- 28 Mart 2020
- 21.310
- 64.641
-
- Konu Sahibi Melek Pembeli
Boyle güzel çeviriler yapanlar, tutmuşlar göğüsleri yeni tomurcuklanmiş genç kizlar diye bir çeviri yapmışlar işte...Arkadaşlar bazılarınız demiş ya keşke dinler olmasaydida herkes bileme inansaydı felan diye 1400 yıl öncesi hatta aslında çok daha önce insanlığa anlatılan ama bi sekilde yok edilen dini kitaplarda da yazdığı söylenen bilgiler kuranı kerimde yazıyor astroloji tıp matematik açıp bakarsanız bilimi göreceksiniz zaten kuranda kimse inanmak zorunda değil ama inanlarida kimse kucumseyemez..
-Ne güneş aya yetişip çarpar, ne de gece gündüzü geçebilir; onların her biri kendi yörüngesinde yüzerler. (Yasin: 40)
"O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?”
(Enbiya Suresi: 30)
Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.” (Zariyat Suresi: 47)
“Sonra o damlacığı, asılıp tutunana dönüştürdük. Sonra asılıp tutunanı bir çiğnemlik et haline getirdik.”(Mü’minun suresi 14. ayet)
Bu arada insan topraktan yaratilmadi mi? Her canli seyi sudan yarattik diye bir ayet varsa kendisiyle çelişir."O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?”
(Enbiya Suresi: 30)
Yordun beni yemin ediyorum içim şişti anlamayana laf anlatmak ne zor yaSenden cevap bekliyorum yanlış kaynaklardan öğrenip insanlara dayatıyorsun dedin sahih Buhari de geçiyor Hz Aişenin o yemeği döktüğü ayrıca hangi cemaat bana fetva verecek kadar ehil demişsin İsmail ağa cemaati yeterince ehil
Her canli sudan yaratılmıştırBu arada insan topraktan yaratilmadi mi? Her canli seyi sudan yarattik diye bir ayet varsa kendisiyle çelişir.
Andolsun biz insanı şekillenebilir özlü balçıktan, (şekil verilip) kurutulmuş çamurdan yarattık. Hicr 26Her canli sudan yaratılmıştır
3- Her canlının sudan yaratıldığı bildiriliyor. Sperm de içi hücre dolu bir sudur. Yine insanın meniden geldiği bildiriliyor.
Hz.isa topraktan yaratıldı çünkü babası yok hz.isa nin mucizesi budur
4- Burada ilk insanı yani Âdem aleyhisselamı topraktan yarattığı bildiriliyor. Sonraki insanların oluşumu ile bunun ne ilgisi vardır ki çelişki olsun
Doğrusunu anlatıyım bu olayın ayetten cımbızla laf alınmış gibi diyorum ben buna yani aslında bu ayette eğer hepsini okursanız görürsünüz meyvelerden bahçelerden bahseder..Boyle güzel çeviriler yapanlar, tutmuşlar göğüsleri yeni tomurcuklanmiş genç kizlar diye bir çeviri yapmışlar işte...
Hakikaten ömür törpüsüsün.Ey iman edenler, eğer siz Allah'a, Allah'ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder. Kendinize itimadınızı artırır, ordunuzu güçlendirir, devletinizi ayakta tutar, itibarınızı yüceltir. Sizi kararlı, sabırlı ve azimli hale getirir. O zaman bu ayeti kerime nedir Allah koruyor diye biz emri bil maruf yapmayacak mıyız Allah bize siz iyiliği emreder kötülükten sakındırırsınız diyor bunu da bize emrediyor ayrıca konu şuan bu değil Hz.Aişe nin o yemeği döktüğünü kabul etmemiştin bende ispatladım ne düşündüğünü merak ediyorum
Balçık tan kasıt meni.Andolsun biz insanı şekillenebilir özlü balçıktan, (şekil verilip) kurutulmuş çamurdan yarattık. Hicr 26
O hanımefendi bana dar görüşlüsün yok yobazsınız derken falan neden beni savunmuyordun onlarda bana hakaret ediyordu neden tek taraflı savunma yapıyorsunYordun beni yemin ediyorum içim şişti anlamayana laf anlatmak ne zor ya
Ben sana ne için yanlış kaynaklardan öğrenip dayatıyorsun dedim? Hz.Ömer in eşlerinin kavgası konusunda. Sen orada ne dedin diyanetin vaizinden duydum demedin mi? Kafa git gel oldu sende biraz.
Bildiğim bilmediğim tüm doğrulara iman ettim kabul ettim.
İsmail ağa cemaatinden biri mi sana ayetleri kullanarak insanlara hakaret etme özgürlüğü fetvasını verdi?
İsmail ağa cemaatinden çok sevdiğim çok saydığım haddini bilen kendini bilen dinini bilen çok kıymetli hoca amcalarım var,şükür ki dizlerinin dibinde büyüdüm. Ama ismail ağa cemaati bana fetva verecek kadar ehil değil, diyanet bana fetva verecek kadar ehil değil,diğer cemaatler bana fetva verecek kadar ehil değil.
Niye biliyor musun çünkü bir cemaate mensup olmak kusursuz olmak anlamına gelmiyor. İsmail ağa da yanmaz kefen satanı da gördüm (kastettiğim kişi Ahmet Mahmut Ünlü kesinlikle değil) millete hmmm sen cehennemliksin hmmmm sen cennetliksin diyeni de gördüm,diğer cemaatlerde çocuklara tecavüzü caizdir diyeni de gördüm, ölmüş karınla cima edebilirsin diyeni de gördüm,diyanette faiz helaldir diyeni de gördüm,karınla sevişerek orucunu açabilirsin diyeni de gördüm. Daha çooook sayarım sana. Ben hiçbir cemaate güvenmem,içlerindeki ehil insanlara güvenirim.
Bende siz dahil konuya yazan herkese şaşırıyorum zira dini konu yasaktır, konu dini, yorumlar dini.
İşte anladınız mı bu sitede neden her türlü dini içerik yasak? Çünkü kimsenin bir diğerinin inancına zerre saygısı yok, ne ateiste, ne müslümana, ne yahudi, ne hıristiyana, oysa bu sitede her inançtan mezhepten kadın var.Hanımlar noluyor yahu, yapmayın lütfen! Bu sitede her türlü dine mensup olan, hiçbir dine mensup olmayan üyeler de var.
ayetler havada uçuşuyor, dalgalar, aşağılamalar gırla gidiyor...
@Bidar Sultan Bu konuyu açmanızın amacının insanları birbirine düşürmek olduğunu düşünüyorum konu sahibi. Eski üyesiniz, hatta ben sizin bu üyeliğinizin 2. Üyelik olduğunu, aslında orada yazandan daha da eski üye olduğunuzu düşünüyorum!! Durum böyleyken bu tarz bir konu açıp bombayı ortaya bırakıp gitmenizde kesinliklikle hiçbir iyi niyet görmediğim gibi kötü niyet görüyorum.
ne kadar yanlış söylemler, biri diğerini dinsizlikle suçlamış, öteki karşılık olarak yobazsın, cahilsin demiş...
din inanan ile Tanrı arasındadır, nasıl bu kadar müdahil olup rahatça hüküm verebiliyorsunuz?
şurada yazılanlara bakın, inançlı / inançsız bir sürü insanın gücenmesine, incinmesine, kendi kutsallarının( inançlı/inançsız) eleştirilip dalga konusu olmasına neden oldunuz.
özelden yazın artık yöneticilere kapansın konunuz, gerçekten ciddi provokasyona sebep oldunuz çünkü. Ayıptır.
Mune @Kazen