Kızlar merhaba,
İğrenç bir aldatma hikayesi başlıklı önceki yazımı çoğunuz hatırlarsınız. Bu süre içinde biz boşandık , ev , araba her şeyi bana bırakarak ceketini alıp gitti. Karşı taraftaki çift de boşandı , karşı taraftaki erkek boşanmadan kısa bir süre sonra yeni bir evlilik yaptı. Telefonu kayıtlı old. İçin tesadüfen gördüm , hiçbirine ne yapıyorlar acaba diyerek araştırmak , takip etmek amaçlı bir girişimim olmadı. Çünkü ruhsal durumum yeni bir travmayı kaldıramazdı biliyorum , olabildiğince uzak kaldım tamamından.
Oğlum büyüdü, bu yıl okula başlayacak, benim hayatıma o günden beri kimse girmedi , açıkçası böyle bir arayışım da olmadı çünkü işim , oğlum, arkadaşlarımla bir düzen oluşturdum ama hayatın yükünün omuzlarıma ağır geldiği , bir yol arkadaşım olmasını istediğim zamanlar da olmadı değil.
Onunla bu süreçte hiçbir şekilde iletişim kurmadık, çocukla ilgili zorunlu hallerde whatsaptan yazıştık yalnızca. Oğlumu haftasonları ya da alabilir miyim diye mesaj atarak gelip alıyor, birlikte zaman geçirip sonra eve bırakıyordu.
Olanları sindirdim , çok destek aldım , ona olan kinimi içimden tamamen sildim , aldığım terapilerle ona karşı ne iyi ne kötü, tepkisiz bir hale geldim , aldatılmanın benimle ilgili bir şey olmadığını , kendimi suçlamamın yersiz olduğu, karakter meselesi old. Konusunu da içten benimsedim. Oğlumun bana ihtiyacı olduğu , onun için iyi olmam güçlü olmam gerektiğini kendime hep hatırlattım.
Dün akşam oğlum anne biliyor musun babam evlenmiş, ama sen teksin , benim babam kim olacak ? dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü, 4 yıl önce ne hisler yasadıysam birebir aynısını yaşadım. Ona karşı bir şey hissetmiyorum evlenmiş olması da beni etkilemedi ama çocuğa bu şekilde bilgi vermesi nevrimi döndürdü. O anki kin, içimi cayır cayır yakan düşmanlık, tiksinti geldi bir anda yeniden içime oturdu. Bunu nerden öğrendin dediğimde babam bi kadınla sarılmış fotoğrafını gösterdi , ben evlendim dedi şeklinde cevap verdi. Anında babasına mesaj attım , bunun yol yordamı bu mu dedim, ben öyle bir şey söylemedim dedi önce , inkar etti, çocuğun durduk yerde bu şekilde konuşmayacağını evlenmiş olmasının veya evli kadınlarla takılmasının umrumda dahi olmadığını, sadece böyle cahilce hareket etmek yerine pedagog ile görüşerek davranması gerektiğini ilettim.
Önce inkar ederken , sonrasında evlenirsem nolmuş kimseden izin alacak değilim, sonrasında ise evlendiğini , çocuğa fotoğraf göstermediğini evdeki fotoğrafı görmüş olabileceğini söyledi. Tabi ki inanmadım , çoğu anne bilir ki 6 yaşında bir çocuk durduk yere babam evlenmiş bana öyle dedi demez ki oğlumu bu konuların hep dışında tuttum , şimdiye kadar babasını hep iyi yansıttım, aramızdaki problemleri çocuğa hiç yansıtmadım.
Aklımdan geçen ; herhangi biriyle tanışıp evlenmiş olabileceğiydi . Az önce öğrendim ki o kadınla evlenmiş, 4 yıl sonra o kadınla…. Birlikte hem eşlerini hem birbirlerini idare ettiği kadınla , birbirlerine nasıl güvenebiliyorlar, ben güvenip de oğlumu artık bu adama nasıl emanet edeceğim ? Nasıl bir ortamda yaşoıyoruz ben hala bu rahat ilişkilere alışamadım , hani her ikisi de yaptığını bulacaktı , beni öyle teselli etmiştiniz 4 yıl önce, isyan etmek istemiyorum ama bu hak mı ? Onca rezilliği yapıp yuva yıkan ahlak yoksunları nasıl oluyor da benim oğlumun gözünün önünde yuva kurabiliyor , böyle pişkin davranabiliyor ?