Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boyle güzel çeviriler yapanlar, tutmuşlar göğüsleri yeni tomurcuklanmiş genç kizlar diye bir çeviri yapmışlar işte...

"O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?”
(Enbiya Suresi: 30)
Bu arada insan topraktan yaratilmadi mi? Her canli seyi sudan yarattik diye bir ayet varsa kendisiyle çelişir.

Yordun beni yemin ediyorum içim şişti anlamayana laf anlatmak ne zor ya
Ben sana ne için yanlış kaynaklardan öğrenip dayatıyorsun dedim? Hz.Ömer in eşlerinin kavgası konusunda. Sen orada ne dedin diyanetin vaizinden duydum demedin mi? Kafa git gel oldu sende biraz.
Bildiğim bilmediğim tüm doğrulara iman ettim kabul ettim.
İsmail ağa cemaatinden biri mi sana ayetleri kullanarak insanlara hakaret etme özgürlüğü fetvasını verdi?
İsmail ağa cemaatinden çok sevdiğim çok saydığım haddini bilen kendini bilen dinini bilen çok kıymetli hoca amcalarım var,şükür ki dizlerinin dibinde büyüdüm. Ama ismail ağa cemaati bana fetva verecek kadar ehil değil, diyanet bana fetva verecek kadar ehil değil,diğer cemaatler bana fetva verecek kadar ehil değil.
Niye biliyor musun çünkü bir cemaate mensup olmak kusursuz olmak anlamına gelmiyor. İsmail ağa da yanmaz kefen satanı da gördüm (kastettiğim kişi Ahmet Mahmut Ünlü kesinlikle değil) millete hmmm sen cehennemliksin hmmmm sen cennetliksin diyeni de gördüm,diğer cemaatlerde çocuklara tecavüzü caizdir diyeni de gördüm, ölmüş karınla cima edebilirsin diyeni de gördüm,diyanette faiz helaldir diyeni de gördüm,karınla sevişerek orucunu açabilirsin diyeni de gördüm. Daha çooook sayarım sana. Ben hiçbir cemaate güvenmem,içlerindeki ehil insanlara güvenirim.

Bu arada insan topraktan yaratilmadi mi? Her canli seyi sudan yarattik diye bir ayet varsa kendisiyle çelişir.
Her canli sudan yaratılmıştır

3- Her canlının sudan yaratıldığı bildiriliyor. Sperm de içi hücre dolu bir sudur. Yine insanın meniden geldiği bildiriliyor.

Hz.isa topraktan yaratıldı çünkü babası yok hz.isa nin mucizesi budur

4- Burada ilk insanı yani Âdem aleyhisselamı topraktan yarattığı bildiriliyor. Sonraki insanların oluşumu ile bunun ne ilgisi vardır ki çelişki olsun

Andolsun biz insanı şekillenebilir özlü balçıktan, (şekil verilip) kurutulmuş çamurdan yarattık. Hicr 26

Boyle güzel çeviriler yapanlar, tutmuşlar göğüsleri yeni tomurcuklanmiş genç kizlar diye bir çeviri yapmışlar işte...
Doğrusunu anlatıyım bu olayın ayetten cımbızla laf alınmış gibi diyorum ben buna yani aslında bu ayette eğer hepsini okursanız görürsünüz meyvelerden bahçelerden bahseder..

Nebe 33 ayeti bir yaş çağından söz eder ve tomurcuk meme veya cinsellikten söz etme durumu yok, tomurcuk meme kelimesi falan kullanılmaz. Arapça’da göğüs veya meme kelimeleri için farklı orijinal kelimeler vardır, bunlar (ثدي , نهد , بزّ , صدر) gibi farklı dört kelimedir. Ama Nebe 33 ayetinde göğüs veya meme diye bir kelime yoktur. Bu haliyle kadınların belirli bir yaş çağından bahseden bir ayettir. Göğüsleri tomurcuklanmış kızlar diye bir kelime yok

Hakikaten ömür törpüsüsün.
ben bir hadis hakkında ne düşünebilirim.ben de inkar edeyim bana da saldır diye mi uğraşıyorsun. Sana dedimki bildiğim ve bilmediğim tüm doğrulara iman ettim. Neyin hesabını sormaya çalışıyorsun? Bir ateisti müslüman yapmak müslümanım diyen birine doğruyu anlatmaktan daha kolay ya.
İyiliği emredip kötülükten sakındırmak akıl fukaraları diyerek mi oluyor? Kuran böyle mi emrediyor. İnsanlara dinden çıktın de,müslüman değilsin de,inanmak zorundasın diye dayat mı diyor? Seninle tartışırken savunduğum fikirler insanlara islam I bir nebzede olsa doğru sunmama sebep oldu. Din senin yaptığın gibi savunulmaz,senin yaptığın gibi korunmaz.
Ne diyor Rasulullah sav. Kolaylaştırın zorlaştırmayın,müjdeleyin nefret ettirmeyin.
Tebliğ uyarma Rasulullah sav. nin dediği gibi yapılır,senin yaptığın gibi değil

O hanımefendi bana dar görüşlüsün yok yobazsınız derken falan neden beni savunmuyordun onlarda bana hakaret ediyordu neden tek taraflı savunma yapıyorsun

Yorumları okudukça şaşırıyorum.. Allah ıslah etsin.. Lütfen konuyu kapatırmısınız?
Mune
Bende siz dahil konuya yazan herkese şaşırıyorum zira dini konu yasaktır, konu dini, yorumlar dini.
Hepinizin şaka olduğunu düşünüyorum.
Konu zaten içerik sebebiyle talep etmeseniz dahi kapatılması gereken konulardan.

Son düzenleme:
İşte anladınız mı bu sitede neden her türlü dini içerik yasak? Çünkü kimsenin bir diğerinin inancına zerre saygısı yok, ne ateiste, ne müslümana, ne yahudi, ne hıristiyana, oysa bu sitede her inançtan mezhepten kadın var.
Bizim için neye nasıl inandığının önemi yok, dileyen Ay'a Güneş'e, dileyen hiçbir şeye, dileyen Allah'a inanır.
Dileyen dilediği gibi inanmakta da özgürdür zira inanç insanla inandığı arasındadır ama kimse birbirine saygı duymuyor, o onun inancıdır demiyor.
Sadece aşağılama veya illa kendi inandığını dikte etme var.

Şu sitede milyon defa yazdık inancınızı konulara karıştırmayın diye, biri bombanın pimini çekip bırakıyor diğerleri de zaten hazır hemen kavga ediyor.

Banlanınca da ama biz inancımızı da konuşamayacak mıyız? Konuşmuyorsunuz birbirinizi inancınız üzerinden aşağılıyorsunuz.

Her türlü dini içerik yasaktır diye çocuklara 2 defa söylesek kafi ama yetişkin kadınlara her şeyi milyon kere tekrar ediyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…