-
- Konu Sahibi Melek Pembeli
Ben buluşmaya annemle gittiğimi nerde söyledim böyle bişey henüz başıma gelmedi ben bekarım size haram olan bir hükmün haramlığını kabul ettirmeye çalışıyorum siz bana eşine 3 Kadın bul diyorsunuz ne alaka onu anlamıyorum senin dediğin kuran da geçiyorsa Buda geçiyor yiyorsa bunu da yap demeye çalışıyorsunuz galiba ama tekrar diyorum haram ve helal kesin hükümler dikkat etmek farzdır ama çok eşlilik farz mı ki üstelik Hz.Aişe validemiz bile Peygamberimizi çok kıskandığı için sürekli Peygamber sav in evinde tartışma oluyormuş eşleri tartışıyormuş Hz.Aişe validemiz Efendimizin diğer eşinin yaptığı çorbayı bile dökmüş efendimiz yemesin diye kıskandığı için Efendimiz de ahir zaman da ki ümmetine tek evliliği tavsiye etmiş bunlar sahih hadisler Hz.Aişe ra ümmetin annesi cennetle müjdelenen biriyken o bile eşini kıskanıyor ki bu çok normal ben aciz bir kulum neden kuma olaylarına Giriyim ayrıca yine söylüyorum sanki bana Buda farzmış da yiyorsa bunu yap der gibi söylüyorsunuz alakasız bir şekildeHee hee taaam inandik3. Kişi bul yedekte kalsin ...yapmicana adım kadar eminim neaymisss bulusmaya annesiyle gitmis hee oldu tammm
Yanii şimdi de müslüman değilim diye bilmiyor oldum. Araştırdım okudum öğrendim beğenmedim inanmıyorum. Bilmediğimden inanmıyorum değil yani. İnanana saygım sonsuz, sadece başkalarına kendi bildiğini dikte etmeyi çalışanları sevmiyorum ve saygı duymuyorum. Kısacık ömrünüz var bırakın herkes istediği gibi yaşasın inansın istediği gibi yorumlasın. Dinden çıkmakla müslüman olmamak aynı şey değil mi? O zaman dini yorumlayan tüm hocalar da dinden çıkmış Yaşar Nuri başta olmak üzere. Neyse ki kim dinden çıktı çıkmadı ona siz değil varsa allah karar veriyor…İşte Müslüman olmadığınız için sizde tam olarak bilmiyorsunuz baş örtü var mı yok mu orucu ne bozar ne bozmaz diye tartışan birileri varsa demek ki onlar da kendilerinden emin değiller kuranda herşey açık yoruma açık demek herkes dilediği gibi dillendirsin demek değil bunu ehli olan büyük müfessirler tefsirini yaparlar herkes yapamaz bu tefsiri ben haşa asla kimseye Müslüman değilsin demedim bir insan ayet inkar ederse dinder çıkar bunu Peygamberimden öğrendim diyorum anlıyor musunuz uydurursam söylediklerinizde haklısınız
Hızınızı alamayip beni de alıntılamışsınız ama yanlışlıkla oldu herhalde. Ben size taş mı attım djskksl dini bilgi içeren hiçbir şey de yazmadim.Bakın yemin ederim ki kalp kırmaktan çok korkarım Peygamber efendimiz size taş atana siz Gül atın diyor haklısınız yakışmıyor ama herşeye sakinliğimi korurum ama dini bilgisi olmadığı halde biliyormuş gibi insanları yargılayan ve ayet ve hadisleri kabul etmeyen kişilere karşı sakinliğimi koruyamıyorum maalesef
Bakın benim çok güvendiğim Alimler Üstadlar var ben onların tefsirlerine bakarak doğruya karar veririm kendim açıp okuyarak araştırarak anlatılmak isteneni anlamayıp Allah korusun dinimi terkedebilirim meal açıp okumak yerine Alimlere güvenir tefsir okurum ama sizin dininiz size benim ki bana bence tartışmayalım bu konuda hepimiz öldüğümüz zaman gerçekleri görücezYine dini yorum yapmıyorum genel konuşuyorum. Hicbir dine inanmayanların yarısı zaten çoğu şeyi okuyup çoğu dine bakıp kendi akıl süzgecinden geçirerek buluyor kendi yolunu..yani müslüman olmayan veya hicbir dine inanmayan birini direkt kitabı okumamış ya da araştırmamış biri olarak görmeniz ilginç.. benim kendi arkadaşlarım var öyle okuyup araştırarak karar veren. Gerçekten daha geniş bakın.
Tamam sinirlenme alma alma 3 kuma zaten 1 haftada var yedi gün yani çok karisir o ev neyseBen buluşmaya annemle gittiğimi nerde söyledim böyle bişey henüz başıma gelmedi ben bekarım size haram olan bir hükmün haramlığını kabul ettirmeye çalışıyorum siz bana eşine 3 Kadın bul diyorsunuz ne alaka onu anlamıyorum senin dediğin kuran da geçiyorsa Buda geçiyor yiyorsa bunu da yap demeye çalışıyorsunuz galiba ama tekrar diyorum haram ve helal kesin hükümler dikkat etmek farzdır ama çok eşlilik farz mı ki üstelik Hz.Aişe validemiz bile Peygamberimizi çok kıskandığı için sürekli Peygamber sav in evinde tartışma oluyormuş eşleri tartışıyormuş Hz.Aişe validemiz Efendimizin diğer eşinin yaptığı çorbayı bile dökmüş efendimiz yemesin diye kıskandığı için Efendimiz de ahir zaman da ki ümmetine tek evliliği tavsiye etmiş bunlar sahih hadisler Hz.Aişe ra ümmetin annesi cennetle müjdelenen biriyken o bile eşini kıskanıyor ki bu çok normal ben aciz bir kulum neden kuma olaylarına Giriyim ayrıca yine söylüyorum sanki bana Buda farzmış da yiyorsa bunu yap der gibi söylüyorsunuz alakasız bir şekilde
Tamam sinirlenme alma alma 3 kuma zaten 1 haftada var yedi gün yani çok karisir o ev neysemüslüman degilsiniz bilmiyorsunuz diyen biriyle inanin daha fazla ugrasamicam yorumlarınız nasıl dar bir cerceveden baktiginizin kanitidir...
Bi yakınımda öyle eşi silmez balkon falan yıkamaz eşi yaparGidicem dedim ama gelip caktirmadan bakiyorum arada, Iran' da yasadik 2 yil, orda camlari erkek siler, kadinlar cikip cam silemez, cunkum kadin cinsel objeligin ötesine gecememistir, insan olarak da pek degeri yoktur maalesef.
Kendisini aldattigini zannetigi karisini cinsel organi dahil 45 yerinden bicaklayip olduren herif namusumu temizledim elhamdullilah muslumanim affetmem diyor gidip tekrar evleniyor çünkü ona hak ya öyle ama karisini onu aldattiginida komsusu söylüyor hiç konuşmak dinlemek sormak arastirmak yok direk olduruyor ...şu sözü çok severim kusursuz olan dindir insanlar değil..Yanii şimdi de müslüman değilim diye bilmiyor oldum. Araştırdım okudum öğrendim beğenmedim inanmıyorum. Bilmediğimden inanmıyorum değil yani. İnanana saygım sonsuz, sadece başkalarına kendi bildiğini dikte etmeyi çalışanları sevmiyorum ve saygı duymuyorum. Kısacık ömrünüz var bırakın herkes istediği gibi yaşasın inansın istediği gibi yorumlasın. Dinden çıkmakla müslüman olmamak aynı şey değil mi? O zaman dini yorumlayan tüm hocalar da dinden çıkmış Yaşar Nuri başta olmak üzere. Neyse ki kim dinden çıktı çıkmadı ona siz değil varsa allah karar veriyor…
Tamam sinirlenme alma alma 3 kuma zaten 1 haftada var yedi gün yani çok karisir o ev neysemüslüman degilsiniz bilmiyorsunuz diyen biriyle inanin daha fazla ugrasamicam yorumlarınız nasıl dar bir cerceveden baktiginizin kanitidir...
çok kıskandım camlarından dışarı gözükmeyen bir kadın olarakBi yakınımda öyle eşi silmez balkon falan yıkamaz eşi yapar
Beni unutma ok kuserim yoksa sen yiyorsa 3 kadın daha aldir kocana hadi bakalim öyle isine geldiği gibi muslumanlik olmuyor dimi ama 4 kadın bir erkeğin hakkidir hadi hodri meydanOnlara: ‘(Mümin) İnsanların İnandığı Gibi Siz de İnanın!’ Denilince de, ‘Beyinsizlerin İnandığı Gibi mi İnanalım?’ Derler. İyi Bilin ki Asıl Beyinsizler Kendileridir, Fakat Bunu Bilmezler.”
(Bakara: 13) nedense bu ayet bana sizi hatırlattı
sosyal zaruretlerin gereği her biriniz, himayeniz altında olmayan, aranızda evlilik yasağı bulunmayan, evlilik çağına gelmiş, hoşunuza giden özelliklere sahip yetim kızlardan, hür, dul kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın, nikâhlandığınızı tescil ve ilan edin.Onlara: ‘(Mümin) İnsanların İnandığı Gibi Siz de İnanın!’ Denilince de, ‘Beyinsizlerin İnandığı Gibi mi İnanalım?’ Derler. İyi Bilin ki Asıl Beyinsizler Kendileridir, Fakat Bunu Bilmezler.”
(Bakara: 13) nedense bu ayet bana sizi hatırlattı
Hayır müslümanım ne demek sorgulamak bize düşmez gayette sorgulayacagım üstten üstten ahkam kessinler ancaHerkesin musluman oldugu kanisina niye vardiniz ki?
Hala boş konuşuyorsunuz olmayan kocamın eşlerime takmış durumdasınız sizi mi kırıcam alırım kime ne böyle bir cevap duymak istiyorsunuz siz evet söylerim kocama üstüme kula getir 3 tane derim oda getiririr tamam mı bunu duymadan rahat edemeyeceksinizBeni unutma ok kuserim yoksa sen yiyorsa 3 kadın daha aldir kocana hadi bakalim öyle isine geldiği gibi muslumanlik olmuyor dimi ama 4 kadın bir erkeğin hakkidir hadi hodri meydan
Oufff şimdi gidip hepsiyle bir tur evlenmem lazım gelirŞey demişlerdi, flört ettiğinle evlenirsen, günah olmaz demişlerdi. Biz o kategoriye girmez miyiz yagözümün önünden tatiller, sinema geceleri, çadır kampları falan geçiyor ya
Allah rızası için nefret ederse evlenecek heraldeYeni üye değilsiniz ama bilmiyorsunuz sanırım dini konu açmak yasak. Sadece bir şeyi merak ettim nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz?
Hanım efendi sosyal zaruret ne demek zaruret ne demek önce onu bi kavrayın savaş yoksulluk barış anlaşması için yapıldı o zamanlar birçok evlilik zaruretten kasıtta budursosyal zaruretlerin gereği her biriniz, himayeniz altında olmayan, aranızda evlilik yasağı bulunmayan, evlilik çağına gelmiş, hoşunuza giden özelliklere sahip yetim kızlardan, hür, dul kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın, nikâhlandığınızı tescil ve ilan edin.