Alınganlık mı?

zrhytlr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2023
57
38
36
Merhaba, forumu birkaç zamandır üyelik oluşturmadan takip ediyorum ancak kendimle ilgili bir şeyler yazmaya bugüne kadar pek cesaret edemedim.

Hayata dair sorunlar ve dertler maalesef hiç bitmiyor en azından benim açımdan böyle dolayısıyla yazacak, paylaşacak çok şey var fakat ben şimdilik sadece yaşadığım son olayı yazıp beni tanımayan insanlardan konuya dair ne düşündüklerini öğrenmek istedim.

Eşimle birkaç yıldır evliyiz.Ailesine tutkuyla bağlı,ailesine çok çok hayırlı bir evlat diyeyim.
Annelerin böyle çocuk nasıl yaptıklarını da hep merak ederim.
Her neyse çok uzatmak, dağıtmak istemiyorum ama paylaşacağım olayın anlaşılabilmesi adına da detay verme ihtiyacı hissediyorum.

Ailesini son gidişimizde aramız biraz limoniydi.Zaten bir gün öncesinden yanaşıp gitmenin yerini yapıyordu tabir-i caizse bunu da bile bile ben de ılımlı yaklaştım ve ziyareti gerçekleştirdik.

Orada bir iki gün kaldık aramızdaki soğukluğu çok belli etmemeye çalışsak da yine orada birbirimize sinir olacak bir şeyler bulduk diyeyim.
Sizlerin de eşleri böyle mi ya da bu davranış biçimindeki erkekleri hiç duydunuz mu bilmiyorum ama şöyle açıklayayım ailesinin yanına gittiğinde şekli şemâli, hareketleri bir değişik oluyor belki de oradaki sevgi, saygı, özeni evde göstermediğinden ben sinir oluyorum.
Neşeli, enerjik, kelebek gibi bir adam oluyor.
Neyse işte

Biz artık evden çıkacağız çok az kalmış.
Ailesi ile bir hesap yapıyordu.
Ben de kayınvalideme sessizce "neyi hesaplıyor "diye sordum kendisi de cevap verdi.Sonra eşim taklit yeteneğini harekete geçirerek aynı benim ses tonumla alaycı bir edayla taklit etti.
Kayınvalidem bastı kahkahayı.
Sanırım eşim onunla konuşmadığim için intikam duygusuyla bunu yaptı.
Zaten taklitten hiç hoşlanmam bilir de.
Kendisi hesap yapıyordu ona sormadım zaten ona sormak da içimden gelmedi.
Hemen yanımda kayınvalide oturuyordu sessizce ona sordum.
Genizden çıkan ya da ağızdan yuvarlanarak konuşulur ya o an o şekilde konuştum demek taklidi o şekildeydi çünkü.

Aramızın iyi olduğu bir zaman olsaydı tepkim büyük olmaZdi sonrasında hoşlanmadığımi bir daha bu şekilde topluluk içinde yapmamasını söyler geçerdim.
Zaten yirmi gündür aramız çok yoktu oraya da bastırarak gitmişiz.
Üstüne kayınvalide ve görümce de gülünce, kahkaha atınca sinirim iyice bozuldu.
"Bari burada yapma dedim" ağlayarak odayı terk ettim. Reglim de yaklaşıyor onun da hassasiyeti var üstümde. Bu dönemde ağlamam çok geliyor.
Saygısız diye seslenerek farklı bir odaya geçtim ve ağladım.
Çünkü zaman zaman saygısızlıklari olan biri.

O evden çıkınca ben de tekrar odaya döndüm.Kayınvalide ve görümce haksız olduğumu,bunda büyütülecek hiçbir şey olmadığını ve alınganlık yaptığımı söyledi.

Başlıkta sorduğum gibi bu alınganlık mı?

Düşünüyorum, kendisini ailemin yanında bu pozisyona koysam ve aynı şekilde ailem de onların yaptığı gibi kahkaha atsaydı, eşimi tanıdığım kadarıyla aileme de dil uzatarak benimle küserdi.
Belki de buna da kızıyorum.
Çünkü kendinize yapılmasını istemediğiniz bir davranışı başkasına yapamazsınız, yapmamalısınız.
En azından benim insanı ilişkilerimde düstûrum bu.

Şimdiden teşekkür ederim,okuyup fikirlerini yazmak isteyen arkadaşlara hemen cevap veremeyebilirim ancak müsait olduğumda mutlaka okur değerlendiririm.

Son düzenleme:
Dediginiz gibi insan kendisine yapılmasını istemedigi biseyi karşısındakine yapmamalı. Kesinlikle alınganlık değil yaptığınız bence ustelik araniz limoniyken ancak şöyle de düşündüm acaba şaka yaparak ailesinin yanında aranizdaki limonilik düzelsin mi istedi ?

Çok takılmayın benim eşim de şakasına arada yapardı ama şaka olduğunu biliriz yıllardır kendi ailemin yanında aynısını yapmadım şimdi ben de yapıyorum bir de ona bakıp sırıtıyorum pis pis aynısını yapıyorum diye ama eşler genelde ailesinin yanına gidince şen şakrak oluyorlar size özgü değil

Ne olursa olsun insanların içinde böyle tepkiler verip kavga etmeye tartışmaya girişmeyin. Evinize dönünce napacaksakız yapın.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Hani "iki kişiyiz biz birbirimizi biliriz durumu var ya" iyi niyetin anlaşılır bir tarafı da vardır bilirsiniz. Maalesef orada durduğumuz müddetçe soğuktu çıkmaya yakın gerçekleşti ve arada bir soğukluk varken itici davranışlar, hoşlanmayan davranışlar sergilenmesi daha da rahatsız edici oluyor.
Zaten bir gün öncesinden de sırf gidebilmenin zeminini hazırlamak için yanaşmışti farkındaydım ama uzatmadan ikiletmeden ziyareti kabûl ettim.

Ben intikamci bir insanım orda ağlayıp çıkmaz sen küçücük beyninle komiklik mi yapiyorsin der kahkaha atar espri anlayışınız çok yersiz ailece deyip odadan çıkardım . Gelip bana saydirirsa kavga büyürdü. İyice rezil ederdim . Susarsa evde yine haddini bildirirdim. Bu aile aşkı olan erkeklerin tedavi edilmesi gerekiyor

Teşekkür ederim. Umarım dediğiniz seviyeye geliriz. Bahsettiğim, rahatsız olduğum tam olarak şen şakraklık değil de o tarafa gidince daha bir hadsiz, saygısız davranışlar bu taklit olayınıdan da bağımsız genel bir durum.

Kv sadece olayi degerlendiriyir oncesinden haberi yok. Aglamaniz abarti olmis ama dolmussunuz. Ufak seyler büyuyor aranizda sanirim bu ilişkiyi yipratır. Alin karsinıza konusun o da konussun. Bence siz de tripli birisiniz. 20 gun uzun bence eşle afra tafrali olmak için..

Ağlamasaymışsınız iyiymiş ama yaptığınhoş değil. Salaklık etmiş.
Haklısınız ağlamak kısmı beni de rahatsız etti ama onlar nasıl gülmesini, kahkahalarıi tutamadiysa ben de durduramadım.Kontrol altına alamadım.

Ben olsam çok büyük tepki koyar orayı terk ederdim.

Haklısınız ağlamak kısmı beni de rahatsız etti ama onlar nasıl gülmesini, kahkahalarıi tutamadiysa ben de durduramadım.Kontrol altına alamadım.
Cok insancıl bir tepki vermişsiniz eskiden olsa bende öyle yapardım . Ama bazen eşimiz bile olsa toplulukta haddini bildirmek gerekiyor ki bir dahakine korksun yapamasin. Yani kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama kendimi düşündüm eşim cildiracagimi bildiği için böyle birşey yapamazdi. Yazım tarzınızdan bile belli naif biri olduğunuz. Bu kadar anneci bir adamı bu tarzla yola getiremezsiniz.

Uyarın saygısızlık yapınca eşim ne zaman saygısız bir kelime kullansa ben hemen uyarırım yeni evli sayılırsınız birbirinizin huyunu almak inanın 5 yılı buluyor

Çok teşekkür ederim siz de feraset sahibi birine benziyorsunuz:) Arkadaş çevrem ve akrabalarım alıngan değil de gözlemlediğiniz üzere nahif biri olarak tanımlar. Ve yine ferasetiniz kesinlikle doğru ki yola girmeyecek zaten sanırım bunu anlayıp, kabûl edince duygusal olarak daha çok çöktüm ve tepkim ağlamak oluyor.
Eşim maalesef çıldıracağımi hatta öleceğimi de bilse kendi ve yetiştirildiği tarzdaki doğruları yapmaktan geri durmaz.

20 gündür neden aranız limoni? Bu bayağı uzun bir süre aslında, ikinizden biri adım atmadı mı barışmak için? Bana ikinizde pek olgun gelmediniz açıkcası. 20 gün küslükler, aile yanında saygısız şakalar, odadan çıkıp ağlamalar filan biraz absürt geliyor bana. Genelde tartışmalarınız böyle mi?

Teşekkürler.
Kayınvalidemin hoşuna gitmiş ve gülmüş ne diyebilirim nasıl ki ben ağlamami tutamadım o da gülmesi gelmiş ve güldü. Yalnız sonrasında yanlış anlaşılmamak adına düzgün bir açıklama yaptım böyleyken böyle diye fakat hâlâ beni alıngan buldu ve bu olayda büyütülecek hiçbir şeyin olmadığını kızı ile birlikte beni ikna etmeye çalıştı.Dedigim gibi hassas bir dönemdeyim o an kontrol edemedim keşke ağlamayabilseydim ama bilirsiniz bu tepkiler her Zaman kontrol edilemiyor vücudun reaksiyonu gibi.
Evet haklısınız doluyoruz ve bunu boşaltmak için sağlıklı bir iletişim kuramıyoruz, dediğiniz gibi ypraniyoruz.
Tripli, afra tafrali biri olduğumu düşünmüşsünüz size o hissiyatı vermiş olabilir yazdıklarım ama değilim. 20 gün her iki taraf için de geçen bir süre. Kin tutan bir tarafım yok karşı taraftan samimi bir yaklaşım gelirse fazlası ile karşılık verebilirim aslında. Haklıyken sadece biraz dik durma taraftariyim o taraftan bir adım atılmasıni isterim o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…