- 11 Mayıs 2016
- 6.368
- 13.989
-
- Konu Sahibi Melek Pembeli
Allahın rızası için ayrılmak yerine direk evlenseydinizMerhaba hanımlar.. Allahın rızasını kazanmak için birşeyleri feda etmek gerektiği aşikar.
Bende sevdiğimi feda ettim Allah rızası için.. Yani irtibatı kestik. Karşılıklı olarak.. İkimizde Allahın rızasını kazanmak... Tövbe etmek için uzaklaştık birbirimizden..
Sevgililik, flört dinimizde doğru bir davranış değil. Yani zina. Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah.. Allah affetsin şimdiye kadar hata içindeydik..
Seve seve ayrıldık..Rabbimin rızası için...
Sevmek güzel elbette.. Sevmeyi yaradan kimbilir ne kadar güzeldir..Onu yüreğime koyanda Rabbim.. Bir imtihan içindeyiz.. Bunu farkına vardık.. Ve dönüyoruz yanlıştan... Rabbim inşallah bizi birbirimize nasip eder evleniriz İnşAllah..
Sizin içinizdede Allah rızası için seve seve ayrılan varmı sevdiğinden? Varsa sizlerle derdimi paylaşmak isterim.. Yada zamanında sevdiğinden Allah için vazgeçip sonrada o kişiyle evlenenler varmı aramızda? Dertleşelim..
Onu çok seviyorum... Ama seven sevdiğini cehenneme sürüklememeli.. Onun kalbine zulmetmemeliyim haram aşk ile. Rabbim onu affet.. Benide affet. Onun ve benim kalbini Allah aşkıyla yak... Ve bizi helal yoldan, harama bulaşmadan evliliğe ulaştır..
Amin...
(Bu yaptığım doğru birşey. Yani Allahın rızasını kazanmak için sevdiğimi feda etmeliydim... Ettimde. Burdaki amacım benim durumumdaki kardeşlerim ile sohbet edip dertleşmek.. Yani lütfen yargılamayın. Anlayışınız için teşekkür ederim)
Ya da alttan alta kendi gibi olmayanlara laf göndermek...İçten içe emin değil çünkü kararından, konu açma sebebi o. Yalnız olmadığını, kendi gibi düşünenlerin de olduğunu görmek istedi.
He ya olan bana oldu
düşüncelerimiz bile yıllar içinde değişiyor insanız çünkü.o yüzden böyle hassas bir konuda yorum yapmak yanlış.1 yıl sonra nasıl fikirde inançta olacağımızı bile bilemiyorken ahkam kesmek doğru değil.sitede bu yüzden yasak zaten.haklılarYani bir sürü ban gelecek galiba sonunda
Yer yer ama bekarım ben oldu muEvet bekledigim cevap anladim yemedi ok ...
Bizi uyardıktan sonra kendini tutamaman takdire şayanOlan herkese oldu bence tam da banım yeni açılmıştı ... Sedat Peker yazdım kokain yazdım yani ben banlanmayayım kim banlansın arkadaşşşşş
Evet flört eden herkes yanacak cehennemde kendisi cennetten arsa aldi fetva dagitmaya gelmis varya bir tip anneler kendilerini mükemmel gosterirler diğer annelere kendilerini kötü hissetrmek için ama kamera arkasinida gormek lazimYa da alttan alta kendi gibi olmayanlara laf göndermek...
Hanımefendi, dini yorum yasak biliyorum ama söylemek istiyorum ki din yoruma açıktır. Din yoruma açık olmasa yüzlerce farklı meal onlarca farklı mezhep bir sürü farklı ibadet biçimi olmaz. Daha hocalar orucu ne bozar ne bozmaz, baş örtüsü var mıdır yok mudur, kadını darp et derken ne demeye çalışıyor gibi dinin temel kavramlarında anlaşamıyorlarken sizin bunu böyle yorumluyorsan müslüman değilsiniz deme hakkınız yok kimseye. Bırakın isteyen istediği gibi inansın ya. Millet flört etmek haram da diyebilir haram değil de diyebilir. Herkesin inanış şekli kendine. Dinde yorum olmasa nasıl tüm insanlığa tüm zamanlara insin. Müslüman olmamama rağmen ne savundurtuyorsunuz bana ya. İnsanları dinden soğutmayın.Bakın yemin ederim ki kalp kırmaktan çok korkarım Peygamber efendimiz size taş atana siz Gül atın diyor haklısınız yakışmıyor ama herşeye sakinliğimi korurum ama dini bilgisi olmadığı halde biliyormuş gibi insanları yargılayan ve ayet ve hadisleri kabul etmeyen kişilere karşı sakinliğimi koruyamıyorum maalesef
düşüncelerimiz bile yıllar içinde değişiyor insanız çünkü.o yüzden böyle hassas bir konuda yorum yapmak yanlış.1 yıl sonra nasıl fikirde inançta olacağımızı bile bilemiyorken ahkam kesmek doğru değil.sitede bu yüzden yasak zaten.haklılar
Hee hee taaam inandikYer yer ama bekarım ben oldu muolmayan kocama nasıl Kadın bulayım
kusura bakmada sizin kafa değişikArkadaşlar 2 yıldır beraberiz. Görüştük de yüzyüze. Onu tanımıyor değilim..
Şuan evlilik mümkün değil. Okulumuz var işi elimize alana dek bu kararımız sonrasında inşallah evleneceğiz.yani en azından bi 3 yıl var. Bu 3 yılda bari yanlıştan dönelim evleneceğimiz zaman yine konuşuruz dedik... Olay bu.
Bu arada sevmek günah değil tabiki bundan bahsetmedim. Sevmek değil flört, buluşmak, konuşmak bunlar zina. Araştırın isterseniz. Yani kafamdan atmıyorum..
Buraya yazma amacım dertleşmek. Beni anlayan kişilerle..
Ben vallaha dini konularda ne kadar bilgiliyim onu bile bilmiyorum. Kuran kurslara gittim, ama baskalara sen söyle müslümansin veya degilsin demek ne haddime. Böyle konularda cok dikkat ederim. Yasak olmasi Bencede bu yüzden dogru
Bence her konuda ben oldum, ben mükemmelim, ben çok iyi biliyorum demek yanlış. Bilgi derya deniz... Evet bu böyle denilen bir bilgi bile 100 sene sonra aa aslında kesin değilmiş bakın yeni bir araştırma şunu ortaya çıkardı diye çürütüluyor. Ben oldum diyen insan - bilgi konusunda- hep eksik kalır.Evet flört eden herkes yanacak cehennemde kendisi cennetten arsa aldi fetva dagitmaya gelmis varya bir tip anneler kendilerini mükemmel gosterirler diğer annelere kendilerini kötü hissetrmek için ama kamera arkasinida gormek lazim
Beni Zübeyde adında bir abla götürmüştü böyle bir yemeğe . Lisede okuyordum ben , o da komşumuzun kızıydı . Hafta sonu bizim okulun yanındaki cafede buluştuk . Öğrenci halimle ne çok çeşit söylemiştim3 günlük yemek yemiştim .
Neyse konuları gayet sıkıcıydı. Zaten o abla evlenmek amacıyla bir sürü abiyle konuştu . En sonunda kaçarak evlendi . Bu da benim 3. Kişi olma anımdı
İşte Müslüman olmadığınız için sizde tam olarak bilmiyorsunuz baş örtü var mı yok mu orucu ne bozar ne bozmaz diye tartışan birileri varsa demek ki onlar da kendilerinden emin değiller kuranda herşey açık yoruma açık demek herkes dilediği gibi dillendirsin demek değil bunu ehli olan büyük müfessirler tefsirini yaparlar herkes yapamaz bu tefsiri ben haşa asla kimseye Müslüman değilsin demedim bir insan ayet inkar ederse dinder çıkar bunu Peygamberimden öğrendim diyorum anlıyor musunuz uydurursam söylediklerinizde haklısınızHanımefendi, dini yorum yasak biliyorum ama söylemek istiyorum ki din yoruma açıktır. Din yoruma açık olmasa yüzlerce farklı meal onlarca farklı mezhep bir sürü farklı ibadet biçimi olmaz. Daha hocalar orucu ne bozar ne bozmaz, baş örtüsü var mıdır yok mudur, kadını darp et derken ne demeye çalışıyor gibi dinin temel kavramlarında anlaşamıyorlarken sizin bunu böyle yorumluyorsan müslüman değilsiniz deme hakkınız yok kimseye. Bırakın isteyen istediği gibi inansın ya. Millet flört etmek haram da diyebilir haram değil de diyebilir. Herkesin inanış şekli kendine. Dinde yorum olmasa nasıl tüm insanlığa tüm zamanlara insin. Müslüman olmamama rağmen ne savundurtuyorsunuz bana ya. İnsanları dinden soğutmayın.
Aslinda para yapilir konusmalari kayda aliyormussun kizin ailesine goturuyormussun falan sabah 10 aksam 8 vardiyeli maaşı sigortasi yemegide bulusmalarda yirsen ooo lann çok pis fırsat kacmis.beni de komşunun kızı sevgilisiyle buluşmak için bahane olarak parka götürmüş, ama eve gelir gelmez "aneeeaa x ablanın sevgilisinin gözleri çok güzeel ben de güzel gözlü biriynen evlenceaaam" diyerek, 3. kişi olma kariyerime başlamadan son vermişim
Bana sonrasında sordular . Naptılar dediler . Çok sıkıldı konuşurken , bence evlenmeyecek demiştimbeni de komşunun kızı sevgilisiyle buluşmak için bahane olarak parka götürmüş, ama eve gelir gelmez "aneeeaa x ablanın sevgilisinin gözleri çok güzeel ben de güzel gözlü biriynen evlenceaaam" diyerek, 3. kişi olma kariyerime başlamadan son vermişim
Yine dini yorum yapmıyorum genel konuşuyorum. Hicbir dine inanmayanların yarısı zaten çoğu şeyi okuyup çoğu dine bakıp kendi akıl süzgecinden geçirerek buluyor kendi yolunu..yani müslüman olmayan veya hicbir dine inanmayan birini direkt kitabı okumamış ya da araştırmamış biri olarak görmeniz ilginç.. benim kendi arkadaşlarım var öyle okuyup araştırarak karar veren. Gerçekten daha geniş bakın.İşte Müslüman olmadığınız için sizde tam olarak bilmiyorsunuz baş örtü var mı yok mu orucu ne bozar ne bozmaz diye tartışan birileri varsa demek ki onlar da kendilerinden emin değiller kuranda herşey açık yoruma açık demek herkes dilediği gibi dillendirsin demek değil bunu ehli olan büyük müfessirler tefsirini yaparlar herkes yapamaz bu tefsiri ben haşa asla kimseye Müslüman değilsin demedim bir insan ayet inkar ederse dinder çıkar bunu Peygamberimden öğrendim diyorum anlıyor musunuz uydurursam söylediklerinizde haklısınız