Dün okumuştum konunuzu ama yazmadım, bugün bir daha okudum ve çok basit yorumlayacağım ve yazınızdaki acayip yerlere takmayacağım, sinir-hüzün insana her lafı söyletir, her saçma gerekçeyi sunar:
Bu adam dikiş tutmaz çok iyi biliyorsunuz ve bu yüzden kendinizi ikna edemiyorsunuz, bir değil iki değil, üç değil... Bilmem kaç kadınla (Ki ortaya çıkmayanlar olduğuna da varsaymak lazım).
Zaman olarak derseniz, 24 sene evvelinden de varmış olaylar, siz üzerine varmama yolunu tercih etmişsiniz.
Sizi kıyaslama kısmı, diğer kadınların söylediğini iddia ettiği farazi şeyler zaten tamamen kendi iğrenç egosunu bilinçaltınıza "Ben gibi kıymetli birinin seni nikahlaması büyük şans" vurgusuyla yedirmekten ibaret.
Korkusu da "Dışarıya karşı düzgün, ahlaklı adam imajım sarsılır"dan başka bir şey değil; ne kızlarınız ne siz, "Kadın"ların hiçbiri umurunda değil o kendi eğlencesinde, adam hep böyleymiş, hep de böyle devam edecek. Bile göre kabulünüz, sadece daha aşikar hale getirecek, elini kolunu sallaya sallaya yapacak ve inkar göbek adı olacak.
Yalnız yaşlanma konusuna gelince, 3 tane aslan gibi evladınız var, okumuşlar, büyümüşler, ailelerini de kurmuşlar, torun sevecek zamanlara geliyorsunuz. Size onlar yeter, onların kalabalığı, onların şenliği zaten en büyük servetiniz. Adam da bunu sizin yanınızda yaşama garantisinin farkında ve rahat. Adamı bir de ödüllendirecek misiniz?
Teyzemden örnek vereceğim;
Ex eniştem olacak it, sizin eşinizin benzer bir versiyonu; herif bir aldattı, teyzem yakaladı pişmanlık özür bi daha olmazlar... Sonra aynı kadınla devam, üzerine bir çocuk çıktı geldi. Teyzem "Çocuklarımın kardeşidir" dedi öbür kadının çocuğuna kadar baktı, bu ruh halini aklınız alabilir mi bi düşünün. Tıpkı sizin gibi "Yalnız kalmak istemiyorum, en güvendiğim adam bile böyleyse, daha mı iyisi gelecek bu yaştan sonra" dedi kendini ikna etti. Olanı söyleyeyim; bir süre sonra çocuklarının saygısını yitirmeye başladı, kuzenlerim "Boşan çıkar hayatından bu adamı anne biz yeteriz sana" dediler, dinlemedi teyzem. Büyük oğlunun nefretini kazandı. Üzerine 2 farklı kadınla daha aldatıldı...
20 sene sonra ancak aklı başına geldi de boşandı.
Adamın umurunda mıydı? Başka kadınla evlendi ittir olup gitti.
Teyzem "Neden bu kadar bekledim?" diye pişmanlığın büyüğünü yaşadı.
Şimdi torun torba şen şakraklar.
Yalnızlığınızı zaten zihnen-kalben yanınızda olmayan biri ile bastıramazsınız.
Siz düşünüp derinleşirken, adam "Çözdük bu meseleyi yav" kadar rahat, çünkü bu rahatlığı sizden alıyor; sizin herkesin yerine düşündüğünüzü ve "Yuva" olgusunun ardına dini-örf adet yönlü tutunacağınızın bilincinde.
Yalnız sizin yuvanız baştan beri çocuklarınız ve sizden ibaret, adamınızın bu yuvada yeri sadece görüntüden ibaret. Sizi tehlikeye açmakta beis görmemiş, senelerce. Çok basit düşünün, bu iletişime geçtiği kadınlardan birinin manyak biri olduğunu ve takiple sizi bulduğunu, "Nikah kıymadı bana" diye çocuklarınızdan birine kıydığını mesela... Ya da bu adamın yakınlaştığı kişilerden birinden hastalık kaptığını, size bulaştırdığını ve rahminizin alınmasına kadar giden bir süreci düşünün. Yuvayı böyle tehlikelere açan adamın yuvaya dahil olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yuva dediğiniz şey en sağlam kaledir, bu adam duvarın tekinde delik açmış, hala bir "Yuvayı yıkmayayım"dır gidiyor.
İlaveten "Erkeğin fıtratıdır, karısını severken de aldatır, ama kadın bla bla" diyen tiplerin aile terapisti olmadığı, şarlatanlar olduğunu da söyleyeyim; biz de gittik doktora, çift terapisi aldık ve böyle bir cümlenin iması dahi geçmedi. Kadını-erkeği bu şekilde ayrılıp, erkeğin çküne göre esneyivermez insan ahlağı. O kendinin doktor mu terapist mi olduğunu iddia eden tipi şutlayın bi, salt kendiniz için destek alarak başlayın. Size doğru soruları soracak bir doktor bulun ve esas korkunuzla, kendinizle yüzleşin.
Kadının psikolojisini düşünüp empati kurun ya hu ne kadar zor yazıktır yapmayın diyorum ben.katı olmayın yani sizin nezdinizde herkese diyorum.hakaret hoş değil.iyi günlerBoşanmayacaksa neden buraya uzuuunnn uzadıya yazıp bizden fikir istiyor.
Zaten hanımefendi konuyu açmış ve toplam 4 mesaj yazmış. Burada 12 sayfa dil dökmüşüz.
Forum sitesine yazı yazıyorsanız cevaplara da hazırlıklı olmalısınız.
Kimseye karışamayız. Affetmişse affetmiştir. O zaman buraya konu açıp tekrar güvenebilir miyim diye soru sormayacak.
Sorarsa da cevabına hazırlıklı olacak.
Herkes kendi doğrularını yazar. Kimsenin buna alınmaya hakkı yoktur.
dedenin pili bitmiş ondanCevapların bir kısmını okudum da boşanın da boşanın yazanlara hayret ediyorum.evet kesin doğrular vardır ama bir de kadının şartları var.kadın eşini her şeye rağmen seviyor.adamın fiili bir aldatması yok diyor.ilgisinden memnun ve 48 yaşında.mutlu geçmiş yıllar var.kadın kabul ediyorsa bu kadar yaralayıcı yorum yapmak ayıp bence.ve böyle adamlar gerçekten yaşlandıklarında kuzu oluyorlar.dedemden biliyorum yabancı uyruklu kadınlarla aldattı durdu babannemi.ama şimdi gözünün içine bakıyor o çapkınlıkları 10 yıl yaptıysa 20 yıldır babannemin dizinin dibinde köle.adamın oarası da varmış neden çoluk çocuğun hakkını yabancı kadınlar yesin.bu adam artık yaşlılık dönemine geçecek zaten yaş kaça geldi.
Kısmet bu belli olmaz ama 48yaşında bir kadın da menapoz dönemine gelmiştir ya da yaklaşmıştır.birini bulabilme olasılığı da düşük.yaşlılığında yalnız mı kalsın?
Boşanmak her durumda doğru olmayabilir.kadını boşanmazsa gurursuz onursuz gibi yaftalamayın.zaten zor yeterince
Ya saygılı yorum yapın.onursuz gurursuz demek birine ciddi hakaret.sen dışarda birine bunu söylesen ne tepki alırsın düşün öyle yaz.internet diye ağzına geleni yazamazsın.uzatırsan üşenmem şikayet ederimdedenin pili bitmiş ondantöbe konuşturmayın beni ya eee kadında kocasını aldatsın madem adamda onu herşeye rağmen sevmiyormu yani aldatılmayı nasıl sindiriyorsunuz ya onur gurur gibi duyguları hiç yaşamadınız mı acaba ?
Ya saygılı yorum yapın.onursuz gurursuz demek birine ciddi hakaret.sen dışarda birine bunu söylesen ne tepki alırsın düşün öyle yaz.internet diye ağzına geleni yazamazsın.uzatırsan üşenmem şikayet ederim
Ya hu ne dediğiniz açık yapmayın lütfen.tabi buyrun edin okumanız yazmanız da yok anlaşılan :)))))))))
Ya hu ne dediğiniz açık yapmayın lütfen.
Süper yazmışın ya bazı kadınların derdi sadece koca çocukları yetişmiş büyümüş torun sevecek neymiş efenim cinsellikleri diğer evliliklere göre mükemmel hayır tek tek evlerimize girip araştırmamı yaptılar anlamıyorum ki ben
Büyük oğlundan bunun hakaretini yedi teyzem işte, saygıyı yitirdiler dediğim kısım.
"Niye ayrılamıyorsun, biz varız işte yanında" diyordu kuzenim, teyzem "Siz evlenir gidersiniz, kocam kalır bana" filan diyordu. "Kocan sana kuşu ötmeyi bırakınca kalır anca!" demişti kuzenim de, daha ağır kelimelerle... Bir ara sürekli bunun kavgası yaşanıyordu kuzenimle teyzem arasında; bizler de şahit oluyorduk. Çok ağır şeyler bunlar... Çocuklar kırılıyor haberi yok. Damatlar kp de yaptı deyip güç alırsa ve aldatırsa kısmı düşünülüyor da, kızlarım ben gibi sineye çekerse, oğlum babası gibi davranmaya başlarsa kısmı düşünülmüyor...
Çok acımasız şeyler yazabilirim, ama yazmamayı tercih ediyorum.
Bir olur, telafisi pişmanlığı insanın ciğerini söker samimidir kahrolmuştur emin olursun; o zaman düşünürsün ikinci şans vermeyi, ikinci şansın hak edilip edilmediği. Ama bu, bildiğin yalama olmak...
ha tamam o zaman hukuk eğitimi aldıysanız ben korktum sizdenBen dışarda gayet rahat hakkedene istediğimi söylüyorum ayrıca hukuk dersi aldım devlet memuruyum size gurursuz demedim orda çoğul bir konuşma var ama neyse size edebiyat dersi veremiycem siz beni gayet güzel tehdit ettiniz daha devam ederseniz benim elim hiç armut toplamıyor bilesiniz
beni bitiren burası oldu, sizi kaybetmekten korkmuyor bence deAynı şeyi damatlarının kızlarına yapmasından çok korkuyor. Eğer onun yaptığını bilirlerse de ‘bak baban bile yaptı bana birşey diyemezsin ‘ demelerinden çekiniyor. Onlarin ve çevrenin gözündeki saygınlığını yitirmekten korkuyor. İş yerindeki prestijinin sarsılmasından korkuyor.
Bu korkularının yanında beni kaybetme korkusu ne kadar ağır basıyor bilmiyorum. Sanki diğer kaybedeceği şeyler yanında beni kaybetme endişesi daha az gibi geliyor bana
Arkadasimin abisi yengesini defalarca aldatmis, en sonunda arkadasım kadınlardan birini ogreniyor,dedenin pili bitmiş ondantöbe konuşturmayın beni ya eee kadında kocasını aldatsın madem adamda onu herşeye rağmen sevmiyormu yani aldatılmayı nasıl sindiriyorsunuz ya onur gurur gibi duyguları hiç yaşamadınız mı acaba ?
ha tamam o zaman hukuk eğitimi aldıysanız ben korktum sizdensusayım en iyisi devlet memuruymuşsun da haklısınız o zaman siz
oyyy o neymiş be ne hayatlar var vallahi biz yine iyiyiz iyi anammmArkadasimin abisi yengesini defalarca aldatmis, en sonunda arkadasım kadınlardan birini ogreniyor,
"abimden uzak dur rezil kepaze ederim seni "diyor. Yengesine de " durum bu bu, bosanırsan senin ve yegenimizin yanindayiz "diyor. Kadın da "bosanırsam calısmak zorunda kalırım, amaan paramı versin de kimle düsüp kalkarsa kalksın "diyor.