- 28 Mart 2020
- 21.310
- 64.642
-
- Konu Sahibi Melek Pembeli
Bu konuyu uzatmamak lazım aslında yasak çünkü ama yobazin kelime anlamı bu zaten. Dinle ilgili yani. Çok iyi bilen kişi karşıdakinin abarttığını, çarpıttığını düşünüyorsa bu kelimeyi kullanabilir. Asıl doğru şekilde kullanıyorsa sizin diyemezsin demeniz yersiz olur. Tabii zıttı da geçerli bunun. Şimdi ben hepsini okuyup yüzde yüz bilemedigim için öyle diyen üyenin gerçek mı dediğini yoksa hakaret mı ettiğini bilemem. Bunun için çok iyi bilmek gerekiyor aslındaÜzerime alınmammı gerekiyor insanca uyarmak için?
Biri çıkıp diğerini dini inancı ve kararları için yobaz diye etiketlerse uyarırırım, karşısındaki bana göre de sen dinsizsin cehennemliksin vs. derse yine uyarırım.
Şimdi ben dinsizmiyim yobazmıyım?
İnsanım sadece.insanca yaklaşan bir insanım
konu açmamalıydı .böyle tartışmaların çıkacağı zaten belli.herkes de haklı kendi görüşlerinde.sitede boşa yasak değil dini konular.tartışılmamalı gerek yokHa tamam. Din adami degilim, ama madem iki kardes de dinine bu kadar bagli yazik olmus biraz. Ama tabi kendileri de evlilige hazir degilse zorlamanin da anlami yok
Hadi konuşun birbirinizi tanıyın denen bir ortamda birbirlerini tanıyıp evliliğe karar verecekler öyle mi?Kuranı Kerim ayetinde geçiyor iki kişi baş Başa kalırsa üçüncüsü şeytandır diyor bu durumda baş başa kalmak caiz olmadığı için yanında 3.kişi oluyor ama kafe de çay bahçesinde kalabalık bir ortam da ikisi aynı masa da konuşabilir ailesinden biri de başka bir masa da oturup onları bekleyebilir
kalabalık ortamda aileden biri neden başka bir masada izliyor? bunun mantığını çözemiyorum. o hadis şehvetle ilgili, yani ortam başka.
Dediğim gibi karismam ama madem öyle bana dinden cikarsin diyenide uyarin ayol aaaaÜzerime alınmammı gerekiyor insanca uyarmak için?
Biri çıkıp diğerini dini inancı ve kararları için yobaz diye etiketlerse uyarırırım, karşısındaki bana göre de sen dinsizsin cehennemliksin vs. derse yine uyarırım.
Şimdi ben dinsizmiyim yobazmıyım?
İnsanım sadece.insanca yaklaşan bir insanım
katılıyorum size.konu açmamalıydı .böyle tartışmaların çıkacağı zaten belli.herkes de haklı kendi görüşlerinde.sitede boşa yasak değil dini konular.tartışılmamalı gerek yok
konu açmamalıydı .böyle tartışmaların çıkacağı zaten belli.herkes de haklı kendi görüşlerinde.sitede boşa yasak değil dini konular.tartışılmamalı gerek yok
10 yıllık üyeyim, ilk banımı şurdan yersem üzülürüm yaYani bir sürü ban gelecek galiba sonunda
Git gocana 3 kadın daha ayarla bende inanim sana haydee yorma
Neden bu kadar alakasız şeyler yazıyorsunuz pardon da neye bu kadar öfkelendiniz akıl fukarası olduğunuz yüzünüze vurduğum için mi :))) bakın müslümanım Allah’a şükür diyorsunuz ama ayeti bir türlü kabul etmiyorsunuz Peygamberimiz ayet inkar eden dinden çıkar diyor diyorum onu da kabul etmiyorsunuz e bunun Müslümanlığı nerde işte bi türlü anlamıyorsunuz kuran da zina kesin bir dille haram kılınmış zinaya yaklaştıran yollar bile baş başa kalmak öpüşmek el ele tutuşmak vs bunlar bile yasaklanmış bu haram ama kuran da geçse bile bir erkeğe 4 kadın nikahlama meselesi farz mı vacip mi neden kocama 3 kadın daha ayarlayın biraz mantıklı konuşun farz mı diyor kuranGit gocana 3 kadın daha ayarla bende inanim sana haydee yorma
konu açmamalıydı .böyle tartışmaların çıkacağı zaten belli.herkes de haklı kendi görüşlerinde.sitede boşa yasak değil dini konular.tartışılmamalı gerek yok
Aaa 3. Kişi gitmezse seks uzerine konusurlarmis bana yazmiski siz sevgiliyken yatak performasinimi konusuyordunuz neden 3. Kisi gelemiyor. Yahu kim o 3. Kisi kardesimmi ne işi var teyzemmi sebeb neden kim Yahu kim niye benim aklım bana yetmiyormu kendine nefsine guvenmeyen kamyonla adam gotursun elimi yikicam der wc de bile kiristirir insanlar herseyin befinde ve karakterde oldugunu anlamiyor anlayamiyorrrr sen zincire bagla yapacaksa yapar birak ipini her imkani ver edepli karakteri saglamsa hayatta yapmaz .seytanda melekte icimizdeHadi konuşun birbirinizi tanıyın denen bir ortamda birbirlerini tanıyıp evliliğe karar verecekler öyle mi?
Müslümanım sanan bir din cahili ve akıl fukarasıBakın müslüman değilseniz Ya da müslümanım sanan bir din cahili ve akıl fukarası iseniz bunu tartışmaya girerek belli etmenize gerek yok bize saygı duyun saçma fikirlerinizi kendinize saklayın ben bunun kuran da geçen bir ayet olduğunu söyledim kabul etmiyorsanız kendi doğrunuzu kendinize saklayın ben konuyu açan kardeşimize fikir verdim size değil ben anlamıyorum ki siz eşiniz olacak kişiyle buluştuğunuzda ne konuşmayı planlıyorsunuz yataktaki performansın nedir falan mı neden 3.kişinin yanında rahat olamasınlar ki he şu var zaten erkek sizin zihniyetinizde bir insan ise dindar bir kızla 3.kişi eşliğinde görüşmeyi kabul etmez kendi yaşadığı hayata göre kendi doğrularına göre bir kız bulur flört ile evlenir zaten 3 kişi ile Allah rızası için görüşmeyi kabul eden erkek dindar bir erkektir Sünneti Seniyyeye uyan bir erkektir ve konuşulan şeyler de namaz kılıyor musun kötü alışkanlıkların var mı aile kavramı senin için ne ifade ediyor vs vs gibi manevi sorular oluyor yani 3.kişiden çekinilecek bir durum olmuyor siz yormayın güzel kafanızı
Evet bekledigim cevap anladim yemedi ok ...Neden bu kadar alakasız şeyler yazıyorsunuz pardon da neye bu kadar öfkelendiniz akıl fukarası olduğunuz yüzünüze vurduğum için mi :))) bakın müslümanım Allah’a şükür diyorsunuz ama ayeti bir türlü kabul etmiyorsunuz Peygamberimiz ayet inkar eden dinden çıkar diyor diyorum onu da kabul etmiyorsunuz e bunun Müslümanlığı nerde işte bi türlü anlamıyorsunuz kuran da zina kesin bir dille haram kılınmış zinaya yaklaştıran yollar bile baş başa kalmak öpüşmek el ele tutuşmak vs bunlar bile yasaklanmış bu haram ama kuran da geçse bile bir erkeğe 4 kadın nikahlama meselesi farz mı vacip mi neden kocama 3 kadın daha ayarlayın biraz mantıklı konuşun farz mı diyor kuran
Iste bu yaa yemmin ediyorum dedigini yapabilen savundugunu yapabilen insana hayranim helal olsun....helallllMüslümanım sanan bir din cahili ve akıl fukarası
demek yakışıyormu ağzınıza. Dini bu cümlelerlemi savunuyorsunuz? Azönce bir arkadaşa yobaz dediği için eleştiride ve uyarıda bulundum, sizin ondan ne farkınız kaldı?
Rasulullah sav. nin sünnetine uygunmu tarzınız?
Böylemi doğruyu anlatacaz böylemi dinimizi sevdirecez akıl fukarası diyerek mi?
İşte bu tarz yüzünden yobaz cahil gerici yaftaları yapıştırılıyor insanlara.
Karşındaki günaha giriyorsa tartışma onun günahını arttırmasına sebep olma demiyormu dinimiz?
Bunun dışında tüm yazdıklarınız doğru ama bir yanlışınız tüm doğrularınızı gölgeliyor, yazıktır yapmayın.
Bizim peygamberimiz ki senin dinin sana benim dinim bana deme durumunda kalmış hiçmi O ndan örnek almıyorsunuz? Hangi gayri müslime hakaret etmiş?
İslam yolunda Rasulullah ahlakıyla yürüyeceksin ki varmak istediğin hedefe varabilesin
Yorumları okudukça şaşırıyorum.. Allah ıslah etsin.. Lütfen konuyu kapatırmısınız?
@Mune
Ve..
Size son diyeceğim.. Hiçbirşeye saygı göstermeyi bilmiyorsunuz. Sizin için herşey alay konusu.. Kendinizi bilgili mi zannediyorsunuz.? Bilmiş bilmiş konuşarak! Bu konuda dalga geçmeniz tamamen saygısızlık.! Saygısızlığınızı gösterdiniz.. Konuyu farklı yönlere çekerek.. Yalan yanlış konuşarak.
Gençlerin böyle korkular taşımasına sebep olan videolar var youtubeda.
Büyük kitlelere, özellikle gençlere hitap eden, kendilerini islamın bayrak taşıyıcısı olarak gören, gayet modern ve zengin bir yaşam içinde olan genç insanların bulunduğu oluşumlar var.
Cuma sohbetlerini, toplantilarini komedi şovu gibi yapan, modern kiyafet giyen, üniversite mezunu ya da okuyan adamlar, gençlerin çocuklarin bu sekilde ilgisini cekip islami bir ortama girmelerini sağliyorlar.
Kadınlardan oluşan gruplardaki videolarda ses ve yüz görüntüsü yok kesinlikle. Japon tarzı sessiz videolar var. Ortamlarinin guzelligi, populer kültürün objeleri, (starbucks bardak, kanken çanta, ikea mobilyalı şık odalar gibi) kullanılarak, sanilanin aksine bakimsiz, eğlencesiz ortamlardan olmadiklarini yansıtiyorlar.
O eğlenceli videolarının yanında boyle korku aşılayan videolar da var.
Eyy kardeşim, sevgilin olursa bak ne olur deyip, yaşanmış bir hikaye adi altında, universite okumaya gelen masum anadolu kızının ve masum anadolu oğlunun basina gelen vehameti, isledikleri zinayı(!) falan anlatiyor. Sonunda kiz bu gunahin altinda ezilip intihar ediyor.
Sonra kendilerine gelen dm mesajlarinda zina yapanlarin pişmanlığı diye isim vermeden abi şöyle yaşadım abi böyle yaşadım diyerek gençlerin vicdan azaplarini yayinliyorlar.
Bütün bunları yaparken, kendilerinin "helal dairede" nasıl evlendiklerini anlatiyorlar. 3 kez görüştük. Yanimizda bir kisi daha vardi gibi gibi.
Zaten aileden de benzer seyler goren duyan gençler, bu videolardan fazlasiyla etkileniyor.
Herkesin inancina saygi duyuyorum. Kimseye buna inaniyorsun diye yuklenecek degilim.
Sadece konu sahibinin kafa yapısının kimler tarafindan ne şekilde oluştuğunu kendi düşünceme gore anlatmak istedim.
Anlam veremeyenler olmuş. Acaba lezbiyen miydiniz diye dusunenler olmuş. O sebeple fikrimi yazmak istedim.
Tekrar diyorum, kimine göre bu ortamlar çok faydali ve eğlenceli olabilir. Kimine gore de bir tuzaktır.
Bu farklilik gosterir ve kişiye özeldir. Yazdiklarimla beni bir kalıba sokmaya ya da suçlamaya çalışmay
Bakın yemin ederim ki kalp kırmaktan çok korkarım Peygamber efendimiz size taş atana siz Gül atın diyor haklısınız yakışmıyor ama herşeye sakinliğimi korurum ama dini bilgisi olmadığı halde biliyormuş gibi insanları yargılayan ve ayet ve hadisleri kabul etmeyen kişilere karşı sakinliğimi koruyamıyorum maalesefMüslümanım sanan bir din cahili ve akıl fukarası
demek yakışıyormu ağzınıza. Dini bu cümlelerlemi savunuyorsunuz? Azönce bir arkadaşa yobaz dediği için eleştiride ve uyarıda bulundum, sizin ondan ne farkınız kaldı?
Rasulullah sav. nin sünnetine uygunmu tarzınız?
Böylemi doğruyu anlatacaz böylemi dinimizi sevdirecez akıl fukarası diyerek mi?
İşte bu tarz yüzünden yobaz cahil gerici yaftaları yapıştırılıyor insanlara.
Karşındaki günaha giriyorsa tartışma onun günahını arttırmasına sebep olma demiyormu dinimiz?
Bunun dışında tüm yazdıklarınız doğru ama bir yanlışınız tüm doğrularınızı gölgeliyor, yazıktır yapmayın.
Bizim peygamberimiz ki senin dinin sana benim dinim bana deme durumunda kalmış hiçmi O ndan örnek almıyorsunuz? Hangi gayri müslime hakaret etmiş?
İslam yolunda Rasulullah ahlakıyla yürüyeceksin ki varmak istediğin hedefe varabilesin
He ya olan bana olduSen burdaki insanlara flört edip evlenmek günah hmm araştırın bakın bilmiyorsunuz bu işi derken hiç saygı duydun mu mesela? Sana mi kaldı kim cennetlik kim cehennemlik Allah mısın peygamber misin ablacım? Milletin beyni yok, vicdanı yok senin git araştır bak cehennemliksin diye parmak sallamana mı kaldı insanlar?
Herkesin dini kendine, madem bir karar verdin tamam git uygula bize ne? Flört edip evlenenlerin de kendi gönülleri kendi hayatları sana ne niye fetva dağıtıyorsun? Niye burda provokatif konu açıp ortalığı karıştırıyorsun milleti banlatıyorsun?