Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
dini ne kadar zorlaştırıyorsunuz. Allah rızası için ayrılmazsınız da, inancınız o yöndeyse el ele tutuşmazsınız, konuşur anlaşırsınız vs vs. sonra da evlenirsiniz. hangi dinde anlaşmadan, görüşmeden evlenin diyor? sizin dediğiniz gibi olsa tüm dindarlar bekar kalırdı kavuşamamaktan.

Yoo gorucu usulu diye bisey var, aileler karar veriyo o islere

Canım onunla sözlenip Ya da nişanlanıp bazı zamanlar da bi çay bahçesine kafeye vs yanınıza kardeşinizi kuzeninizi Ya da bi akrabanızı alıp seviyeli bir şekilde oturup evlilik ile alakalı plan yapabilirsiniz seviyeli bir şekilde konuşabilirsiniz iki kişi baş başa kalınca üçüncüsü şeytandır ama 3 kişi ile Ya da aile arasında bayramlar da vs abartmamak kaydı ile görüşebilirsiniz önce ciddi bir adım atmalısınız söz nişan vs gibi

Yoo gorucu usulu diye bisey var, aileler karar veriyo o islere
Görücü usulü demek ailen karar veriyor sana sormuyor demek değil bir aile ailene haber verir ailende uygun görürse seninde fikrini alarak eve davet eder sen görüşürsün eğer anlaşırsan ve ısınırsan evlenmeyi değil sadece tanımayı kabul edersin bir süre yanınızda biri olarak görüşürsünüz eğer ısınmak sevgiye doğru gidiyorsa fikirlerde uyuşuyorsa evliliğe doğru ciddi adımlar atılır Allah’ın izniyle görücü usulü demek gerdek gecesine kadar eşinizi görmüyorsunuz demek değil görücü usulü tanışıp da daha evlenmeden aşık olup öyle evlenen insanlar war

Bir ülkede milyonlarca insan var. Bu insanların ne zihniyetleri var. Cinselliği hayat bakışı vs herkes uç noktalarda yaşayabilir. Ben bir insanı tanımadan nasıl evlenebilirim ki? Mesela birini gör beğen 1 kere konuş sonra nikah yap sonra öğren ki paravan evlilik. Belki 1 2 yıl içinde bunu anlayıp ayrılabilecekken boşanma yoluna girmek zorunda kalınacak. Ya da adam psikopat gizledi kendini ailesi de oğlum evde kaldı diyip evlendirdi vs.örnek çok. Zaman değişiyor 1 kere görüpte birini evlenmek zor yani kim kime güvenebilir ki?

Eşini aldatan birisi zina işler uygun olmayan bir cinsel iliski zinadir o yobaz beyninizi yikamissiniz tertemiz bombos at kostur içinde..irana gitsenize ya Ataturkun kadina verdigi hiçbir hakki özgürlugu haketmiyorsunuz...gidin arabada ön koltuga oturdugunuz icin kirbac yiyin sokakta gezerken kimligini evde unuttun diye kirbac yiyin.bunu yasayan iranli bir kız arkadasim şimdi almanyada ve hristiyan oldu neden çünkü yobazlar yüzunden

Valla oylesi de var, boylesi de var, gerdek gecesine kadar esini gormeyen de var, gorucu usulu asik olan da var, ama gorucu usulu yeni yeni insanlar ciksin gezsin kafasina evrildi, eskiden oyle degildi kusura bakmayin.

Konuşmak görüşmek zina değildir zina sadece o işin adıdır diğerleri zinaya yaklaştıran işler olduğu için onlar da günahtır fakat küçük günahlardir ikisini ayırmak lazım bence siz ailelerinize nisanlanmak istediğinizi söyleyin okulunuzu bitirmeden mesleğiniz olmadan evliliğe izin vermezler ama nisanda bir geçim derdi yok ki izin verirler bence 3 yıl nişanlı olmuş olursunuz diğer türlü araya soğukluk girer 3 yıla kim öle kim kala yani

Arkadaşlar konuyu öyle çekmişsiniz ki. Gerçekten bu yaptığınız saygısızlık. Resmen alakasız yerlere çekmişsiniz..
Ve çok üzgünüm.. Dini alay konusu ettiğiniz için
alay edildiğini düşünmüyorum. Eğer zina ettiyseniz , o zaman günahının dünyevi bedelini 100 sopayla ödeyin . Ülkede gayet radikal gruplar var , günah işlediğinizi ve şeriat kurallarına göre cezalandırılmak istediğinizi söyleyin.
Sonrasında da evleninceye kadar oruç tutun . Bu sizi tekrar zinadan alıkoyar . Bununla ilgili alim fikirleri var.

Fikrinizi merak ederek soruyorum; kafe gibi halka açık bir ortamda masadaki 3. Kişiye ihtiyaç neden? hayatını birlikte sürdürmeyi düşüneniki genç kafede bir masada oturup sohbet ederken, bir gözlemciye ihtiyaç olur mu??

Yorumları okudukça şaşırıyorum.. Allah ıslah etsin.. Lütfen konuyu kapatırmısınız?
Mune

Ve..
Size son diyeceğim.. Hiçbirşeye saygı göstermeyi bilmiyorsunuz. Sizin için herşey alay konusu.. Kendinizi bilgili mi zannediyorsunuz.? Bilmiş bilmiş konuşarak! Bu konuda dalga geçmeniz tamamen saygısızlık.! Saygısızlığınızı gösterdiniz.. Konuyu farklı yönlere çekerek.. Yalan yanlış konuşarak.

bir süre yanınızda biri olarak görüştüğünüzde karşınızdaki insanı tanıyabiliyor musunuz gerçekten? bir süre, üç kişi nasıl tanıyabilirim aynı eve aynı yatağa gireceğim adamı

Dini kullanan sizlersiniz sizin gibi yobazlar yüzünden güzelim dinimiz kötü biliniyor.

Yobazlık dediğiniz nedir sizin anlamıyorum evet iki kişinin baş başa kalması el ele tutuşması yalnız gezip tozmadık kesinlikle haram kimse bunu kafasından uydurmuyor Kuranı Kerim’de ve Hadisi Şerifler de geçen mevzular bunlar ama tabiiki de biz şimdi ayrılalım 3 yıl hiç konuşmayalım 3 yıl sonra evleneceğimiz zaman görüşürüz demek saçma çünkü ikisininde karşısına 3 yıl da başka insanlar çıkabilir sevgi bitebilir fikirler değişebilir bu nefsani bir sevgiydi madem Allah rızası için bitirmek yerine bunu Allah için sevmeye basıl dönüştürebiliriz bunu kavramak lazım evvela samimi bir tövbe edip bu haram sevdayı helal daireye taşımak için adım atılmalı söz nişan gibi

konu sahibi iyi niyetli aslında görüşlerine katılmasamda.neden derseniz burda öyle kişiler tanıdım ki şaştım ki konu sahibine kızamam.en masumları o çünkü inanın

Annesi ve babasida sevişmis ne yazikki haberi yok herhalde çocuk nasıl yapiliyor sporla urediklerini dusunuyorsa demek

Seve seve ayrılmak yerine evlenmeyi mi deneseydin

Cunku yoksam seytanla kadeh tokusturmak zorunda kalabilirsin, 3. O katiliyomus, okeye 4. Geliyo arkadaş sank

Birkaç kere okudum, niye ayrıldığınıza anlam veremedim. Birbirinizi tanımadan etmeden nasıl evleneceksiniz? Görücü usulünde dahi insanlar karşılıklı oturup konuşuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…