- 20 Ocak 2015
- 9.410
- 13.459
- 448
- 40
- Konu Sahibi kahveyokmu
-
Hangi model bilmiyorum sizdeki ama benimde bosch firin fırından memnun degilim.mesela benimki gec pisiriyor altini pisirmiyor o yüzden biraz uzun tutuyorum iyi oluyor ama pisirme suresi uzun oluyor... 30 dk pisir dedillerini ben 15 20 dk uzun tutuyorum birde en alta koyuyorum en son alti pissin diye..Fırında problem olmadığından eminim.
Eski fırında olmuyodu fırından diyoduk. Şimdi bosch marka aldık herkes önerdi herkes memnun. Ben beceremiyorum canım.
Ve misafirim gelecek bana ter bastı olmuyo ne yapsam
Evime gelenler sigara böreğinden bıktıBörek olarak sigara böreği kızart sıfır risk
Kek kısmını ıslak kek yap, üstüne sos dökeceğin için sıraladığın hataların hiç biri göze görünmez
Ben sana denediğim tariflerden ihtiyacın oldukca veririm canım.Evime gelenler sigara böreğinden bıktı
Benim kekim fırından çıktığı gibi ıslak
benım meshur kek tarıfımı verımEvime gelenler sigara böreğinden bıktı
Börek için fırını ısıtıyomusun.ben ılk ogrenırken (13 yasımda) yemek kıtabı almıstım
onun ıcınde aklınıza gelebılecek envai cesıt tarıfler vardı
hala bazı seylerı o kıtaba bakarım
bence guzel cok cesıt ıceren bı yemek kıtabı edının
sonra kek ıcın puf noktasına gelırsek
kek pandısmanya gıbı hamurun ıcının cıg kalmaması ıcın once yumurtayı beyaz kopuk olana kadar cırp 5 dk falan
sonra yavas yavas sekerı ekle ve bulut gıbı olana kadar cırp bı 5 dk daha
o kıvama dokundugunda parmaklarının arasında seker veya puturluk hıssetmıyorsan olmus demektır ondan sonra dıger malzemelerı (oda sıcaklıgında olacak hepsı) yavas yavas kat
en son unu eleyerek koy ve artık cırpma kasıkla karıstır havalandıra havalandıra
kekın ınanılmaz kabarmasını ve ıcının pısmesını ıstıyorsan bu onemlı
yaglı kagıt serdıgın kaba dok harcı orta katda kapagı hıc acmadan yarım saat pısırmen yeterlı
borege gecıyorum
aldım elıme tepsıyı zeytınyagı surdum
ustune 1 yufka ve hazırlamıs oldugum yogurt ve zeytınyagı karısımlı harcdan bıraz surdum
yıne bı kat yufka
rondadan gecırdıgım veya rendeledıgım peynırden koydum ( maydonozlu ıspanaklı haslanmıs patateslıde olur)
sonra yıne bı kat yufka ve yıne o yogurtlu yaglı harcdan surdum
1 buyuk fırın tepsısıne 5 yufkayı boyle kat kat yapıyorum
en ustune yumurta sarısı surup susam corek otu serpıyorum kesıyorum dılım dılım ve yarım maden suyunu ustune gezdırıp 180 derece fırının orta katına koyup yarım saat yanı ustu ıyıce kızarana kadar pısırıyorum
pıstıkden sonra fırını kapatıp fırın soguyana kadar ıcınde tutup dinlendırıyorum
sen sor ben yazarım
Ozaman bisküvili pasta deneyin kek yerineEvime gelenler sigara böreğinden bıktı
ben ıkısındede ısıtmıyorumBörek için fırını ısıtıyomusun.
Kekte ısıtmıyoruz sanırım dimi
Isıtılacak ikisi de canım ondan ici çiğ kaliyorBörek için fırını ısıtıyomusun.
Kekte ısıtmıyoruz sanırım dimi
Eline sağlık harika görünüyo. Poğaçaya bayılırım allahtan yapamıyorum yoksa hüsmen dayı gibi olurum1 paket margarin
1 yemek kaşığı maya (instant)
1 çay bardağı süt
1çay kaşığı tuz
1 çay bardapı sıvı yağ(ben bir iki parmak az koyuyorum)
2 yumurta(1inin sarısı üzerine)
2 çorba kaşığı şeker
Um yaklaşık 5.30 su bardağı(süzgeçle serp daha iyi oluyor)
İçi için
Peynirli maydonoz.kıyma.patates(zevkine göre)
Yapılışı
Sütü ılıktan biraz daha sıcak olucak şekilde kaynat ,mayayı koy ve şekeri ekleyip karıştı üzerine poşet geçir 6.7 dk bekle zaten kabarıyor ordan anlarsın.
Bir kaba margarin,tuz,sıvıyağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyip iyice karıştır.Yavaş yavaş unu ekle yumuşak bir hamur elde edilicek eline yapışmicak şekilde..
Ceviz büyüklüğünde hamuru kesip elinde açıp içine harcı koyup kenarlarında birleştirip düzleştir.O şekilde 5.10 dk beklesin yumurtayı sürüp çatalla üzerini hafif çizip fırına at altı çabuk pişiyor dikkat et.kahveyokmu
benım hıc cıg kalmadıIsıtılacak ikisi de canım ondan ici çiğ kaliyor
Ohhhhh masallahh hanımefendi dokturmussunuzbak sana pratık bı tarıf daha vereyım
2 bardak havuc rendesı
1 bardak seker
1 bardak ırmık
1 bardak sut
vanılya
1 lımon rendesı veya portakal rendesı
bunları tencerede hepsını kat pısır
ıyıce katılasıp hamur olacak
elıne al yuvarla hındıstan cevızıne batır
sonuc bu
hepsı 15 dk suruyor yapımı
Eki Görüntüle 1992182
ıster boyle servıs yap ıster kurdana batır
başım ustune :) cok memnun olurum keske mısafırım olsanızOhhhhh masallahh hanımefendi dokturmussunuzgelelim de bizede yapin
Ben ısıtıyorum vallahi canım hiç öyle denemedim ama ben sütü yoğurdu dolaptan çıktığı gibi yaparım keki ama yinede sonuç güzel oluyor bide çok ozenmemek lazım hamurisine öyle daha güzel oluyorbenım hıc cıg kalmadı
onceden ısıtılmıs fırında dısının hemen kabuklasıp ıcının cıg kalma ıhtımalı daha yuksek malzemelerı ıyı karıstırmadıysa
bak konu sahıbı sana pratık bı tarıf daha vereyım
250 gram petıbor bıskıvıyı kır ez parcala ıyıce
ayrı bı tavada erıttıgın yarım paket margarının ıcıne 1 paket kakao 1 cay bardagı seker 1bardak cevız 1 cay bardagı sut ekle karıstır bu karısımı o ezdıgın petıbore kat
yogur
strec folyoya sar buzluga at
1 saat sonra sonuc bu :)
Eki Görüntüle 1992180
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?