- 16 Aralık 2020
- 3.904
- 7.837
-
- Konu Sahibi Melek Pembeli
Yoo gorucu usulu diye bisey var, aileler karar veriyo o isleredini ne kadar zorlaştırıyorsunuz. Allah rızası için ayrılmazsınız da, inancınız o yöndeyse el ele tutuşmazsınız, konuşur anlaşırsınız vs vs. sonra da evlenirsiniz. hangi dinde anlaşmadan, görüşmeden evlenin diyor? sizin dediğiniz gibi olsa tüm dindarlar bekar kalırdı kavuşamamaktan.
Canım onunla sözlenip Ya da nişanlanıp bazı zamanlar da bi çay bahçesine kafeye vs yanınıza kardeşinizi kuzeninizi Ya da bi akrabanızı alıp seviyeli bir şekilde oturup evlilik ile alakalı plan yapabilirsiniz seviyeli bir şekilde konuşabilirsiniz iki kişi baş başa kalınca üçüncüsü şeytandır ama 3 kişi ile Ya da aile arasında bayramlar da vs abartmamak kaydı ile görüşebilirsiniz önce ciddi bir adım atmalısınız söz nişan vs gibiArkadaşlar 2 yıldır beraberiz. Görüştük de yüzyüze. Onu tanımıyor değilim..
Şuan evlilik mümkün değil. Okulumuz var işi elimize alana dek bu kararımız sonrasında inşallah evleneceğiz.yani en azından bi 3 yıl var. Bu 3 yılda bari yanlıştan dönelim evleneceğimiz zaman yine konuşuruz dedik... Olay bu.
Bu arada sevmek günah değil tabiki bundan bahsetmedim. Sevmek değil flört, buluşmak, konuşmak bunlar zina. Araştırın isterseniz. Yani kafamdan atmıyorum..
Buraya yazma amacım dertleşmek. Beni anlayan kişilerle..
Dini kullanan sizlersiniz sizin gibi yobazlar yüzünden güzelim dinimiz kötü biliniyor.Arkadaşlar konuyu öyle çekmişsiniz ki. Gerçekten bu yaptığınız saygısızlık. Resmen alakasız yerlere çekmişsiniz..
Ve çok üzgünüm.. Dini alay konusu ettiğiniz için.
Görücü usulü demek ailen karar veriyor sana sormuyor demek değil bir aile ailene haber verir ailende uygun görürse seninde fikrini alarak eve davet eder sen görüşürsün eğer anlaşırsan ve ısınırsan evlenmeyi değil sadece tanımayı kabul edersin bir süre yanınızda biri olarak görüşürsünüz eğer ısınmak sevgiye doğru gidiyorsa fikirlerde uyuşuyorsa evliliğe doğru ciddi adımlar atılır Allah’ın izniyle görücü usulü demek gerdek gecesine kadar eşinizi görmüyorsunuz demek değil görücü usulü tanışıp da daha evlenmeden aşık olup öyle evlenen insanlar warYoo gorucu usulu diye bisey var, aileler karar veriyo o islere
Valla oylesi de var, boylesi de var, gerdek gecesine kadar esini gormeyen de var, gorucu usulu asik olan da var, ama gorucu usulu yeni yeni insanlar ciksin gezsin kafasina evrildi, eskiden oyle degildi kusura bakmayin.Görücü usulü demek ailen karar veriyor sana sormuyor demek değil bir aile ailene haber verir ailende uygun görürse seninde fikrini alarak eve davet eder sen görüşürsün eğer anlaşırsan ve ısınırsan evlenmeyi değil sadece tanımayı kabul edersin bir süre yanınızda biri olarak görüşürsünüz eğer ısınmak sevgiye doğru gidiyorsa fikirlerde uyuşuyorsa evliliğe doğru ciddi adımlar atılır Allah’ın izniyle görücü usulü demek gerdek gecesine kadar eşinizi görmüyorsunuz demek değil görücü usulü tanışıp da daha evlenmeden aşık olup öyle evlenen insanlar war
Arkadaşlar konuyu öyle çekmişsiniz ki. Gerçekten bu yaptığınız saygısızlık. Resmen alakasız yerlere çekmişsiniz..
Ve çok üzgünüm.. Dini alay konusu ettiğiniz için
Canım onunla sözlenip Ya da nişanlanıp bazı zamanlar da bi çay bahçesine kafeye vs yanınıza kardeşinizi kuzeninizi Ya da bi akrabanızı alıp seviyeli bir şekilde oturup evlilik ile alakalı plan yapabilirsiniz seviyeli bir şekilde konuşabilirsiniz iki kişi baş başa kalınca üçüncüsü şeytandır ama 3 kişi ile Ya da aile arasında bayramlar da vs abartmamak kaydı ile görüşebilirsiniz önce ciddi bir adım atmalısınız söz nişan vs gibi
bir süre yanınızda biri olarak görüştüğünüzde karşınızdaki insanı tanıyabiliyor musunuz gerçekten? bir süre, üç kişi nasıl tanıyabilirim aynı eve aynı yatağa gireceğim adamıGörücü usulü demek ailen karar veriyor sana sormuyor demek değil bir aile ailene haber verir ailende uygun görürse seninde fikrini alarak eve davet eder sen görüşürsün eğer anlaşırsan ve ısınırsan evlenmeyi değil sadece tanımayı kabul edersin bir süre yanınızda biri olarak görüşürsünüz eğer ısınmak sevgiye doğru gidiyorsa fikirlerde uyuşuyorsa evliliğe doğru ciddi adımlar atılır Allah’ın izniyle görücü usulü demek gerdek gecesine kadar eşinizi görmüyorsunuz demek değil görücü usulü tanışıp da daha evlenmeden aşık olup öyle evlenen insanlar war
Yobazlık dediğiniz nedir sizin anlamıyorum evet iki kişinin baş başa kalması el ele tutuşması yalnız gezip tozmadık kesinlikle haram kimse bunu kafasından uydurmuyor Kuranı Kerim’de ve Hadisi Şerifler de geçen mevzular bunlar ama tabiiki de biz şimdi ayrılalım 3 yıl hiç konuşmayalım 3 yıl sonra evleneceğimiz zaman görüşürüz demek saçma çünkü ikisininde karşısına 3 yıl da başka insanlar çıkabilir sevgi bitebilir fikirler değişebilir bu nefsani bir sevgiydi madem Allah rızası için bitirmek yerine bunu Allah için sevmeye basıl dönüştürebiliriz bunu kavramak lazım evvela samimi bir tövbe edip bu haram sevdayı helal daireye taşımak için adım atılmalı söz nişan gibiDini kullanan sizlersiniz sizin gibi yobazlar yüzünden güzelim dinimiz kötü biliniyor.
konu sahibi iyi niyetli aslında görüşlerine katılmasamda.neden derseniz burda öyle kişiler tanıdım ki şaştım ki konu sahibine kızamam.en masumları o çünkü inanınalay edildiğini düşünmüyorum. Eğer zina ettiyseniz , o zaman günahının dünyevi bedelini 100 sopayla ödeyin . Ülkede gayet radikal gruplar var , günah işlediğinizi ve şeriat kurallarına göre cezalandırılmak istediğinizi söyleyin.
Sonrasında da evleninceye kadar oruç tutun . Bu sizi tekrar zinadan alıkoyar . Bununla ilgili alim fikirleri var.
Annesi ve babasida sevişmis ne yazikki haberi yok herhalde çocuk nasıl yapiliyor sporla urediklerini dusunuyorsa demekdini ne kadar zorlaştırıyorsunuz. Allah rızası için ayrılmazsınız da, inancınız o yöndeyse el ele tutuşmazsınız, konuşur anlaşırsınız vs vs. sonra da evlenirsiniz. hangi dinde anlaşmadan, görüşmeden evlenin diyor? sizin dediğiniz gibi olsa tüm dindarlar bekar kalırdı kavuşamamaktan.
Seve seve ayrılmak yerine evlenmeyi mi deneseydinMerhaba hanımlar.. Allahın rızasını kazanmak için birşeyleri feda etmek gerektiği aşikar.
Bende sevdiğimi feda ettim Allah rızası için.. Yani irtibatı kestik. Karşılıklı olarak.. İkimizde Allahın rızasını kazanmak... Tövbe etmek için uzaklaştık birbirimizden..
Sevgililik, flört dinimizde doğru bir davranış değil. Yani zina. Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah.. Allah affetsin şimdiye kadar hata içindeydik..
Seve seve ayrıldık..Rabbimin rızası için...
Sevmek güzel elbette.. Sevmeyi yaradan kimbilir ne kadar güzeldir..Onu yüreğime koyanda Rabbim.. Bir imtihan içindeyiz.. Bunu farkına vardık.. Ve dönüyoruz yanlıştan... Rabbim inşallah bizi birbirimize nasip eder evleniriz İnşAllah..
Sizin içinizdede Allah rızası için seve seve ayrılan varmı sevdiğinden? Varsa sizlerle derdimi paylaşmak isterim.. Yada zamanında sevdiğinden Allah için vazgeçip sonrada o kişiyle evlenenler varmı aramızda? Dertleşelim..
Onu çok seviyorum... Ama seven sevdiğini cehenneme sürüklememeli.. Onun kalbine zulmetmemeliyim haram aşk ile. Rabbim onu affet.. Benide affet. Onun ve benim kalbini Allah aşkıyla yak... Ve bizi helal yoldan, harama bulaşmadan evliliğe ulaştır..
Amin...
(Bu yaptığım doğru birşey. Yani Allahın rızasını kazanmak için sevdiğimi feda etmeliydim... Ettimde. Burdaki amacım benim durumumdaki kardeşlerim ile sohbet edip dertleşmek.. Yani lütfen yargılamayın. Anlayışınız için teşekkür ederim)
Cunku yoksam seytanla kadeh tokusturmak zorunda kalabilirsin, 3. O katiliyomus, okeye 4. Geliyo arkadaş sankFikrinizi merak ederek soruyorum; kafe gibi halka açık bir ortamda masadaki 3. Kişiye ihtiyaç neden? hayatını birlikte sürdürmeyi düşüneniki genç kafede bir masada oturup sohbet ederken, bir gözlemciye ihtiyaç olur mu??