Sen son derece saygılı ve edep abidesi birisin belli eşin de şakayı abartan bir tip kısacası uyumsuzsunuz!Aslında sormamiştım.Dediğim şekilde ağlayıp odaya geçtim ve sonrasında eşim evden çıkınca yanlarına gittim.
Sadece açıkladım.Çünkü oturur oturmaz suçlayıcı bir dil kullandılar.
Ben de;
"Aramız günlerdir çok iyi değildi iki gündür size belli etmemeye çalıştım ancak kendisi son olarak evdeki saygısız hareketlerini burada da devam ettirip o hareketi yapınca doldum ve o şekilde ağlamam geldi" diyerek kendimi açıkladım.
Şu forumda bile bakış açısına göre beni haklı ya da haksız bulacak kişiler olacaktır.
Bu nedenle 'Alınganlık mı' ? Diye başlık açmayı uygun gördüm.
Çevremde, yakınlarıma anlatsam muhtemelen sevdikleri için hak verirler ya da alınganlık değil derlerdi.
Burada olayı olduğu gibi yazarak objektif bakış açısı okumak istedim.
Şayet ben alınganlık yapmış isem kendimi bu anlamda kontrol edip düzeltmek için.
Bu yaşadığımız diğerleri yanında küçük bir olay.
Vaktini ayırıp yorum yazan birçok üye bunu saygısızlık olarak değerlendirdi.
Bu böyleyse demek diğer yapılanlar saygısızlıktan da öte terbiyesizliğe giriyor.
Sürekli baskılanıyorum, büyütüyorsun alttan al.Bu şaka,bu bilmem ne,alingansın gibi gibi...
Açıkçası haklı olmak da hiç umrumda değil.
Ben üzülüp yıprandıktan sonra haklı olmak neye yarar haksız olmaktan ne çıkar.
Bak hala onların ne düşündüğüne çok takiliyorsun diyelim ki seni eleştirdiler saygısız dediler yine kahkahayi patlat begenmeseydiniz almasaydiniz begenmeyene kapı orda de gül . Bak gülmek var ya inanılmaz küçümseme işareti bunu çok kullanBu insanları bastırıp haklı olduğumu ispat edemiyorum.
Eğer ağlamanın dışında farklı bir tepki verseydim kendi yaptıklarını bir şekilde unutturup benim ne kadar saygısız olduğuma evrilirdi olay.
Evet,daha düzgün dik bir tavırla doğru bir uslûpla üstesinden gelmem gerekiyor farkındayım.
Biraz yıpranmışlığım var bundan dolayı da olmuyor sanırım.
Teşekkürler görüşleriniz için.
Aglamamı tutamayinca ister istemez durum açığa çıkmış oldu.Bence boşverseydiniz onların yanında evde sorsaydınız hesabını kv ile görümce de sevinmiştir bu duruma
Kendimi tekrar etmemek adına sıkça yazmadım,bazı arkadaşlarının yorumlarında belirttim.Sen son derece saygılı ve edep abidesi birisin belli eşin de şakayı abartan bir tip kısacası uyumsuzsunuz!
Esin belki de senin taklitini yaparken aklından seni güldürmek ve barismaniza sebep olmak geçmiş olabilir. Mesela gülümseyip gıcıklık yapma şöyle diye ayağa kalkıp bı tane sırtına şaplak atsanız barışacaktınız ama belli ki sizin böyle tepkiler verme kişiliğiniz yok.
Bence çocuk yapma fikriniz varsa erteleyin. Çünkü bu uyumsuzluk orta yol bulunmazsa derinleşir.
Burada çoğunluk tarafından haklı bulunmuş olman neyi değiştirir ? Ayrıca burda zaten çoğumuz kadınları tutarız
Sen biraz şakacı olmaya adım atacaksın o biraz saygı kelimesini senin derin anlamama yönelik adım atacak.
Benim anladığım sadece bu olay bazında değil sen şaka kaldirmiyorsun.
Mesela aramız bozuk olsa ve eşim benim taklitimi yapsa benim tepkim şöyle olurdu " hadi be ordan şapşal şey sen kendine bak hah" derdim. Böyle tepkiler veriyor musunuz başka zamanlarda?
Evet, haklısınız takılıyorum ne düşünüldüğüneBak hala onların ne düşündüğüne çok takiliyorsun diyelim ki seni eleştirdiler saygısız dediler yine kahkahayi patlat begenmeseydiniz almasaydiniz begenmeyene kapı orda de gül . Bak gülmek var ya inanılmaz küçümseme işareti bunu çok kullan
Yaştandır , geçer . Hepimizin oldu böyle gençlik acemiliği sonradan dişli bir kadına dönüşünce de "değişti" diyecekler ona da takılma değiştiren onlar oluyor bilmiyorlarEvet, haklısınız takılıyorum ne düşünüldüğüne
Aslinda bende konu sahibi gibi aşırı kırılgan bir insandım . 24 yaşıma kadar elti ve gorumceyi birbirine karıştıracak kadar bu olaylardan bir haber büyüdüm ve tam ortasına düştüm. Sagolsunlar eltim, görümcem ve kayınvalidem iyi öğretmenler bende fena bir öğrenci değilim
Teşekkür ederim.Eşiniz şaka falan yapmamış, hissettiğiniz şey doğru onlar bir takım kurmuşlar ve karşılarında da tek başınıza siz varsınız.İnanın bu duyguyu çok iyi biliyorum. muhtemelen boş vakitlerinde eş ailesine eşiniz bir şeyler anlatıyor o da onların da onayıyla daha fazla size bileniyor. resmen saygısızca ve sizin kendinizi kötü hissetmenizi istediği için yapmış bunu, diğerlerinin de işine gelmiş ve gülmüşler.sonrasında da yine suçu sizin üstünüzde bırakmışlar, çok olmalarından ve evin onların olmasından faydalanarak tabi.siz eşinizi aile olarak gördüğünüz ve çok kırıldığınız için ağladınız orada, eğer aile olmaktan çıkarmış olsaydınız zaten gardınızı almış ve en azından "ailecek ne kadar kaliteli bir espri anlayışınız var, zeka seviyesi çok yüksek bir espri anlayışı" der. sonrada ara ara her konuşanın taklidini yapıp ortalığı kasıp kavurabilirdiniz. eş ailesinin haklı olduğunuzda size hak vermesini falan beklemeyin, çünkü onlar size karşı olumsuz ve düşmanca bir tutum içinde olduklarından yapılan şey zaten hoşlarına gidiyor. eşiniz de baktınız değişmiyor, bence çokta vakit kaybetmeyin.ne halleri varsa görsünler.
TeşekkürlerBenim eşim kendi ailesinin yanında değil ama babamla birlik olup benimle dalga geçerler. Bir iki sefer bende onları baş başa bıraktım.
Kendinizi kötü hissettiyseniz yapacak bir şey, biraz abartılı olsada ağlamak içinize atmaktan iyidir.
sen de artık bizim kızımızsın, seni kızım gibi gördüğümden böyle yaptım, tatlım, güzelim, biz hep sizin iyiliğinizi düşünüyoruz cümleleri bu tarz aileler için sadece payanda. öyle bir payanda ki kendinizi sorgulamanıza sebep olan, doğruyu yanlışı karıştırır olduğunuz bir döngü. eğer cümleleriyle, hareketleri arasında tutarlılık yoksa, acaba ayıp mı ediyorum, sorunlu olan ben miyim gibi düşünceler içine girmeyin. öncelik olarak gruplaşmış bir insan topluluğunun karşısında olduğunuzu ve buna göre davranışlar sergilemeniz gerektiğini bilerek hareket edin derim.çünkü aynı ikilemleri ben de yaşadım ilk evlendiğimde.12 yıl oldu ve görüyorum ki gerçekten o zaman içinde olduğum için kabullenemediğim bir ton kötü niyetli davranışa maruz kalmışım.Teşekkür ederim.
Hissettiklerimi, yaşamış gibi ifade etmişsiniz aslında konumda, sıkıcı olmasın diye çok detaylı yazmadım arkadaşlar sordukça ayrıntı verdim.
Durum basit olarak biz keyiflice otururken eşimin tatlı bir şaka yapması benim de çok alınganlık gösterip ağlamam değildi.
Alıngan bir tip değilim sadece beni, birlik olup buna inandırmaya çalıştılar.
Bakın şayet kendisini ben taklit etseydim.
O öfkelenirdi,o öfke üstüne orada tartışma çıksaydı.
Kayınvalidem ne diyecekti biliyor musunuz.
"Hoş olmadı, bizim yanımızda yapman".
Ailesinin yanında bozuldu diyecekti.
Bırakın ki bunu ben, kendi ailemin içinde yapayım ve annem de kahkaha atsın.
Sevgili Nastasya, yazdığınız gibi kırıldığım için ağladım, tüm haksızlıklar için ağladım.
Ben, orada öfke patlaması ya da sinir yaşamadım.
Bu insani bir duyguydu zaten dolmuştum ve taştim.
Evimizde de evveliyati vardı.
Oraya da beni götürüp istediğini elde ettikten sonra yok saydı.
Bir yere gidiyor "geleyim mi" diyorum yüzüme bakmadan, gelme.
Tabak uzatıyorum" alır mısın" diyorum bakıp elimden almıyor.
Orada bir sevgi kelebeği, kibarcık evde bir asık surat, kabalık.
Yine haklısınız ki bana hiçbir zaman hiçbir konuda hak vermediler.
Miş ! Gibi göründükleri zamanlar oldu.
Olaydan sonra yanlarına gittim, eş odadan çıkmıştı. Saygısızlık olmasın diye ifade ettim.
Anlattım.Aramız pek iyi değildi, burada iki gün boyunca bastırmaya çalıştım.
Eminim bu saate kadar da aramızın iyi olmadığını hissetmediniz diye.
Hâl böyleyken gider ayak sizlerin içinde sevimsiz şakası hoşuma gitmedi öncesinde de doldum ve ağladım diye anlatıyorum.
Baktım ki, kendisi zaten çoktan karar vermiş hemen suçlayıcı bir dil.
Ve dediğiniz gibi laf arasında ailemizle ilgili bir şeylere vakıf olduğunu da konuşmasından anladım.
Hakkımda çokça mütalaa yapmış gibilerdi.
Uzatmadım zaten.
Çünkü herkesin birbiri ile gizli bir alıp veremediği vardı ve eşimin yaptığı davranış ile etekteki taşlar döküldü.
Güler yüz tatlı dil görünce, uzatmak kin gütmek istemiyorum.
Artık aile burası diyorum yüz yüze bakılıyor diyorum mutluluk,huzur sadece kendi çekirdek ailemle yakalanmaz diyorum ama olmuyor her seferinde küçük büyük bir şey çıkıyor.
Burada daha tehlikeli bir şey var ama nasıl üstesinden geleceğim bilmiyorum.
Görüyoruz, duyuyoruz eş ailesi genelde çok açık savaşır.
Burada hem çok iyi davranılıyor hem de yanımda ufak ufak arkamdan büyük kinlerle baş edemiyorum.
Bu,beni iyice çıkmaza sokuyor.
Olumlu anlamda değişmesini umuyorum.
Kendimi biraz güçsüz hissediyorum.
Ne halleri varsa görsün kısmı için hazırlanmam gerek.
Sevgiler
Ne kadar iyi ifade etmişsiniz.sen de artık bizim kızımızsın, seni kızım gibi gördüğümden böyle yaptım, tatlım, güzelim, biz hep sizin iyiliğinizi düşünüyoruz cümleleri bu tarz aileler için sadece payanda. öyle bir payanda ki kendinizi sorgulamanıza sebep olan, doğruyu yanlışı karıştırır olduğunuz bir döngü. eğer cümleleriyle, hareketleri arasında tutarlılık yoksa, acaba ayıp mı ediyorum, sorunlu olan ben miyim gibi düşünceler içine girmeyin. öncelik olarak gruplaşmış bir insan topluluğunun karşısında olduğunuzu ve buna göre davranışlar sergilemeniz gerektiğini bilerek hareket edin derim.çünkü aynı ikilemleri ben de yaşadım ilk evlendiğimde.12 yıl oldu ve görüyorum ki gerçekten o zaman içinde olduğum için kabullenemediğim bir ton kötü niyetli davranışa maruz kalmışım.
Desteğiniz için teşekkür ederim.Sizi çok iyi manipüle etmişler. Nesi normalmiş bunun? Espri yapsa neyse ama taklidini çıkarıp gülmek normal miymiş? O zaman siz de onun taklidini çıkarın ve kahkaha atın.
Ve dediğiniz çok doğru.Sizi çok iyi manipüle etmişler. Nesi normalmiş bunun? Espri yapsa neyse ama taklidini çıkarıp gülmek normal miymiş? O zaman siz de onun taklidini çıkarın ve kahkaha atın.