Alışveriş hastalığı

doğrusu da bu.

Malesef değil işte. Çabalıyoruz. Çok heves etti bana güven 2 senede bitecek dedi.Zengin değiliz ama biriktiriyoruz severim de birikim yapmasını. Sadece verdiği sözü tutmayıp bana haksızlık yapıyor

O kadar güzel bir durum özeti ki. Ben hata ettim güvenerek. Ama güzel tavsiyeler aldım bakalım ne kadar rest çekebileceğim

Malesef değil işte. Çabalıyoruz. Çok heves etti bana güven 2 senede bitecek dedi.Zengin değiliz ama biriktiriyoruz severim de birikim yapmasını. Sadece verdiği sözü tutmayıp bana haksızlık yapıyor
sizi anladım ben.güzel araca sahip oluyor ama fedakarlık tek taraflı oluyor.iki taraf da yapmalı oysa .daha az alışveriş yapılabilir sadece ihtiyaçlar alınabilir beraber karar vererek ama.siz de ben bu kadar kısıtlamalı hayat istemiyorum deseniz size de hak verirdim.eşlerin anlaşmasına bağlı böyle yatırımlar.

Ben de böyle düşünüyorum ya . Ben de şu an kredi çekip arabamı değiştirebilirim ama para hesabı yapmam gerekecek ve bundan nefret ediyorum. Bir arkadaşım var eşi başka şehirde çalışıyor lüks araç aldılar ve arkadaşımın maaşı krediye gidiyor , kendini aşırı kısıtlıyor ve o arabaya binemiyor bile. Aynı işi yapıyoruz ve aynı standartlara sahip değiliz cidden ne uğruna .

Bu lüks araç sevdası bizim ülkeye mahsus bir şey galiba. İnsanlar yemesinden içmesinden kısıp lüks araç peşine düşüyor.

3 yıl önce bizde aracımızı değiştirip lüks araç sınıfına giren bir araç aldık, o zaman daha makuldü fiyatlar tabi. Birde kredi falan çekmedik. Alabilecek durumdaydık, aldık.

2 yıl öncede ben kendime gerekli olduğu için orta segment bir araba aldım, nerdeyse diğerinin yarısı kadar yakıt tüketiyor. Valla ötekinin yüzüne bakmıyoruz bu benzin pahalılığında. Öyle duruyor garajda. Bu arada satsak deyip arada ilana koyuyoruz, pahalı arabaları elden çıkarmak da mesele, kolay satılmıyor.

Kaskosu, vergisi, benzini hepsi gider. Sadece krediyi ödemekle de bitmiyor ki. Kısaca borçla lüks araba a-lın-maz.

Senin kocan gibilere sorsan para yok der kesin… yani bu ayagini yorganina gore uzatmamaktir baya.. yani tum maasin krediye gidiyor sen hic birsey harcayamiyor musun? Yani alacak olsa herkes neler neler alir ama herkes gucunun dahilinde.. herkes daha guzel arabaya biner herkes bir kac ayda bir yeni model
Tel tablet alir.. para harcamaktan kolay birsey yok. Ne kadar sure odeyeceksin krediyi?

Yani bu durumda tabiiki
Aldatiliyorsun, baya kandiriyo seni..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…