Alkol kullanan biriyle evlenmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz ona icme gunah demeyecekseniz, o size ic cok guzel demeyecekse olur. Derseniz olmaz.

Bana gore herkesin kendi hayat gorusune gore kirmizi cizgileri vardir. Benim icin bu icki mesela. Bu benim durumumda cok buyuk bir problem olurdu ve zaten de o iliskiyi ilerletmezdim. Ben kimseyi degistirme cabasinda olmadim hic bu yasima kadar. Yani o kisiye de beraber oluruz ama ickiyi birak gibi bir dayatmam olamaz. Arada sirada icen birisinin ilerde daha sık icmeye baslamayacaginin bir garantisi yok. Ayni sekilde hic icmeyen birisi de ickiye baslayabilir, sonradan sigaraya baslayanlar gibi. Bu verilebilecek bir soz degil. Evet hic birseyin garantisi yok ama icki ve sigara kullanmayan birisi ile yola cikmayi tercih ederim. Bu sebeple insanlari reddettim, iliskilerimi bitirdim ama pisman degilim. Cunku sonradan cikacak tartismalar, kavgalar yeterince basimi agritacakti.

Ama siz sorun olarak gormem diyorsaniz, buna katlanabilecekseniz olur belki. Kendinizi tartmaniz lazim.

Ya alışıp olmadığımdan belki, hiç sarhoş insan bile görmedim ve fikri bile beni korkutuyor açıkçası. Yani korkunç geliyor, belki daha önce şahit olmuş olsam bu derece soru işaretleri olmayacak. Teşekkür ediyorum, haklısınız

Niye alkol alanlar iyi baba olmasın? Alkol almayıp sabahtan akşama kadar kahvede oturan baba mı, evde alkol alıp çocuğuyla oynayan baba mı?

Alkol almak sizin için önemli bir şeyse hiç adamın başını ağrıtmayın.

Alkol bazilarinda pek iyi etkiler yapmiyor. Bir de sen ayıkken yaninda biri sarhoş olunca muhabbeti ve tavirlari cidden çekilmiyor. Ben cekemiyorum yani kendim alkollu degilken yanimda sarhos olan birini... Agzi yuzunu kayar, sacma sapan herseye güler, bişeyi 166262 kere anlatir.
Hani dozunda içerim, arkadas ortaminda içerim diyen adam her haftasonu kutuk gibi eve sarhoş gelip ben sarhoş degilim diye iddia bile edebilir.

Çok sarhoş gordum. Kendim de alkol kullaniyordum. Herkes ayni değil ama riskli yani soyledigi gibi dogru durust içmezse problem yaşarsiniz.
Benim eşim kullanmiyordu zamanla ben de biraktim. Alkol benim hayatimda olmazsa olmaz degildi.
Ama çok onemliyse sıkıntı verir iki tarafa da.

Benim gördüğüm hep alkolü bir kaçış noktası olarak görüp, ailesinden etrafından kendini soyutlayan babalar.. Tabiki bunun aksi de mevcuttur, bilmediğim için soruyorum zaten

Teşekkürler yorum için :)

benim için alkol kullanması değil öncelikle alkol kullandığında nasıl birine dönüştüğü önemli. bir erkek arkadaşım sarhoş olup varlığımı unutmuştu mekanda mesela. böyle olanlardan hoşlanmam. özellikle dışarıda aldığı alkolü abartıp kendini kaybedenlerden.
yada bazıları alkolün arkasına sığınıp normal zamanda konuşamadıklarını söylemeye başlar. onları da sevmem.
nerede ne yapacağını bilmesi, özellikle alkol aldığında eğlenceli bir moda geçebiliyor olması lazım.

tabi şu var, ben alkol kullanan ve seven biriyim. yani bir pazar günü akşamüstü rakısı yapamayacaksam beraber, çilingir sofrası kurduğumda karşılık göremeyeceksem, karşımdakinin alkol almıyor oluşu bir süre sonra rahatsız ederdi sanırım. birşeyleri beraber yapabilmek önemli.

Ben alkol kullanmayan biriyle evlenmek istemezdim.
Ben rakı sofrası kuralım isteyeceğim, o kola içecek ya da "bira-film gecesi yapalım" diyeceğim, o çay içecek. Tadım kaçar.

Arkadaş buluşmaları, aile toplantıları, tatiller vs bunların hepsinde çatışma yaşanabilir. Özellikle de içmeyen tarafın içmeme sebebi muhafazakarlıksa.
Adam ramazanda bira alıp gelecek belki. O zaman da "olabilir, kendi keyfi" diyebilecek misiniz?

İki farklı ailede, farklı alışkanlıklarla yetişmiş iki insanın aynı evde yaşaması zaten zorken, hayat görüşünüze uymayan biriyle evlenip her şeyi iyice zorlaştırmanın anlamı yok.

muhafazakarlıktan değil ama istemediğim için 30 yaşıma kadar alkol kullanmadım. evet hani hiçbir arkadaşım da kullanmıyorum diye dışlamadı, ben de eğlenmenin alkolle alakası yok derdim. beraber dans da ettik, eğlence mekanlarında da olduk.
ama gerçekten içmeyen biri için herkes çakır keyif noktasına geldiğinde uyum sağlamak o kadar kolay olmuyor, bazı hareketler ister istemez saçma gelebiliyor, zararı olmadığı halde. eğer sen de o moddaysan daha rahat akıyor zaman.
hadi arkadaşlarınla durumu idare edebilirsin ama eşinle daha sık bunu yaşayacağın kesin, o zaman sıkıntı olur işte.

Benim gördüğüm hep alkolü bir kaçış noktası olarak görüp, ailesinden etrafından kendini soyutlayan babalar.. Tabiki bunun aksi de mevcuttur, bilmediğim için soruyorum zaten
Rahmetli babam alkolikti. Baya teşhisli tedavili amateme yatmalı falan bir alkolik. Dünyanın en güzel babasıydı ama. İlgisi, sevgisi hiç eksik olmazdı, bir tek tokadını yememişimdir, sesini bile yükseltmezdi. Baba kız zamanları yaratırdı, gezdirir, yedirir, içirirdi. En sevdiği şey de bütün çocuklarını rakı sofrasında toplamaktı. Hepimiz bir aradaysak, rakı balık varsa masada ondan mutlusu olmazdı.

Simdi ciftlerin birbirlerinin hayatlarina saygi gostermesi farkli, evliligi guzel kilan uyumun yakalanamamasi farkli ve sirf saygi temelli bir evlilik beni tatmin etmezdi sanirim.

Ayni durumu bir komsumuzda gormustum. Adam muhafazakar, kadin ise degil ve kadini hicbir zaman belirli eglencelerde esiyle gormezdik. Hep yalnizdi ve bunun sikintisini yasardi.

Çok iyiymiş, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun ..

Bu alkole nasıl baktığınızla ve karşınızdakinin nasıl baktığıyla alakalı bence. Alkollü içeceklerin benim için normal koladan ayrandan farkı yok. Ayrı bir anlam yüklemiyorum yeri gelir yemeğin yanında içerim yeri gelir uyumadan önce rahat uyumak için içerim bazen de güzel sofralar kurarım. O yüzden karşımdaki insan benim bu keyifli aktivitelerimde yer alamayacak olsa hoşuma gitmez. Dolayısıyla içki içmeyen biriyle beraber olmak isteyeceğimi sanmıyorum.
Yani aslında istisnalar dışında içki biraz hayat tarzı göstergesi gibi bir şey. İçen insanla içmeyen insanın hayata bakış açısı özellikle içmeme sebebi muhafazakarlıksa çok farklı olabiliyor. O yüzden bence içen insanla yapamazsınız ama bunun sebebi kötü baba olacağı psikopata bağlayacağı falan değil. O haberlerde duyduğumuz gördüğümüz alkol içip sapıtan karısını çocuğunu döven insanlar alkol aldıkları için yapmıyor ki bunu. Kötü oldukları için yapıyorlar. O insanlar içmese de kötüler içince daha da kötü oluyorlar.

Arkadaslarla toplanip 2 bardak birsey icmistik ama herkes kendindeydi. Sadece 1 kişi sarhoştu ve cidden o kişiden rahatsiz oldu herkes. O kişiyi evine birakip kaçmistik ve kendimiz devam etmistik. Hepimiz o an sarhoş olsak eminim o kişiden o kadar rahatsiz olmazdik.

Bir de tatli sarhoşlar var ama hayatimda bi kere denk geldi öylesi. Adam sarhoşken beni aradiginda saatlerce kahkahali sohbet ediyorduk ben ayik oldugum halde. Oyle biriyse belki...
Degilse riskli

Evet doğru, çiftlerin birbirlerinin sınırına saygı göstermesi lazım. Yok hiç yapamayacaksa başlamamalı. Denemediğim için, etrafımda görmediğim için bilmiyorum işte. Teşekkürler

işte kilit nokta insanın sarhoşken nasıl olduğu. kız yada erkek arkadaş farketmez bence. bazısı pis içiyor cidden, gittiğin yerde rezil oluyorsun. o durumda o kişiyi tercih etmiyorsun hiçbir şekilde.

işte kilit nokta insanın sarhoşken nasıl olduğu. kız yada erkek arkadaş farketmez bence. bazısı pis içiyor cidden, gittiğin yerde rezil oluyorsun. o durumda o kişiyi tercih etmiyorsun hiçbir şekilde.

Evet ama kendilerine sorsan hicbiri ben rezillik yapiyorum demezler sorun orada. Simdi dozunda iciyorum, yok arkadaslarla iciyorum diyen herkese inanmamak lazim o acidan riskli bir durum cok iyi gozlem gerekiyor.

Benim denk geldiklerimin çogu hatta arkadaslar bile ayik kafayla çekilmiyordu asiri rezillik yapmasalar bile. Hiç içmeyen biri, karsidaki rezillik cikartmasa da bazi hareketlerden rahatsiz olabilir, arkadaş çekilir de eş...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…