Alınganlık mı?

İşte aynı bakış açısına bende sahiptim malesef öyle olmuyor. İnsanlara yerini hududunu bildirmezseniz ömür boyu uğraşıyorsunuz . Olay ileri gidecek diye korkmayın sizi bastirmalarina da izin vermeyin sınırlariniz net olmayınca daha çok daha çok üstünüze gelirler

Tecrübe ettiyseniz mutlaka doğrudur.
Umarım doğru davranabilmeyi ben de başarırım.

Söylediklerinizin bu kısmında çok haklısınız. Ama KV ve görümceniz belki de tatsızlık uzamasın diye size alınganlık ediyorsun büyütülecek bir şey değil dediler, onlar ne bilsinler ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz. Şimdi regl döneminde de insan çok kırılgan olur iyice üzülüyorsunuzdur yapmayın kendinize yazık edersiniz.

Aile aski olan erkeklerin aileleriyle yasamalari gerekiyor

Teşekkür ederim.
Güzel düşünmek her zaman için öncelikle kişiye iyi gelir tâbi.Böyle yapmaya çalışıyorum. Ama olay patladiktan sonra artık ayıp olmasın ve beni de küçük bir olayı büyütmüş gibi düşünmesinler diye izâh yapmaya çalıştıkça da beni haksız bulup ikisi birden eşi savunup arada da irrite edici konuşmalar yapıldı.
Zaten kızkardeşi söyleyeceğini söyleyip odayı terketti.
Dolayısıyla olayı bastırmaktan çok beni bastırmaya çalıştıklarını anlayınca iyi niyetim ortadan kalktı.
Demek ki insanın kendisini,dinleyip anlamak istemeyenlere açıklamaya çalışması gerçekten anlamsızmış.
Yukarıda yorumlarda da belirttim insanın hayat arkadaşı böyle davranışta bulunursa başkalarının yaptığı sıkıcı,üzücü davranışlara fazla takılmamak gerekiyor gibi.

Evet bu hassas dönemde sadece ağlamayı fazladan yaptım sanırım.
Eş alay edecekti,diğer takım gülecekti.
Ben de sessizce bozulmuş olacaktım.
Yine de dediğiniz gibi elbette insan kendisine zarar vermiş oluyor başkaları sebebiyle.
Sevgiler

Son düzenleme:
Aile aski olan erkeklerin aileleriyle yasamalari gerekiyor
Ama maalesef yaşamıyorlar.
Evleniyorlar, çoğalıyorlar ve hâlâ yeni bir aile kurduğunun idrakinde olamıyorlar.
Çünkü bazı anne babalar görünmez bir ipi yavrularının! boyunlarına ustaca bağlayıp çözülmesine müsaade etmiyorlar.

Lütfen kendinizi üzmeyin.Kv ve görümcenize gelince eşinizi gazlayıcı yorumlar yapmalarına izin vermeyin.Keşke güldükleri anda onlara da tepki gösterseydiniz.

Kayınvaliden ve gorumcen haksız olduğunu büyütülecek birşey olmadığını alınganlık yaptığını söylerken tam da o anda ağzını büküp onların ağız taklidini yapmalıydın bondo boyotolocok bosoy yok son alongonlok yopton diye sonra suratları morarinca takılmayın ya şaka yaptim büyütmeyin der gülerdim öyle değil böyle yapılır diye.

Eşin büyük terbiyesizlik yapmış ağız hareketiyle seni taklit edip herkese guldurerek. Regl dönemi falan geç ya bende aşırı sinir olup tepki veremesem sinirden ağlardım. Orda da ağlaman hoş olmamış keşke kendini tutabilseydin. Ayrıca görümce kayinvalidenin bu tutumundan sonra araya mesafe değil uçurum sokardim ki bidaha olayları kendilerinde yargılama had leri bulamasinlar.

İlk paragrafı okurken canlandırdım ve gerçekten öyle bir hareketten sonra iyi hissedebilirim diye düşündüm. Gel gör ki dediğiniz gibi onu yapabilecek biri olsaydım zaten ağlamazdım ve gerekeni gerektiği şekilde yapmış olurdum.

Güler yüzleri görünce yapılanları unutmazsam mesafe olayı bunun için iyi bir vesile olabilir.
Teşekkürler

Kusura bakmayın lütfen yeni üyeyim ilk mesaj ve kullanıma bağlı hatalar tekrarlamalar yapıyorum.

Lütfen kendinizi üzmeyin.Kv ve görümcenize gelince eşinizi gazlayıcı yorumlar yapmalarına izin vermeyin.Keşke güldükleri anda onlara da tepki gösterseydiniz.
Sağ olun.
Evet sanırım o kahkahalar atıldıktan sonra iyice bozuldum. Onlara yapabileceğim tek şey rahatsız olduğumu gösteren bir bakış olabilirdi en fazla.
Orada bir ittifak vardı ve ağlamam bile suçtan sayıldı.Düşünün ki anneye bir şey dedim!
Annesi "ateşe atla "deyince sorgusuz sualsiz kendini ateşe atacak erkeklerin sayısı bence hiç az değil.
İnanın o gazlayıcı yorumlar,gazlayıcı yetiştirmeler bu ilişkileri bu hâle getiriyor.
Zaten anladığım kadarıyla da kazanı iyice kaymattılar ki evde hâlâ bir nefret havası var.
İnsanların sadece hem suçlu olup hem de kendilerini nasıl güçlü ve haklı görebildiklerini anlayamıyorum.
Çünkü kendimi haklıyken bile haksız buluyorum.
Sırf bu yüzden acaba diyerek burada beni tanımayan insanlardan görüş almak istedim.

Sizi manipüle etmelerine izin vermeyin istedikleri kadar ittifak olsunlar. Haketmediğiniz bir tavır gördüğünüz zaman hadlerini bildirin.Eş kişisi de haddini bilecek, ailesi de. Kimseye size karşı saygısızlık yapma fırsatı vermeyin. En ufak bir tavizi bile eziklik sanıp iyice ezmeye çalışıyorlar.Rezillik mi çıkacak?çıkması gerekiyorsa çıksın, ama emin olun sizden bu tavrı gördüklerinde geri adım atacaklar.Kimse taş kovuğundan çıkmadı hepimizin ailesi var ama biz onları görünce saçma sapan davranmıyorsak eşlerimiz de davranmayacak.Kendinizi hatalı hissetmeyin ve hakkınızı savunun.

Eksik olmayın.
İyi hissettim.
Biliyor musunuz şimdi benzer bir şey yazacaktım.
Ben hiçbir kadının kendi ailesinin evinde kocasını, yüz göz oynatarak ses taklit ederek alay edeceğini düşünmüyorum.
Ve karşılığında hiçbir kayınvalide ya da baldızın buna ortak olup güleceğini de.
Hatta annemi düşündüğümde orada beni bozardı sanırım.

Sanırım bunun sebebi genel olarak kız annelerinin damatları ile bir yarışa girmemeleri.Erkek annelerinin çoğu (gelinleri için kızım gibi görüyorum diyen de dahil),gelinleri ile görünmez bir ego savaşına giriyor.
Yumuşak yüzünüzü gördüler ve bunu haketmediler, bir daha hadlerini aşarsalar hepsine hakettikleri tavrı gösterin ve içiniz rahat olsun.
Umarım tekrar böyle bir durum yaşanmaz.

Bende geçirdim o günleri. Çok küçük cahil bir yastaydim. Çok kolay aynı o şekilde çok manipüle edildim. Ama baktım ardı arkası kesilmiyor. Onlar yapınca bişey olmuyor bende terslemeye onlara fırsat vermemeye başladım. Ne krizler yaşadım onlarla sırf yaptıklarına susmuyorum diye. Ama umrumdami değil valla. Gerekeni yapacaksın. Birdaha eminim böyle bişey yaşarsın çünkü oyle insanlar böyle şeylerden besleniyor sende o anda gerekeni yapmaktan cekinme.

Neden kayınailede kalıyorsunuz sebep ne merak ettim?
Kendilerinin, bulunduğumuz şehirden 1.5 saat kadar uzaklıkta evleri var.
Gittigimizde izin günlerine denk getirip kalmak istiyor.
Evliliğimizin ilk yılı bulunduğumuz şehirdeki evlerine gittiğimizde de bir bahane ile kalmak istiyordu biraz güzellikle anlamayınca biraz da kavga gürültü ile gidince kalmanın uygun olmadığını kabûl ettirdim.
"Ne yapıyorlar sana,ne yapıyorlar da sık gitmek kalmak istemiyorsun" ifadesi ve ses tonu hâlâ kulaklarımda.
Artık şu noktaya gelmiştim, sen istediğin kadar git, dayanamıyorsan arada kal ama ben gittiğimde kalmak istemiyorum.
Bunu anlaması ve kabûl etmesi de baya yıpratıcı bir süreç olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…