- 15 Haziran 2016
- 7.706
- 20.418
- 38
-
- Konu Sahibi Melek Pembeli
Herkesin musluman oldugu kanisina niye vardiniz ki?Sırf şöyle yorumlar okumak istemediğim için artık dini konulara giresim gelmiyor ya.
Herkes ahkam kesiyor
Dinle dalga geçme kendi dinine yobaz demek Allah aşkına biz ne hale geldik böyle?
Allah akıl fikir versin hepimize.
Din dindir.
Din bizim isteğimize göre değişmez.
Ne kadar zor sizin deyiminizle gerici de olsa Allah'ın kanunlarını eleştirme hakkına sahip değiliz.
Kendinde bu hakkı gören de bence dönüp nasıl bir inancı olduğunu sorgulamalı.
Ban yersem şimdiden herkese iyi akşamlar.
Doğru, birde günah olmasın diye kendi aralarinda dini nikah kiyanlar varYalnız bir konuda takdir ettim konu sahibesini böyle günah oluyor imam nikahı kıyalım dememişler.
Nasıl teselli bulmayı düşündünüz ki ? Mesela ne diyelim ? Sabret 3 yıl çok çabuk geçer mi ? Tövbe et , oruç tut , sadaka ver vs mi ??Konu açma amacım çok soruluyor.. Aslında yazmıştım ama.. Benim gibi birileri varmı diye merak ettim dertleşelim istedim.teselli bulalım istedim. Burası bir derdim var değilmi. Belki yanlış ettim.. Ama çok sertsiniz.. Hayret ettim gerçekten.. İnsan buraya derdini yazıyor ama linç ediliyor..
Çok fazla canınız sıktıysa bile konu. Bu kadar sert çıkışmanızı anlayamadım.
Amacım dertleşmek teselli bulmaktı.
İnanınki amacım buydu..
Sırf şöyle yorumlar okumak istemediğim için artık dini konulara giresim gelmiyor ya.
Herkes ahkam kesiyor
Dinle dalga geçme kendi dinine yobaz demek Allah aşkına biz ne hale geldik böyle?
Din dindir.
Ne kadar zor sizin deyiminizle gerici de olsa Allah'ın kanunlarını eleştirme hakkına sahip değiliz.
Ayrılmak istemissiniz dini alet etmeyin dinde kurallara göre insanları tanıma imkanı var evlenebilir siniz ama bir yaraf istemiyor bu bahaneyle bitireyim demisMerhaba hanımlar.. Allahın rızasını kazanmak için birşeyleri feda etmek gerektiği aşikar.
Bende sevdiğimi feda ettim Allah rızası için.. Yani irtibatı kestik. Karşılıklı olarak.. İkimizde Allahın rızasını kazanmak... Tövbe etmek için uzaklaştık birbirimizden..
Sevgililik, flört dinimizde doğru bir davranış değil. Yani zina. Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah.. Allah affetsin şimdiye kadar hata içindeydik..
Seve seve ayrıldık..Rabbimin rızası için...
Sevmek güzel elbette.. Sevmeyi yaradan kimbilir ne kadar güzeldir..Onu yüreğime koyanda Rabbim.. Bir imtihan içindeyiz.. Bunu farkına vardık.. Ve dönüyoruz yanlıştan... Rabbim inşallah bizi birbirimize nasip eder evleniriz İnşAllah..
Sizin içinizdede Allah rızası için seve seve ayrılan varmı sevdiğinden? Varsa sizlerle derdimi paylaşmak isterim.. Yada zamanında sevdiğinden Allah için vazgeçip sonrada o kişiyle evlenenler varmı aramızda? Dertleşelim..
Onu çok seviyorum... Ama seven sevdiğini cehenneme sürüklememeli.. Onun kalbine zulmetmemeliyim haram aşk ile. Rabbim onu affet.. Benide affet. Onun ve benim kalbini Allah aşkıyla yak... Ve bizi helal yoldan, harama bulaşmadan evliliğe ulaştır..
Amin...
(Bu yaptığım doğru birşey. Yani Allahın rızasını kazanmak için sevdiğimi feda etmeliydim... Ettimde. Burdaki amacım benim durumumdaki kardeşlerim ile sohbet edip dertleşmek.. Yani lütfen yargılamayın. Anlayışınız için teşekkür ederim)
Dini kurallar hakkında yorumum yapmamBurda flört edip evlenen herkes cehennemlik o zaman, yetmez dünyanın %99ı cehennemlik yani. Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına akıl var mantık var, gördün sevdin tanıdın evlendin bundan günah mı olur? Saçmalık toptan. Konu sahibesi araştırın yazmış bir de neyi araştıralım, insan beyni olan bir canlı oturun çalıştırın beyni doğruyu yanlışı bulursunuz.
Şu yazdığınız gerçekten komik.Herkesin musluman oldugu kanisina niye vardiniz ki?
Yok yazdigim komik degilŞu yazdığınız gerçekten komik.
Yorumları okumuyorsunuz herhalde.
Bence siz araştırın çünkü zinanın ne demek olduğunu bile bilmiyorsunuz. Benim dini inancım yok yani üstüme alınacağım bir durum da yok ama saygı duyduğunuzu iddia ettiğiniz halde evlenmeden sevgililik hayatı yaşayanları zina yapmakla suçlamış oldunuz. Böyle hassas konularda fikir belirtirken iki düşünüp bir konuşmak lazım.hepinizin yorumuna saygı duyuyorum... İnanın hiçbirşeyi ben kafamdan uydurmuyorum.. Biraz araştırsanız yeter.
Yani sizi niye bu kadar çok rahatsız etti anlamıyorum..
Ama sadece saygı duyuyorum.
Eleştirilerin çoğu Müslüman olan dininin böyle bir şey olduğunu düşünmeyenlerden oluşuyorYok yazdigim komik degil
Yaşımız küçük. Ve ailem mesleğimizi elimize almadan evlenmemi istemez.. Çok fazla tepki verirler. işimizi elimize alana kadarda 3 yıl geçicek. Bu süreden bahsediyorum..okulu bitirmeden evlenin. aileler destek olsun. hem madem böyle temiz bir yol seçtiniz niyetiniz halis allah da yardımcı olur. rızıktan mı korkuyorsunuz endişeniz nedir?
Din herkesin dini olmayabiliyor herkesin kutsalı kendine sonuçta. Bence herkes herşeyi eleştirme hakkına sahiptir. İnançsız insanlar da vardır. İnsanlar inançlı olsalar bile herkes dini farklı yorumlayıp farklı inanabilir. Tüm büyük dinlerde bir sürü mezhep bir sürü farklı inanç stili var sonuçta. Birine doğru derseniz diğer hepsine yanlış demeniz gerekir. Yorumlamak veya eleştirmek özgür düşüncedir ve modern dünyanın temelidir. Umarım banlanmam. Sevgiler.Sırf şöyle yorumlar okumak istemediğim için artık dini konulara giresim gelmiyor ya.
Herkes ahkam kesiyor
Din dindir.
PekiEleştirilerin çoğu Müslüman olan dininin böyle bir şey olduğunu düşünmeyenlerden oluşuyor
Müslüman olmayana zaten bir şey anlatmaya çalışmam
Kimse yanmasın be kardeşim.O zaman kendime bir şarkı armağan etmek istiyorum.
Bilemedim olabilir bi kac uye daha oyle dusunmusBen buradaki anlatımdan yasak aşk kokusu aldım hocam ama inşallah öyle değildir. Allah böyle şeylerle sonamasın ve inşallah yanlış anlamışımdır.
Malesef yer gök böyle insanlardan geçilmiyor. Yeni mezun olduğumda kendi memleketimde sözleşmeli bir ilana basvurmaya gitmiştim. İmam amcam (ki gerçekten çok iyi,yardimsever biridir) tamamen iyi niyetiyle beni orada çalışan bir tanıdıkla tanistirmisti. Tanıdık da 'neden daha önce söylemedin, buraya ilan acildiginda alınacak kişi zaten bellidir' demişti.Eh aynen. İnsanların dini istedikleri gibi saçma sapan yorumlamaları ayrıca takdire şayan. Çal çırp, vergi kaçır kamu hakkına gir, düzenbazlık yap, torpildi referanstı yüzlerce kişini hakkına gir, doğayı katlet, hayvanlara şiddet uygula, kadınlara şiddet uygula bunlar sevdiğinle el ele tutuşmaktan daha az mı günah yani ??
Kafalar İran bazılarında, saçının ucu görünsün meydanda sopa ye, sevdiğinle flört et meydanda recme uğra ama halkı kandır günahlarına gir hayatlarını cehennem et adın molla olsun paçayı sıyır.
Dürüst olalım, adaletli olalım, saygılı olalım demeye gelince ekşın yok ama konu uçkura gelince herkes İslam alimi kesiliyor. Ülke b.mbok durumda, kuraklık var, pandemi var, işsizlik tavan, enflasyon tavan amma akıl fikir yine belaltı yine belaltı. Kafalar yine uçuyor, yine uçuyor bu memleket düzelmez yeminle.
Yok ya benden geçti kocişimle on yıllık manitacılık var bende evlenmeden önce.Kimse yanmasın be kardeşim.
Sen yanma ben yanmayayım kimse yanmasın
Ne cennetin anahtarı bizde ne cehennemin kilidi
Hüküm veren de biz değiliz
En doğrusunu yapıp layık olmaya çalışalım üç günlük dünyada da birbirimizi tüketmeyelim