Doğru.Hayatta hep bir şeylerle, birileri ile uğraşmak durumundayız ama uğraşmak için yorgunum diyelim.
Desteğiniz için teşekkür ederim
İşte aynı bakış açısına bende sahiptim malesef öyle olmuyor. İnsanlara yerini hududunu bildirmezseniz ömür boyu uğraşıyorsunuz . Olay ileri gidecek diye korkmayın sizi bastirmalarina da izin vermeyin sınırlariniz net olmayınca daha çok daha çok üstünüze gelirlerEvet,doğru. Aslında şunu demek istemedim "hadi ağlayayım korunayım".
Galiba o an ağlayarak bir savunma geliştirdim demek istedim.
Onları tanımasaydım inanın dediğinizi yapmayı o an çok istemiştim.
Ama işi benim aleyhime çok büyüteceklerdi kendilerini hiç yıpratmadan yapacaklarını yapar,olan da yine bana olurdu.
Basit bir istemsiz ağlamayi bile o an büyüttüler.
Hemen haklı pozisyona geçtiler beni de manipüle edip bastırdılar.
Uğraşacak kadar güçlü değilim.
Zaten uğraşmak da istemiyorum.
Niye birileri bizle uğraşsın biz niye uğraşalım, yazık oluyor hayata.
Tecrübe ettiyseniz mutlaka doğrudur.İşte aynı bakış açısına bende sahiptim malesef öyle olmuyor. İnsanlara yerini hududunu bildirmezseniz ömür boyu uğraşıyorsunuz . Olay ileri gidecek diye korkmayın sizi bastirmalarina da izin vermeyin sınırlariniz net olmayınca daha çok daha çok üstünüze gelirler
Söylediklerinizin bu kısmında çok haklısınız. Ama KV ve görümceniz belki de tatsızlık uzamasın diye size alınganlık ediyorsun büyütülecek bir şey değil dediler, onlar ne bilsinler ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz. Şimdi regl döneminde de insan çok kırılgan olur iyice üzülüyorsunuzdur yapmayın kendinize yazık edersiniz.Düşünüyorum, kendisini ailemin yanında bu pozisyona koysam ve aynı şekilde ailem de onların yaptığı gibi kahkaha atsaydı, eşimi tanıdığım kadarıyla aileme de dil uzatarak benimle küserdi.
Belki de buna da kızıyorum.
Çünkü kendinize yapılmasını istemediğiniz bir davranışı başkasına yapamazsınız, yapmamalısınız.
En azından benim insanı ilişkilerimde düstûrum bu.
Aile aski olan erkeklerin aileleriyle yasamalari gerekiyorBen intikamci bir insanım orda ağlayıp çıkmaz sen küçücük beyninle komiklik mi yapiyorsin der kahkaha atar espri anlayışınız çok yersiz ailece deyip odadan çıkardım . Gelip bana saydirirsa kavga büyürdü. İyice rezil ederdim . Susarsa evde yine haddini bildirirdim. Bu aile aşkı olan erkeklerin tedavi edilmesi gerekiyor
Teşekkür ederim.Söylediklerinizin bu kısmında çok haklısınız. Ama KV ve görümceniz belki de tatsızlık uzamasın diye size alınganlık ediyorsun büyütülecek bir şey değil dediler, onlar ne bilsinler ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz. Şimdi regl döneminde de insan çok kırılgan olur iyice üzülüyorsunuzdur yapmayın kendinize yazık edersiniz.
Ama maalesef yaşamıyorlar.Aile aski olan erkeklerin aileleriyle yasamalari gerekiyor
En doğrusu bu olur niyeyse bu türler en önce koşup evleniyorlar. Birden aşkları depresiyorAile aski olan erkeklerin aileleriyle yasamalari gerekiyor
Lütfen kendinizi üzmeyin.Kv ve görümcenize gelince eşinizi gazlayıcı yorumlar yapmalarına izin vermeyin.Keşke güldükleri anda onlara da tepki gösterseydiniz.Teşekkür ederim inanın bunlari duymak ego olarak değil beni yanlış yaptığıma inandirip manipüle edip üzdükleri için iyi geliyor.
Düşünüyorum erkek kardeşimin hanımı böyle bir durumda olsaydı ki umarım eşini böyle bir pozisyona hiçbir Zaman koymaz vallahi dediğiniz gibi yapardım.
Ağlamak çok hassas, üst bir nokta ya
Dışarıda bir yerlerde ağlayan kimseleri dâhi şöyle bir sıvazlayıp "iyi misin" deriz.
Ben de bunu beklemedim değil ama bunu içimden ya da burada bile dile getirsem belki fazla bir şey beklemiş, istemiş gibi olurum dedim.
Ama inanın beklediğim bu şeyi ben insani ilişkilerimde görümce ya da farkı bir sıfatla da yapacak biriyim.
Uzattım cevabıniza gelince" hayır".
Eşim dışarı çıkar çıkmaz kısa bir müddet bekledikten sonra yanlarına gittim.
İnanın gitmeseydin gelmeyecekleri gibi bir de hatama bu eklenecekti.
El kapısı dedikleri durum gerçekten çok acıtıcı
O an size saygıyla yaklaşan babanızı
Merhametli annenizi
İyi niyetli kardeşlerinizi arıyorsunuz.
Özür dile gibi bir erdem beklemiyorum da sadece haklı olduğuna daha da inandırmaları korkutuyor.
Kayınvaliden ve gorumcen haksız olduğunu büyütülecek birşey olmadığını alınganlık yaptığını söylerken tam da o anda ağzını büküp onların ağız taklidini yapmalıydın bondo boyotolocok bosoy yok son alongonlok yopton diye sonra suratları morarinca takılmayın ya şaka yaptim büyütmeyin der gülerdimMerhaba, forumu birkaç zamandır üyelik oluşturmadan takip ediyorum ancak kendimle ilgili bir şeyler yazmaya bugüne kadar pek cesaret edemedim.
Hayata dair sorunlar ve dertler maalesef hiç bitmiyor en azından benim açımdan böyle dolayısıyla yazacak, paylaşacak çok şey var fakat ben şimdilik sadece yaşadığım son olayı yazıp beni tanımayan insanlardan konuya dair ne düşündüklerini öğrenmek istedim.
Eşimle birkaç yıldır evliyiz.Ailesine tutkuyla bağlı,ailesine çok çok hayırlı bir evlat diyeyim.
Annelerin böyle çocuk nasıl yaptıklarını da hep merak ederim.
Her neyse çok uzatmak, dağıtmak istemiyorum ama paylaşacağım olayın anlaşılabilmesi adına da detay verme ihtiyacı hissediyorum.
Ailesini son gidişimizde aramız biraz limoniydi.Zaten bir gün öncesinden yanaşıp gitmenin yerini yapıyordu tabir-i caizse bunu da bile bile ben de ılımlı yaklaştım ve ziyareti gerçekleştirdik.
Orada bir iki gün kaldık aramızdaki soğukluğu çok belli etmemeye çalışsak da yine orada birbirimize sinir olacak bir şeyler bulduk diyeyim.
Sizlerin de eşleri böyle mi ya da bu davranış biçimindeki erkekleri hiç duydunuz mu bilmiyorum ama şöyle açıklayayım ailesinin yanına gittiğinde şekli şemâli, hareketleri bir değişik oluyor belki de oradaki sevgi, saygı, özeni evde göstermediğinden ben sinir oluyorum.
Neşeli, enerjik, kelebek gibi bir adam oluyor.
Neyse işte
Biz artık evden çıkacağız çok az kalmış.
Ailesi ile bir hesap yapıyordu.
Ben de kayınvalideme sessizce "neyi hesaplıyor "diye sordum kendisi de cevap verdi.Sonra eşim taklit yeteneğini harekete geçirerek aynı benim ses tonumla alaycı bir edayla taklit etti.
Kayınvalidem bastı kahkahayı.
Sanırım eşim onunla konuşmadığim için intikam duygusuyla bunu yaptı.
Zaten taklitten hiç hoşlanmam bilir de.
Kendisi hesap yapıyordu ona sormadım zaten ona sormak da içimden gelmedi.
Hemen yanımda kayınvalide oturuyordu sessizce ona sordum.
Genizden çıkan ya da ağızdan yuvarlanarak konuşulur ya o an o şekilde konuştum demek taklidi o şekildeydi çünkü.
Aramızın iyi olduğu bir zaman olsaydı tepkim büyük olmaZdi sonrasında hoşlanmadığımi bir daha bu şekilde topluluk içinde yapmamasını söyler geçerdim.
Zaten yirmi gündür aramız çok yoktu oraya da bastırarak gitmişiz.
Üstüne kayınvalide ve görümce de gülünce, kahkaha atınca sinirim iyice bozuldu.
"Bari burada yapma dedim" ağlayarak odayı terk ettim. Reglim de yaklaşıyor onun da hassasiyeti var üstümde. Bu dönemde ağlamam çok geliyor.
Saygısız diye seslenerek farklı bir odaya geçtim ve ağladım.
Çünkü zaman zaman saygısızlıklari olan biri.
O evden çıkınca ben de tekrar odaya döndüm.Kayınvalide ve görümce haksız olduğumu,bunda büyütülecek hiçbir şey olmadığını ve alınganlık yaptığımı söyledi.
Başlıkta sorduğum gibi bu alınganlık mı?
Düşünüyorum, kendisini ailemin yanında bu pozisyona koysam ve aynı şekilde ailem de onların yaptığı gibi kahkaha atsaydı, eşimi tanıdığım kadarıyla aileme de dil uzatarak benimle küserdi.
Belki de buna da kızıyorum.
Çünkü kendinize yapılmasını istemediğiniz bir davranışı başkasına yapamazsınız, yapmamalısınız.
En azından benim insanı ilişkilerimde düstûrum bu.
Şimdiden teşekkür ederim,okuyup fikirlerini yazmak isteyen arkadaşlara hemen cevap veremeyebilirim ancak müsait olduğumda mutlaka okur değerlendiririm.
Kayınvaliden ve gorumcen haksız olduğunu büyütülecek birşey olmadığını alınganlık yaptığını söylerken tam da o anda ağzını büküp onların ağız taklidini yapmalıydın bondo boyotolocok bosoy yok son alongonlok yopton diye sonra suratları morarinca takılmayın ya şaka yaptim büyütmeyin der gülerdimöyle değil böyle yapılır diye.
Eşin büyük terbiyesizlik yapmış ağız hareketiyle seni taklit edip herkese guldurerek. Regl dönemi falan geç ya bende aşırı sinir olup tepki veremesem sinirden ağlardım. Orda da ağlaman hoş olmamış keşke kendini tutabilseydin. Ayrıca görümce kayinvalidenin bu tutumundan sonra araya mesafe değil uçurum sokardim ki bidaha olayları kendilerinde yargılama had leri bulamasinlar.
Sağ olun.Lütfen kendinizi üzmeyin.Kv ve görümcenize gelince eşinizi gazlayıcı yorumlar yapmalarına izin vermeyin.Keşke güldükleri anda onlara da tepki gösterseydiniz.
Sizi manipüle etmelerine izin vermeyin istedikleri kadar ittifak olsunlar. Haketmediğiniz bir tavır gördüğünüz zaman hadlerini bildirin.Eş kişisi de haddini bilecek, ailesi de. Kimseye size karşı saygısızlık yapma fırsatı vermeyin. En ufak bir tavizi bile eziklik sanıp iyice ezmeye çalışıyorlar.Rezillik mi çıkacak?çıkması gerekiyorsa çıksın, ama emin olun sizden bu tavrı gördüklerinde geri adım atacaklar.Kimse taş kovuğundan çıkmadı hepimizin ailesi var ama biz onları görünce saçma sapan davranmıyorsak eşlerimiz de davranmayacak.Kendinizi hatalı hissetmeyin ve hakkınızı savunun.Sağ olun.
Evet sanırım o kahkahalar atıldıktan sonra iyice bozuldum. Onlara yapabileceğim tek şey rahatsız olduğumu gösteren bir bakış olabilirdi en fazla.
Orada bir ittifak vardı ve ağlamam bile suçtan sayıldı.Düşünün ki anneye bir şey dedim!
Annesi "ateşe atla "deyince sorgusuz sualsiz kendini ateşe atacak erkeklerin sayısı bence hiç az değil.
İnanın o gazlayıcı yorumlar,gazlayıcı yetiştirmeler bu ilişkileri bu hâle getiriyor.
Zaten anladığım kadarıyla da kazanı iyice kaymattılar ki evde hâlâ bir nefret havası var.
İnsanların sadece hem suçlu hem de kendilerini nasıl güçlü ve haklı görebildiklerini anlayamıyorum.
Çünkü kendimi haklıyken bile haksız buluyorum.
Sırf bu yüzden acaba diyerek burada beni tanımayan insanlardan görüş almak istedim.
Eksik olmayın.Sizi manipüle etmelerine izin vermeyin istedikleri kadar ittifak olsunlar. Haketmediğiniz bir tavır gördüğünüz zaman hadlerini bildirin.Eş kişisi de haddini bilecek, ailesi de. Kimseye size karşı saygısızlık yapma fırsatı vermeyin. En ufak bir tavizi bile eziklik sanıp iyice ezmeye çalışıyorlar.Rezillik mi çıkacak?çıkması gerekiyorsa çıksın, ama emin olun sizden bu tavrı gördüklerinde geri adım atacaklar.Kimse taş kovuğundan çıkmadı hepimizin ailesi var ama biz onları görünce saçma sapan davranmıyorsak eşlerimiz de davranmayacak.Kendinizi hatalı hissetmeyin ve hakkınızı savunun.
Sanırım bunun sebebi genel olarak kız annelerinin damatları ile bir yarışa girmemeleri.Erkek annelerinin çoğu (gelinleri için kızım gibi görüyorum diyen de dahil),gelinleri ile görünmez bir ego savaşına giriyor.Eksik olmayın.
İyi hissettim.
Biliyor musunuz şimdi benzer bir şey yazacaktım.
Ben hiçbir kadının kendi ailesinin evinde kocasını, yüz göz oynatarak ses taklit ederek alay edeceğini düşünmüyorum.
Ve karşılığında hiçbir kayınvalide ya da baldızın buna ortak olup güleceğini de.
Hatta annemi düşündüğümde orada beni bozardı sanırım.
Bende geçirdim o günleri. Çok küçük cahil bir yastaydim. Çok kolay aynı o şekilde çok manipüle edildim. Ama baktım ardı arkası kesilmiyor. Onlar yapınca bişey olmuyor bende terslemeye onlara fırsat vermemeye başladım. Ne krizler yaşadım onlarla sırf yaptıklarına susmuyorum diye. Ama umrumdami değil valla. Gerekeni yapacaksın. Birdaha eminim böyle bişey yaşarsın çünkü oyle insanlar böyle şeylerden besleniyor sende o anda gerekeni yapmaktan cekinme.İlk paragrafı okurken canlandırdım ve gerçekten öyle bir hareketten sonra iyi hissedebilirim diye düşündüm. Gel gör ki dediğiniz gibi onu yapabilecek biri olsaydım zaten ağlamazdım ve gerekeni gerektiği şekilde yapmış olurdum.
Güler yüzleri görünce yapılanları unutmazsam mesafe olayı bunun için iyi bir vesile olabilir.
Teşekkürler
Kendilerinin, bulunduğumuz şehirden 1.5 saat kadar uzaklıkta evleri var.Neden kayınailede kalıyorsunuz sebep ne merak ettim?