Alınganlık mı?

Sanırım bunun sebebi genel olarak kız annelerinin damatları ile bir yarışa girmemeleri.Erkek annelerinin çoğu (gelinleri için kızım gibi görüyorum diyen de dahil),gelinleri ile görünmez bir ego savaşına giriyor.
Yumuşak yüzünüzü gördüler ve bunu haketmediler, bir daha hadlerini aşarsalar hepsine hakettikleri tavrı gösterin ve içiniz rahat olsun.
Umarım tekrar böyle bir durum yaşanmaz.
🌹🌼
Kız annelerinin çok büyük bir kısmı kızlarının evliliğini tabir-i caizse kırılacak bir yumurta gibi görüyor. Büyük özen ve hassasiyet gösteriyor.
Aman kızım sorun olacaksa yapma , kızım sorun olursa gelme gibi gibi.
Mutlaka erkek ailelerinden de düşünceli bir kısmı vardır yaygın olan şeklini konuşuyoruz.
Kızı gibi! görenler de bu işin en tehlikeli olanları sanırım.
Güler yüz tatlı dile çabuk kananlar için sonrasında acı tecrübe oluyor.
Desteğiniz, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
💐💐💐

Bence alınganlık değil. Aranızın limoni olması tuz biber ekmiş. Ama bir sorun olmasa bile milletin içinde bu hareketleri yapması hiç hoş değil.

kırılmışsınız haklısınız ama keşke ağlamasaydınız ay ne gerek var acısını çıkarırdınız yalnız kalınca. Alınganlık evet bu arada.

Bence alınganlık değil. Aranızın limoni olması tuz biber ekmiş. Ama bir sorun olmasa bile milletin içinde bu hareketleri yapması hiç hoş değil.
Teşekkürler
Duygudaşlık, hassasiyet eşiği yüksek biriyim. Alıngan bir tip olduğumu ben de düşünmüyordum ta ki beni inandıranlar çıkana kadar.
Toplumda maalesef muhatabın hoşlanmadığı davranışları yaptıktan sonra karşısına geçip,"ne var bunda niye bu kadar büyütüyorsun" diye duygu karmaşası yaşatan kimseler oluyor.
Yıpranmışlığın verdiği netice sonucu ağlama tepkisi bile fazla bulundu ve eş dâhil üç kişi ile manipüle edildim sizin gibi arkadaşlar bana iyi hissettirdi.
Bu ego tatmini değil yanlış yapanın ben olmadığımı objektif fikirlerle kendimi inandırmanın rahatlığı gibi

Son düzenleme:
Valla ben hayatımda hiç sizin kadar nahif insan görmedim ne yalan söyleyeyim. Asıl şaşırdığım siz bu hanımefendilikle eşinizle nasıl evlendiniz, o ekstra kaba siz ekstra kibar.
Çok teşekkür ederim,ne güzel görmüşsünüz beni. Eksik olmayın.
Kilit soruyu sormuşsunuz.
Biraz dramatik bir hikayem var:) sanırım bundan dolayı oldu.

Bunun dışında kendisi de evlenmeden önce ailesine, çevresine ve tâbiki bana en az benim kadar hatta benden de fazla kibar ve hassas görünüyordu.
Aile ve çevresi ile ilgili nahifliği olumsuz anlamda değişmedi,bilâkis artarak devam ediyor.
Evlendikten sonra standart sapmayı düşünerek bana karşı bir miktar değişeceğine aklım yetti ama bu sapma açıkçası fazlaca oldu.

Eşinizin hareketini çok saygısızca buldum. Alınganlık yaptığınızı düşünmüyorum.

Eşiniz sizden özür diledi mi peki bu konuyla ilgili? Yoksa konuşulmadan kapandı mı bu konu?

Eşinizin hareketini çok saygısızca buldum. Alınganlık yaptığınızı düşünmüyorum.

Eşiniz sizden özür diledi mi peki bu konuyla ilgili? Yoksa konuşulmadan kapandı mı bu konu?
Birçok kişinin de saygısızca buluşu gerçekten üzücü bir taraftan da benim bir olayı büyüten,sorun çıkartan taraf olmamam kendi kişiliğim açısından iyi.

Özür dilemedi.Dileyeceğini de kesinlikle düşünmüyorum çünkü arkasına rüzgarı da(aile desteğini) aldı bu anlamda rüyasında haksızsın denilip açık seçik mesaj alsa bile kabahâtli olduğuna yine inanmaz.
Benden özür bekliyor olabilirler.

Ben ne yapıyorum?
Kırgın olduğumu belli ediyorum.
Ben niye konuyu açmıyorum?
Çünkü beyhûde bir çaba oluyor.

Hâlbuki samimi bir pişmanlık duyması, hatalı olduğunu bilmesi bana her şeyi unutturacak.
İki insan gibi anlaşıyor,birbirini anlıyor olmak bile öyle iyi hissettirir ki.
Biz buna medeni ilişki diyoruz sanırım.

Böyle sevgili Annwyl, ilişki dinamiği sürekli böyle küçük ya da büyük can sıkıcı olaylarla bir diğer meseleyi hâlletmeden diğerinin ortaya çıkması ile sürüp gidiyor.

Son düzenleme:
Kendilerinin, bulunduğumuz şehirden 1.5 saat kadar uzaklıkta evleri var.
Gittigimizde izin günlerine denk getirip kalmak istiyor.
Evliliğimizin ilk yılı bulunduğumuz şehirdeki evlerine gittiğimizde de bir bahane ile kalmak istiyordu biraz güzellikle anlamayınca biraz da kavga gürültü ile gidince kalmanın uygun olmadığını kabûl ettirdim.
"Ne yapıyorlar sana,ne yapıyorlar da sık gitmek kalmak istemiyorsun" ifadesi ve ses tonu hâlâ kulaklarımda.
Artık şu noktaya gelmiştim, sen istediğin kadar git, dayanamıyorsan arada kal ama ben gittiğimde kalmak istemiyorum.
Bunu anlaması ve kabûl etmesi de baya yıpratıcı bir süreç olmuştu.
Olan olmuş üzülme canm zamanla duygularını kontrol etmeyi politik olmayı öğreniyorsun. Çok sık gidip kalma ayda bir gayet yeter bence kalmak için kendi daha fazla kalmak istiyorsa kalsın.

Ve bence çoğu erkekte empati faln yok. Kayınaile zaten oğlunu tutar klasiktir. Öncesinde 20 gün kadar küsmüssünüz sanırım bı süre cok fazla değil mi ya. Erkekler kapatılsın bence 😃
Tutmadığını söylüyor aslında.
Haksız olsa söylerim diyor ama henüz haksız olduğuna hiç şahit olmadık.:)

20 gün hiç konuşmama şeklinde değil de muhabbetimiz eksikti diyeyim.
Soğukluk vardı samimiyet yoktu.

Erkekler mi kapatılmalı yoksa erkekleri yanlış yöntemlerle yetiştiren anne babalar mı değişmeli bilemiyorum.
Fıtrat da önemli tâbi her yanlış davranan bireyin sorumluluğunu anne babaya atmak doğru olmayabilir.
Güzel yetiştirip yanlış ürün çıkan durumlarda anne babalara haksızlık etmiş oluruz.
Sevgiler

Merhaba, forumu birkaç zamandır üyelik oluşturmadan takip ediyorum ancak kendimle ilgili bir şeyler yazmaya bugüne kadar pek cesaret edemedim.

Hayata dair sorunlar ve dertler maalesef hiç bitmiyor en azından benim açımdan böyle dolayısıyla yazacak, paylaşacak çok şey var fakat ben şimdilik sadece yaşadığım son olayı yazıp beni tanımayan insanlardan konuya dair ne düşündüklerini öğrenmek istedim.

Eşimle birkaç yıldır evliyiz.Ailesine tutkuyla bağlı,ailesine çok çok hayırlı bir evlat diyeyim.
Annelerin böyle çocuk nasıl yaptıklarını da hep merak ederim.
Her neyse çok uzatmak, dağıtmak istemiyorum ama paylaşacağım olayın anlaşılabilmesi adına da detay verme ihtiyacı hissediyorum.

Ailesini son gidişimizde aramız biraz limoniydi.Zaten bir gün öncesinden yanaşıp gitmenin yerini yapıyordu tabir-i caizse bunu da bile bile ben de ılımlı yaklaştım ve ziyareti gerçekleştirdik.

Orada bir iki gün kaldık aramızdaki soğukluğu çok belli etmemeye çalışsak da yine orada birbirimize sinir olacak bir şeyler bulduk diyeyim.
Sizlerin de eşleri böyle mi ya da bu davranış biçimindeki erkekleri hiç duydunuz mu bilmiyorum ama şöyle açıklayayım ailesinin yanına gittiğinde şekli şemâli, hareketleri bir değişik oluyor belki de oradaki sevgi, saygı, özeni evde göstermediğinden ben sinir oluyorum.
Neşeli, enerjik, kelebek gibi bir adam oluyor.
Neyse işte

Biz artık evden çıkacağız çok az kalmış.
Ailesi ile bir hesap yapıyordu.
Ben de kayınvalideme sessizce "neyi hesaplıyor "diye sordum kendisi de cevap verdi.Sonra eşim taklit yeteneğini harekete geçirerek aynı benim ses tonumla alaycı bir edayla taklit etti.
Kayınvalidem bastı kahkahayı.
Sanırım eşim onunla konuşmadığim için intikam duygusuyla bunu yaptı.
Zaten taklitten hiç hoşlanmam bilir de.
Kendisi hesap yapıyordu ona sormadım zaten ona sormak da içimden gelmedi.
Hemen yanımda kayınvalide oturuyordu sessizce ona sordum.
Genizden çıkan ya da ağızdan yuvarlanarak konuşulur ya o an o şekilde konuştum demek taklidi o şekildeydi çünkü.

Aramızın iyi olduğu bir zaman olsaydı tepkim büyük olmaZdi sonrasında hoşlanmadığımi bir daha bu şekilde topluluk içinde yapmamasını söyler geçerdim.
Zaten yirmi gündür aramız çok yoktu oraya da bastırarak gitmişiz.
Üstüne kayınvalide ve görümce de gülünce, kahkaha atınca sinirim iyice bozuldu.
"Bari burada yapma dedim" ağlayarak odayı terk ettim. Reglim de yaklaşıyor onun da hassasiyeti var üstümde. Bu dönemde ağlamam çok geliyor.
Saygısız diye seslenerek farklı bir odaya geçtim ve ağladım.
Çünkü zaman zaman saygısızlıklari olan biri.

O evden çıkınca ben de tekrar odaya döndüm.Kayınvalide ve görümce haksız olduğumu,bunda büyütülecek hiçbir şey olmadığını ve alınganlık yaptığımı söyledi.

Başlıkta sorduğum gibi bu alınganlık mı?

Düşünüyorum, kendisini ailemin yanında bu pozisyona koysam ve aynı şekilde ailem de onların yaptığı gibi kahkaha atsaydı, eşimi tanıdığım kadarıyla aileme de dil uzatarak benimle küserdi.
Belki de buna da kızıyorum.
Çünkü kendinize yapılmasını istemediğiniz bir davranışı başkasına yapamazsınız, yapmamalısınız.
En azından benim insanı ilişkilerimde düstûrum bu.

Şimdiden teşekkür ederim,okuyup fikirlerini yazmak isteyen arkadaşlara hemen cevap veremeyebilirim ancak müsait olduğumda mutlaka okur değerlendiririm.
Eziklik emaresi göstermişsin onu orada küçümseyerek birkaç kelime edip anasının bacisinin yanında rezil edecektin.
Haksız değilsin ama tepkin yanlis ve eksik. O terbiyesizlik yapma cürreti gösteriyorsa sen iki katı goster. Mesela "o keçi gibi olan sesinle bir de benim prenses sesimi taklit mi ediyorsun" deyip basacaksın kahkahayı 😂

Bir diğer nokta şu asla kimseye ben hakli miyim ya da bu konuda kim haklı diye sorma. Onlar kim ya kim???? Kimin hakkı olduğuna o zırtolar mı karar verecek ?
Eşim bazen tartistigimizda gorumceye sorardı o da tabi abisini tutardı hep bir oldu iki oldu sonunda bı patladım gorumcenin yanında "Fatma kim ki bu konuyu ona soruyorsun Fatma kim ? Hakim mi savcı mi ? Kimin haklı olduğuna neden o karar veriyor Fatma erdem abidesi falan mı ikimiz arasındakilere kimse karışamaz " dedim görümcemin önünde oluyor tabi bu sustu öbür odaya geçti.
Kimseye senin hakkında yorum yapmalarına izin verme

Bir diğer nokta şu asla kimseye ben hakli miyim ya da bu konuda kim haklı diye sorma. Onlar kim ya kim???? Kimin hakkı olduğuna o zırtolar mı karar verecek ?
Eşim bazen tartistigimizda gorumceye sorardı o da tabi abisini tutardı hep bir oldu iki oldu sonunda bı patladım gorumcenin yanında "Fatma kim ki bu konuyu ona soruyorsun Fatma kim ? Hakim mi savcı mi ? Kimin haklı olduğuna neden o karar veriyor Fatma erdem abidesi falan mı ikimiz arasındakilere kimse karışamaz " dedim görümcemin önünde oluyor tabi bu sustu öbür odaya geçti.
Kimseye senin hakkında yorum yapmalarına izin verme
Aslında sormamiştım.Dediğim şekilde ağlayıp odaya geçtim ve sonrasında eşim evden çıkınca yanlarına gittim.
Sadece açıkladım.Çünkü oturur oturmaz suçlayıcı bir dil kullandılar.
Ben de;
"Aramız günlerdir çok iyi değildi iki gündür size belli etmemeye çalıştım ancak kendisi son olarak evdeki saygısız hareketlerini burada da devam ettirip o hareketi yapınca doldum ve o şekilde ağlamam geldi" diyerek kendimi açıkladım.

Şu forumda bile bakış açısına göre beni haklı ya da haksız bulacak kişiler olacaktır.
Bu nedenle 'Alınganlık mı' ? Diye başlık açmayı uygun gördüm.
Çevremde, yakınlarıma anlatsam muhtemelen sevdikleri için hak verirler ya da alınganlık değil derlerdi.
Burada olayı olduğu gibi yazarak objektif bakış açısı okumak istedim.
Şayet ben alınganlık yapmış isem kendimi bu anlamda kontrol edip düzeltmek için.

Bu yaşadığımız diğerleri yanında küçük bir olay.
Vaktini ayırıp yorum yazan birçok üye bunu saygısızlık olarak değerlendirdi.
Bu böyleyse demek diğer yapılanlar saygısızlıktan da öte terbiyesizliğe giriyor.
Sürekli baskılanıyorum, büyütüyorsun alttan al.Bu şaka,bu bilmem ne,alingansın gibi gibi...
Açıkçası haklı olmak da hiç umrumda değil.
Ben üzülüp yıprandıktan sonra haklı olmak neye yarar haksız olmaktan ne çıkar.

Eziklik emaresi göstermişsin onu orada küçümseyerek birkaç kelime edip anasının bacisinin yanında rezil edecektin.
Haksız değilsin ama tepkin yanlis ve eksik. O terbiyesizlik yapma cürreti gösteriyorsa sen iki katı goster. Mesela "o keçi gibi olan sesinle bir de benim prenses sesimi taklit mi ediyorsun" deyip basacaksın kahkahayı 😂
Bu insanları bastırıp haklı olduğumu ispat edemiyorum.
Eğer ağlamanın dışında farklı bir tepki verseydim kendi yaptıklarını bir şekilde unutturup benim ne kadar saygısız olduğuma evrilirdi olay.
Evet,daha düzgün dik bir tavırla doğru bir uslûpla üstesinden gelmem gerekiyor farkındayım.
Biraz yıpranmışlığım var bundan dolayı da olmuyor sanırım.
Teşekkürler görüşleriniz için.

Merhaba, forumu birkaç zamandır üyelik oluşturmadan takip ediyorum ancak kendimle ilgili bir şeyler yazmaya bugüne kadar pek cesaret edemedim.

Hayata dair sorunlar ve dertler maalesef hiç bitmiyor en azından benim açımdan böyle dolayısıyla yazacak, paylaşacak çok şey var fakat ben şimdilik sadece yaşadığım son olayı yazıp beni tanımayan insanlardan konuya dair ne düşündüklerini öğrenmek istedim.

Eşimle birkaç yıldır evliyiz.Ailesine tutkuyla bağlı,ailesine çok çok hayırlı bir evlat diyeyim.
Annelerin böyle çocuk nasıl yaptıklarını da hep merak ederim.
Her neyse çok uzatmak, dağıtmak istemiyorum ama paylaşacağım olayın anlaşılabilmesi adına da detay verme ihtiyacı hissediyorum.

Ailesini son gidişimizde aramız biraz limoniydi.Zaten bir gün öncesinden yanaşıp gitmenin yerini yapıyordu tabir-i caizse bunu da bile bile ben de ılımlı yaklaştım ve ziyareti gerçekleştirdik.

Orada bir iki gün kaldık aramızdaki soğukluğu çok belli etmemeye çalışsak da yine orada birbirimize sinir olacak bir şeyler bulduk diyeyim.
Sizlerin de eşleri böyle mi ya da bu davranış biçimindeki erkekleri hiç duydunuz mu bilmiyorum ama şöyle açıklayayım ailesinin yanına gittiğinde şekli şemâli, hareketleri bir değişik oluyor belki de oradaki sevgi, saygı, özeni evde göstermediğinden ben sinir oluyorum.
Neşeli, enerjik, kelebek gibi bir adam oluyor.
Neyse işte

Biz artık evden çıkacağız çok az kalmış.
Ailesi ile bir hesap yapıyordu.
Ben de kayınvalideme sessizce "neyi hesaplıyor "diye sordum kendisi de cevap verdi.Sonra eşim taklit yeteneğini harekete geçirerek aynı benim ses tonumla alaycı bir edayla taklit etti.
Kayınvalidem bastı kahkahayı.
Sanırım eşim onunla konuşmadığim için intikam duygusuyla bunu yaptı.
Zaten taklitten hiç hoşlanmam bilir de.
Kendisi hesap yapıyordu ona sormadım zaten ona sormak da içimden gelmedi.
Hemen yanımda kayınvalide oturuyordu sessizce ona sordum.
Genizden çıkan ya da ağızdan yuvarlanarak konuşulur ya o an o şekilde konuştum demek taklidi o şekildeydi çünkü.

Aramızın iyi olduğu bir zaman olsaydı tepkim büyük olmaZdi sonrasında hoşlanmadığımi bir daha bu şekilde topluluk içinde yapmamasını söyler geçerdim.
Zaten yirmi gündür aramız çok yoktu oraya da bastırarak gitmişiz.
Üstüne kayınvalide ve görümce de gülünce, kahkaha atınca sinirim iyice bozuldu.
"Bari burada yapma dedim" ağlayarak odayı terk ettim. Reglim de yaklaşıyor onun da hassasiyeti var üstümde. Bu dönemde ağlamam çok geliyor.
Saygısız diye seslenerek farklı bir odaya geçtim ve ağladım.
Çünkü zaman zaman saygısızlıklari olan biri.

O evden çıkınca ben de tekrar odaya döndüm.Kayınvalide ve görümce haksız olduğumu,bunda büyütülecek hiçbir şey olmadığını ve alınganlık yaptığımı söyledi.

Başlıkta sorduğum gibi bu alınganlık mı?

Düşünüyorum, kendisini ailemin yanında bu pozisyona koysam ve aynı şekilde ailem de onların yaptığı gibi kahkaha atsaydı, eşimi tanıdığım kadarıyla aileme de dil uzatarak benimle küserdi.
Belki de buna da kızıyorum.
Çünkü kendinize yapılmasını istemediğiniz bir davranışı başkasına yapamazsınız, yapmamalısınız.
En azından benim insanı ilişkilerimde düstûrum bu.

Şimdiden teşekkür ederim,okuyup fikirlerini yazmak isteyen arkadaşlara hemen cevap veremeyebilirim ancak müsait olduğumda mutlaka okur değerlendiririm.
Bence boşverseydiniz onların yanında evde sorsaydınız hesabını kv ile görümce de sevinmiştir bu duruma

X