Allah kahretsin böyle adamları!

Ayy tam bir ikilem. Son yaşanılan olaylardan sonra insan korkuyor ama bende sanırım polisi arar ama bir şekilde heyy noluyor gidin apartmandan polisi çağırdık fln diye görünürdüm. Polislerin gelmesi en kısa 10 dk hadi olsun 5 dk. 5 dkda o çocuğa o kadına neler yapabilir. Eşimi göndermkten ziyade bağırırdım seslice. Yakın temas değil toplum baskısı gbi. Sanırım asker kızı olduğumdan bi insan kötü durumda iken tehlikelide olsa sessizce duramazdım. O kadın ben o yavrucakta Allah göstermesin benim yavrum olabilir ve ben en azından hemcinslerimin yardımıma koşmasını isterdim. Herkes tepki verse sıkıntı olmaz. Apartmandaki herkes noluyo dese o adam kaçar ama tabi tek kişi karşısına çıkınca psikopat kişi herşeyi yapar.

Geçenlerde de bizim apartmanda olmuş ben uyuyordum. Uykum da çok hafif ama Allah dan uyanmadım çünkü kesin giderdim adam da gıcık Bi tip ve herkes duyduğu halde kimse çıkmamış ben şok oldum. Herkes sonradan olayları birbirine anlatıyor.

Kadınların tekvandu öğrenmesi şart

Şahsen ben dediğin triplere hiç girmiyorum. İnsanlık bitmedi benim için zihniyetim sandığın gibi yerlerde de değil. Benim düşüncem mesela hayvanları korumak çocukları savunmak anlatabildim mi? Yarın öbür gün Kadir Şeker ve daha başka örneklerde olduğu gibi kocamdı döverdi söverdi sana neydi diye hayatımı karartacak aksiyonlara girmeyi kabul etmiyorum. Evlenirken koca kadın yanlış tercih yapmış kocası gelmiş evi basmış kim bilir ne için tartışmışlar beni ilgilendirmez polise ihbar eder geçerim. Koştur koştur belaya atmam kendimi hele bu devirde.

Bence hop noluyor diye bagirip polis aramak mantıklı olan. Böyle olaylara birebir müdahale etmemek lazım. İkide bir geliyorsa kadın izini kaybettirmeli. Hic mi polise uzaklastirma cikartmamis. Bu işler tehlikeli artık

Karışmayın polis gelsin diyenler o kadına birşey olmuş olsaydı kocanızı veya sizin gibileri suçlayacaklardı,yaziklar olsun hiç kimse müdahale etmemiş diye..
İnsanlar riyakar malesef.

Polis gelene kadar gözü dönmuş adamda ööle bekler zaten dimi elinde bıçakla veya silahla.

İki ucu b..klu değnek orası tartışılmaz.
Ama hiçbirşey olmamış olan bir olayda ve ķötü sonuçlanmis bir olayda yaklaşımlar çok değişken malesef.

Aile zoruyla evleneni saymıyorum ama böyle tipleri bilerek evlenen bir sürü kadın da var. Dayak yiyip ondan sonra milletin başına bela oluyorlar işte. Konu sahibi hamileymiş, komşunun eski eşi ya deseydi ki "bu adam karımın sevgilisi ondan indi pat diye ya da aynı evdeydi sakladı" sokacaktı bıçağı kalbine ondan sonra karnında çocukla sap gibi kal ortada. O üst komşu gidip yine bulacak birini evlenecek Allah bilir.. Olmuyor mu bunlar oluyor valla.. Enayilik artık her olaya atlamak, kavgayı ayırmak.. Burada yalandan duyar kasmakla olmuyor. Boş konuşuyorlar.

Konu sahibi aşırı sakin hayatınız çocuğunuz dogunca bozulacak merak etmeyin. Hele bir de yaramaz olursa unutun sakin hayatı bu kadar övünmeyin

Sizin yeriniz de bende olsam,
Bende aynısını yapardım.
Böyle olmak bizi kötü yapmaz ama işte...
İnsan ilişkileri berbat,anlamak imkansız.

siz insanlık görevinizi yapmışsınız.
yalnız yaşayan bir kadın sonuçta.
ama artık sizin yapabileceğiniz bişey yok.
direk polise haber vermelisiniz.

kadına nasıl olduğunu,burada olduğunuzu söylemekte bir kötülük çıkacağını sanmam.
belki de bu küçük söze bile çok ihtiyacı vardır. Bilemeyiz.
daha fazla düşünüp strese girmeyin.
çok şükür kimseye bişey olmamış rahatlayın.

Konu sahibi aşırı sakin hayatınız çocuğunuz dogunca bozulacak merak etmeyin. Hele bir de yaramaz olursa unutun sakin hayatı bu kadar övünmeyin
Övünmek ne demek, bunda övünülecek bir durum yok ki. Şu yaşıma kadar kavga gürültü görmedim, yüksek sesle bile konuşmadım kimseyle. Böyle bir durumda ne yapacağımı bilemediğim, duygularımı kontrol edemediğim için belirttim bunu.
Bebek de bozacaksa bozsun ama yapım bu :)

Dün akşam karşı komşumla görüştüm, gündüz kadınla görüşmüşler. Apartmanda herkesin haberi var artık.
Hatta ayrıntıları aldım ondan.

Dediklerine göre adam madde bağımlısıymış, çoktandır tehditleri sürüyormuş. Ama anlamadığım çocuğun velayeti babasındaymış. Böyle şey nasıl olabilir?

Neyse, 3 ay uzaklaştırma almış adam. Kadının dediğine göre herkes, adamın ailesi bile ondan bıkmış hapse girse de kurtulsak derdindelermiş :/

Anlaşılan epey belalı bir tip.. Eve girip çıkmalarımıza daha fazla dikkat etmek gerekecek korkarım.

hiç müdahil olmadan da olmuyor ki! kadına bişi olsa insan o zaman yine vicdan azabı çeker. en azından kapımı açıp noluyor desem belki adam ürkecek cesaret edemeyecek diye düşünürüm. o yüzden sanırım ben de kadın oldğum halde görmezden gelemezdim. polisi aramak tabiki doğru adım da polis 40 dk sonra geliyor o sürede de iş işten geçiyor zaten. Allah yardımcısı olsun kadının.

umarım siz yaşamazsınız da ben buna benzer bir durumla karşı karşıya kaldım. eşimle çooook sakin bir hayatımız vardı. hatta bizim de yan komşu aynı sizin gibi hep kavga. bağırıslar hakaretler vs. hep derdik niye boşanmıyorlar. madem sorun var boşan yani çekilir mi böyle hayat diye. bebek doğdu. bizim dengeler bozuldu. aileler hep müdahil oldu. binlerce şey yaşandı. eşim hep kendi ailesini savundu. sonuçta sevgi zedelendi, ben baya soğudum. biz boşanma aşamasına kadar geldik. evlilik terapisine gittik o süreçte çok düzenli olmasa da. düzeldi mi derseniz, bilmiyorum. eskisi gibi değiliz kavga etmiyoruz vs. ama ben kendi adıma bence tırnaklarımı içeri aldım beklemedeyim. bebek öncesi gibi olamayız artık ama belki zaman geçince birşeyleri unutabilirsem tekrar sakin günlere dönebiliriz. bebeğim için istiyorum bunu sadece.

O kadar haklısınız ki. Tek tek cevap yazamadım, karşıt görüşler çok olmuş.
Ben 2 tarafı da çok haklı buluyorum işte.

Ama o an anlattığınız kadar realist olunamıyor maalesef, ama sonra sakin kafayla düşününce aynı anlattığınız senaryo birebir canlanıyor ve düşüncesi bile deli ediyor insanı..

Sanırım olay bugün olsa apartmana çıkar bas bas bağırırım, kimse kapısının arkasına saklanamasın. Böyle bir tepki verilecekse birlik olunmalı.
Yine tepkisiz kalmam, kalamam.

Ah ahh.. Üzüldüm bu anlattıklarınıza, dilerim devamında çok güzel günler görürsünüz, yaşanıp bitmiştir o kötü günler.
Mutlu, sakin günlerinize dönersiniz umarım.

Ah ahh.. Üzüldüm bu anlattıklarınıza, dilerim devamında çok güzel günler görürsünüz, yaşanıp bitmiştir o kötü günler.
Mutlu, sakin günlerinize dönersiniz umarım.
teşekkür ederim. kabul ederseniz benden size tek tavsiye çocuk ve bakımı ile konularda eşinizle doğum yapmadan önce netleşin. yani çalışıyorsanız bebeğe kim bakacak vs. çünkü doğum sonrası aileler müdahil olunca eşlerin kafası karışıyor çocuk bakımı konusunda sizin tarafınızda olsun.
ikincisi ve en önemlisi ne sizin ne de eşinizin ailesi doğum sonrası yardım adı altında çok uzun süreli gelmesin. 1 hafta 10 günü geçmesin. ve sıralı gelsinler. yani onun annesi varsa ertesi gün senin annen. yada 1 hafta biri 1 hafta biri şeklinde. mümkünse gücünüz varsa yanınıza yardımcı tutun. aileleri hiç istemeyin. gelip sevip gitsinler. özetle bakım işi sizde olsun. doğum yapınca neden dediğimi çok iyi anlayacaksınız. ben şuanki aklım olsa bunları yapardım. ailemi korurdum. çünkü eş kişisi ailesini koruyacak yapıda değildi bizde.

Ya ben bu konularda fazla hassas ve iyi niyetliyim sanırım.

Ama uzaktan tvden izleyip yorum yapmakla başa gelince bir olmuyormuş. Çok pişman oldum zaten.
Merhaba,
Pişman olmayın. O kadının yerinde siz de olabilirdiniz. Kadir şeker olayındaki kadın karaktersiz cıktı diye, her kadını harcamamak lazım. Küçücük çocuğu var diyorsunuz, onun icin bile yardıma koşulur.
"Bu neden kocanızı gönderiyorsunuz" diyenler, yolda bir sapığın saldırısına uğrasa ve kimse elini kıpırdamasa hala aynı düşünebilecekler mi acaba? Iki yüzlü olmamak lazım, yardim etmiyorsan, kimseden de yardim beklemeyeceksin.

oy canım benim neler yaşamışsın öyle yok yere
kocamı göndermeseydim deme bazen öyle bir durum oluyor ki ben kendim müdahil oluyorum.
ama şu an bir de hamilesin biraz daha temkinli olmakta fayda var gerçekten.
Çok kısa bir zamanımız kaldı, bu 5-6 ayda kendimizi ve bebeğimizi koruyalım olur mu?

Ne demek kabul etmek, her tecrübe benim için.değerlidir.

Kendi ailemle aynı şehirdeyim, çalışıyorum, doğum sonrasını çok planlamadım önümüzde daha çok yol var diye. Ama olabilecek son noktaya kadar kendim bakmak isterim elbette.
Bakalım, bu zamana kadar ailelerimizle ilgili hiç problem yaşamadık, dilerim böyle devam etsin. Yoksa bu tür şeylerde ne yaparım nasıl üstesinden gelirim inanın bilmiyorum.

Gerçekten yok yere Çok haklısın, ben hamileliğimi unutmuştum, o anki ağrı bana hatırlattı ve kendine gel dedim. Belki pişman oluşum bu yüzden..

Ama dediğim gibi, şimdi olsa daha soğukkanlı davranıp apartmanı ayağa kaldırırım. Kimse tek başına kahramanlık yapmamalı sanırım bu devirde. Olası senaryoları düşünmek bile çok kötü.

Bir de öğrendik ki belalı bir tipmiş, umarım gider başka yerde bulur belasını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…