Astroia'cigim bizlerin bundan sonra yapacagi tek sey davanin takipcisi olmak, kadin derneklerinde gonullu calismak, ya da bu derneklere bagis yapmak ki; ekonomik ozurlugu olmayan, kendisine destek olunmayan kadinlar baslari sikistiginda kapiyi carpip cikabilsinler de, aylarca yillarca bunlara katlanmsinlar.
Dil onemli su an onemsiz gozukuyo r gibi geliyor ama bizler buyumus cocuklariz Astoria. Cevremiz ve algisi bizlerin duygusal dunyasini etkiliyor, bizler " seks yaptim hayatim bitti, tecavuze ugradim ben kirlendim, ben mahvoldum, o kiz simdi mahvoldu, nasil toparlayacak vs" yazarak tramvayi derinlestirmekten baska bir ise yaramayiz ondan dil onemli diyorum.
Bak cocuklugumdan bir ornek vereyim sana. Ufak bir bisiklet kazasinda bacagimda bir kesik olustu ama farketmedim bir sizi duydum(ilkokula gidiyorum). Gittim bir baktim bir karislik bir yarik bacagimda, kaba etim kirmizi kirmizi ortada. Usulca corabimi cektim kime soylesem diye dusundum ablama soyleyeyim bari dedim. O ana kadar gayet sakin olan "ay tamam kesilmis gideriz doktora dikilir diyen ben ablamin" off o ne, ne oldu, ne kadar kotu, vs vs laflarindan sonra" , " herhalde bana cok kotu bir sey oldu da ben algilayamadim" diye kiyameti kopardim, ziril ziril agliyorum. Cevremdekilerin korkusu kaygisi, bende ikinci tramvaya sebep oldu. Ondan derdim, gelir bir gun okur buralari diye. O okumasa baskasi okur diye.
Elimden ne yazik ki baska da bir sey gelmiyor; gonulluluk ve bagis!
Uyuyan Adamdan Nefret sana yazmadim yaziyi ozellikle sadece okuduklarima nazaran yazdim, ondan seni alintilamadim. Kirdiysam o yuzden affola!