- 15 Temmuz 2015
- 2.391
- 4.623
- 83
- 42
- Konu Sahibi Lovedreams
Hastalık bir etme bulma amacı ya da aracı değildir. Allahtan gelir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bi an çıktı ağzımdan oh olsun dediğimFark etmez o haline ölüm döşeğine oh olsun diyemem
Aynen canım kadının zaten derdi büyük aslında boşanmayı kabul etseydi belki bu kadar ağlayıp üzülmez di kim bilir. Amin canım herkes nasıl yaşarsan öyle ölürmüşYa eski kafalı bir kadın işte. Yok mu etrafımızdaki teyzeler. Hep korkuyla baskıyla büyütmüşler, onlar da aglayip oturmayı öğrenmisler. Var benim de etrafımda. Cok az teyze kendi kabuğunu kırabilecek güce sahip oluyor. Kadın olmayı bile kendilerince bir suç olarak görüyorlar erkeklerin yanında.
Ben boşanmamasını anlıyorum. Tuhaf gelmiyor hiç bana. Kanserle ugrasırken bi de bu davalarla mı ugrassalardı, kimbilir adam daha ne çirkinlikler yapardı o esnada..
Neyse, allah hakettiģiyle muamele etsin insallah o karaktersize
Doğru diyorsun orası öylede işte gaflete düştüm açıkçası ve çocukken dua bile etmiştim inşaAllah sende hasta olursun diye geçmişte kaldı ama işte etkilenince sanki kendim yaşamışım gibi tepki verdinHastalık bir etme bulma amacı ya da aracı değildir. Allahtan gelir.
Olabilir insanlık halidir bir an gelir duygularımıza engel olamayızBi an çıktı ağzımdan oh olsun dediğim
Annemin çok eski arkadaşı ayse diyelim adına 15 yıl önce kanser olduğunu öğrendi o zaman 50 yaşındaydı. 2 evladı var şimdi herkes evlendi yuvasını kurdu.
Ayse teyzem kanser hastası olduktan sonra 32 yıllık hayat arkadaşı aldatmaya başladı defalarca hemde. Hatta 6 7 yıl önce bir kadına ev tuttuğunu ve ondan çocuğu olduğunu öğrendik ama ne kadar doğru bilmiyorum kadınları görüyorduk ama bu kadın hangisi belli değil. Ayse teyzenin o haliyle bizim evde defalarca ağlamasına şahit oldum çok üzülüyordum hangi kadın bu duruma düşmek ister ki hemde kaç yıllık eşi yüzünden kanser neredeyse her yerine yayıldı bu eşi ise ayse teyzeyi boşanmadı ayse teyze bırakmak istemedi açıkçası çok sevmiş gençken eşini halen seviyor.
Bu gün bir haber aldım bu kisi yani eşi yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyormuş. Kolunda şişme olmuş hastaneye yürüyerek gitmiş acil ameliyata almışlar kan pıhtılaşması olduğu için kan sulandırıcı ilaçlar iğneler vermişler, ameliyatta damarları açmaya çalışırken kalbi durmuş sebebi kalbinde 1 damarın çatlak olması. Kan sızıntısı olduğu için şoka girmiş kalbi durmuş sonra çalıştırmışlar kalbi, yoğun bakıma almışlar. Etme bulma dünyası sen kadını hastayken terket defalarca aldat o kadın senin yüzünden defalarca yoğun bakımda yatsın işte Allah böyle veriyor cezanı dedim diye ailem baba çıkıştı öyle deme yazıktır filan dediler yahu o kadına da yazıktı ama kimse tınlamadı bile ben adama oh olsun dedim diye ben niye suçlu oldum size soruyorum ben yanlış bir tepki mi verdim duyunca??? Ayse teyzenin yaşadıklarını asla unutmadım unutmayacağım o kadın bunları yaşadı hiç kimse üzülmedim biz hariç ben niye üzüleyim bu adama siz olsaydınız nasıl tepki verirdiniz Allah aşkına ya ben mi yanlışım şimdi.
Canım elbette hastalığa sevinmedim oh olsun demedim bu kişi hep bana birşey olmaz ben gencim sağlıklıyım diyordu ve birde aldattığı için hastayken hemde bu denli düşmesine ettin buldun oh olsun dedim ama hastalığa sevinmedimbence bunun etme bulma dünyasıyla alakası yok, bizim ülkede erkekler zaten 40 yaşından başlayarak hatta 55-65 arası yoğunlaşan şekilde kalp damar problemleri hatta kalp krizleri yaşıyor, eşini aldatmasa da bu olacaktı muhtemelen
yani kişisel tercih meselesi tabii ama ölümcül bi hastalığa oh olsun denilmez bence
Aynen canım bu sizler benim yaşadıklarımın şahit olduklarimin birikip dışarı vurmasiydi"Bu dünya kötülük edenin kötülük bulduğu yerdir" Ve ben,bu dünyada ilahi adaletin olduğuna inanıyorum. Hayatta ,mazlumun ve hastanın ahını almayın derler. Biz insanların yaradılış özelliklerinde "tepki verme" duygusu da vardır..Kim olsa yaşanılan bir durum karşısında, hele hele sizin gibi tanık olunan bir olgu karşısında aynı tepkiyi verebilir. Sizin bir yanlışınız yok.Sadece gördüklerinizin ve yaşadıklarınızın sonucunda üzüntünüzün bir nebzede olsa hafifleyeceğine inanarak bulunduğunuz bir telafuzdu kurduğunuz cümle. Buna benzer bir mevzuya da ben, yakın çevremde tanık oldum.Evet dünya etme bulma dünyası,etmezsen bulmazsın...
Canım elbette hastalığa sevinmedim oh olsun demedim bu kişi hep bana birşey olmaz ben gencim sağlıklıyım diyordu ve birde aldattığı için hastayken hemde bu denli düşmesine ettin buldun oh olsun dedim ama hastalığa sevinmedim
Canım eksik ifade ettim kendimi asla hasta olduğu için oh olsun işte demedim bu kişi gerçekten ben gencim bana bişey olmaz diye geziyordu yani bir gün bende düşerim hasta olurum kaç yıllık karım demedi ben bu yüzden dedim kendine çok güveniyor duHastalıkların ya da insanların hayatındaki talihsizliklerin bu şekilde kötülüğe bağlanmasını doğru bulmuyorum. Sizin kızgınlığınızı anlıyorum ama, aynı hastalıkları yaşayan , başına talihsizlikler gelen insanlara böyle bir damga yapıştırılmasına karşıyım, dünya iyisi bir sürü insan tanıyorum, ne hastalıklar çekiyorlar, neler yaşıyorlar, böyle şeyler duyduklarında zaten bozuk olan psikolojileri iyice bozuluyor. Hastalıkla iyilik kötülüğün alakası yok.
Ah be o an diyorum ya sanki içimde biriken öfkem dışa vurdu bir anda çıktı ağzımdan bir daha bu durum olmaz kendime mukayyet olmam lazımBazi gercekler dile getirilmez kinanmaz.Hastalik karsisinda dogrucu olunmaz
Aynen canım Rabbim bu durumu yasatiyorsa bu kişiye vardır bi sebebiGenel yorum yapmak istiyorum Allahin terazisi sasmaz !
Illaki ya mukafattir ya ceza iste bu ince cizgi cok onemliAynen canım Rabbim bu durumu yasatiyorsa bu kişiye vardır bi sebebi