Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sırf şöyle yorumlar okumak istemediğim için artık dini konulara giresim gelmiyor ya.
Herkes ahkam kesiyor
Dinle dalga geçme kendi dinine yobaz demek Allah aşkına biz ne hale geldik böyle?
Allah akıl fikir versin hepimize.
Din dindir.
Din bizim isteğimize göre değişmez.
Ne kadar zor sizin deyiminizle gerici de olsa Allah'ın kanunlarını eleştirme hakkına sahip değiliz.
Kendinde bu hakkı gören de bence dönüp nasıl bir inancı olduğunu sorgulamalı.
Ban yersem şimdiden herkese iyi akşamlar.
Bizim toplumumuzda yaşanan gerçek din %10. Hissedilen hurafe %90. Namaz kılan insan sayısı anketlerde yüzde 38-39. Ama sorsanız toplumun yüzde 90 ı aşırı dindar. Kime dindar? Karısına ve kız çocuğuna Dindar.. kimi ezecekse ona dindar. Toplumda yaşanan ve gerçekten bilinen şey İslam ın özü olaydı bugün Müslümanlar bu halde olmazdı. İnsanlar burda çoğunlukla taassuba varan fikirleri eleştiriyor zaten

hepinizin yorumuna saygı duyuyorum... İnanın hiçbirşeyi ben kafamdan uydurmuyorum.. Biraz araştırsanız yeter.

Yani sizi niye bu kadar çok rahatsız etti anlamıyorum..
Ama sadece saygı duyuyorum.
Yazacağım çok şey var ama banlanmak istemiyorm, umarım mutlu olursun , ama bu anlayışla evleneceğin adamı tanımadan evlenip sonra da ne yaptım ben diye ağlama, islamı böyle yansıttığınız için ayrıca kızdım size ... Biz de evlendik ama bu şekilde değil! tanıdık, baktık, konuştuk insaniz sonuçta bitki gibi fotosentez yaparak mi ömür boyu yaşayacağımız adamı seçelim ?

Merhaba hanımlar.. Allahın rızasını kazanmak için birşeyleri feda etmek gerektiği aşikar.
Bende sevdiğimi feda ettim Allah rızası için.. Yani irtibatı kestik. Karşılıklı olarak.. İkimizde Allahın rızasını kazanmak... Tövbe etmek için uzaklaştık birbirimizden..
Sevgililik, flört dinimizde doğru bir davranış değil. Yani zina. Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah.. Allah affetsin şimdiye kadar hata içindeydik..
Seve seve ayrıldık..Rabbimin rızası için...

Sevmek güzel elbette.. Sevmeyi yaradan kimbilir ne kadar güzeldir.. 💞 Onu yüreğime koyanda Rabbim.. Bir imtihan içindeyiz.. Bunu farkına vardık.. Ve dönüyoruz yanlıştan... Rabbim inşallah bizi birbirimize nasip eder evleniriz İnşAllah..

Sizin içinizdede Allah rızası için seve seve ayrılan varmı sevdiğinden? Varsa sizlerle derdimi paylaşmak isterim.. Yada zamanında sevdiğinden Allah için vazgeçip sonrada o kişiyle evlenenler varmı aramızda? Dertleşelim..

Onu çok seviyorum... Ama seven sevdiğini cehenneme sürüklememeli.. Onun kalbine zulmetmemeliyim haram aşk ile. Rabbim onu affet.. Benide affet. Onun ve benim kalbini Allah aşkıyla yak... Ve bizi helal yoldan, harama bulaşmadan evliliğe ulaştır..
Amin...

(Bu yaptığım doğru birşey. Yani Allahın rızasını kazanmak için sevdiğimi feda etmeliydim... Ettimde. Burdaki amacım benim durumumdaki kardeşlerim ile sohbet edip dertleşmek.. Yani lütfen yargılamayın. Anlayışınız için teşekkür ederim)
:KK57:konuyu idrak edebilsem de yargilayabilsem Allah rizasi için ayrilmak ne ya kendinize hakim olamiyoruz mutlaka sevisiriz gel ayrilak ama evlenmek üzere ayrilak...siz iki çiftler bana asyanin hastası melekler diyip duran ruh hastasi komsularini hatirlattiniz ikinizde birbirinizle evleninki başka insanlar zarar gormesin..sevmek azizim sevmenin neresi günah eşimi sevdim evlendik sevgili de olduk tanıdık birbirimizi..Ne yani cehennemdemi yanacaz ama dur sen şimdi yanmayan kefeni önerirsin bu kafayla 😒allahim sen cahil kullarindan koru bizi Amin

Konu sahibi amacımız sizi yargılamak değil ama daha çok küçüksünüz bence. Zihnen olgun değilsiniz. Öyle bir çağdayız ki. Bir insanı tanımdan evlenmek bence ölüme yürümekle aynı. İnsanlar 5-8 sene geçirip tanıdım dediği adamdan en büyük kazığı yiyor. Hayat ara verelim sonda müsait olunca evlenelimle yürümez. Siz sanıyor musunuz o adam nefsini tutup bekleyecek. O da zihnen olgunlaşsın, aklını değil bedenini dinleyecek 😅 üzgünüm ama böyle.

Konu kapanmadan yetişirsem yazayım anımı. Ben sohbete gittim bi yere. Ordaki hoca olan kadınlardan biri hep gece ve carşafla cam silermiş biri görür diye. Neyse komşunun da kocası işe gece gidecekmiş denk gelmiş. Kadın hemen içeri kaçmış ama adam onu görmüş. Cam silen var bu saatte deli herhalde filan demiş dönmüş kendini yolcu eden karısına. Karısı da bizim hocamız o evet öyle yapar demiş. Adam da ne kilolu hocanız varmış demiş. Herkes bi vah vah tüh tüh çekti. Erkekler işte böyle kötüdür kardeşlerim dendi.

Gece gece ne okudum ben ya 🤣🤣🤣🤣🤣😂
Konuyla alakası?

Arkadaşlar konuyu öyle çekmişsiniz ki. Gerçekten bu yaptığınız saygısızlık. Resmen alakasız yerlere çekmişsiniz..
Ve çok üzgünüm.. Dini alay konusu ettiğiniz için.

İkiniz de aynı fikirdeyseniz ve aldığınız kararı doğru buluosanız konuyu neden açtınız?? Herkes te sizle aynı fikirde mi olsun?

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı Yay burcunda gerçekleşecek ve Jüpiter’den etki alacak Ay tutulması... Güney Ay düğümü tarafında gerçekleşeceği için inançlar üzerine tartışmaya girmek, yurtdışı bağlantılı her türlü iş, spor, abartılı davranışlar, eğitimle ilgili konular stres noktaları olacak. Dincer Guner yazmis,su konuda yazdigim hic biseyden sorumlu sayilamam, dini konularda tartismak kaderimmis napabilirim

Arkadaşlar konuyu öyle çekmişsiniz ki. Gerçekten bu yaptığınız saygısızlık. Resmen alakasız yerlere çekmişsiniz..
Ve çok üzgünüm.. Dini alay konusu ettiğiniz için.
biraz daha okuyun, samimiyetle söylüyorum. okuduktan sonra bu konuyu buraya açmanın lüzumsuzluğunu göreceğini umuyorum.
zina kavramı nedir, zinaya götüren yol nedir, islamda evlilik nedir, evlilik öncesi tanışma nedir ve neden tavsiye edilir, islamın kadına bakışı vb. oku kardeşim, çok işine yarayacak.
belki sana zor gelen bir şeyi idealist olarak yaptığın için insani bir takdir bekledin, anlarım, ama hem yeri burası değil hem de aldığın kararın kar zararını ölçmek lazım. o yüzden burayı değil kitapları oku. Yolun açık olsun.

Herkes konu sahibiyle dalga geçmiş bu kadar dalgaya almaya gerek yok bence😂 Ama bu bir dert mi yada bu konu üzerine biz ne demeliyiz o kısmı çözemedim 3 yıl sonra Allah rızası için tekrar bir araya geldik diye editleyecek mi konu sahibi🤔

Merhaba hanımlar.. Allahın rızasını kazanmak için birşeyleri feda etmek gerektiği aşikar.
Bende sevdiğimi feda ettim Allah rızası için.. Yani irtibatı kestik. Karşılıklı olarak.. İkimizde Allahın rızasını kazanmak... Tövbe etmek için uzaklaştık birbirimizden..
Sevgililik, flört dinimizde doğru bir davranış değil. Yani zina. Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah.. Allah affetsin şimdiye kadar hata içindeydik..
Seve seve ayrıldık..Rabbimin rızası için...

Sevmek güzel elbette.. Sevmeyi yaradan kimbilir ne kadar güzeldir.. 💞 Onu yüreğime koyanda Rabbim.. Bir imtihan içindeyiz.. Bunu farkına vardık.. Ve dönüyoruz yanlıştan... Rabbim inşallah bizi birbirimize nasip eder evleniriz İnşAllah..

Sizin içinizdede Allah rızası için seve seve ayrılan varmı sevdiğinden? Varsa sizlerle derdimi paylaşmak isterim.. Yada zamanında sevdiğinden Allah için vazgeçip sonrada o kişiyle evlenenler varmı aramızda? Dertleşelim..

Onu çok seviyorum... Ama seven sevdiğini cehenneme sürüklememeli.. Onun kalbine zulmetmemeliyim haram aşk ile. Rabbim onu affet.. Benide affet. Onun ve benim kalbini Allah aşkıyla yak... Ve bizi helal yoldan, harama bulaşmadan evliliğe ulaştır..
Amin...

(Bu yaptığım doğru birşey. Yani Allahın rızasını kazanmak için sevdiğimi feda etmeliydim... Ettimde. Burdaki amacım benim durumumdaki kardeşlerim ile sohbet edip dertleşmek.. Yani lütfen yargılamayın. Anlayışınız için teşekkür ederim)
Bebek istediğinizde de Meryem ana olman için dua edersiniz artık.

Bence siz araştırın çünkü zinanın ne demek olduğunu bile bilmiyorsunuz. Benim dini inancım yok yani üstüme alınacağım bir durum da yok ama saygı duyduğunuzu iddia ettiğiniz halde evlenmeden sevgililik hayatı yaşayanları zina yapmakla suçlamış oldunuz. Böyle hassas konularda fikir belirtirken iki düşünüp bir konuşmak lazım.

En sevdiğim film olan Big Fish'ten bir replik bırakayım:

"Din hakkında konuşmak kabalıktır. Kimi inciteceğin belli olmaz."
Bu zihniyet babasinin elini tutmayi haram annesinin dizine bakmanin haram oldugunu savunan bir zihniyettir karadir korkunctur güzel olan herseyin katilidir sorsan umrunda degildir hirsizlik mazlumun ahi açin hali aklına bile gelmez ama akillari fikirleri seks olduğu için harami zina dan başka hiç bir şeyle tartismazlar haram =zina ... resmen masvami hayati nasıl karartirim olay bu yada konu sahibi yasak ask yasiyor ki 2 yıldır zaten kendin bakis acisiyla zina yapiyormus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X