- 1 Aralık 2020
- 4.274
- 49.008
Gerçekçi olmak adı altında konu sahibine negatif basıp duruyosunuz ama hiç gerçekçi değil söyledikleriniz. Bir kere bu süreçte o kadınla adam ayrılmış ve adam başkalarıyla takılmış. Madem aralarında bir bağ varmış, sevmişler vs. Evliyken bile takılan bu ikili neden ikisi de artık bekar kalmış, engelleri yokken ayrılıp başkalarıyla takılıyorlar?Derdim sizi üzmek değil, daha gerçekçi bir açıdan bakmanızı sağlamak. İnsanlar değişir. Her ilişki iki kişiliktir ve dinamikleri birbirinden farklıdır. Bu ülkede başka çaresi olmadığını sandığı için evliliğine devam eden bir sürü kadın var. Bir komşum eski eşi için :Ellerim kollarımı mengene ile sıkıştırmışlar da kıpırdayamıyor, Nefes alamıyormuşum gibi bir evlilikti gidecek yerim de yoktu demişti. Şimdiki eşiyle evli iken tanıştığını duydum ama en küçük detay sormadım. İnsanları yargılamak benim işim değil. Allah da bana böyle bir hak vermemiş. Sizde gördüğüm şu. Israrla kendinizi onların mutsuz zoraki ya da başka çaresi olmadığı için birbirine kaldığına inandırma çabanız var. Malesef özellikle 2. evliliğinde kimse öyle bir zorundalık içinde hissetmez kendini. Ahlak yasası da herkes için değişmez değildir. Bence her türlü imkanı oldupu halde sırf zevkine başkasıyla takılanla, kafasının içinde bin şeyle cenelleştiği halde alamadığı nefesi bulduğunu zannettiği yerde gaflete düşen aynı değildir. Not:ben de yıllar önce aldatıldığı için boşanan bir kadınım
Evet bu ikisinin sağlıklı bir ilişki yürütmesi çok zor. Eğer açık ilişki yaşamıyorlarsa bizzat kocasını/karısını nasıl soğukkanlılıkla aldattığına şahit olmuşken nasıl sağlıklı bir ilişki yaşayabilirler? Adam veya kadın eve biraz geç gelse, arkadaşlarıyla etkinlik yapmak istese, iş seyahati olsa diğer tarafın aklına kendi yedikleri haltlar gelmeyecek mi?
Ayrıca erkek zihniyeti kadın zihniyetiyle aynı değil. Kocasını aldattığına bizzat şahit olmuş bir adam gidip o kadınla kolay kolay evlenmez. Zaten adam evlendiğini bile ilan etmemiş. Konu sahibi kadının eski kocasının bile evlendiğini öğrenirken kendi eski kocasının evlendiğini duymamış. küçücük çocuğundan öğrenmiş.
He konu sahibi sen tabiyki mutluluğunu onların mutsuzluğu üstüne kurma. Kendi hayatına bakmaya çalış. Ama bir de hayatın gerçekleri var. İkisi de bekar kalmasına rağmen ayrılıp başkalarıyla oldurmaya çalışıp yıllar sonra birbiriyle evleniyolarsa normal olarak birbirine kaldıkları düşünülür.