Gece gece acayip şeyler düştü aklıma bak şimdi
Ben senin yerinde olsam gecenin bi yarısı uyandırırdım en tatlı yerinde uykunun.
Bi bardak su verip hayatım iyimisin o kadar çok sayıklıyodun ki sesine uyandım telefonla konuşuyosun sandım şaşırdım derdim.
Ne sayıklıyodum acaba falan diye kesin sorar gece uyku sersemi sormasa bile sabah hatırlayınca sorar.
O zaman galiba işle ilgiliydi tanımadığım isimler sayıkladın hatırlamıyorum falan deyip önce bi düşüncelere gark ediyoruz koca kişisini.
Sonra ikinci aşama bi kaç gün arayla adamın gözünün enn içine bakıp sanki 3 saat ömrü kalmışcasına son zamanlarda seni hiç iyi görmüyorum sana söylemeye çekindim ama bi derdin sıkıntın mı var hep sayıklıyosun geceleri "sakın ha söyleyemem kötü şeyler bunlar " falan gibi şeyler söylüyosun. Bana anlatamadığın şeyler varsa lütfen anlat ben seni hep dinlerim gibi yemliyoruz. O an ki ulan acaba gece ağzımdan birşeyler mi kaçırdım korkusunu iyi gözlemleyin ama. Rengini belli eder.
Gelelim bakkalın kızına. Kızla hiç muhattap olma samimi olmayada çalışma. Kız bakkaldayken ona babasını sor neden soruyosun diye soracaktır sana kesinlikle. Bi konu hakkında konuşacağını söyle sadece geç. Zaten bi halt karıştırıyorsa o da rengini belli eder o an.
Gelelim bakkal amcayla ne konuşacağına (eğer sorduğunda burda çağırayım vs derse konuşulacak bi mevzuu olmalı çünkü)
İlla evde giymediğin bi kıyafet bi ayakkabı çanta bişey vardır. Amcayı kızın sizi duymayacağı ama göreceği bi kenara çekip benim böyle böyle yeni alıp hiç kullanmadığım şeyler var buraya yeni taşındık hani vereceğim kimse yok kızınzda genç kız aklıma o geldi ablası gibi düşündüm ona vermek istiyorum ama yanlış anlarsa diye size söylemek istedim aramızda kalsın lütfen
diye konuşurken arada kıza bakıp şüphe uyandırın.
Tabi konuşmak zorunda kalırsanız diye artı bir plan bu.
Ben yerinde olsam uygulamam bu olurdu.
Ha bi de arada hazırlanıp kapıdan ben bakkala gidiyorum canım şunu istedi deyip cıkar cıkar giderdim. Eğer koca da peşime takılırsa hem yol boyu ona şımarırdım hemde bakkalda yılışırdım.