Ben yazayım, gidicem çünkü. İhtiyacın olduğunda okursun.
Çalışmadıgını biliyorum, sıkıntı değil.
İkametgahın nereye kayıtlı? Şu an oturdugun mahalleye değil mi?
Bugün çık, mahallenin muhtarlığına git. Muhtardan ikametgah belgesi ve birkaç belge daha alacaksın.
Barodan ücretsiz avukat talep edeceğini muhtara söyle, o gerekli belgeleri sana verir. Ha evet, baro'dan ücretsiz avukat talep etme hakkın var.
Muhtarın verdiği belgelere ek olarak şu linki mail adresine falan bi yere kopyalayıp kaydet, yazıcın varsa evden veya bi internet kafeden kağıda bastırıp doldur.
http://web.e-baro.web.tr/uploads/41/ADLI YARDIM BASVURU FORMU.pdf Bu form ve diğer belgelerle beraber bulundugun şehrin barosuna gidicen, beş dakka teslim edip çıkıcan.
On gün içinde talebin cevaplanır, telefonla arayıp sorarsın cevabını. Çalışmadıgından ve aldatılma durumundan (verdiğim linkteki formda bunları yazacağın yerler var) kabul edecekler zaten.
Böylece en geç on güne ücretsiz avukatına kavuşacaksın. Diğer her şey için o seni yönlendirecek.
Kocana boşanma davası açacaksın, maddi ve manevi tazminatlar ve nafaka talep edeceksin. Aldattıgını kendisi itiraf etmiş, bu başlı başına kanıt sayılıyor zaten. Sonradan inkar ederse falan da endişelenme. Savcılıktan telefon dökümleri çıkartılır, kanıtlanmış olur dava esnasında.
Ayrıca o kadına da tazminat davası açma hakkın var.
Umarım her şey yolunda gider.