Ablacım, ben yazdıklarının tamamını sonuna kadar okudum.
Önceki evliliğimde senin yaşadıklarının aynısını yaşamış, sonrasında o biriken şeylerin patlaması olarak boşanmıştım.
Olayın üzerinden ne kadar geçti bilmiyorum ama ben 2,5 sene içinde yaşadıklarımı anlatayım sana.
Eski evlendiğim öküz, aynı senin kocan gibi makam mevki sahibiydi. Benim babam yakalamıştı bilgisayarda konuşmaları, şöyle ki, kendi bilgisayarını çıkartmayı üşenip, babamın bilgisayarındaki sype'dan konuşmuş ve oturumu kapatmadan bilgisayarı kapatmış ama babamda kişisel bilgisayarı olduğu için şifreleri kaydediyormuş. Biz memleketten döndükten sonra bilgisayarı otomatik açmış oturumu... Bir de ne görsün babam, hem kuzeniyle bu şekilde konuşmalar, bir tane rus bayanla, bir tane de liseden bir arkadaşı... Konuşmalar hep senin anlattığın şekilde...
O dönem benim için çok zor geçti, bebek yoktu, ailem boşanırsan arkandayız dedi ama ben savaşayım dedim vbir yuva kolay kurulmuyor dedim.
Aile terapistleri, ayrı ayrı gidilen terapiler... Aynı senin kocan gibi isteseydim cinsel de olurdu bu iş, ben istemedim, işte çok yoğundum o stresi atmak istedim.. açıklama hep bu...
KV'nin felan salak saçma oğlunu övmesi, özgüvenimin yerlere düşmesi, kendimi kaybetmem...
2 sene bunları sonuna kadar yaşadık... Daha sonra para ve mal kaçırmaya başlayıp evdeki huzur iyice elden gidince neden çekiyorum bu adamı dedim. İstediğinde gidip istedğinde döner olmuştu... Şu an üzerine fazla düşüyor olması seni yanıltmasın, senin üzüntü dönemin uzadıkça kocan da böyle olacak ne olur bana kırılma yaşayan biliyor...
Sonuç olarak boşandım... Evet ciddi bir maddi zorluk yaşadım, çünkü eski eşim benim 2 katım kazanıyordu, ama ben de mühendisim ben de hayatımı yeniden kurabilirim dedim...
O öküz hayatımdan çıktıktan sonra kendimi topladım ve şimdiki eşimle tanışıp evlendim.
Bendeki değişiklikler neler mi?
- Değer verilmesinin sözde değil, özde olduğunu yaşayarak öğrendim
- Eski eşimin aynı seninki gibi sürekli onu övme beklentilerinden kurtulunca kendi değerimi görür oldum
- Kız arkadaşlarımla ya da eşli buluşmalarda sürekli eski eşimin üzerindeydi gözüm çünkü gözleri fıldır fıldırdı, evli bekar herkesle aynı senin öküz gibi flörtleşiyordu, Allah'ım şimdi düşününce bile seneler geçti üstünden kan beynime sıçrıyor, boğazına yapışıp boğmak istiyorum onu.... Güveni öğrendim şimdiki eşimde, özünde seven erkeğin karıya kıza bakmadığını gördüm onların pis tabiriyle, sadece benle muhatap olduğunu, öğrendim.
- Eşimin iş seyahatleri benim ızdırabım değil artık, çünkü biliyorum, eşim yapmaz, çünkü kaypak değil eski öküz gibi...
- gece yarıları uyanıp telefon bilgisayar kurcalamıyorum, ya da casus program kurmuyorum elindeki aletlere çünkü adama güveniyorum, şerefsiz değil, yapmaz bir şey eski öküz gibi...
- kendi değerimi anladım, kendime kıymet vermeye başladım, sen şu an farkında değilsin ama hayattan bezmişlik var üzerinde, yani üzerimdeki o ölü toprağını sirkeledim...
-Gençleştim, umut doluyum, hayatta başıma ne gelirse gelsin yanımdaki eşin varlığı huzur veriyor...
-Pisliğin sanki çok özel bir insanmış gibi yaptığı tehditlerinden kurtuldum, neymiş, o kadar kıymet veriyormuş kli gitmemiş, o kadar huzursuzlanmama bu olayı geçmişte bırakıp önüme bakamamama rağmen benleymiş... lütfetmiş sanki öküz şerefsiz... Neymiş, elinde fırsatı varmış, yapmamış... Yapmamış değil yapamamış, sanki salağım ya yemiştim...
ama yetmişti... boşandım gitti hamd olsun Allah'a kurtardı beni...
Ablacım bak sen çok kıymetlisin, eğitimli kültürlüsün... Yapma kendine bu eziyeti, hayata bir kez geliyoruz, kıymetini bilmeyen bir adamla 28 seneni harcamışsın..Zararın neresinden dönsen kardır, kurtar kendini... Kızlarının eşlerine durumu duyurmadan ayrıl bu adamdan ve önüne bak.. Hayat hem çok kısa her an bitecek gibi hem de çok uzun senin kıymetini bilenlerle geçirecek kadar... Emekliliğini yaşlılığını huzur içinde geçir...
Kusura bakma, aynı şeyleri yaşamış, savaşmış bir kadın olarak istediklerini değil, tecrübelerimi söylemek zorundayım, zümrüdüanka gibi küllerinden yeniden doğmayı hakediyorsun, harcama bu adama ömrünün kalanını
E ETY