldatiyor ve bosanmiyor. Hala da anlamis degilim....

Ayşe teyze de kocası da umrumda değil. Ama o adam oh olsun. Daha çok acı çeksin.

Oh.

Boyle bir durumdaki insana oh demeniz cok yanlis .Buyuk konusmak istemem Allah im korusun yani esim beni aldatti diye basina gelenlere oh olsun demem .insaniyet olarak icim el vermez ve uzulurum.Ayse teyzede abatmis aldatti diye yogun bakima kadar dusucek kadar ne hale gelmis hayatini demekki bir adama endekse etmis.aldatiyorsa salla ipini gitsin.Dunyada adam mi kalmadi onun icin hastanelere duseyim Aldatsa bile basina bir sey gelse uzulirum

Canim evet ayse teyzene yaptigi cok igrenc cok pis bisey ama sen yinede ne yapmis olursa olsun kotu durumda olan birine "oh olmus " deme kim ne ysparsa yapsin Allaha havale edip onun dustugu duruma sevinmemek lazim

Ay ne kadar acimasizsiniz:KK43: ayse hanim beyinsiz mi bosansaydi yani size noluyor ki oh olsun diyorsunuz? Allah kimsenin basina hastalik bela vermesin
O karısına oh olsun der gibi hayat yaşattı 15 yıl boyunca bu kadının kimsesi yok
Ay ne kadar acimasizsiniz:KK43: ayse hanim beyinsiz mi bosansaydi yani size noluyor ki oh olsun diyorsunuz? Allah kimsenin basina hastalik bela vermesin
15 yıl boyunca ayse teyzeye oh olsun der gibi hayat yaşattı ben mi acımasız oldum şimdi bu adam hasta karısının yanında olmadı hiç 1 gün bile arada uyumaya yemeğe gelirdi evlerine o kadar ben hastalığa oh olsun demedim o bana birşey olmaz diye gezerken ortada hiç ummadığın bir anda yakalandı bu duruma. Ne diyecektim ah yazık genç yaşta hasta oldu oysa ki karısını daha çok aldatacaktı mi diyecektim o anda çıktı ağzımdan iste

bu çok insani bişey ya.
oh olsun, beter olsun diyemem ama sanırım bende "eh işte ilahi adalet" diye dile getirirdim. dile getirmesem bile en iyi ihtimalle içimden geçirirdim.
Bende bu tepkiyi içimden vermem lazımdı o an diyorum ya boş bulundum ama ne diyelim bende ki de etkiye tepki gibi oldu

valla benım teyzemde benle küs oldugu ıcın oh olsun ona tarzı bısey demıs bırzaman sonra aynısı basına geldı ogun bugundur kımsenın yanına kalmadıgını anladım devran dondu ıste dedim bana koymustu acıkcası ben mr ya giriyorum kadın bır allah sıfa versın ıns bısey yoktur bıle demeden bunu soyluyor kaldıkı teyzemsın ya yınede allah sıfa versın dedim onun kı gecmıyormus bence gunahı kendıne sen sıfasını dıle kotuyle kotu olma bosver.
Doğru diyorsun canım bir daha bu gibi tepki vermem en iyisi tepkisiz kalmak

Evet, cok yanlis bir tepki vermissiniz.
Deger yargilariniz insan odakli ve etik olmak yerine, nefret/intikam ve cezalandirici bir saplanti uzerine kurulu.
Eger insana kiymet veren bir birey olsaydiniz kimsenin kanser olmasina sevinmez, su son derece talihsiz durumda ikisinin de icine dustugu sikintiyi anlamaya ve yardimci olmaya calisirdiniz.
Bu tur cakma deger yargilara sahip olan bir toplum asla medeni olamaz.
Karısını aldatan adam medeni ben mi bu tepkiyi verdim diye medeniyetimizin. Sizin değer yargınız şöyle mi diyor bir kişi kanser hastası karısını aldatma da bir gün bile bana bişey olmaz havalarında gezen adamın hasta olduğunu gördüm ben hastalığı için demedim bu lafı. O karısına duyuracak şekilde bana birşey olmaz ben gencim derdi o kadınlarla elele o kadının evinin önünden geçerdi Allah aşkına bırakın şu medeniyet işini neyin intikamı bu ben çocukken yaşadıklarımi onu duyunca oh olsun diye dışarı vurdum

Boyle bir durumdaki insana oh demeniz cok yanlis .Buyuk konusmak istemem Allah im korusun yani esim beni aldatti diye basina gelenlere oh olsun demem .insaniyet olarak icim el vermez ve uzulurum.Ayse teyzede abatmis aldatti diye yogun bakima kadar dusucek kadar ne hale gelmis hayatini demekki bir adama endekse etmis.aldatiyorsa salla ipini gitsin.Dunyada adam mi kalmadi onun icin hastanelere duseyim Aldatsa bile basina bir sey gelse uzulirum
Canım ayse teyze kanser hastasi zaten ilk kanser olduğunu öğrendiğimiz sene aldatmalar başladı. Hem haline hemde eşinin aldatmalarina çok üzülüp ağlardı bizim evde bu yüzden kanser geçmediği için şu an vücudunu sardı neredeyse bu yüzden defalarca yoğun bakıma girdi

Ben Ayşe teyzeyi anlamıyorum hadi bazı sebeplerden boşanmadı vs, ama niye hala seviyor bu adamı. Eden buluyor eninde sonunda ama kadınlar da şu adamlara hak ettiği muameleyi göstermiyor malesef. Erkekler ne yapsa etse kabul görüyor , kadının gıkı çıkmıyor. Yüz buluyor onlarda

Back