- 9 Aralık 2009
- 17.102
- 54.350
-
- Konu Sahibi Melek Pembeli
Yanında biri varken nasıl tanıyacaksın o da zor bence. Iyice süzgeçten geçirir sözlerini ve davranışlarını. Birini tanımak zaten 2 yıl görüssen bile zorken...Görücü usulü demek ailen karar veriyor sana sormuyor demek değil bir aile ailene haber verir ailende uygun görürse seninde fikrini alarak eve davet eder sen görüşürsün eğer anlaşırsan ve ısınırsan evlenmeyi değil sadece tanımayı kabul edersin bir süre yanınızda biri olarak görüşürsünüz eğer ısınmak sevgiye doğru gidiyorsa fikirlerde uyuşuyorsa evliliğe doğru ciddi adımlar atılır Allah’ın izniyle görücü usulü demek gerdek gecesine kadar eşinizi görmüyorsunuz demek değil görücü usulü tanışıp da daha evlenmeden aşık olup öyle evlenen insanlar war
Evlenmeyi neden düşünmediniz. Allah içinse. Allah evlenmeyi emrediyorMerhaba hanımlar.. Allahın rızasını kazanmak için birşeyleri feda etmek gerektiği aşikar.
Bende sevdiğimi feda ettim Allah rızası için.. Yani irtibatı kestik. Karşılıklı olarak.. İkimizde Allahın rızasını kazanmak... Tövbe etmek için uzaklaştık birbirimizden..
Sevgililik, flört dinimizde doğru bir davranış değil. Yani zina. Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah.. Allah affetsin şimdiye kadar hata içindeydik..
Seve seve ayrıldık..Rabbimin rızası için...
Sevmek güzel elbette.. Sevmeyi yaradan kimbilir ne kadar güzeldir..Onu yüreğime koyanda Rabbim.. Bir imtihan içindeyiz.. Bunu farkına vardık.. Ve dönüyoruz yanlıştan... Rabbim inşallah bizi birbirimize nasip eder evleniriz İnşAllah..
Sizin içinizdede Allah rızası için seve seve ayrılan varmı sevdiğinden? Varsa sizlerle derdimi paylaşmak isterim.. Yada zamanında sevdiğinden Allah için vazgeçip sonrada o kişiyle evlenenler varmı aramızda? Dertleşelim..
Onu çok seviyorum... Ama seven sevdiğini cehenneme sürüklememeli.. Onun kalbine zulmetmemeliyim haram aşk ile. Rabbim onu affet.. Benide affet. Onun ve benim kalbini Allah aşkıyla yak... Ve bizi helal yoldan, harama bulaşmadan evliliğe ulaştır..
Amin...
(Bu yaptığım doğru birşey. Yani Allahın rızasını kazanmak için sevdiğimi feda etmeliydim... Ettimde. Burdaki amacım benim durumumdaki kardeşlerim ile sohbet edip dertleşmek.. Yani lütfen yargılamayın. Anlayışınız için teşekkür ederim)
Ben bu şekilde biriyle görüştüm 2 günde kendini belli etti herşeye tatsızlık çıkarsan agrasif ve alıngan biriydi insan kendini belli ediyor zaten sizin aklınızdaki sorulara verdiği cevaplardan ve cevapları verirken ki üslubundan ne olduğu anlaşılıyor zaten ahlakı sinirliliği vs ama zaten 6 sene flört edip de evliliğinin ikinci günü ben bunu tanıyamamışım deyip ayrılan insanlar da gördük biz ünlüler evlenmeden önce uzun süre flört ediyor ama evlilikleri sevgililik hayatlarından daha kısa sürüyor birçoğunun demek ki tanımak da fayda etmiyorbir süre yanınızda biri olarak görüştüğünüzde karşınızdaki insanı tanıyabiliyor musunuz gerçekten? bir süre, üç kişi nasıl tanıyabilirim aynı eve aynı yatağa gireceğim adamı
Neyini anlamadiniz yobaz iste yobazzz apacikYobazlık dediğiniz nedir sizin anlamıyorum evet iki kişinin baş başa kalması el ele tutuşması yalnız gezip tozmadık kesinlikle haram kimse bunu kafasından uydurmuyor Kuranı Kerim’de ve Hadisi Şerifler de geçen mevzular bunlar ama tabiiki de biz şimdi ayrılalım 3 yıl hiç konuşmayalım 3 yıl sonra evleneceğimiz zaman görüşürüz demek saçma çünkü ikisininde karşısına 3 yıl da başka insanlar çıkabilir sevgi bitebilir fikirler değişebilir bu nefsani bir sevgiydi madem Allah rızası için bitirmek yerine bunu Allah için sevmeye basıl dönüştürebiliriz bunu kavramak lazım evvela samimi bir tövbe edip bu haram sevdayı helal daireye taşımak için adım atılmalı söz nişan gibi
tamam da bunu yanında 3. bir kişi olmadan da yapabilirsin. buna sevgililik deniyor. tercihin kafede görüşmek olur, karşılıklı oturur anlaşırsın ve ya anlaşamazsın. 3. kişinin görevi nedir tam olarak?Ben bu şekilde biriyle görüştüm 2 günde kendini belli etti herşeye tatsızlık çıkarsan agrasif ve alıngan biriydi insan kendini belli ediyor zaten sizin aklınızdaki sorulara verdiği cevaplardan ve cevapları verirken ki üslubundan ne olduğu anlaşılıyor zaten ahlakı sinirliliği vs ama zaten 6 sene flört edip de evliliğinin ikinci günü ben bunu tanıyamamışım deyip ayrılan insanlar da gördük biz ünlüler evlenmeden önce uzun süre flört ediyor ama evlilikleri sevgililik hayatlarından daha koşa sürüyor birçoğunun demek ki tanımak da fayda etmiyor
3. Kisinin Fitne sokmiyacagi ne malum ayrica gidip dedikodu yapmiyacagi cag disindan kalmis beyinler isteFikrinizi merak ederek soruyorum; kafe gibi halka açık bir ortamda masadaki 3. Kişiye ihtiyaç neden? hayatını birlikte sürdürmeyi düşüneniki genç kafede bir masada oturup sohbet ederken, bir gözlemciye ihtiyaç olur mu??
Kuranı Kerim ayetinde geçiyor iki kişi baş Başa kalırsa üçüncüsü şeytandır diyor bu durumda baş başa kalmak caiz olmadığı için yanında 3.kişi oluyor ama kafe de çay bahçesinde kalabalık bir ortam da ikisi aynı masa da konuşabilir ailesinden biri de başka bir masa da oturup onları bekleyebilirtamam da bunu yanında 3. bir kişi olmadan da yapabilirsin. buna sevgililik deniyor. tercihin kafede görüşmek olur, karşılıklı oturur anlaşırsın ve ya anlaşamazsın. 3. kişinin görevi nedir tam olarak?
Evet onun için görücü usulü olsun veya olmasın bir sürü insan evlenene kadar tanıyamadım veya evlendikten 3-5 seneye kadar tanıyamadım diyor. Çünkü hiç kendini saklayan insan yok. Kötüyse hemen belli eder çünkü. Sinirli bir insan kendini zor tutar bir yerde kendini gösterir ama başka huyları olan insan kendini saklayabilir gayet kısa süre için ve yanında biri varken. Cimriyse, gayse, bagimliysa, ilgisizse, ana kuzusu ise vs... öyle kontrol problemi olan zor saklar tabii adı üstünde öfkesini kontrol etmede problemi var bir rahatsızlık bu.Ben bu şekilde biriyle görüştüm 2 günde kendini belli etti herşeye tatsızlık çıkarsan agrasif ve alıngan biriydi insan kendini belli ediyor zaten sizin aklınızdaki sorulara verdiği cevaplardan ve cevapları verirken ki üslubundan ne olduğu anlaşılıyor zaten ahlakı sinirliliği vs ama zaten 6 sene flört edip de evliliğinin ikinci günü ben bunu tanıyamamışım deyip ayrılan insanlar da gördük biz ünlüler evlenmeden önce uzun süre flört ediyor ama evlilikleri sevgililik hayatlarından daha koşa sürüyor birçoğunun demek ki tanımak da fayda etmiyor
Eğer bunu biz uydursaydık çağ Dışı olurduk ama kuran da geçen bir hükme siz çağ Dışı derseniz dinden çıkarsınız3. Kisinin Fitne sokmiyacagi ne malum ayrica gidip dedikodu yapmiyacagi cag disindan kalmis beyinler iste
Ailesinden biri neden başka masada bekliyorKuranı Kerim ayetinde geçiyor iki kişi baş Başa kalırsa üçüncüsü şeytandır diyor bu durumda baş başa kalmak caiz olmadığı için yanında 3.kişi oluyor ama kafe de çay bahçesinde kalabalık bir ortam da ikisi aynı masa da konuşabilir ailesinden biri de başka bir masa da oturup onları bekleyebilir
senin karşındaki de böyle düşünen biriyse, biz konuşalım görüşelim mesajlaşalım dersin. Allah rızası için ayrılmadan görüşürsün. sizin bir kaç yorum önce dediğiniz söz, nişanında dinde bir geçerliliği yok. çünkü ayrılabilirsin. aileden biri beklese ne olacak, tercih olarak evde tek görüşmezsin anlarım da kafede şeytan dürtse ne yapabilirsin ki..Kuranı Kerim ayetinde geçiyor iki kişi baş Başa kalırsa üçüncüsü şeytandır diyor bu durumda baş başa kalmak caiz olmadığı için yanında 3.kişi oluyor ama kafe de çay bahçesinde kalabalık bir ortam da ikisi aynı masa da konuşabilir ailesinden biri de başka bir masa da oturup onları bekleyebilir
Kuranı Kerim ayetinde geçiyor iki kişi baş Başa kalırsa üçüncüsü şeytandır diyor bu durumda baş başa kalmak caiz olmadığı için yanında 3.kişi oluyor ama kafe de çay bahçesinde kalabalık bir ortam da ikisi aynı masa da konuşabilir ailesinden biri de başka bir masa da oturup onları bekleyebilir
Haa anladım neden oturuyor tamamdır...Kuranı Kerim ayetinde geçiyor iki kişi baş Başa kalırsa üçüncüsü şeytandır diyor bu durumda baş başa kalmak caiz olmadığı için yanında 3.kişi oluyor ama kafe de çay bahçesinde kalabalık bir ortam da ikisi aynı masa da konuşabilir ailesinden biri de başka bir masa da oturup onları bekleyebilir
Neden hakaret ediyorsunuz? Siz istediğiniz gibi inanıp yaşayın o istediği gibi. Siz yobaz diye saldırırsanız karşı tarafta sizin lafınıza uygun gördüğü hakaretle cevap verir. Din konusu çok hassas bir alan. Saygıyı en çok hakeden alan.Dini kullanan sizlersiniz sizin gibi yobazlar yüzünden güzelim dinimiz kötü biliniyor.
Allah aşkına fitne sokmakla ne alakası var o orda bir gözlemci akıl verici Ya da fikir söyleyici olarak bulunmuyor Allah öyle emrettiği için rahat olamasınlar ki zinaya meyleden açık kapı bırakmasına izin vermesinler şeytanın.3. Kisinin Fitne sokmiyacagi ne malum ayrica gidip dedikodu yapmiyacagi cag disindan kalmis beyinler iste
Evet abisini alsin yanina yada annesini haaa bak babasida olur....bazı şeyleri teoride tama ama pratikte olmaz bi bu idrak etseler ahh ha sizde tabi..yazildigi cizildigi gibi olmuyor ...damadini ölduren var geliniyle kacan var yahu denesinler 100 çift yanina 3. Bir kisiyi alıp bulussun gercekten çok merak ediyorum olacaklari Show haberden veya 3. Sayfadan bakariz artikKuranı Kerim ayetinde geçiyor iki kişi baş Başa kalırsa üçüncüsü şeytandır diyor bu durumda baş başa kalmak caiz olmadığı için yanında 3.kişi oluyor ama kafe de çay bahçesinde kalabalık bir ortam da ikisi aynı masa da konuşabilir ailesinden biri de başka bir masa da oturup onları bekleyebilir
3. Kişi varken şeytan dürtse de tutarsın ya da 3. Kişi üstüne atlayıp duur der. Ben öyle anladım yani.senin karşındaki de böyle düşünen biriyse, biz konuşalım görüşelim mesajlaşalım dersin. Allah rızası için ayrılmadan görüşürsün. sizin bir kaç yorum önce dediğiniz söz, nişanında dinde bir geçerliliği yok. çünkü ayrılabilirsin. aileden biri beklese ne olacak, tercih olarak evde tek görüşmezsin anlarım da kafede şeytan dürtse ne yapabilirsin ki..
Üzerinize alindiysaniz karisamamNeden hakaret ediyorsunuz? Siz istediğiniz gibi inanıp yaşayın o istediği gibi. Siz yobaz diye saldırırsanız karşı tarafta sizin lafınıza uygun gördüğü hakaretle cevap verir. Din konusu çok hassas bir alan. Saygıyı en çok hakeden alan.