Alkol kullanan biriyle evlenmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte bu sebeple kesinlikle insanlar kırmızı çizgileri olan şeyleri kriter olarak almalı diyoruz, sizin için alkol kırmızı çizgiyse asla alkol almayan biriyle evli olmanız gerekir, ki inanın çok üzüldüm yaşadığınız olaya
Herkes alkol almamalı ama ne yazık ki kendini bilmeyen de içiyor bazı insanlar ne kendini ne alacağı alkolün ayarını bilmiyor.

Halamın eşinin yedi göbekten ailesi alkolik .babaannem çok direnmiş olmasın diye önüne geçememiş çok sıkıntı yaşadı. Babaannem boşandığıni görmedi iyiki de görmedi sanırım çok üzülürdü. Eşim almıyor alkol .

Alkolikse başlı başına sorun zaten alkolik insanın içmediği bir an olmaz krize girer.
Allah mutluluğunuzu daim etsin gönlünüze göre eş bulmuşsunuz.

bir de bir süre sonra alkol kullanan, kullanmayan rahatsız oluyor diye o tip ortamlara giremiyor. haliyle kendisinden feragat etmiş oluyor. yani hoşuna giden birşeyden mahrum kalıyor. bu da zamanla kemikleşmiş bir probleme dönüşebiliyor.

Her 2 taraf için de sıkıntı, alkol almayan kadınsa eşinden baskı da görebiliyor illa geleceksin bana çevreme ayak uyduracaksın diye veya evde içmemi istiyorsan sofra kur o zaman deniyor, zamanla o sofraya arkadaşlarda katılmaya başlıyor.
Sigara da öyle mesele, içmeyen birine içen kişi çok kötü kokar, arkadaşınız alkol/sigara alıyorsa tolere edersiniz ama eşiniz içiyorsa sorun yaşarsınız, biz içiyoruz ki salonda odalarda asla içmeyiz içirtmeyiz ama kızım içmiyor öff anne küllük gibi kokuyorsunuz diyor, bizim dört bacaklı var kızım onu severken çocuğu da sigara kokutmuşsunuz diyor, o yüzden böyle şeylerde hakikaten iyi düşünmek lazım, baştan idare ederim veya vazgeçiririm diye düşünüp yola çıkarsanız yanılırsınız, biz içiyorduk hala içmek istesek kendimizden başka kim engel olabilir, kişinin kendisinin karar verip istemesi lazım yoksa zorla olmuyor böyle şeyler.

İki aile de muhafazakar yapıdaydik. Ama kültürlerimizin farkı bile olay oldu. Bak alkol daha kirmizi bir çizgi. Biz oraya gelene kadar düğünde oynanacak mi, yoksa mevlut mu okunacak konusunda bile kavga ettik. Hayatımın en mutlu olması gereken günün nasıl zehir olduğunu yıllar gecsede unutamadım. Düğün fotosunda bir yanımda tamamen kapalı kız kardeşim bir yanımda full dekolte görümcem vardı. Sözün özü bunlar kolay tolere edilmiyor.
Mesela esimin ailesinde kadın erkek her yaştan akraba es dost birbirini öper, bizde kadınlarla erkekler tokalasmaz bile. Ben muhafazakar olduğunu düşünerek evlendigim esimin ailesindeki farklılıkları gördükçe hayret ettim. Zannettiğiniz kadar dar kapsamli bir konu değil. İyi karar verin.

O ictikce siz üzülürsünüz kendinizi yıpratırsınız çünkü size göre iyi birsey olmadıgı kanaatindesiniz. Ama kırk yılda bir olursa olur göz yumarım derseniz de kendiniz bilirsiniz..

Affınıza sığınarak bir şey soracağım, eşinizle nişanlılık dönemi geçirmişsinizdir görümcenizin giyim tarzını, ailenin kadın erkek bir arada birbirlerini öpen sarılan insanlar olduğunu görmediniz mi hiç yoksa aşabileceğiniz sorunlar olarak görüp mü evlendiniz?

Yediğimiz ve içtiğimiz herseyde alkol olduğunu düşünürsek aldığımız havanın bile haram olması lazım
Bu arada aralıklı ve az miktarda alınan alkolün sağlığa faydalı olunduğu da bilinir

Görümcemin giyim tarzını biliyordum ama hiç bu şekilde bir düğünde görmediğim için bu kadar dekolte giyinecegini tahmin etmemiştim çünkü aile temelde bu imajı alabileceğiniz yapıda değil. Ya da ile ilişkileri, kültürel bazı şeyler tolere edilebilir geldi ama zamanla bunu cok zor olduğunu anladım. Mesela evlenene kadar hiç bir evin dolabını açınca alkol şişesi görmemiştim dolayısıyla görsem ne yapardım diye düşünmediğim bir konuda fikir sahibi değildim. Herkesi kendimiz gibi zannedince detaylar gözümüze çok takilmamis. Ben evlenince ailece gördük ki binbir çeşit aile, kültür, kirmizi çizgi, inanç var.

Ben evlendim. Çok sorun yaşadım. Başına sorun alma derim.

Kişisel olarak ne düşünüyorsunuz? Mesela alkol zararlı olduğu için uzak durabilir ve sevdiğiniz insanında içmesini istemiyor olabilirsiniz. Haram olduğunu düşünüp uzak duruyor olabilirsiniz. Çevrenizde hep kötü örnekler görüyor ve alkolden tiksiniyor olabilirsiniz.

Çevremizde alkol alan insanlar elbette var ve kendileri dozunda aldığını iddia etseler dahi bir süre sonra ailelerine huzursuzluklar başlıyor, taşkınlık yapıyorlar falan filan... Özellikle alkol alınan yerlerde geç saatlerde içiliyor, ortamlar malum sürekli şüphe barındırır sizin için.

Mesela bazı ailelerde eş, çoluk, çocuk hep birlikte içiyor o insanlar bir noktada daha kontrollüler. Ancak bir arkadaşımın eşi evlendikten sonra alkol aldığını söylemiş ve sen de iç benimle sonra dırdır etme birlikte gidelim bara, açıl vs demişti. Haram olduğunu bilen birisi idi arkadaşım evliliklerinde de ciddi sorunlar yaşadılar. Demem o ki dünya ve ahiret görüşünde ortak bakabilmek de önem arzetmekte.

Düşünceler de, duygular da sizin. İyi düşünmek gerek.

Cevapladığınız için teşekkür ederim, aslında gençler kolay sanıyor ya da yanlış ifade ettim kolayca aşarlar veya tolere ederler sanıyorlar ama eğer evlenecekseniz yalnızca eşinizin huyu karakterine değil ailesine de dikkat etmeniz gerekiyor, o aile sürekli evinizin içinde olmuyor belki ama bayramlar, düğünler, doğum günleri gibi zamanlarda bir araya geliyorsunuz, farklılıklar sorun olabiliyor yapabilirim değiştirebilirim dediğiniz şeyleri değiştiremiyorsunuz zira herkes kendi ailesinde gördüğünü normal kabul ediyor, belki siz düğününüzde olabilecekleri önceden kestirebilseydiniz çok farklı bir karar alacaktınız ya da evlenmeden içki içtiklerini de bilseydiniz.

Ben haram olduğunun farkındayım ama bu konuyu detaylı araştırıcam. Öyle arkadaşlarını alıp alem yapma gibi huyları varsa veya taşkınlık yapıyorsa elbette istemem. Ya hep negatif şeylerle dolduğumuz için insanı etkiliyor işte. Bana söylediği keyiflendiğimde kendi halimde içiyorum demişti, bir keresinde beraber şampanya içeriz kutlarız demişti bir olay için ama üstünde durmadık tabi. Bu tamamen karşımdaki insanın karakteri ve ona duyduğum saygı ile ilgili sanırım. Vereceğim tepki yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…