- Konu Sahibi artemisten_notlar
-
muhafazakarlıktan değil ama istemediğim için 30 yaşıma kadar alkol kullanmadım. evet hani hiçbir arkadaşım da kullanmıyorum diye dışlamadı, ben de eğlenmenin alkolle alakası yok derdim. beraber dans da ettik, eğlence mekanlarında da olduk.
ama gerçekten içmeyen biri için herkes çakır keyif noktasına geldiğinde uyum sağlamak o kadar kolay olmuyor, bazı hareketler ister istemez saçma gelebiliyor, zararı olmadığı halde. eğer sen de o moddaysan daha rahat akıyor zaman.
hadi arkadaşlarınla durumu idare edebilirsin ama eşinle daha sık bunu yaşayacağın kesin, o zaman sıkıntı olur işte.
Evet ama kendilerine sorsan hicbiri ben rezillik yapiyorum demezler sorun orada. Simdi dozunda iciyorum, yok arkadaslarla iciyorum diyen herkese inanmamak lazim o acidan riskli bir durum cok iyi gozlem gerekiyor.
Benim denk geldiklerimin çogu hatta arkadaslar bile ayik kafayla çekilmiyordu asiri rezillik yapmasalar bile. Hiç içmeyen biri, karsidaki rezillik cikartmasa da bazi hareketlerden rahatsiz olabilir, arkadaş çekilir de eş...
Ya zaten alkolsüz eğlenilmez diye bir şey yok. Kimisi tadını ya da kokusunu sevmediği için içmiyor. Ama bazıları alkol satışı yapılan bir mekanda oturmak bile istemiyor.
Bu kişi arkadaşsa o gün o kişiye göre mekan seçilir, orta yol bulunur. Ama bu kişi eşse sürekli ayak uydurmaya çalışmak çok sıkıntılı olur.
Alkolle arası iyi olan birine göre haftada 1 gün rakı sofrası kurup 2 kadeh içmek normaldir belki ama alkole bu kadar mesafeli birisi "sen alkolik misin, bıktım senin içkinden" diyebilir.
Biri için içkiye verilen para keyiftir, diğeri için israf. O para onun gözüne batar vs...
Gerek yok yani bu gerilimleri yaşamaya.
valla yeri geldi içip içip mekanda gözünü kestirdiği erkeklere sarkıntılık eden kız arkadaşlarım bile oldu..
ha bunu kimisi önemser kimisi önemsemez, ben hoşlanmamıştım. fakat insanlarla öyle mekanlara girmeden, içtikleri anları görmeden emin olmak mümkün değil.
e muhafazakar bakış açısında biri o tarz bir ortama da girmek istemeyecektir muhtemelen. bu durumda gözlemle şansı olamayacak. o zaman kumr oynamaktansa alkol kullanan birini direkt elemekten başka çare yok bence.
ben mesela ilişkilerin en başında özellikle o ortamı yaratırım, çünkü benim kırmızı çizgilerimden biridir bu.
Eşimle sevgiliyken alkol alinan bir mekana gitmistik. Eşim alkol almiyordu, ben içmiştim ama özel olarak dikkat etmiştim en ufak sacmalamamaya, gayet dozunda ve temiz içmiştimAma ev ortami rahatligi verildiginde içip içip yerlerde yuvarlanan bir tiptim oyle diyim hahaha
Boyle cikmasin da.
o zaman ev ortamını da denemekten başka çare kalmadı :)
şaka bir yana işte bu eminliği yakalamak zor. ya en rahat olduğu ortamda gözlemleyeceksin yada kumar oynayacaksın malesef
Ben işim sebebiyle alkollü ortamlarda mecburen bulunuyorum ama alkol kullanmıyorum. Eşim eskiden rakı muhabbeti seviyordu. Bir kere beni de götürdü. Dediğiniz gibi ben rahatsız oldum. Bir daha gitmedik. Evde kendi başına içiyor.Simdi ciftlerin birbirlerinin hayatlarina saygi gostermesi farkli, evliligi guzel kilan uyumun yakalanamamasi farkli ve sirf saygi temelli bir evlilik beni tatmin etmezdi sanirim.
Ayni durumu bir komsumuzda gormustum. Adam muhafazakar, kadin ise degil ve kadini hicbir zaman belirli eglencelerde esiyle gormezdik. Hep yalnizdi ve bunun sikintisini yasardi.
Peki alkolün olumsuz etkilerini hiç gördünüz mü, ne bileyim sarhoşluk, başka diğer kötü şeylere meyil gibi.. İnsan tereddüt ediyor
Kesinlikle evlenmezdim , kendime uygun , ailemin de seveceği biriyle olmayı tercih ederdim , tercih ettim de zaten , evlenince muhakkak sorun yaşanır..Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Ben buna uyum açısından bakamıyorum . Tabiki her alkol alan alkolikHanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yolda herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Olumsuz yaşantıya neden olacak örneklerle dolu olduğu için çevrem benim kırmızı çizgimdi. İster sizin gibi yerinde usulünde içsin ister halamın eşi, amcam gibi hayvana dönüşsün. Bilinç altımda halamı baygın bulduğumuz, amcamın babaannemi bıçakla doğrama ya kalktığı günler yatıyor. Arkadaş çevremde alan arkadaşlarim var çokta seviyorum dünyaya değişmem dediğim insan. Ama evlilikte yok . Benimde annem babam sigara kullanır. İki kardeşiz 32 30 yaşlarında ikimizde kullanmıyoruz.Çocuklarda alkol almak ister mi diye mi sordunuz?
Eşim ve ben aynı zamanda sigara içen insanlarız, kızım 26 yaşında bir kere bile sigara içmişliği yok, biz uzun yıllardır alkol almıyoruz ama kızımın arkadaş çevresinde alkol alan veya sigara içenler var, ki insan arkadaş çevresinden daha çok etkilenir yine de ne sigara içiyor ne de alkol kullanıyor.
Her alkol alan veya sigara içen ailenin çocuğu bunlara özenmiyor ama dediğim gibi sigara/alkol kırmızı çizgisi olan kişiler bunları kullanan insanlarla beraber olmamalı, birkaç kadeh gün gelir bir arkadaş toplantısında birkaç şişeye dönebilir, kimi insan çakırkeyfken hoş sohbettir kiminin içinden canavar çıkar, biz içince çenesi daha düşüp kahkahalar atan çifttik sorun yaşamazdık ama ikimiz için de alkol katiyen olmaz dediğimiz bir şey değildi.
Her alkol alan alkolik olacaktır diye bir şey yok. Çok arkadaşım var keyfine gayet güzel alıyor. Ama aile yapina yaşam tarzına tersse zorlar seni. Benim ailemden amcam alırdı alkolik boyuttaydi. Halamın eşi öyle zaten boşandılar 50 yaşından sonra bir ömrü heba ettikten sonra. Benim ailemde adam gibi içen olmadığı için benim için kırmızı çizgiydi. Bir arkadaşım vardı erkek sınıftan mesela o şey dedi en büyük hayalim sevdiğin kadının bana ilk gecemizde rakı sofrası hazırlaması derdi. O da yerinde arada alırdı. Bu hayalin içinde olabilirim yetiştirme tarzı olarak görüş ,nanışım olarak dersen sorun olmaz.Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Alkolü ağzıyla içmeyenler diyoruz onlara, eşimle içerdik ama rezillik çıkaracak türden arkadaşlarla asla ne bir mekanda ne de evde içki sofrasına oturmazdık, evlendiğimiz gün evde kutlama yapalım diyen arkadaşlardan bazıları içince ne söylediğini ne yaptığını bilmeyen kişilerdi, eşim gelin kutlayalım ama alkol yok deyip sınırı çizmişti.Evet ama kendilerine sorsan hicbiri ben rezillik yapiyorum demezler sorun orada. Simdi dozunda iciyorum, yok arkadaslarla iciyorum diyen herkese inanmamak lazim o acidan riskli bir durum cok iyi gozlem gerekiyor.
Benim denk geldiklerimin çogu hatta arkadaslar bile ayik kafayla çekilmiyordu asiri rezillik yapmasalar bile. Hiç içmeyen biri, karsidaki rezillik cikartmasa da bazi hareketlerden rahatsiz olabilir, arkadaş çekilir de eş...
Aynen katılıyorum, babamın çeşit çeşit içkilerden oluşan koleksiyonu vardı, özel günlerde veya sevdiği biri misafir geldiğinde açar ikram ederdi, şimdilerde kalmadı sanırım ama bizim çocukluğumuzda kahve içmeye gelen misafire bile kahve yanına likör/çikolata ikramı yapılırdı keza özel davetlere yemek organizasyonlarına katılan bir aileydik, mekanın içkili/içkisiz olmasını sorgulamazdık annem alışık olmasa babamla sorun yaşarlardı.benim birkaç arkadaşım birasını kendisi evde yapıyorlar mesela. eşleri kullanmasa misal, evde o kokuya tahammül etmek de istemeyebilir.
yada insan bazen gündüz gözüyle de içmek isteyebiliyor, şampanyalı kahvaltı hazırlayanlar var yahu :)
bir arkadaş yazmış aslında alkol çoğu zaman hayat tarzını da ele veriyor. ona göre mekanlar seçiyorsun çoğu zaman, aynı şekilde bütçede de önemli yer tutuyor.
asla kullanmak istemeyen yada daha farklı bir hayat seçimi olan biri için çekilir iş olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?